Friliggande villa, Fåker
Olle-Jänsvägen 29, Fåker
Unikt drömboende i Fåker renoverat i tidsenlig stil
Välkomna till Fåker station 346m över havet och 505km från Kristinehamn. Uppfört 1916 av statens järnvägar och med varsam hand, i tidsenlig stil renoverat. Beläget på härligt grönskande tomt med perfekt läge ett stenkast från dagis och skola och med närhet till naturen, med rika bärmarker och härliga strövområden runt knuten. Goda pendlingsmöjligheter till Östersund med både buss och tåg. Bergvärme bidrar till låga driftskostnader. Högt i tak, trägolv och bevarade originalfönster fullbordar känslan. Här lever historia i perfekt samklang med moderniteter från nutid såsom golvvärme, renoverat kök och helkaklat badrum. Välkomna hem!
Bostäder i Näs-Åsen 3:18, Olle-Jänsvägen 29, Fåker
Fastigheter i Näs-Åsen 3:18, Olle-Jänsvägen 29, Fåker
Typ
Fastigheten Östersund Näs-Åsen 3:18. Friliggande villa - 2-planshus med källare. Byggår 1916.
Storlek
Boarea 156 m², biarea 45 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 3-5 sovrum.
Tillträde
Enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 2 053 m² (friköpt). Lummig och grönskande tomt med vinbärs- och krusbärsbuskar, två äppelträd, rabarber, jordgubbsland, syrenbuskar, syrenhäck, gräsmatta, buskar och träd. På tomten finns en gungställning.
Byggnad
2-planshus med källare. Byggår 1916.
Renoveringar: 2003-2004
Nytt kök inklusive vitvaror
Hyvlat furugolv med vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer på entréplan
Installerat braskamin
Renovering av trappa till övervåning
Ny tvättmaskin och torktumlare
Staket runt hela tomten
Staket på tidigare lastbrygga, nu stor altan under tak.
2005
Borrat för bergvärme och installerat NIBE bergvärmpump
Byggt ny entré med trappa
2007
Nytt yttertak med betongtakpannor, utfört av byggfirma.
Nya hängrännor och stuprör
2013
Helrenoverat badrum med kakel och klinker samt golvvärme på övervåningen inklusive samtliga inventarier.
Renoverat hall med klinker, golvvärme byggt toalettrum intill hallen
Nytt avlopp och nya vattenledningar
Vattenutkastare installerad
Allt arbete med badrum, toalett och hall utfört av VVS- firma.
2014
Ny huvudvattenledning från tomtgräns och in till huset.
Byggnadssätt
Grundmur: Grundmur av granitsten. Grund: Gjuten källare. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Hängrännor: Vimålad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Dubbla borrhål och dubbla ackumulatortankar kopplade till bergvärmen.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Bergvärme med golvvärme och radiatorer på entréplan samt radiatorer på övervåningen. Anläggning: installerad 2005.
El, stammar: Löpande renoverat. Huvudsäkring: 25A.
Planlösning
ENTRÈPLAN:

Via den ståndsmässiga farstukvisten välkomnas ni in i detta tidsenligt renoverade drömboende, tidigare Fåkers stationshus.

HALL
Öppen och välkomnande hall med grått klinkergolv och vitmålad panel på väggarna. I hallen finns utrymme för klädavhängning och härifrån nås husets källare.

WC
Grått klinkergolv och vitmålad panel på väggarna. Praktiskt planerat och påkostat med vägghängd WC. Handfat med kommod under samt spegel ovan.

KÖK
Här möts ni av den generösa takhöjden och det härliga ljusinsläppet som den öppna planlösningen och de bevarade originalfönstren bidrar med. Ljusa köksluckor i ask och handgjord bänkskiva i massiv ask. Köket är påkostat renoverat i lantlig stil med fristående köksö med spis med glashäll och frihängande kolfilterfläktkåpa ovan. Här är genomtänkt planerat med en extra mindre diskho i anslutning till spisen. Köksön bidrar till att göra köket till familjens naturliga samlingsplats med möjlighet att slå sig ned på någon av barstolarna. Maskinellt är köket vidare utrustat med aluminiumfärgade vitvaror med fullstor kyl och frys, inbyggd ugn samt diskmaskin. Köket har såsom en stor del av entréplanet egentillverkat, slipat och lackat massivt trägolv med vit panel på väggar och tak. Spotlights i tak för belysning.

MATSAL
I anslutning till köket finns husets matsal. Även här med det massiva trägolvet. fulhöga inbyggda skåp med överskåp i väggen för praktisk förvaring. Enhetligt massivt trägolv såsom i kök och vardagsrum samt ljusa tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Centralt placerat i vardagsrummet finner ni en braskamin som bidrar både till uppvärmning och ger härlig mysfaktor. Massivt trägolv samt vitmålad panel på vägg och vitmålade skivor i tak.

GROVENTRÈ
Från motsatt sida på huset finns ytterligare en entré från den före detta lastbryggan på stationen. I detta utrymme som i övrigt även innehåller tvättstuga och kontor är ej golvvärme installerat. Plastmatta på golv och målad panel på väggar. I groventrédelen är ej golvvärme installerat utan enbart radiatorer.

KONTOR
Perfekt kontorsutrymme/syhörna utanför tvättstugan.

TVÄTTSTUGA
Med ljus plastmatta på golv och ljusa målade väggar. Här finns både tvättmaskin, torktumlare, handfat samt tvättbänk med ho och utrymme att hänga kläder på tork. Vidare finns en duschkabin installerad som delvis gör rummet till ett extra badrum.

