Friliggande villa, Frösön/ Berge
Peterson-Bergers Väg 12, Frösön
Bo lantligt i nybyggt hus med sekelskiftescharm
Välkommen till detta mycket populära och attraktiva område vid Petterson-Bergers väg som erbjuder fantastisk utsikt över Storsjön och bygden med fjällen i fonden. Här finns möjligheten att förvärva denna unika tomt med en totalentreprenad avseende uppförande av ett ståtligt bostadshus i herrgårdsstil med vackra sekelskiftesdetaljer, hög standard och kvalité.

Anebyhus kommer på tomten att uppföra ett Kungshus Orust i 2-plan på 176 kvm i romantisk stil och svensk tradition med snickarglädje samt tidstypiska detaljer. Entréplanet på 92 kvm kommer att ha golvvärme, plankgolv i ek i sällskapsutrymmen samt påkostat klinkergolv i hall, badrum och tvättstuga. Höga golvlister och allmogestil på väggar och tak. Köket har stommar & luckor från Ballingslöv med knoppar och handtag i vacker mässing. Vitvaror av hög kvalité som passar in i den tidsenliga charmen. Öppen planlösning mellan matsalsdel och vardagsrum med burspråk och generösa fönsterpartier som ger bra ljus och härlig utsikt. Övre plan har tre rymliga sovrum, allrum med utgång till balkong samt badrum med både dusch och badkar med tassar. På fastigheten uppförs även ett dubbelgarage.

Längs trivsamma Peterson-Bergers väg ligger denna vackert belägna tomt som bjuder på en makalös utsikt över landskapet och Storsjön. Härifrån har ni nära till det mesta såsom skola, livsmedelsbutik, fotbollsplaner, vacker natur och Storsjön. Här finns en riktig kulturmiljö med Peterson Berger och Frösö Kyrka i närheten. Till Östersunds centrum tar det ca 5-10 min med bil och vill man ta cykeln tar det ca 15-20 min. Cykelväg kommer att finnas ända fram till fastigheten från Östersunds centrum. Goda bussförbindelser finns med linje 4.

Förskola finns i närområdet och Vallaskolan har klasser upp till åk 9. Affär och idrottsplats finns i närområdet. Tillgång till badhus, terrängspår, skidspår, skidlekplats och slalombacke finns också lättillgängligt. Lokalerna i Vallaskolan är rymliga och här finns bl.a. en stor sporthall, styrketräningslokal, bibliotek och fritidsgård.

Välkommen med er intresseanmälan.
Bostäder i Gästhemmet 9, Peterson-Bergers Väg 12, Frösön
Fastigheter i Gästhemmet 9, Peterson-Bergers Väg 12, Frösön
Typ
Fastigheten Östersund Gästhemmet 9. Friliggande villa - 2-planshus. Byggår 2017.
Storlek
Boarea 176 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.
Tomt
Tomtarea 1 888 m² (friköpt). Tomt med utmärkt högt vackert läge med utsikt över Storsjön och Oviksfjällen.
Byggnad
2-planshus. Byggår 2017.
Byggnadssätt
Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongtakpannor. Hängrännor: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 3-glasfönster isolerruta med spröjs. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftvärmepump eller bergvärmepump med vattenburen golvvärme i entréplanet och övre plan.
Planlösning
ALLMÄNT
Kungshus Orust har en hög standard i sekelskiftesstil för att skapa en tidlös herrgårdskänsla. Bostadshuset som är i 2-plan har 6 rok och en boyta på 176 kvm.

Ytterväggarna är i träpanel med hattläkt och Tanums fönster med spröjs och kryss. Entrén pryds av stiliga parytterdörrar med mässingshandtag som standard till dörrar och fönster. 3-glasfönster med spröjs med U-värde på 1,0 W/m2C. Yttertak av 2-kupiga betongtakpannor. Frånluftsventilation med återvinning. Uppvärmning via luftvärmepump eller bergvärmepump med vattenburen golvvärme i entréplanet. På golven i bostadshuset ligger som standard ett rejält plankgolv i ek. Höga golvlister, foder och taklist i allmogestil. Blandarna i badrum, kök och klädvårdsrum har skruvkranar och är i krom. Badrumsinredning från Svedbergs. Innerdörrar i massivt trä.

ENTRÈPLAN
Entréplanet har kök med stommar och luckor från Ballingslöv i öppen planlösning mot matsalsdel. Vitvaror av hög standard och kvalité. Öppen planlösning mellan matsalsdelen och vardagsrummet med burspråk. Stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. I anslutning till vardagsrum finns bibliotek/ sovrum. Badrum med dusch och tvättstuga med groventré. Tvättmaskin och torktumlare. Entré med klinkergolv och separat kapprum.

KÖK
Kök med stommar & luckor från Ballingslöv med mjukstängande överskåp och underskåp övervägande med lådor. Handtag av mässing. Köksbänkar av laminat och diskbänk med dubbelho. Kakel som stänkskydd ovanför köks- och diskbänkar. Kranar från Mora. Kylskåp med LED-ljus, självavfrostande frys, induktionshäll med powerboost funktion, inbyggnads varmluftsugn & micro, fläktkåpa och A-klassad diskmaskin med autoprogram. Plankgolv i ek och ljusa målade väggar.

MATSALSDEL/ VARDAGSRUM
Matsalsdel och vardagsrum med burspråk i öppen planlösning, plankgolv i ek, ljusa målade väggar och generösa fönsterpartier med mycket ljusinsläpp.

BIBLIOTEK/ SOVRUM
Bibliotek/ sovrum med plankgolv i ek, ljusa målade väggar och fönsterpartier åt två håll.

BADRUM
Badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar i klarglas, duschsätt och kranar från Mora, tvättställ med lådor och snålspolande toalett.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med groventré, klinker och golvvärme. Rostfri tvättho, bänkskiva och underskåp. A-klassad tvättmaskin och torktumlare.

HALL
Hall med klinker och golvvärme med kapprum.

ÖVRE PLAN
Övre plan har allrum på över 20 kvm med utgång till balkong. Tre sovrum och badrum med dusch och badkar. Vattenburen golvvärme i hela planet.

ALLRUM
Allrum med plankgolv i ek, ljusa målade väggar och fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Utgång till rymlig balkong.

SOVRUM
Tre sovrum med plankgolv i ek, ljusa målade väggar och bra ljusinsläpp från dubbla fönsterpartier. Bra förvaringsmöjligheter med klädkammare och garderober.

BADRUM
Badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med badkar med tassar i mässing, duschhörna med vikväggar i klarglas, blandare & kranar från Mora, tvättställ med lådor och snålspolande toalett.
TV- och internetanslutning
TV: Tv-anslutning via fiber.
Internet: Fiber för bredband, tv och telefoni.
Bilplats
Isolerat dubbelgarage ingår i totalentreprenaden.
Ekonomi
Pris 6 995 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 699 000 kr (fastställt avseende år 2016). Typkod 210., värdeår 2017.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg.

Planbestämmelser: Detaljplan (2010-12-09) , Ändring av detaljplan (2012-06-19).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Bra att veta om husköpet
När ni har bestämt er för att köpa tomten, med tillhörande entrprenadkontrakt för bostadshuset, kommer två avtal att skrivas. Ett köpekontrakt reglerar köpet av tomten och upprättas av Storsjömäklarna. Sedan skriver ni också ett entreprenadkontakt som reglerar köpet av själva huset samt markarbeten. I samband med tecknandet av köpekontraktet betalar ni en handpenning om 10% av tomtens köpeskilling och resterande betalning av tomten och huset följer den betalningsplan som anges i entreprenadavtalet.

Färdigställandegaranti
Husföretaget tecknar en färdigställande försäkring och en 10-årig nybyggnadsförsäkring för husleveransen genom GAR-BO Försäkring AB.

Entreprenadgaranti
Två år efter entreprenadens färdigställande sker en besiktning av en opartisk besiktningsman och de fel som noteras är Anebyhus ansvarig för och ska åtgärdas av Anebyhus inom en av besiktningsmannen fastställd tidsperiod.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 995 000 kr Accepterat pris
Boarea: 176 m²
Rum: 6 rum (4 sovrum)
Byggnadstyp: 2-planshus
Byggår: 2017
Tomtarea: 1 888 m²
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter