Tomt, Trillevallen
Åre Trillevallen, Åre
Tomter med ski-in/ski-out i familjeparadiset Trillevallen!
Välkommen till familjeparadiset Trillevallen. Här har gäster från när och fjärran njutit av fjälluft och skidåkning sedan 1938 då Sveriges på den tiden högst belägna fjällhotell byggdes. Sedan dess har det skett en omfattande utveckling och modernisering av destinationen, utan att på något påverka den långa traditionen av familjär stämning, prisvärda upplevelser och orörd genuin fjällnatur.

För att göra Trillevallen till en av de bästa fjälldestinationerna i Jämtlandsfjällen har nuvarande ägare investerat över 65 miljoner kronor i en ny fyrstolslift, backrestaurang, husvagnscamping, lägenheter och nya elljusspår. Det planeras också för fler nya liftar och pister samt ett snökanonsystem som ska förlänga säsongen ytterligare i detta snörika område.

Trillevallen är känt för att vara ett av Västjämtlands snösäkraste områden vilket gör att det nästan alltid finns natursnö i backarna. Skidsystemet bjuder på totalt 9 liftar och hela 21 stycken nedfarter. Så sent som 2012 byggdes den nya 4-stolsliften som tar er upp till toppen på rekordtid. Här bjuds ni på härlig friåkning i lössnö, pistade nedfarter i regnbågensa alla färger och för barnen finns ett eget tryggt och snällt område med pulkabackar och pister som är helt rätt för de första plogsvängarna. Barnen har en lätthanterlig lift och när barnen tröttnar på skidåkning finns en karusell, en jättegunga och massor av snö att bygga hemliga grottor i. Intill skidbacken en nybyggd backrestaurang för både avslappning och spännande temakvällar. Efter en dag i pisten kan det vara skönt att tillbringa en stund i solen på backrestaurangens stora altan som bjuder på en storslagen utsikt över den jämtländska fjällvärlden.

I Trillevallen finns något för alla. Här kan ni uppleva och prova på alla former av skidåkning. Alpint, tur eller längskidåkning i det 120 km långa tur- och längdskidssystemet! Vill ni göra något annat än att åka skidor erbjuds turer med skoter och hundspann, isfiske och snöskovandringar. Varför inte avsluta dagen med ett bad i badtunna under bar himmel!

I Undersåker, ca 10 min från Trillevallen, hittar ni det mesta ni behöver under er fjällvistelse men om ni önskar känna av storstadspulsen eller göra en kabinbanetur upp till Åreskutan är det inte mer än 15 minuters in till Åre centrum.

TOMTOMRÅDET TJÄDERN
Detta är området för dig som prioriterar närhet till längdskidspåret. Härifrån är det inte mycket mer än ett stenkast till både längdskidspår, skoterleder och Trillevallens högfjällshotell. Från campingen går det en transportlift som snabbt och smidigt tar er upp till Trillevallens liftsystem. Samtliga tomter går att nå med skoter.

TOMTOMRÅDET FJÄLLRIPAN
Detta är området för dig som prioriterar närheten till pisterna och samtliga tomter har ski-in/ski-out. Tomterna ligger i direkt anslutning till liftsystemet, den nya fyrstolsliften samt den nya backrestaurangen. Tomterna bjuder på en magnifik panoramautsikt över den jämtländska fjällvärlden och er närmsta granne är kalfjället. Samtliga tomter går att nå med skoter.

Passa på! För de fem nästkommande sålda tomterna ingår liftkort för fyra personer i fem år.
Bostäder i Stamgärde 4:104 - 4:174, Åre, Trillevallen
Fastigheter i Stamgärde 4:104 - 4:174, Åre, Trillevallen
Typ
Fastigheten Åre Stamgärde 4:104 - 4:174. Tomt.
Tomt
Tomtarea från 542 - 1 472 m2.
Byggnadssätt
Gemensamhetsanläggning, gemensamhetsanläggning.
Övrigt: De två tomtområdena har en gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening avseende väg, vatten och avloppsanläggning.

Tomterna säljs med anslutningsavgift för vatten/avlopp samt att det är framgrävt till tomtgräns. Vägar är framdragna i området.
Byggrätt
TOMTOMRÅDET TJÄDERN
Varje tomt får bebyggas med max 100 m2 BYA. Tomterna får bebyggas med friliggande fritidshus i ett våningsplan, därtill får inredning av vind alternativt suterängplan ske om så medges. Endast en lägenhet per tomt. Se detaljplanen för mer information.

TOMTOMRÅDET FJÄLLRIPAN
Varje tomt får bebyggas med en ungefärlig bruttoyta exklusive verandor och uthus med 15% av tomtarealen. Tomterna får bebyggas med friliggande fritidshus i ett våningsplan, därtill får inredning av vind alternativt suterängplan ske om så medges.
Tomt under 1000 m2 får bebyggas med max 1 lägenhet.
Tomt över 1000 m2 får bebyggas med max 2 lägenheter.
Se detaljplanen för mer information.
Ekonomi
Pris 505 000 kr - 825 000 kr. Taxeringsvärdet är 181 000 kr (fastställt avseende år 2012). Typkod 211.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Åre Stamgärde GA:21.

Planbestämmelser: Detaljplan (1992-05-19).
Vägbeskrivning
VÄGBESKRIVNING TJÄDERN
Sväng av E14 i Undersåker. Kör ca 1 mil och sväng höger vid skylten Trillevallen. Kör vidare ca 1 km tills ni kommer till en stor informationstavla och en avtagsväg till vänster. Sväng vänster och kör ett par hundra meter. Tomtområdet Tjändern ligger på höger sida direkt efter husvagnscampingen.

VÄGBESKRIVNING FJÄLLRIPAN
Sväng av E14 i Undersåker. Kör ca 1 mil och sväng höger vid skylten Trillevallen. Kör vidare ca 2,5 km, förbi Högfjällshotellet, tills ni kommer till skidområdet. Tomterna ligger på båda sidorna av vägen.
Övrigt
Trillevallens Högfjällshotell byggdes 1938 och var då Sveriges högst belägna hotell, 150 meter över havet. Torsten Boberg var den som uppförde byggnaden. Tomten fick han av bonden Antonsson, hos vilka han var dräng, istället för lön. Sakta men säkert byggdes högfjällshotellet och när det stod klart var de första gästerna inte sena att komma på besök. Torsten och hans fru Ellen arrangerade temaveckor som lockade upp både kändisar och litterära profiler.

Paret Bobergs ena son, Ulf, tog så småningom över driften av anläggningen tillsammans med sin fru Susanne. De byggde så kallade pollettliftar och drog besökare med vessla mellan hotellet och backarna. Olof Palme var en av hotellets många gäster. Det var mycket folk då under Stenmarks-tiden och alla ville åka utför precis som Ingemar. En transportlift byggdes på 70-talet och Bobergs kom att bli pionjär på området. Längdspåren byggdes också ut av Bobergs. Ulf döpte alla leder vid olika namn och handmålade skyltarna som än i dag guidar turåkare genom naturen.

Det var under den här perioden som entreprenören Lars Nilsson besökte Trillevallen för första gången. Och han blev förälskad. Tio år senare köpte han anläggningen. Mån om att orten inte skulle exploateras sönder har han med varsam hand låtit renovera högfjällshotellet, byggt en ny väg och restaurerat liftarna. Idag rustas anläggningen av Lars Nilssons svärson Erik Linder. Han och hans familj har stora känslomässiga band till verksamheten och har nu investerat närmare 65 miljoner kronor för att modernisera den.

Trillevallen ägs och drivs idag av Hotellkapital i Norr AB som är ett dotterbolag till Executive Property Svenska AB. Utvecklingen av Trillevallen ser bolaget som en långsiktig satsning för att göra Trillevallen till en av Jämtlandsfjällens attraktivaste fjälldestinationer.

Läs mer om Trillevallen på www.trillevallen.com

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 505 000 kr - 825 000 kr
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jim Edelsvärd
072-201 65 55
072-201 65 55
Skicka e-post
Jim Edelsvärd
Counter