ÖVERVÅNING:

En renoverad vitmålad trappa leder er upp till övervåningen

HALL/KÖK
På övervåningen välkomnas ni först in i en mindre hall där trappan upp till husets vind är placerad. Sedan kommer ni in i ett rum som tidigare varit kök där diskho med blandare fortfarande används. Detta rum har därför flera möjliga användningsområden. Varför inte det perfekt pysselrummet för barnen eller för den som önskar kan detta enkelt återställas till kök. Före detta skafferiet med ventil finns fortfarande kvar och används idag till förvaring.

ALLRUM
Med trägolv, ljusa tapetserade väggar och matchande fondvägg. Rummet har fönster och kan användas som sovrum.

SOVRUM 1
Det största sovrummet in till höger från allrummet har vackert trägolv och ljusa tapetserade väggar samt modern fondvägg. I anslutning når ni det renoverade badrummet.

BADRUM
Helkaklat och stilrent badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Här är ytterst genomtänkt och välplanerat med inbyggda spotlights för belysning, duschväggar, vägghängd WC, handdukstork samt extra bred kommod med dubbla blandare vid handfatet och spegel ovan. Badrummet har vattenburen golvvärme.

SOVRUM 2
Praktiskt planerat sovrum med separat sovalkov. Trägolv och ljusa tapetserade väggar. Klädkammare under snedtak för praktisk förvaring.

SOVRUM 3
Spegelvänt såsom sovrum 2 men i övrigt liknande planerat med separat sovalkov. Trägolv och ljusa tapetserade väggar. Klädkammare under snedtak för praktisk förvaring.

VIND
Oinredd vind som idag används som förrådsutrymme. Fönster i fyra väderstreck ger goda förutsätttningar för att inreda utrymmet för den som önskar.

Ägarna berättar:

Hösten 2003 köpte vi Stationshuset i Fåker. Ett fantastiskt hus som stod klart 1916. Som alla offentliga hus från den tiden är det otroligt välbyggt och det har inte sparats på varken material eller mantimmar.

Huset bestod från början av en stinslägenhet på övervåningen och på nedre plan fanns väntsal, post, biljettförsäljning och gods/bagage. Vår plan var redan från början att använda hela huset och då i första hand bygga om undervåningen. Vi öppnade upp och tog bort väggarna som tidigare delade av de olika avdelningarna. På så sätt fick vi en öppen planlösning bestående av kök, matrum, vardagsrum och hall. I centrum av detta finns murstocken där vi placerade en braskamin. På övervåningen har vi våra sovrum, ett allrum och det tidigare köket blev ett praktiskt kontor och pysselrum.

Efter omfattande renoveringar av huset låter vi nu nya krafter ta över detta fantastiska projekt. Och då kanske verkställer några av de idéer vi haft men som stannat på idéstadiet; Balkong ovanpå entré som vi förberedde för i samband med bygget, vedeldad bastu med relax nere i gamla tvättstugan (rökgång i skorstenen finns klar), läckert kontor/ateljé uppe på vinden, vinkällare (hel vägg med keramikrör finns färdigt i matkällaren) och många, många fler läckra idéer.
TV- och internetanslutning
TV: Nuvarande ägare använder Viasat via parabol som ingår i köpet tillsammans med dekoder. Även möjlighet till TV via fiberanslutningen eller den TV-antenn som finns monterad.
Internet: Fiber via IP-Only.
Även möjlighet till IP-telefoni via fiber.
Uteplats
Före detta lastbryggan är numera en altan under tak.

En fristående trätrall finns på tomten med möjlighet att använda som uteplats som även har använts som pooldäck och placering av studsmatta.
Bilplats
Förråd samt oinredd lekstuga utan innergolv finns på tomten.
Ekonomi
Pris 1 900 000 kr accepterat pris. Taxeringsvärdet är 866 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 673 000 kr. Typkod 220., värdeår 1929.

Total driftkostnad 38 714 kr/år, varav:
Uppvärmning:
28 069 kr
Försäkring:
5 166 kr
Vatten/avlopp:
2 739 kr
Renhållning:
2 740 kr
Summa:
38 714 kr
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel, i kostnaden ingår nätavgiften baserad på en huvudsäkring på 25A, denna fasta kostnad kan troligen sänkas enligt Jämtkraft till 20A. Beräknad årsförbrukning 26423 kWh.

Renhållningskostnaden inkluderar: grundavgift 925kr/år, kompost 495kr/år samt 20 tömningar á 66kr/tömning.

Kostnaderna varierar beroende på användning och avtal.
Hushållet består av 2 vuxna och 2 barn.
Energideklaration
Energiklass B, energiprestanda 58 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-05-27
Utförd av Anticimex.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Avlopp
Rättigheter-last: Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel.
Övrigt
7 pantbrev om sammanlagt 1.336.000 kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2017-05-23 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 900 000 kr accepterat pris
Boarea: 156 m²
Rum: 7 rum (3-5 sovrum)
Byggnadstyp: 2-planshus med källare
Byggår: 1916
Tomtarea: 2 053 m²
Driftkostnad: 38 714 kr/år
Visningar
Aug
19
Lör 19 aug kl. 13:15 - 14:15
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Fredrik Berglund
072-715 65 56
072-715 65 56
Skicka e-post
Fredrik Berglund
Counter