Gård, Arvesund
Södra Arvesund 387, Mattmar
Trivsam gård i Södra Arvesund med utmärkt läge!
Nöjet är helt på vår sida när vi presenterar denna lantliga idyll med ett stilla och lugnt läge och fantastisk utsikt mot Storsjön och Bydalsfjällen. Boningshuset är delvis renoverat under 2017 och bjuder på hela fyra sovrum, flertalet sällskapsrum och ett stort loft ovanpå garaget.

Fastigheten är under avstyckning men kommer att bestå till stora delar av åkermark som sträcker sig ända ner till Storsjöns strand. Gott om plats finns för egen båt och grillplats nere vid stranden.

Förutom boningshuset finns på fastigheten ett stort fristående garage med hög port och golvvärme, ladugård, lada och förrådsbyggnad. Garaget har gott om plats för maskiner och ett förråd i anslutning erbjuder förvaring.

Boningshuset är utrustat med flertalet sovrum, stora sällskapsytor, praktiskt kök, tvättstuga, badrum med fin utsikt och ett stort loft som rymmer både soffa, säng, bord och stolar. Här finns också en altan som är utrustad med tak om det mot förmodan skulle vara lite sämre väder en dag.

Trädgården är lättskött med gräsmatta, träd och ett fåtal buskar.
Här finns stora ytor för att sparka boll, hoppa studsmatta eller andra utomhusaktiviteter.

Södra Arvesund är en levande by med bl.a. Arvemuseet där det finns både hamncafé och vandrarhem. I Myrsamviken finns badplats dit det är gångavstånd. I Hallen finns bensinstation, grillkök, ica-butik, hälsocentral, grundskola, dagis, gym, badhus och "allhuset" med turistbyrå och bibliotek. Stora möjligheter finns till ett aktivt friluftsliv med bl.a. skidåkning, skoterkörning, båtliv, jakt och fiske. Till Bydalsfjällen är det ca 37 km och här finns skidbackar, skidspår, wärdshus och restauranger.

Ta tillfället i akt och bli ägare till en underbar gård med många möjligheter och ett händelserikt liv på landet!
Bostäder i Arvesund 1:36, Södra Arvesund 387, Mattmar
Fastigheter i Arvesund 1:36, Södra Arvesund 387, Mattmar
Typ
Fastigheten Åre Arvesund 1:36. Gård - inriktning fritid, hästgård, kött, mjölk, svin, övrigt.
Arealer
Arealuppgifter enligt taxerad areal. Totalt 7 ha, fördelat på åker 7 ha. Det finns fem stödrätter till gården som överlåtes till köparen om så önskas.
Det finns 1 skiften.
Bostadsbyggnad
Byggnadsår 1945. 9 rum. Boarea 115 m². Biarea 53 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Tomtarea 2 000 m².

Planlösning: Huset disponeras enligt följande:

Hela entréplanet är utrustat med golvvärme.

ENTRÉ/HALL
Plats finns för sko- och hatthylla. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett sandfärgat klinker. Från hallen nås allrummet ovanför garaget.

TVÄTTSTUGA
Inredningen består av tvättho, arbetsbänk och varmvattenberedare. På golvet ligger ett klinkergolv.

DUSCHRUM
Inredningen består av handfat, badrumsskåp och en duschhörna. Väggarna är klädda i ljust kakel och på golvet ligger ett ljusgrönt klinker.

BASTU
Väggarna är klädda i bastupanel och på golvet ligger ett klinkergolv. Två bastulavar erbjuder sittplatser.

ALLRUM
Detta rum ligger ovanför garaget och har en balkong som rymmer bord och stolar och har en fantastisk utsikt mot Storsjön. Gott om plats finns för soffmöbler, tv-möbel och bokhyllor. En av väggarna är klädda i en fondtapet och resterande väggar i grå tapeter. På golvet ligger ett furugolv och även här finns golvvärme.

GARAGE/PANNRUM
Här finns vedpanna och ackumulatortank samt arbetsbänk. Golvet består av betong och även här finns det golvvärme.

KÖK
Köksinredningen går i en mörk kulör och erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Laminatbänkskivan i grått/svart bjuder på goda arbetsytor för kocken och ett stort skafferi med skjutdörrar underlättar förvaringen. Ovanför bänkskivan sitter ett kakel i en beige kulör. Köksutrustningen består av diskmaskin från Bosch, spis/ugn från Electrolux, kyl från Samsung och en rostfri diskho.

MATRUM
Detta rum har gott om plats för matsalsmöbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv.

VARDAGSRUM
Detta rum har ett stort fönsterparti med vacker utsikt mot Storsjön och fjällvärlden. Här finns plats för soffmöbel och soffbord. Pricken över i:et är den öppna spisen som pryder sin plats i hörnet av rummet.

ALLRUM
I anslutning till matrummet finns detta rum och rymmer fåtöljer och bokhyllor. Här finns en braskamin installerad och på golvet ligger det ett klinkergolv som gnistskydd. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv.

INRE HALL
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett grått klinker. Från hallen nås det gamla pannrummet, kontoret, källaren och altanen.

PANNRUM
Äldre pannrum som kan fungera som förråd.

KONTOR/SOVRUM
Här ryms skrivbord och bokhyllor. Det kan även fungera som sovrum om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv. I taket sitter infällda spotlights och även ifrån detta rum har man vacker utsikt mot Storsjön.
ÖVRE PLAN

Det är förberett för vattenburna radiatorer på det övre planet.

ÖVRE HALL
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
Badrumsinredningen består av bubbelbadkar, handfat, toalett från Westerbergs, tvättmaskin från Electrolux och torktumlare från Electrolux. Väggarna är klädda i ljust kakel och vitmålad väv. På golvet ligger en grå golvmatta och badrummet är utrustat med vattenburen golvvärme. Ett stort fönster bjuder på en hänförande utsikt.

SOVRUM
Detta rum rymmer säng, byrå och garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

SOVRUM
Detta rum rymmer säng och garderob. Väggarna är klädda i en lila tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

SOVRUM
Detta rum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Fyra garderober erbjuder förvaring. Intill sovrummet finns en kattvind som kan inredas som förråd eller klädkammare.

Byggnadssätt: Grund: Källare och krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten och skorsten av plåt..

Kommunalt vatten, enskilt avlopp.
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vedpanna.

TV: TV-antenn.
Internet: Fiber är indraget.
Bilplats: Bilplats 1: Garage. I anslutning till huset.
Bilplats 2: Garage. Stort garage med betongplatta, oljeavskiljare, elektrisk golvvärme, luftvärmepump, tvättho och arbetsbänkar.
Övriga byggnader: Ladugård
Lada
Förråd
Lekstuga.
Uteplats: Altan. Driftkostnaden är ca 37 541 kr/år. 4 588 kr i försäkring för villan och lantbruksförsäkring för övriga byggnader på 3590 kr. I summan för V/A ingår även renhållning. I summan för uppvärmning ingår även hushållsström.
Åkermark
Areal ca 7 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad. Det pågår en lantmäteriförättning och arealen är preliminärt uträknad och kan komma att ändras när förrättning är slutförd.
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 938 kvm. Beskaffenhet: Normalt.
Ekonomi
Pris 1 375 000 kr eller högstbjudande.
Taxeringsvärde
Totalt 875 000 kr fördelat på tomtmarksvärde 100 000 kr, bostadsbyggnadsvärde 354 000 kr, åkermarksvärde 259 000 kr och ekonomibyggnadsvärde 162 000 kr. Typkod 120.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Mulbete Mm; Avtalsservitut Väg; Ledningsrätt Starkström/tele(2 st); Officialservitut Avloppsledning Avloppsbrunn; Officialservitut Utrymme; Officialservitut Vattentäkt Ledning; Officialservitut Väg Båtplats; Officialservitut Väg i Samfälld Vägmark; Officialservitut Väg Vattenledning; Officialservitut Väg(3 st).

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Mulbete Mm, Nyttjanderätt Område, Nyttjanderätt Område, Avtalsservitut Väg.

Gemensamhetsanläggning: Åre Arvesund GA:7, Åre Arvesund S:1,.
Övrigt
Det pågår en lantmäteriförättning och arealen är preliminärt uträknad och kan komma att ändras när förrättning är slutförd. Inteckningar kommer inte att följa med denna fastighet. Servitut kommer regleras i samband med att förrättningen är sluförd.

Förvärvstillstånd krävs av Länsstyrelsen vid förvärv av lantbruksegendom inom glesbygdsområde.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2017-06-01 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2017-06-01. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Högsta bud: 1 250 000 kr
Pris: 1 375 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 115 m²
Rum: 9 rum
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ahlqvist
072-740 65 55
072-740 65 55
Skicka e-post
Marcus Ahlqvist
Counter