Fritidshus, Fjällsta
Tavnäs 181, Gällö
Bostadshus som andas 30-tal med bevarad karaktär och omsorgsfull renovering.
Välkomna till Tavnäs som är grannby till Fjällsta och som erbjuder vacker lantlig miljö med gångavstånd till trevlig insjö med fiskemöjligheter. I Tavnäs ligger denna fantastiska 30-talsvilla som varsamt renoverats på ett mycket smakfullt sätt för att bevara husets karaktär och stil från det glada 30-talet. Frtidshus med potential för året runt boende. Mycket av husets känsla kan bara beskrivas genom era egna sinnen och upplevelser så se till att boka in ett besök i denna vackra byggnad.

Entréplanet har genomgått en genomgående varsam renovering där detaljer och färgsättning blivit noga utvald för att passa huset stil. Här finns tidsenliga enhetliga vackra målade trägolv i kök, matsalsrum och vardagsrum med allmänt nya ytskikt, högt i tak och stora höga fönster för bästa ljusinsläpp. Köket har nya moderna ljusa luckor och vitrinskåp kombinerat med gamla originaldetaljer som ger en lantlig härlig känsla. Gott om förvaringsutrymmen och en nyinstallerad braskamin som sprider en härlig värme i kök och matsalsrum. Kök och matsalsrum har en öppen planlösning för att utnyttja utrymmena på bästa sätt och skapa en trivsam atmosfär. Vardagsrummet med dess vackra detaljer skapar ett lugn och kommer att ger en många trevliga stunder med både släkt och vänner. Från vardagsrummet kan ni gå ut till husets veranda och njuta av sommarsolen. Den välkomnande hallen som nås via dubbeldörrar har stora utrymmen och dörr till toalett med ny separett och ett tillbyggt duschrum med duschkabin från -15. Övre plan har två rymliga sovrum med vackra ytskikt och tidsenliga detaljer samt höga fönster för bra ljusinsläpp. En kamin finns i ett av sovrummen och bidrar till värme och trivsel.

Den välplanerade trädgården inbjuder till njutning och här kommer lugnet sprida sig i både kropp och själ. Koppla av i det trevliga lusthuset med stora fönsterpartier eller använd den fristående uteplatsen med trädäck när tillfället känns rätt. Utnyttja också den inredda delen av källaren för era egna önskemål. Här i byn umgås man gärna barn som vuxna. Allmänning finns för liten båt. Närhet till Fjällsta och Gällö med allmän service ligger ca en mil bort.

Välkomna till denna idyll och huset som andas tidsenlig känsla och karaktär från 30-talet men med en modern touch.
Bostäder i Tavnäs 1:41, Tavnäs 181, Gällö
Fastigheter i Tavnäs 1:41, Tavnäs 181, Gällö
Typ
Fastigheten Bräcke Tavnäs 1:41. Fritidshus - 1 ½ plan delvis med källare. Byggår 1930.
Storlek
Boarea ca 93 m², biarea ca 57 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 2 sovrum.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 1 278 m² (friköpt). Välplanerad trädgårdstomt med blommor och bärbuskar.
Byggnad
1 ½ plan delvis med källare. Byggår 1930.
Renoveringar: Nytt tak -08, utvändig målning samt putsning grund -08, renovering golv & i kök samt isolering vägg mot söder -11, reparation av fönster -11, byte av stam i kök & ny installation från duschrum och kök till stenkista. Dränering gavel mot söder med nedgrävd dagvattenledning -11. Nytt Ikea kök, spis & fläkt -14. Rivning spis/ kamin i kök & nyinstallation av braskasett i kök och kamin i sovrum -14. Bredband installerat -14, nytt kakel köksmur saamt nymålat och tapet kök -14. Nytt våtrum entréplan med våtrumsmatta, våtrumstapet samt duschkabin -15. Jordfelsbrytare för hela huset och elsanering -15. Installation luftvärmepump -17, ny avloppstank -18.
Byggnadssätt
Grundmur: Sten/ Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Tegel. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt/enskilt sommarvatten, avlopp saknas.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump & tre braskaminer.
Planlösning
ENTRÈPLAN
Entréplanet har högt i tak, vackra tidsenliga detaljer och höga fönster som ger ett fantastiskt ljus. Vackert lantligt kök med härlig 30-talskänsla med tidsenliga detaljer och materialval med ljusa skåpluckor och värmande braskamin. Köket har öppen planlösning mot allrum/ matsalsrum som ger en härlig känsla och karaktär. Vardagsrum i samma smakfulla stil med bevarade detaljer och tidsenlig restaurering. Stor välkomnade hall och nytt duschrum med duschkabin.

