Fritidshus, Häggenås/ Huse
Huse 120, Häggenås
Vinterbonat fritidshus på 2 rum & kök med närhet till Hårkan
Fritidsfastighet med stora möjligheter till både sommar och vinteraktiviteter. Gångavstånd till Hårkan med bra fiskevatten. Skoterleder och skidspår i omedelbar närhet.

Huvudbostaden har välutrustat kök med skafferi, bra förvaringsutrymmen, stor diskbänk och engreppsblandare. Ny kombinerad kyl/ frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Trägolv, trapanel och vitmålat tak. Fönster mot gården med markis.

Tillbyggt vardagsrum med trägolv och utgång till stenlagd altan mot Hårkan med eftermiddagssol. Sovrum med fyra inbyggda sängplatser.

Badrum med våtrumsmatta och duschhörna. Inkommande vatten från brunn med värmekabel. Avlopp till 3-kammarbrunn.

Bostadshuset har nytt tak på utbyggnad, vindskivor och nya häng/ stuprännor. Gäststuga med el. Stor förrådsbyggnad med indragen el. Närhet till Hårkan med bra fiskevatten och möjligheten kan finnas att ha båt vid älven.

Butik och bensinmack 3 km från huset. Bussförbindelse från Hägenås dagligen.
Bostäder i Huse 1:37, Huse 120, Häggenås
Fastigheter i Huse 1:37, Huse 120, Häggenås
Typ
Fastigheten Östersund Huse 1:37. Fritidshus - 1-planshus. Byggår 1985.
Storlek
Boarea ca 64 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 2 rum & kök, varav 1 sovrum.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 2 397 m² (friköpt). Tomt med närhet till Hårkan. Utsikten är begränsad idag p g a sly.
Byggnad
1-planshus. Byggår 1985.
Renoveringar: Huset blev tillbyggt 1998 med 24 m2. Nytt plåttak på huvudbyggnad -93. Ny grund på förråd -13. Nytt tak samt tilläggsisolering på utbyggnad från -15. Nya vindskivor på huvudbyggnad samt nya hängrännor och stuprör.
Byggnadssätt
Grund: Plintar. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Vatten från kallkälla som delas av flera fastigheter, avlopp till 3-kammarbrunn..
Planlösning
SAMMANFATTNING
Fritidshus med trevligt kök, vardagsrum på 24 m2, sovrum med platsbyggda sängar och badrum med dusch.

KÖK
Kök med plats för matbord vid fönster mot Hårkan med markis. Träluckor och bra med förvaringsutrymmen. Stor diskbänk, engreppsblandare och skafferi. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys från -10, spis & köksfläkt av äldre modell och diskmaskin av något nyare modell. Trägolv, vitmålad träpanel och vitmålat tak. Tvättmaskin i köket.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum på 24 m2 med laminatgolv, tapet och trätak. Bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Utgång till stenlagd uteplats mot entrésidan med eftermiddagssol.

SOVRUM
Sovrum med trägolv, vitmålad panel, tapet och trätak. Fyra inbyggda sängplatser, garderob och blyinfattat fönster mot vardagsrum.

BADRUM
Badrum med matta och klinker vid duschplats. Utrustat med duschhörna, tvättställ och wc-stol. Inkommande vatten från brunnen har värmekabel.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn.
Internet: Mobilt bredband. Fiberrör för bredband finns nedgrävt vid bostaden.
Uteplats
Uteplats på entrésidan.
Övriga byggnader
Välbyggd gäststuga på 10 m2 med matta, träpanel och trätak samt indragen el. Förrådsbyggnad med el och bra utrymmen för praktisk förvaring.
Ekonomi
Pris 450 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 511 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 342 000 kr. Typkod 221., värdeår 1996.

Total driftkostnad 14 347 kr/år, varav:
Uppvärmning:
11 808 kr
Försäkring:
1 539 kr
Vatten/avlopp:
750 kr
Renhållning:
250 kr
Summa:
14 347 kr
Driftkostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. I uppvärmning ingår hushållsström. Underhållsvärme på vintern. Slamtömning sker vartannat år.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på användning och avtal.
Energideklaration
Status: Energideklaration behövs ej.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Vattentäkt Väg.
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 450 000 kr Accepterat pris
Boarea: 64 m²
Rum: 2 rum (1 sovrum)
Byggnadstyp: 1-planshus
Byggår: 1985
Tomtarea: 2 397 m²
Driftkostnad: 14 347 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter