Fritidshus, Trillevallen
Åre Trillevallen, Åre
Nycklfärdigt från Kontio med ski-in/ski-out i Trillevallen!
Välkommen till familjeparadiset Trillevallen. Här har gäster från när och fjärran njutit av fjälluft och skidåkning sedan 1938 då Sveriges på den tiden högst belägna fjällhotell byggdes. Sedan dess har det skett en omfattande utveckling och modernisering av destinationen, utan att på något påverka den långa traditionen av familjär stämning, prisvärda upplevelser och orörd genuin fjällnatur.

Vi har nu nöjet att erbjuda ett riktigt trevligt och exklusivt fjällhus med suveränt läge i området Fjällripan på Vällistes fjällsluttning. Här bjuds ni på en storslagen utsikt över Jämtlandsfjällen och till backrestaurang och fyrstolslift är det inte mycket mer än ett rejält snöbollskast. Stugan har genomgående påkostade enhetliga ytskikt och redan i hallen, där ni möts av ljust brunlaserad timmerpanel på väggarna och vitlaserad panel i taket, infinner sig helt rätt känsla. Denna trevliga känsla följer er sedan genom husets alla rum. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv som flyter ut över härligt stora ytor och under detta ligger praktisk och komfortabel vattenburen golvvärme.

Det nedre planet bjuder på tre rejäla sovrum, två helkaklade badrum, bastu samt en rymlig storstuga som via de stora fönsterpartierna bjuder på en storslagen utsikt. I storstugan, som är öppen upp till nock, finns det gott om plats och det exklusiva stilrena köket från Ballingslöv gör den mest kräsne kocken nöjd. Mitt i storstugan finner ni en modern kamin från Contura som både sprider värme och mysfaktor under vinterkvällarna. Efter en dag på fjället kan det vara skönt att spendera några timmar i den fina bastun och kvällen avslutas med fördel med en god bok framför brasan.

Det övre planet bjuder på ett mycket rymligt sovrum samt en möblerbar hall som lämpar sig utmärkt för läshörna eller varför inte TV- och lekrum för de minsta. Även härifrån bjuds ni via de stora fönsterpartierna på en härlig utsikt över sjö och fjäll.

För att göra Trillevallen till en av de bästa fjälldestinationerna i Jämtlandsfjällen har nuvarande ägare investerat över 65 miljoner kronor i en ny fyrstolslift, backrestaurang, husvagnscamping, lägenheter och nya elljusspår. Det planeras också för fler nya liftar och pister samt ett snökanonsystem som ska förlänga säsongen ytterligare i detta snörika område.

Trillevallen är känt för att vara ett av Västjämtlands snösäkraste områden vilket gör att det nästan alltid finns natursnö i backarna. Skidsystemet bjuder på totalt 9 liftar och hela 21 stycken nedfarter. Så sent som 2012 byggdes den nya 4-stolsliften som tar er upp till toppen på rekordtid. Här bjuds ni på härlig friåkning i lössnö, pistade nedfarter i regnbågensa alla färger och för barnen finns ett eget tryggt och snällt område med pulkabackar och pister som är helt rätt för de första plogsvängarna. Barnen har en lätthanterlig lift och när barnen tröttnar på skidåkning finns en karusell, en jättegunga och massor av snö att bygga hemliga grottor i. Intill skidbacken finner ni en nybyggd backrestaurang för både avslappning och spännande temakvällar. Efter en dag i pisten kan det vara skönt att tillbringa en stund i solen på backrestaurangens stora altan som bjuder på en storslagen utsikt över den jämtländska fjällvärlden.

I Trillevallen finns något för alla. Här kan ni uppleva och prova på alla former av skidåkning. Alpint, tur eller längskidåkning i det 120 km långa tur- och längdskidssystemet! Vill ni göra något annat än att åka skidor erbjuds turer med skoter och hundspann, isfiske och snöskovandringar. Varför inte avsluta dagen med ett bad i badtunna under bar himmel!

I Undersåker, ca 10 min från Trillevallen, hittar ni det mesta ni behöver under er fjällvistelse men om ni önskar känna av storstadspulsen eller göra en kabinbanetur upp till Åreskutan är det inte mer än 15 minuters in till Åre centrum.
Bostäder i Stamgärde 4:104, Åre, Trillevallen
Fastigheter i Stamgärde 4:104, Åre, Trillevallen
Typ
Fastigheten Åre Stamgärde 4:104. Fritidshus - 1 ½ plan. Byggår 2012.
Storlek
Boarea ca 85 m². Areauppgifter enligt ritning. 5 rum, varav 4 sovrum.
Tomt
Tomtarea 1 016 m² (friköpt).
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 2012.
Byggnadssätt
Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Timmer. Takbeklädnad: Schingel. Hängrännor: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Gemensamhetsanläggning, gemensamhetsanläggning.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump Nibe.
Elleverantör: Jämtkraft.
Planlösning
ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL
Direkt innanför dörren ligger grått klinker. Vidare in i hallen ligger ekparkettgolv. Till vänster om dörren sitter en hatthylla i ek med ståldetaljer. Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmer panel. Det finns ett torkskåp.

STORSTUGA
Väggarna är klädda med ljuslaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett. Mitt i rummet står en kamin (Contura) och framför den ligger grått klinker som gnistskydd. Det är öppet upp till nock och via stora fönsterpartier kommer det in gott om ljus i rummet. Via en glasförsedd dubbeldörr når ni husets altan. Det vita köket med lättrullande lådor är från Ballinslöv. På bänkskåpen ligger en mörkare laminerad skiva och nedsänk i denna finns en dubbel rostfri diskho med en hög blandare (Mora) samt en glaskeramikhäll (Siemens). Ovanför bänkskivan sitter vitt och blått kakel. Den kombinerade kylen och frysen, ugnen samt mikron är rostfria (Siemens). Det finns en integrerad diskmaskin samt fläkt (Siemens).

BADRUM 1
Väggarna är klädda med vitt matt kakel och på golvet ligger det grått klinker. Det finns en WC (IFÖ), en tvättställskommod (Ballingslöv) med blandare (Mora) samt duschväggar av glas (Arredo). Duschblandare med takdusch från Mora. I ett av hörnet står frånluftsvärmepumpen (Nibe). Från badrummet nås husets bastu. Väggar och tak i bastun är klädda med träpanel och bastuaggregat från Harvia.

BADRUM 2
Väggarna är klädda med vitt matt kakel och på golvet ligger det grått klinker. Det finns en WC (IFÖ), en tvättställskommod (Ballingslöv) med blandare (Mora). Duschblandare med takdusch från Mora. På väggen sitter en vattenburen handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

SOVRUM 1
Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett. Det finns gott om plats för en våningssäng.

SOVRUM 2
Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett. Det finns gott om plats för en våningssäng.

SOVRUM 3
Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett. Det finns gott om plats för en dubbelsäng.


ÖVRE PLAN

SOVRUM 4
Mycket rymligt sovrum. Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett. Det finns gott om plats för en dubbelsäng.

ALLRUM
Väggarna är klädda med ljust brunlaserad timmerpanel och på golvet ligger ekparkett.
Ekonomi
Pris 3 995 000 kr Accepterat Pris. Taxeringsvärdet är 190 000 kr (fastställt avseende år 2012). Typkod 211., värdeår 2012.

Total driftkostnad 4 000 kr/år, varav:
Samfällighet:
4 000 kr
Summa:
4 000 kr
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Åre Stamgärde GA:21.

Planbestämmelser: Detaljplan (1992-05-19).
Vägbeskrivning
VÄGBESKRIVNING
Sväng av E14 i Undersåker. Kör ca 1 mil och sväng höger vid skylten Trillevallen. Kör vidare ca 2,5 km, förbi Högfjällshotellet, tills ni kommer till skidområdet. Huset ligger på vänster sida av vägen.
Övrigt
Trillevallens Högfjällshotell byggdes 1938 och var då Sveriges högst belägna hotell, 150 meter över havet. Torsten Boberg var den som uppförde byggnaden. Tomten fick han av bonden Antonsson, hos vilka han var dräng, istället för lön. Sakta men säkert byggdes högfjällshotellet och när det stod klart var de första gästerna inte sena att komma på besök. Torsten och hans fru Ellen arrangerade temaveckor som lockade upp både kändisar och litterära profiler.

Paret Bobergs ena son, Ulf, tog så småningom över driften av anläggningen tillsammans med sin fru Susanne. De byggde så kallade pollettliftar och drog besökare med vessla mellan hotellet och backarna. Olof Palme var en av hotellets många gäster. Det var mycket folk då under Stenmarks-tiden och alla ville åka utför precis som Ingemar. En transportlift byggdes på 70-talet och Bobergs kom att bli pionjär på området. Längdspåren byggdes också ut av Bobergs. Ulf döpte alla leder vid olika namn och handmålade skyltarna som än i dag guidar turåkare genom naturen.

Det var under den här perioden som entreprenören Lars Nilsson besökte Trillevallen för första gången. Och han blev förälskad. Tio år senare köpte han anläggningen. Mån om att orten inte skulle exploateras sönder har han med varsam hand låtit renovera högfjällshotellet, byggt en ny väg och restaurerat liftarna. Idag rustas anläggningen av Lars Nilssons svärson Erik Linder. Han och hans familj har stora känslomässiga band till verksamheten och har nu investerat närmare 65 miljoner kronor för att modernisera den.

Trillevallen ägs och drivs idag av Hotellkapital i Norr AB som är ett dotterbolag till Executive Property Svenska AB. Utvecklingen av Trillevallen ser bolaget som en långsiktig satsning för att göra Trillevallen till en av Jämtlandsfjällens attraktivaste fjälldestinationer. Läs mer om Trillevallen på www.trillevallen.com

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 995 000 kr Accepterat Pris
Boarea: 85 m²
Rum: 5 rum (4 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 2012
Tomtarea: 1 016 m²
Driftkostnad: 4 000 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jim Edelsvärd
072-201 65 55
072-201 65 55
Skicka e-post
Jim Edelsvärd
Mäklarassistent
Tomas Sundström
070-518 59 25
070-518 59 25
Skicka e-post
Tomas Sundström
Counter