Friliggande villa, Kolvik
Vasavägen 18, Värmdö
Nybyggd modern och stilren villa med sjöutsikt och 100 m² unik takterrass
En stilren dröm med fin sjöutsikt i eftertraktade Kolvik. Detta majestätiska nybygge om totalt 213 m² har ett härligt läge i skärgårdsmiljö med 100 m² takterrass som har en fantastisk och unik panoramavy. Ett modernt hus med genomgående öppna ytor, hög takhöjd och stora fönsterpartier. Arkitekt Dan Åkerblom, REX+, har ritat villan i stram modern stil med hållbara och naturnära material. Luftiga, vackra och funktionella ytor i en sammanhållen estetisk perfektion. Ett exklusivt hem, perfekt för den medvetna och designintresserade familjen. Belägen i en mycket charmig och eftertraktad del av Kolvik där delar hör till den genuina ursprungsbebyggelsen från den tiden då ångbåtarna trafikerade Kolviks brygga. En kort promenad till den fina badstranden och båtplatserna. Bekvämt gångavstånd till Hemmesta centrum med skolor, affär och mycket goda busskommunikationer till Stockholm.
Bostäder i Hemmesta 11:184, Vasavägen 18, Värmdö
Fastigheter i Hemmesta 11:184, Vasavägen 18, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Hemmesta 11:184. Friliggande villa - 2 plan med takterrass. Byggår 2019.
Storlek
Boarea 213 m². Areauppgifter enligt säljaren.
Tomt
1 650 m² naturtomt med utsikt mot Torsbyfjärden belägen i en mycket charmig och eftertraktad del av Kolvik. En kort promenad till den fina badstranden och båtplatserna. Bekvämt gångavstånd till Hemmesta centrum med skolor, affär och mycket goda busskommunikationer till Stockholm.
Byggnad
2 plan med takterrass. Byggår 2019.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående lärkträ. Takbeklädnad: Svetsad papp. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Nibe F750, vattenburen golvvärme i båda plan.
Planlösning
Rumsbeskrivning: entréplan;
Välkommen till en ljus och luftig hall med gott om plats att skapa förvaring, dels utmed ena väggen och dels under den fina trappan i ek. På golvet finns stora plattor i kalkstensutförande.
Båda våningsplanen har vattenburen golvvärme som styrs individuellt i varje rum.
Vidare in på vänster sida finns ett mycket stilfullt duschrum med stora, exklusiva plattor, duschvägg i glas, naturmaterial, vägghängd wc och kommod. Blandarna är i mässingutförande.
På den högra sidan finns dels teknikavdelningen med frånluftsvärmepump från NIBE (F750) och dels elcentral samt inkommande fiber. Tvättstugan med stor arbetsbänk med ho, tvättmaskin och torktumlare från Siemens. En praktisk groventré och klinker på golvet.
Ett rymligt sovrum/gästrum med stort ljusinsläpp, enstavig ekparkett och målade väggar.
Efter det stilfulla duschrummet öppnar de härliga sällskapsdelarna upp sig där en mysig braskamin som värmer både kropp och själ stoltserar mellan de härliga fönsterpartierna med utsikt mot havsviken.
Ett underbart kök från HTH med en hel bakre vägg med släta högskåp i jordnära i nyans. Push på luckorna och elöppning på kyl och frys. Framför skåpsväggen finns den stora köksön med luckor, socklar, gavlar och rygg i svart ek. Bred induktionshäll, inbyggd diskmaskin och inbyggnadsugn från Siemens. Stor underlimmad ho och blandare i mässing. Ett supertrevligt barhäng utmed hela köksön i massiv, helstavs, oljad ek som är Riverwashed behandlad.
Matplatsen med utrymme för den stora familjen och umgänge ligger vid köket och den enorma köksön. Sällkapsytorna här nere ligger i öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats och omgärdas av de stora fönsterpartierna. Genomgående luftigt och rymligt som förstärks av den generösa takhöjden. På golvet ligger den stilfulla enstaviga, oljade ekparketten som finns genomgående i hela huset förutom våtrum och master bedroom. Utgång till den generösa altanen med sjöutsikt mot Torsbyfjärden.

Övre plan;
Upp från ektrappan når ni det övre planet, här finns först en dörr ut till trappan som tar er till den enorma takterrassen. Vidare in på det övre planet finns till vänster master bedroom med målade väggar och behaglig heltäckningsmatta.
I övrigt här uppe finns ytterligare tre sovrum, alla med målade väggar och tak och den stilfulla enstaviga ekparketten. Generös takhöjd och stora fönster skapar en härlig rymd och känsla i detta fina hus.
Badrummet med fristående badkar, stora, exklusiva plattor, naturmaterial, vägghängd wc och dubbelkommod. Blandarna är i mässingutförande.
Underbart vardagsrum med stora fönster och härlig sjöutsikt, ett perfekt rum för avkoppling och kanske ett Tv-rum. Så det finns två stora allrum för samvaro och umgänge.

Takterrass;
En unik plats om ca 100 m² som nås via utvändig trappa från markplan eller via balkongdörr på övre plan. Helt fantastisk panoramavy som slår det mesta. Här finns verkligen möjligheter att skapa ett miljö som är helt unik.
TV- och internetanslutning
TV: Öppen fiber i huset innebär ett bekvämt sätt att se på tv. I praktiken kan du förvandla hemmet till en uppkopplad underhållningscentral, där du kan se sport, dina favoritprogram eller nyheter när du vill, både via tjänster som t ex SVT Play, HBO och Netflix, och via olika playtjänster. Du kan hyra film med fjärrkontrollen och pausa när du vill eller uppleva riktigt bra bild och ljud med hdtv.
Internet: För internet finns öppen fiber i huset vilket innebär att ni får en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen surfar samtidigt.
Uteplats
Enorm takterrass om ca 100 m² med en unik panoramavy som slår det mesta.
Bilplats
Plats för att parkera bilar vid infarten.
Ekonomi
Pris 8 975 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 431 000 kr (fastställt avseende år 2019) varav byggnadsvärde 600 000 kr. Typkod 220., värdeår 2019.

Total driftkostnad 35 562 kr/år, varav:
Uppvärmning:
12 700 kr
Vatten/avlopp:
8 000 kr
Renhållning:
1 800 kr
Sotning:
300 kr
Hushållsström:
5 800 kr
Samfällighet:
6 962 kr
Summa:
35 562 kr
Fastigheten är befriad från fastighetsskatt de 15 första åren. Driften är uppskattad, uppvärmning enligt beräkning 8.757 kWh/år kalkylerat med 1.45 kr/kWh samt hushållsel uppskattat till 4.000 kWh/år. Vatten och avlopp uppskattat till 8.000 kr samt renhållning till 1.800 kr/år. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.
Energideklaration
Energiklass B.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-10-29
Primärenergital 66 kWh per kvm och år.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Brunn.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:3, Ändamål: Vägar, vägbelysning, trottoarer, parkeringsplats, tomrör för kabel, grönområden, brygganläggningar, brunnar, friggebod, badplats, uppställningsplats för soptunnor samt sjösättningsramp.

Planbestämmelser: Detaljplan (2010-12-02) Nybyggnadsförbud (1974-06-17) Avstyckningsplan (1933-12-30).
Övrigt
OMRÅDET
Att bo i Kolvik är att bo skärgårdsvackert med närhet till staden. Från fastigheten är det en kort promenad till badplatsen i Blötviken med sandstrand och bryggor. Kolviks samfällighetsföreningen har åtta brygganläggningar, på fyra av dessa hyrs båtplatser ut till medlemmar. Som om inte det vore nog ligger rofyllda Kolvik överraskande nära stadspulsen. I centrum väntar en busshållplats med täta avgångar till Stockholms innerstad - under rusningstid behöver du sällan vänta längre än fem minuter. Med goda kommunikationer och närhet till för- och grundskolor blir din tillvaro i Kolvik lika tidssparande effektiv som den är ljuvligt idyllisk!
Matkasse och vardagsservice löser du redan på hemmaplan i Hemmesta Centrum ca tusen meter därifrån. Där ligger också Hemmestaskolan med årskurser F-9 samt flera förskolor. Idrottsplatsen Värmdövallen har sporthall, 11-manna konstgräsplan, 11-manna gräsplan och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår. När du ska göra större inköp lockar Värmdö Köpcentrum med ett 70-tal butiker och restauranger en kort tur från ditt hem. Välkommen till idealiska Kolvik!

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 8 975 000 kr
Boarea: 213 m²
Rum: 6 rum + kök (4 sovrum)
Byggnadstyp: 2 plan med takterrass
Byggår: 2019
Tomtarea: 1 650 m²
Driftkostnad: 35 562 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter