Friliggande villa, Annersia - Böle
Böle 215, Frösön
Vacker gårdsbild med boningshus, gårdshus samt härbre!
Här har vi ett härligt boende med lantlig känsla, utsikt mot Storsjön och Frösön samt endast 10 minuter in till stadens brus med allt vad den har att erbjuda. Ett stort boningshus på dryga 170 m² och därtill ett gårdshus inrett som bostad på 90 m². Förutom detta så finns det även en trevlig bakstuga och ett härbre. Här finns fantastiska möjligheter för familjen. Omgivningen är lugn med en hästgård som närmsta granne. Utöver denna är det ängar och jordbruksmark omkring samt det vackra naturreservatet intill den egna tomten. Här porlar bäcken och längre upp i skogen kan man finna kalktuff, en kalksten som är ovanlig i landet. Drygt 1,5 km bort ligger förskolan Guldkusten och friskolan Böle Byskola med årskurser från F-5. Den kommunala skolan ligger i Orrviken dit det går skolskjuts. Även denna har klasser från F-5. Från årskurs 6 finns Östbergsskolan på Frösön.

På entréplan i huvudbyggnaden finns ett stort kök och vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. En stor öppen spis tronar mitt i rummet och här sitter man gärna med en god bok och njuter av brasans knastrande grenar eller beundrar eldens sken på konstverket i smide inuti eldstaden. Från vardagsrummet når vi altanen under tak i söderläge.

På övre planet finner vi tre sovrum, alla med generösa utrymmen. I allrummet i mitten finns även här en eldstad att elda i kalla vinterdagar. Källarvåningen har en stor gillestuga samt förrådsutrymmen och tvättstuga. Även i gillestugan kan ni njuta av eldens sprakande från den gedigna öppna spisen i täljsten med vackert rundad form.

I det större gårdshuset finns gott om plats för övernattande gäster eller som generationsboende. Här finns tre sovrum och vardagsrum med en fantastisk öppen spis samt kök med matplats vid fönster mot gårdsplanen.

På andra sidan gårdsrundeln ligger ett mindre gårdshus med en gedigen bakugn där flera kan samlas och baka tunnbröd. En vedspis intill finns där man kan värma kaffet. I anslutning finns garage där man kan köra in gräsklippare och förvara trädgårdsredskap och ved.

Fastigheten har en väl genomtänkt planering för både mark och byggnader. Ett gediget hantverksarbete har sitt sin prägel i såväl huvudbyggnad som i gårdshus. Material och inredning följer en röd tråd genom hela fastigheten.

Välkomna till det som kan bli ditt drömboende!
Bostäder i Knytta 2:3, Böle 215, Frösön
Fastigheter i Knytta 2:3, Böle 215, Frösön
Typ
Fastigheten Östersund Knytta 2:3. Friliggande villa - 1 ½ plan med källare. Byggår 1932.
Storlek
Boarea 264 m², biarea 124 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 3 sovrum.
Tillträde
Enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 17 136 m² (friköpt) och 220 m² vattenyta samt buskar som cornell, nypon och spirea, två äppelträd och flera vinbärsbuskar, både svarta och röda. Två krusbärsbuskar, rabarber och hallonsnår kan också de bidra till en välfylld matkällare med sylt och saft. Vill man odla ytterligare finns ett stort trädgårdsland att fylla med morötter, potatis eller vad som faller er i smaken.
Tomten har annars mestadels gräsbelagd yta. Vid dammen med sitt vackra vattenfall finns grillplats. Tomten har även åkermark och ett mindre skogsbestånd i sin areal. Då tomten är stor kan den eventuellt vara avstyckningsbar till ytterligare tomter.
Byggnad
1 ½ plan med källare. Byggår 1932.
Byggnadssätt
Grundmur: Betong. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Enskilt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen värme med jordvärme, vedeldning och elpatron.
Planlösning
HUVUDBYGGNAD

Entréplanet disponeras enligt följande:

HALL
På golvet ligger en terrakottafärgad klinker från Höganäs inlagt 1996 med golvvärme. Väggarna är klädda med en vacker furupanel. Genomgående trätak av furu i hela huset, vackert utsmyckat med fyrkantig smidesspik. I direkt anslutning till entrén finns två garderober varav den ena har element. Längre in i hallen finns städskåp med överskåp och strax intill detta avhängningsmöjligheter på hatthylla med vikdörr framför.

WC
Ljusa ytskikt med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med WC, handfat och spegel. Ett mindre fönster ger ett behagligt ljus i rummet.

