Friliggande villa, Rödön
Rödögården 623, Krokom
Väldisponerat och välskött.
Nu har ni möjlighet att bosätta er på Rödön med ett lugnt och naturskönt läge, i ett välplanerat och trivsamt hus. Redan när man svänger in på gårdsplanen får ni känslan av att huset och tomten är välskött. Grusad infart, blommor i rabatten och ordning och reda på tomten. Huset har utrustats med entré från södra sidan där en härlig altan erbjuder sol mest hela dagen. Från altanen har man sjöglimt och här trivs man. Via entrén kommer man åt ett sovrum (används idag som kontor) samt att det öppnar upp sig i öppen planlösning mot kök, matplats och vardagsrumsdel. Köket är modernt och går i vitt, vid matplatsen som rymmer ett stort bord för matglada gäster finns en braskamin från Contura. Det större sovrummet kommer man åt från vardagsrumsdelen och det har öppet upp mot nock och har härliga fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet kommer som har kakel på vägg och klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, wc och tvättmöjligheter. innanför badrummet ligger en groventré med utgång direkt till parkeringen och ingång till garaget.

På den grönskande tomten finns ett växthus, matkällare och en förrådsbyggnad innehållande skotergarage, vedbod och förråd.

Rödön är en halvö i Storsjön och ligger i Krokoms kommun ca 15 km från Östersund och ca 4 km till Östersund/Åre flygplats. Rödön är en levande jordbruksbygd med storslagen utsikt mot Storsjön och fjällvärlden i dess öppna landskap. Här finns elljusspår för längdskidåkning, idrottsplan, fina joggingvägar. Bondgårdar med möjliga stallplatser för hästar och orörd natur. Det finns Rödöns skola årskurs F-6, föräldrakooperativet Jordgubben vilket är en förskola samt Prästkragens förskola och Rödingens fritidshem. Närmast allmänservice är Frösön eller Krokom.

Välkommen.
Bostäder i Rödögården 1:51, Rödögården 623, Krokom
Fastigheter i Rödögården 1:51, Rödögården 623, Krokom
Typ
Fastigheten Krokom Rödögården 1:51. Friliggande villa. Byggår 1968.
Storlek
Boarea 70 m², biarea 3 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum, varav 2 sovrum.
Tillträde
januari 2018
Tomt
Tomtarea 1 274 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med bärbuskar, sjöutsikt och trädgårdsland.
Byggnad
Byggår 1968.
Renoveringar: 2009.
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Huvudsäkring: 16 A.
Planlösning
HALL
Via entrén på södra sidan av huset kommer du in i en hall med plats för klädavhängning på hatthylla och en garderob för ytterkläder. Här ligger en ekparkett på golvet och på väggarna siter en ljusgrå målad vävtapet. Hallen öppnar upp mot kök/matplats och vardagsrum.

SOVRUM 1/KONTOR
Detta rum används idag som kontor. Här ligger en ekparkett och väggarna är tapetserade. Här finns fem garderober och det är ljusinsläpp från två väderstreck. Här ryms plats för säng och sängbord om så önskas. Rummet har ingen dörr.


KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM
Köket ligger i öppen planlösning med matplats och vardagsrumsdel. Här ligger en ekparkett och väggarna är ljusa. Köket från IKEA renoverades 2001 och går i vitt. Dubbelho med engreppsblandare och bänkskiva i sten från Ås. Som stänkskydd ovan arbetsbänk sitter en glasskiva i härdat glas. Köket är utrustat med: Kombinerad kyl/frys (Elektro Helios, 2017), fläkt (Cylinda) och Spis med ugn (Elektro Helios). Köket har gott om skåp till förvaring. Matplatsen som ligger i öppen planlösning rymmer plats för stort matbord och här finns braskaminen från Contura. I detta rum finns också utrymme för soffhörna.


SOVRUM 2
Denna del av huset byggdes till och var färdigt 2010. Här är det öppet upp mot nock och rummet fullkomligt badar i ljus då det har ljusinsläpp från två väderstreck. Härifrån finns också utgång till altanen som har solläge långt in på kvällen. I detta sovrum ligger en ekparkett, det är tapetserade väggar och ett ljust laserat innertak av furu. Här ryms plats för dubbelsäng om så önskas.

BADRUM
Med ingång från kök och groventré kommer man åt badrummet. Här ligger ett klinkergolv med golvvärme och det är kaklade väggar till 3/4 höjd. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, badrumsmöbel med spegel och handfat. Här finns tvättmaskin och bänk.


GROVENTRÉ
Med ingång från parkeringen möts du av denna hall som rymmer plats för klädavhängning och här finns tre rymliga garderober till förvaring. Här ligger ett klinkergolv, det är vitmålad vävtapet på väggarna och här finns varmvattenberedare och elpannan. Rummet är utrustat med golvvärme. Härifrån tar du dig torrskodd till det vidbyggda garaget eller in till det kaklade badrummet.

GARAGE
Garaget är vidbyggt på huset och hit tar du dig torrskodd via dörr från groventrén. Garaget har gjutet betonggolv och vitmålade väggar.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Internet: Bredband (Via fiber).
Uteplats
Altan, läge söder.
Bilplats
Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: P-plats med plats för 3 bilar.
Övriga byggnader
Växthus med tillhörande solaltan och förrådsbyggnad innehållande skotergarage, vedbod och förvaringsyta. På tomten finns hundgård och matkällare.
Ekonomi
Pris 1 775 000 kr. Taxeringsvärdet är 753 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 450 000 kr. Typkod 220., värdeår 1981.

Total driftkostnad 30 760 kr/år, varav:
Uppvärmning:
15 000 kr
Försäkring:
3 790 kr
Vatten/avlopp:
3 500 kr
Renhållning:
1 050 kr
Sotning:
430 kr
Hushållsström:
6 000 kr
Samfällighet:
990 kr
Summa:
30 760 kr
Energideklaration
Energiklass F, energiprestanda 208 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-08-02
Utförd av Anticimex.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Krokom Rödögården GA:1, Krokom Rödögården GA:2, Krokom Rödögården GA:3.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-09-06) , Ändring av detaljplan (2009-06-11).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2017-05-02 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 775 000 kr
Boarea: 70 m²
Rum: 3 rum (2 sovrum)
Byggår: 1968
Tomtarea: 1 274 m²
Driftkostnad: 30 760 kr/år
Visningar
Aug
19
Lör 19 aug kl. 15:15 - 16:15
Öppen visning - Välkommen!
Aug
24
Tor 24 aug kl. 17:30 - 18:30
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jim Edelsvärd
072-201 65 55
072-201 65 55
Skicka e-post
Jim Edelsvärd
Counter