Optand
Optand 125, Östersund
Bo lantligt i charmigt sekelskifteshus på sjötomt
Välkomna till denna trevliga gård, med en bostadsyta på 290 kvm, som har mark till Storsjön och vattenrätt med möjligheten till både båthus och brygga. Här finns många alternativ med permanentboende för familjen, generationsboende, uthyrning av lägenhet samt lokal för att driva egen verksamhet

På gården finns ett timrat renoverat bostadshus från 1909 med lantligt kök med vedspis, kakelugn vackra tidsenliga detaljer och materialval. Ombyggd timrad ladugårdsbyggnad med lägenhet som bl a har panoramafönster med fantastisk utsikt mot Storsjön, biorum och god allmän standard. Nybyggd butikslokal som kan användas för olika ändamål. Mindre gästlägenhet samt både garage och förråd med betonggolv och stor potential.

Det gamla huvudbostadshuset har ett lantligt kök med värmande vedspis och gott om plats för både familj och vänner. Bra ljusinsläpp från flera 3-glasfönster. Vardagsrum och matsalsrum i öppen planlösning med vackert trägolv och en kakelugn som bidrar till både värme och mysfaktor. Utgång till trevlig altan mot sydväst med eftermiddagssol. Övre plan har golvvärme i hela planet med enhetliga trägolv. Allrum samt två renoverade sovrum med vackra charmiga detaljer. Renoverat badrum med klinker och golvvärme. Här finns både dusch och hörnbadkar.

I ladugårdsbyggnaden finns två lägenheter. Lägenheten på nedre plan har sovrum, minikök, tvättstuga och badrum med bastu. Lämpligt som tonårsboende eller gäststuga. Den andra lägenheten är på 140 kvm och har på nedre plan stort kök med vedspis som behöver brandskyddskontrolleras och fönster med vacker utsikt över Storsjön. Här finns en f d bakugn och badrum med dusch och tvättmaskin. Den breda trappen gör det övre planet lätt tillgängligt. Här finns ett stort vardagsrum med panoramafönster som erbjuder fantastisk utsikt över Storsjön och fjällen. Här kommer ni eller era hyresgäster tillbringa mycket tid och njuta av den härliga utsikten. Två sovrum, kontor/ walk-in-closet eller ytterligare ett sovrum vid behov. Nybyggt badrum från 2015/2016. Biorum med ljudisolerade väggar och dörr, inbyggda kablar samt uttag. Här kan ni bjuda familj och vänner på trevliga biokvällar. På övre plan finns också en butikslokal som kan användas för olika ändamål. Byggnaden har ett garage med betonggolv, det är högt i tak och stor port. Bra förrådsutrymmen i entréplanet med betonggolv och förberett för golvvärme.

Här bor ni i lantlig miljö endast 15 minuter från Östersunds centrum. Bara fantasin sätter gränser för vad ni vill göra och de aktiviteter som ni vill ägna er åt. Strandtomt med möjlighet till både båtutflykter och bad. Bra cykelvägar mot Östersund och bra bussförbindelser.

Välkomna på visning.
Bostäder i Trutsgård 2:1, Optand 125, Östersund
Fastigheter i Trutsgård 2:1, Optand 125, Östersund
Typ
Fastigheten Östersund Trutsgård 2:1. Inriktning fritid.
Arealer
Arealuppgifter enligt taxerad areal. Totalt 3 ha, fördelat på övrigt 3 ha.
Bostadsbyggnad
Byggnadstyp: 1 ½ plan med delvis källare. Byggnadsår 1909. 5 rum, varav 2 sovrum. Boarea 101 m². Biarea 16 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Tomtarea 2 000 m². Trädgårdstomt som inramas av staket och hög häck.

Renoveringar: Badrum renoverades -07, nymålad fasad -09, ny altan -09.

Planlösning: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder lantligt kök med vedspis med ljusinsläpp från två håll, matsalsrum och vardagsrum i öppen planlösning med enhetligt trägolv, kakelugn och fantastiskt ljusinsläpp och utgång till stor altan mot sydväst. Hall med tillbyggd tambur med bra utrymme för ytterkläder. Gästtoalett.

KÖK
Lantligt kök med plats för stort matbord vid fönsterpartier åt två håll för bra ljusinsläpp. Vackra detaljer som stor spiskåpa och vedspis. Vackert trägolv, målade väggar och vitmålat tak. Köksluckor och lådor med massiv trälucka och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med fullstor kyl & frys, spis med häll & varmluftsugn, köksfläkt och diskmaskin.

MATSALSRUM
Matsalsrum, i öppen planlösning mot vardagsrum, med trägolv, tapet, trätak och utgång till stor altan med mycket sol.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med trägolv, målade väggar, trätak och stora fönsterpartier för bra ljusinsläpp. Kakelugn som sprider en härlig värme.

HALL
Hall med trägolv, målade väggar och tillbyggda praktisk tambur med bra utrymme för ytterkläder.

TOALETT
Toalett med matta och målade väggar. Utrustat med tvättställ med lådor, spegel och wc-stol.

ÖVRE PLAN
Övre plan har trägolv och golvvärme i hela planet. Allrum, två charmiga sovrum och renoverat badrum.

ALLRUM
Charmigt allrum med trägolv, tapet och panel på väggarna. Möjligheter att installera kamin.

SOVRUM
Sovrum (1) har trägolv, målade väggar, vit takpanel med synliga timmerstockar. Sovrum (2) har trägolv, målade väggar och vit takpanel.

BADRUM
Badrum, renoverat -07, med klinker på golv och kakel på vägg. Här finns golvvärme och det är vit takpanel med infällda spotlights. Utrustat med duschhörna, bubbelbadkar, stort tvättställ med skåp/ lådor, wc-stol och handukstork.

Byggnadssätt: Grundmur: Sten. Grund: Torpargrund. Stomme: Timmer/ trä. Bjälklag: Timmer. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Shingel. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump & kakelugn.

TV: Antenn.
Internet: Fiber för bredband, tv och telefoni.
Bilplats: Carport med plats för två bilar. Här inne finns även hyllsystem.
Övriga byggnader: 2016, Friggebod på 15 kvm är byggd av timmerpanel.
Uteplats: Altan på kortsidan med eftermiddagssol. Driftkostnaden Driftskostnader redovisas för hela gården under ekonomi.
Bostadsbyggnad
Byggnadstyp: 2-plan. Byggnadsår 1906. Ladugårdsbyggnad som har byggts om och består av två lägenheter, butik/ lokal , förråd och garage. Lägenhet 1 i nedre plan är på 50 m2 och består av 1 rok inklusive badrum, klädkammare, tvättstuga och bastu. Lägenhet 2 är i 2-plan är på 140 m2 och består av 5 rok inklusive badrum, biorum och kontor. Boarea ca 190 m². Biarea ca 130 m².

Renoveringar: Ladugårdsbyggnad som har byggts om och består av två lägenheter, butik/ lokal , förråd och garage.

Planlösning: LÄGENHET 1
Lägenhet 1, är på 50 m2, ligger i nedre plan och har stort rum, kombinerat kök/ tvättstuga med kylskåp och spis. Badrum på betonggolv med duschhörna, tvättställ, wc-stol och bastu.

LÄGENHET 2
Lägenhet 2, är på 140 m2, och är belägen i 2-plan. Entréplanet har lantligt kök, rum med bakugn och badrum.

KÖK
Kök med trägolv, målade väggar och fönster åt två håll med utsikt mot Storsjön. Köket har vedspis (skorstenen behöver renoveras/in med rör). Släta köksluckor med vitrinskåp och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis med häll, kolfilterfläkt och diskmaskin.

HALL
Hall med trägolv, panel och vitaliserat tak.

RUM
Rum med trägolv och målade väggar. Bakugn (skorstenen behöver renoveras/in med rör), trapp till övervåningen.

BADRUM
Badrum med klinker, golvvärme och målad väv. Utrustat med duschhörna med vägg av betongglas, tvättställ och wc-stol. Tvättmaskin från -10.

LÄGENHET 2 ÖVRE PLAN
Lägenhet 2 har på övre plan vardagsrum med panoramafönster med fantastisk utsikt över Storsjön och fjällen. Två sovrum, biorum, kontor/ walk-in-closet och badrum.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med laminatgolv, tapet med fondvägg av vitmålad råspontad panel och trätak. Panoramafönster med fantastisk utsikt över Storsjön och fjällen.

SOVRUM
Sovrum (1) har laminatgolv, målade väggar och trätak. Sovrum (2) har laminatgolv, tapet med fondvägg av träpanel och vitt tak.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta, golvvärme och målad väv. Utrustat med duschhörna, badkar, tvättställ med lådor, överskåp med spegel och wc-stol.

BIORUM
Hemmabiorum med ljudisolerade väggar och dörr. Inbyggda kablar och HDMI uttag.

BUTIK/ LOKAL
På övre plan finns en butik/ lokal på 60 m2 som har laminatgolv, träpanel från gammal ladugård på väggar och disk/ bar samt vitlaserat trätak. Ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

GARAGE
Garage på nedre plan på 36 m2 som har betonggolv med stor port.

FÖRRÅD
Förråd på nedre plan på 36 m2 med betonggolv och förberett för golvvärme.

KONTOR
Kontor som kan användas som walk-in-closet.

Byggnadssätt: Grund: Sten. Stomme: Timmer. Bjälklag: Timmer. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster & 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump & direktverkande el.

TV: Antenn.
Internet: Fiber via stadsnätet för bredband, telefoni och tv.
Bilplats: Garage i byggnaden med hög takhöjd. Driftkostnaden Driftskostnader redovisas för hela gården under ekonomi.
Åkermark
Åkermark i två skiften som sträcker sig ner till Storsjön och även omfattar vatten.
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 176 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Ombyggt till två bostäder, butik, garage och förråd.
Energideklaration
Status: Energideklaration är beställd
Utföres av Oktopal.
Ekonomi
Pris 3 675 000 kr Accepterat pris. Driftkostnad: 58 860 kr Uppvärmning/ hushållsström 42 500 kr, Gårdsförsäkring 7 260 kr, Vatten/ avlopp samt renhållning 6 500 kr, Snöröjning 2 000 kr och Sotning 600 kr. Driftkostnader för nuvarande ägare där båda husen har använts fullt ut. Förbrukning el under 2016, 44 487 kwh. Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.
Taxeringsvärde
Totalt 1 177 000 kr fördelat på tomtmarksvärde 318 000 kr, bostadsbyggnadsvärde 749 000 kr och ekonomibyggnadsvärde 110 000 kr. Typkod 120.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Väg Mm
Rättigheter-last: Avtalsservitut Gångväg Mm; Avtalsservitut Jordvärme; Avtalsservitut Område; Officialservitut Båtplats; Officialservitut Gångväg; Officialservitut Väg(2 st).

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Jordkabel Mm, Nyttjanderätt Brunn, Avtalsservitut Gångväg Mm, Avtalsservitut Område, Avtalsservitut.

Gemensamhetsanläggning: Östersund Optand GA:3, Östersund Optand S:10, Östersund Optand S:14, Östersund Optand S:3, Östersund Optand S:4, Östersund Optand S:5, Östersund Optand S:9.
Skattetal: Mantal. 53/1080.

Planbestämmelser: Områdesbestämmelse (1993-02-04).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Oktopal 2017-09-09 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2009. Säljaren har för avsikt att tecka en ansvarsförsäkring avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 675 000 kr Accepterat pris
Boarea: 101 m²
Rum: 5 rum (2 sovrum)
Driftkostnad: 58 860 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Mäklarassistent
Martin Eriksson
070-257 88 22
070-257 88 22
Skicka e-post
Martin Eriksson
Counter