KÖK
Hela köket renoverades 1997 med terrakottafärgat klinker från Höganäs med golvvärme. På ena väggen sitter vitlaserad panel, övriga väggar är vita. Invid ett av fönstren finns matplatsen med plats för 4-6 gäster kring bordet. Köket har bra förvaringsmöjligheter i både väggfasta skåp och köksö. Inredningen har massiva, vitlaserade björkluckor, laminerad bänkskiva och vitt kakel över densamma. Köket är utrustat med hel kyl (Electrolux), inbyggt mikrougn med grillfunktion (Electrolux), inbyggd ugn (Electrolux), diskmaskin (2011, ASKO), infälld rostfri diskho, spishäll (Electrolux) samt fläktkåpa (Thormex). Med tre fönster i två väderstreck känns rummet ljust och luftigt.

VARDAGSRUM
Ett stort rum som sträcker sig utmed hela husets långsida. Här ligger en finsk björklamell på golvet och väggarna har en vävd tapet o ljusa och naturnära färgnyanser. Mitt i rummet finns en vackert putsad öppenspis med smideskonstverket "St. Göran och draken" på vilken elden spelar med sitt sken. Kring denna ligger en brunröd klinker som gnistskydd på golvet. I rummet finns gott om plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Flera sidohängda fönster med spröjs ger ljusinsläpp från tre väderstreck. Härifrån når man även altanen i rakt sydligt läge.

Övre planet disponeras enligt följande:

ALLRUM
En furutrappa tar oss upp till allrummet på övre plan där en ljus heltäckningsmatta ligger på golvet och väggarna har en grönmålad väv. Mitt i rummet står en fantastisk kakelugn och invid den, förvaring i två linneskåp. Kring kakelugnen finns ett gnistskydd i sten. Härifrån når man balkongen i väst, med utsikt över skogen och Frösön, samt de tre sovrummen och badrum.

SOVRUM 1
Här ligger ett parkettgolv och väggarna har vitmålad väv. Förvaring finns i tre inbyggda garderober närmast fönstret i norr. Ett litet snedtak längst in till höger med lägsta höjd på ca 150 cm.

SOVRUM 2
Detta rum är spegelvänt mot sovrum 1 och har lika ytskikt men med garderoberna närmast dörren.

SOVRUM 3
Här har man tagit fram det gamla vackra trägolvet. Väggarna har målad väv i ljust grågrön nyans. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Fönster i söder. Härifrån har man egen ingång till badrummet.

BADRUM
På golvet ligger en brun våtrumsmatta och väggarna har kakel i ljusgult. Detta rum är separat från toalettrummet och har badkar, handfat och spegelskåp. Ett mindre fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

TOALETT
Som i badrummet ligger här en brun våtrumsmatta på golvet och väggarna har gult kakel. Här finns WC, bidé, handfat och spegel.

KLÄDKAMMARE
Ett mindre rum som idag används som sy-rum. Här ligger parkett på golvet och väggarna är vita. Ett mindre fönster ger ett bra ljusinsläpp.

Källarplanet disponeras enligt följande:

GILLESTUGA
På golvet ligger finsk björklamell med golvvärme. På väggarna finns både furupanel och rödmålad puts. Tre mindre fönster i två väderstreck ger ljusinsläpp i rummet. I ena hörnet tronar en fantastisk täljstensspis, rundad med vackert mönster. Kring denna ligger svart marmor på golvet som gnistskydd.

MATKÄLLARE
Under farstubron finns det en ventilerad matkällare med hyllplan i furu för förvaring.

TVÄTTSTUGA
Mosaik i blått ligger på golvet. Väggar liksom tak är klädda med furupanel. En tvättbänk med rostfri ho samt toppmatad tvättmaskin (Cylinda) finns som utrustning.

BADRUM & BASTU
På golvet ligger blå mosaik och väggarna har furupanel förutom i duschen där den tagits bort och vitt kakel sattes upp istället 1996. Här finns WC, handfat och dusch. I anslutning till rummet finns en trevlig bastu med blå våtrumsmatta på golvet och två lavar att sitta på. Glasbetong i ett fönster ger ett litet ljusinsläpp.

FÖRRÅD
En beigebrun matta ligger på golvet och väggarna har vitmålad puts. Här finns bra med förvaringsmöjligheter i både hyllor och skåp samt frysbox (BOSCH). Härifrån når man pannrummen och tankrummet med den gamla plomberade oljetanken kvar samt ackumulatortank och vattenavhärdare.

PANNRUM
Här finns två pannrum. Ett med gamla pannan från Exonom där det även finns hyllor för förvaring och ett rum med den nya jordvärmepannan från NIBE (2002).Gårdshus 1, fd fäbod

Fäboddelen är troligen byggd i mitten på 1800-talet med till-och ombyggnad under senare delen av 1970-talet. Tillbyggnaden är gjord av trästomme och den äldre fäboden i timmer. Det är stående träpanel på väggarna och taket av plåt är alldeles nylagt. Allt vilar på en grund av betong. Detta hus är numera ca 90 m² fördelat på följande sätt:

ENTRÉ
På golvet ligger en ljus plastmatta. Väggar och tak är klädda med furupanel. Ett fönster ger bra ljusinsläpp. Härifrån når man även källarplanet. Vidare in öppnar hallen upp sig och här finns en dubbelgarderob för förvaring.

SOVRUM 1
En plastmatta med träimitation ligger på golvet och väggarna har ljus vävd tapet. Tre inbyggda garderober ger bra förvaring.

SOVRUM 2
Plastmatta i träimitation på golvet och en ljus vävd tapet på väggarna. Här finns förvaringsmöjligheter i två garderober.

TOALETT
En ljus plastmatta på golvet och furupanel på väggarna. Utrustat med WC, bidé, handfat med spegelskåp över och ett mindre skåp på väggen.

KÖK
På golvet är det breda furuplankor och väggarna är klädda i furupanel. Skåpinredningen är vit med rostfri diskbänk. Det finns kombinerad kyl/frys (Electrolux, 2000), diskmaskin (Whirlpool, 2012), spishäll, inbyggd ugn (Elektro Helios, 2007) samt spisfläkt (Electrolux). Matplatsen invid fönster mot gården ger plats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM
På golvet ligger härliga breda furuplankor och väggarna har bred furupanel. Taket är öppet till nock med synliga stockar. Detta tillsammans med köket var förr en fäbod. Mitt på ena kortsidan står en magnifik murad öppenspis med huggen rödvit granit, sk syltsten, och putsad murstock.

DUSCHRUM
Renoverat 2011 med ljus våtrumsmatta och vitmålad väv. Här finns WC, handfat, spegelskåp och duschhörna med draperi.

SOVRUM 3
Furugolv och randig vävd tapet på väggarna. Här finns gott om förvaring i fem garderober varav två dubbla. Fönster i två väderstreck ger bra ljusinsläpp i rummet.

KÄLLARPLANET
Här finns två förrådsutrymmen/hobbyrum med förvaringsmöjligheter. En matkällare med hyllplan och ett rum där vattentank och elskåp är beläget. Här är också förberett för tvättmaskin.

Gårdshus 2

På gjuten betongplatta är byggnaden på ca 80 m² uppförd med trästomme och tegel på taket.

BAKSTUGA
Här är betongen målad i grått och väggarna är klädda i furupanel. Mitt på ena långsidan tronar en stor bakugn och en liten vedspis. Rummet rymmer lätt ett stort bakbord där många kan få plats att baka.

GARAGE/VEDBOD
Här finns betonggolv där det enkelt går att köra in gräsklippare och andra redskap för trädgården. Dessutom finns gott om förvaring både utmed väggarna och på vindsplanet. Plats finns för bil om man önskar ha den under tak.

HÄRBRE
Med timrade väggar står detta gedigna härbre i hörnet av trädgården. Här finns som så ofta ett rum i nedre planet samt ett loft ovan detta.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Internet: Anmält för indragning av fiber.
Ekonomi
Pris 4 200 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 2 536 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 741 000 kr. Typkod 220., värdeår 1932.

Total driftkostnad 32 309 kr/år, varav:
Uppvärmning:
22 813 kr
Försäkring:
4 777 kr
Vatten/avlopp:
1 320 kr
Renhållning:
1 345 kr
Sotning:
554 kr
Vägavg/snö:
1 500 kr
Summa:
32 309 kr
I uppvärmningskostnad ingår även kostnad för hushållsström. På kostnad för renhållning tillkommer avgift på 66 kr / tömning av kärl.
Energideklaration
Energiklass C, energiprestanda 87 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-06-05
Utförd av Anticimex.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Ledningsrätt Starkström.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele.
Vägbeskrivning
Från Frösön kör du över Vallsundsbron och därefter höger. Kör förbi Böle byskola och ta vänster upp mot Rasten och Brattåsen. Ca 400 m upp ligger huset på höger sida. Välkommen!
Övrigt
Pantbrev totalt: 1 530 000 kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex 2017-06-09 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2017-06-05. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 4 200 000 kr Accepterat pris
Boarea: 264 m²
Rum: 7 rum (3 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Byggår: 1932
Tomtarea: 17 136 m²
Driftkostnad: 32 309 kr/år
Visningar
Vänligen ring 072-7406555 för visningstid och bokning!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ahlqvist
072-740 65 55
072-740 65 55
Skicka e-post
Marcus Ahlqvist
Counter