KÖK
Kök i öppen planlösning mot matsalsrummet som badar i ljus från de stora fönsterpartierna. Köket har varsamt renoverats med fingertoppskänsla för att skapa en härlig atmosfär och känsla. Nya ljusa köksluckor från Ikea med vitrinskåp och bevarad arbetsbänk med tidsenliga underskåp. Gott om förvaringsutrymmen. Ombyggda rökkanaler samt nyinstallation av effektiv värmande braskamin. Rostfri diskbänk och stänkskydd av glas. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys och spis med två plattor & ugn. Enhetligt ljusmålat trägolv i kök, matsalsrum och vardagsrum. Målade väggar med fondtapet i köket och vitt pärlspontat tak.

MATSALSRUM
Matsalsrum med målat trägolv och väggar där färgen speglar husets karaktär. Vitt tak och fantastiskt ljusinsläpp från höga fönster åt två håll.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med samma typ av golv och färgsättning som kök och matsalsrum. Ljusa väggar och ljus tak. Här finns utgång till en farstukvist med trivsam uteplats att njuta av.

DUSCHRUM
Nyrenoverat duschrum från -15 med våtrumsmatta, våtrumsgips på väggarna samt ljus färgsättning. Utrustat med duschkabin.

HALL
Välkomnande hall via dubbeldörrar med bra avhängningsmöjligheter och toalett med tvättställ samt separett.

ÖVRE PLAN
Övre plan har två stora sovrum med vackra ytskikt och stora fönster. Kamin värmer ett av sovrummen. Kallvind med möjlighet till ytterligare sovrum. Stor möblerbar hall och bra förrådsutrymmen.

SOVRUM
Sovrum (1) har målat trägolv, målade ljusa väggar och delvis snedtak som ger rummet en härlig karaktär. Braskamin för värme och trivsel. Stort fönster med spröjs och mindre vackert tittfönster. Sovrum (2) har vitmålat trägolv, målad panel på väggarna och ljust snedtak. Stort fönster ger rummet bra ljusinsläpp.

HALL
Möblerbar hall med trägolv, vitmålade väggar, ljus träpanel i taket och fönster som ger bra ljusinsläpp.

ÖVRIGT
På tomten finns ett vackert lusthus, byggnad med vedbod och utedass. Trädäck med soligt läge samt veranda på husets framsida.
TV- och internetanslutning
TV: Tv via fiberkabel.
Internet: Bredband via fiberkabel med 100 MB in/ ut för 199 kr/ mån.
Uteplats
Fristående trädäck som uteplats.
Övriga byggnader
På tomten finns lusthus, och byggnad med vedbod och utedass.
Ekonomi
Pris 650 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 345 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 290 000 kr. Typkod 220., värdeår 1930.

Total driftkostnad 15 065 kr/år, varav:
Uppvärmning:
6 500 kr
Försäkring:
2 500 kr
Vatten/avlopp:
1 000 kr
Renhållning:
400 kr
Sotning:
3 465 kr
Vägavg/snö:
700 kr
Hushållsström:
500 kr
Summa:
15 065 kr
Driftskostnader för nuvarande ägare. Uppvärmning avser direktverkande el element samt genom regelbunden eldning i de tre kaminerna så kan kostnaerna påverkas. Försäkring avser grundskydd. Del av hushållsström kan ligga i uppvärmningskostnaden. Vatten/ avlopp avser byte vattenfilter en gång per år.
Energideklaration
Eneergideklaration behöver inte utföras då huset används som fritidshus.
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 650 000 kr Accepterat pris
Boarea: 93 m²
Rum: 4 rum (2 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan delvis med källare
Byggår: 1930
Tomtarea: 1 278 m²
Driftkostnad: 15 065 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter