Fritidshus, Bydalen
Fjällhalsen 159, Hallen
Utbyggt fritidshus i populära Fjällhalsen
I populära Fjällhalsen hittar ni detta trivsamma tillbyggda fritidshus med högt i tak i storstugan och ett läge som bjuder på fantastisk utsikt över Bydalsfjällen. Välkomna in i stugvärmen. Stugan är välskött och smakfullt renoverad där storstugan har en härlig rymd och relaxrum med stor bastu där ni kan njuta av den vackra utsikten över Drommen.

Fjällstuga som är på närmare 70 kvm och som erbjuder en tillbyggd storstuga med plats för både ett stort matbord när ni får gäster på besök och ett trevligt rum med härlig rymd och atmosfär att umgås i. Den nybyggda storstugan har högt i tak med synliga takbjälkar och fantastisk utsikt över Bydalsfjällen från stora fönsterpartier. Där finns också en trappa till sovloftet på 11 kvm med ett litet fönster. I utbyggnaden finns ett relaxrum med duschhörna och en stor bastu där ni kan njuta av den härliga utsikten över fjället. Ny entré med klinker och golvvärme. De äldre delarna av huset har ett kök i anslutning till allrummet med braskamin som ger en härlig värme och mysfaktor. Här kommer ni att kunna tillaga trevliga middagar med både familj, släkt och vänner. Både storstuga och allrum har nya trägolv i ek, panel på väggarna och generösa fönsterpartier som ger bra ljus. I den bortre delen finns två sovrum. Via storstugan finns utgång till den längsgående altanen som har mycket sol och vacker utsikt. Altanen fortsätter till entrésidan där ni även har en delvis nedsänkt badtunna som ni kan använda er av efter dagens aktiviteter. Välisolerad gäststuga på 10 kvm med timrad ytter och innerpanel med "Iso timber".

Här bor ni med närhet till naturen och stora möjligheter till ett aktivt friluftsliv med utförsåkning, längdskidåkning, skoter, fiske och cykling. Ski in/ ski out med egen lift.

Restaurang finns längre upp i Fjällhalsen och till Bydalen är det endast 3 km med bil där Bydalens Värdshus finns. I Höglekardalen finns också ett värdshus som erbjuder det mesta. Förutom god mat, med allt från dagens stora buffé till festmåltider finns här reception, skipass försäljning, livsmedelsbutik, konferens samt skidshop/skiduthyrning, allt i samma byggnad.

Ta chansen att bli ägare till ett mysigt fritidshus med suveränt läge i trivsamma Fjällhalsen!
Bostäder i Järsta 2:19 tomt nr 4, Fjällhalsen 159, Hallen
Fastigheter i Järsta 2:19 tomt nr 4, Fjällhalsen 159, Hallen
Typ
Fastigheten Åre Järsta 2:19 tomt nr 4. Fritidshus - 1-planshus. Byggår 1979.
Storlek
Boarea 69 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 2 sovrum samt sovloft-.
Tillträde
2017-08-15
Tomt
Tomtarea ca 1 500 m² (arrenderätt). Tomten går att köpa för 580 000 kr med äganderätt.
Byggnad
1-planshus. Byggår 1979.
Renoveringar: 1985.
Byggnadssätt
Grund: Plintar. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster/ 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el & braskamin.
Planlösning
PLANLÖSNING
Fritidshus som är tillbyggt med 28 kvm plus sovloft under 2009. Storstuga med högt i tak, sovloft och generösa fönsterpartier för bra ljusinsläpp. Relax med bastu och utsikt mot fjällen. Arbetskök med möjligheten till stor matplats. Badrum med våtrumsmatta och två sovrum avdelade med garderober. Hall med klinker och golvvärme.

STORSTUGA
Storstuga, tillbyggd -09, med högt i tak, trägolv, vit träpanel och stora fönsterpartier med bra ljusinsläpp och vacker utsikt över Bydalsfjällen. Trappa till sovloft på 11 kvm. Utgång till altan med fantastisk utsikt.

RELAXRUM
Relax med våtrumsmatta och fibo trespo med mosaikmönster. Duschhörna och stor bastu med vacker utsikt mot Bydalsfjällen.

KÖK
Arbetskök i anslutning till allrum/ matrum. Plats för stort matbord vid fönster med vacker utsikt. Värmande braskamin. Släta köksluckor med vitrinskåp och bra med förvaringsutrymmen. Köket är maskinellt utrustat med kyl & frysfack, spis med ugn och köksfläkt. Laminatgolv med golvvärme, bröstpanel, vita målade väggar och fönsterpartier som ger bra ljus.

TOALETT
Toalett med våtrumsmatta, golvvärme och våtrumstapet. Utrustat med tvättställ och wc-stol. Duschhörna kan återställas. Tvättmaskin.

SOVRUM
Två sovrum som är separerade av garderober. Sovrummen har trämönstrad matta och vitlaserad träpanel på väggarna.

HALL
Hall med klinker, golvvärme och bra utrymme för ytterkläder.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn.
Internet: Mobilt bredband. Beställt fiber som installeras troligtvis 2017/ 2018. Beräknad kostnad 20 000 kr.
Uteplats
Stor längsgående altan med fantastisk utsikt över Bydalsfjällen. På altanen finns en delvis nedsänkt badtunna.
Övriga byggnader
Gäststuga, Isotimber, på ca 10 kvm.
Ekonomi
Pris 1 350 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 14 429 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 9 214 000 kr. Typkod 120., värdeår 1979.

Total driftkostnad 29 322 kr/år, varav:
Uppvärmning:
12 200 kr
Försäkring:
2 500 kr
Samfällighet:
2 900 kr
Övrigt:
11 722 kr
Summa:
29 322 kr
Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av fyra personer. Beräknad årsförbrukning el 13 350 kwh. I uppvärmning ingår hushållsström. Samfälligheten avser kostnader för vatten, avlopp och sophantering.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.
Energideklaration
Status: Energideklaration behövs ej då bostadshuset inte används som permanentbostad.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Va; Officialservitut Vattenledning, Avlopp(3 st)
Rättigheter-last: Avtalsservitut Elledning; Avtalsservitut Elledning Mm; Avtalsservitut Elledning,fiberoptisk Kabel; Avtalsservitut Kraftledning(2 st); Avtalsservitut Sopuppsamlingsbod; Ledningsrätt Vatten och Avlopp; Officialservitut Gångväg(3 st); Officialservitut Vattentäkt(2 st); Officialservitut Väg; Officialservitut Väg Vattentäkt.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele, Avtalsservitut Vattenledning Mm, Avtalsservitut Sopuppsamlingsbod, Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Elledning,fiberoptisk Kabel, Avtalsservitut.

Gemensamhetsanläggning: Åre Järsta GA:3, Åre Järsta GA:5.

Planbestämmelser: Fornlämning (3 st), Natura 2000-område () , Detaljplan (2002-04-16) , Byggnadsplan (1965-11-30).
Vägbeskrivning
Nr 47.
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 400 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 350 000 kr Accepterat pris
Boarea: 69 m²
Rum: 4 rum (2 sovrum)
Byggnadstyp: 1-planshus
Byggår: 1979
Tomtarea: 1 500 m²
Driftkostnad: 29 322 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter