Friliggande villa, Kvitsle
Kvitsle Villaborg 655, Mattmar
Unik fastighet med utmärkt läge!
Varmt välkomna till Villaborg och denna vackert utsmyckade fastighet med perfekt läge nära Kvitsle strömmar. Med eget torn som bjuder på utsikt mot fjällvärlden blir det inte bättre än såhär!

Det vackra och unika Villaborg har anor från slutet av 1800-talet och har under årens lopp renoverats med en varsam hand. De ursprungliga fönstren är handblåsta, den putsade fasaden är målad med kalkfärg och den gamla ladan som hade rasat är uppbyggd igen och fungerar idag som garage. Invändigt är trägolven bevarade, den höga takhöjden finns kvar och flertalet eldstäder finns i flera av rummen. En del bekvämligheter är också installerade såsom jordvärmepump, vattenburen golvvärme och ett fullt utrustat kök.

Entréplanet rymmer hall, duschrum, kök, matrum, två sovrum och en tvättstuga/pannrum. I köket sitter en vedspis som ger en extra mysfaktor och härifrån nås även en av altanerna som rymmer både utemöbel och grill.

Det övre planet rymmer hall, toalett, allrum, vardagsrum och två sovrum. Från det större sovrummet nås även tornet på huset via en lönntrappa som finns gömd i garderoben. Från tornet har man en fantastisk utsikt mot Åreskutan, Mattmar kyrka, Kvitsleströmmarna och andra delar av fjällvärlden.

Tomten är ca 1,5 hektar och består bl.a. av en mindre skogsdunge samt en inhägnad äng. I trädgården växer blommor, vinbärsbuskar, äppelträd, jordgubbar och ett antal träd av olika sorter. Stora gräsytor finns för småttingar med spring i benen eller kanske en studsmatta om så önskas. Garaget har gjuten platta, port, isolerade väggar och lysrörsbelysning. På tomten finns även ett förråd/vedbod.

Villaborg ligger i ett naturskönt område som har präglats av Indalsälvens strömmar och forsar som leder vattnet fram till Storsjön. Tack vare lämplig fiskevård finns ett bra bestånd av öring och harr är därför mycket eftertraktat. Naturen runt huset bjuder på samma upplevelser och möjligheter som finns på de bästa platser i Jämtland. Allt finns såsom vilt, svamp, bär och skoterleder.

Missa inte möjligheten att förvärva denna charmiga pärla med detta utmärkta läge intill Kvitsleströmmarna!
Bostäder i Halabacken 1:7 & Halabacken 1:13, Kvitsle Villaborg 655, Mattmar
Fastigheter i Halabacken 1:7 & Halabacken 1:13, Kvitsle Villaborg 655, Mattmar
Typ
Fastigheten Åre Halabacken 1:7 & Halabacken 1:13. Friliggande villa. Byggår 1886.
Storlek
Boarea 254 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum.
Tillträde
Enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 14 600 m² (friköpt).
Byggnad
Byggår 1886.
Byggnadssätt
Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: Enkelglas i fönsterbågar med innerrutor. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Enskilt vatten och avlopp. Radon: Radonhalten är under gränsvärdena.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Jordvärmepump med vattenburen golvvärme och radiatorer. Anläggning: installerad 2008.
Planlösning
Villan disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL
En kallfarstu välkomnar med plats för skor och ytterkläder. Väggarna är klädda i träpanel och på golvet ligger en plastmatta. Entrén har en hatthylla som erbjuder avhängningsmöjligheter och plats finns för spegel och fotografier. Väggarna är klädda i en vitlaserad träpanel och på golvet ligger ett tåligt laminatgolv.

DUSCHRUM
I anslutning till hallen finns duschrummet och inredningen består av toalettstol från Ifö, badrumsskåp från Svedbergs, duschhörna och väggskåp. Väggarna är klädda i en ljus våtrumsmatta och på golvet ligger en sandfärgad våtrumsmatta.

KÖK/MATPLATS
Köksinredningen består av furuskåp med gott om förvaring i skåp och lådor. Laminatbänkskivan erbjuder goda arbetsytor för den glade kocken och gott om plats finns för ett större matbord, 6-8 personer. Köksutrustningen består av spis/ugn från Electrolux, spisfläkt från AEG, kylskåp från Bosch, frysskåp från Bosch, diskmaskin från Bosch och rostfri diskho. Pricken över i:et är vedspisen och ett stort skafferi med egen dörr som rymmer gott om varor. Från köket nås även altanen som rymmer både utemöbler och grill. Väggarna är klädda i en grålaserad träpanel och på golvet ligger ett grått tåligt laminatgolv.

MATSAL
I anslutning till köket finns matsalen som rymmer både matsalsmöbel och vitrinskåp. Här pryder en vacker norsk kamin sin plats. Här finns även en infälld garderob. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är tapetserade i en ljusgul tapet. Härifrån nås även altanen.

SOVRUM/ARBETSRUM
Detta rum rymmer skrivbord, bokhyllor eller säng. Även här finns en kamin (används dock ej). Väggarna är klädda i en grön tapet och på golvet ligger ett trägolv.

SOVRUM
Detta rum rymmer säng och skrivbord. Väggarna är klädda i en blå tapet och på golvet ligger ett trägolv.

TVÄTTSTUGA/BASTU/PANNRUM
Här finns dusch, tvättmaskin från Asko, torktumlare från Cylinda, hydrofor, pump, väggfasta hyllor och markvärmepumpen från IVT (2008). Bastun är inredd med två bastulavar, panel, och ett Tylöaggregat. Väggarna är vitmålade och golvet består av tjock plåt. Här finns även en stor port installerad.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
En trapp med nya eksteg tar er upp till den övre hallen som rymmer krukväxter samt tavlor och fotografier. Väggarna är klädda i vitlaserad panel och på golvet ligger ett trägolv.

TOALETT
Inredningen består av toalettstol från Ifö, kommod, spegel, belysning och badrumsskåp. Väggarna är klädda i en ljus våtrumsmatta och på golvet ligger en sandfärgad våtrumsmatta.

ALLRUM
Detta rum rymmer soffa, fåtöljer och bokhyllor. Även detta rum har en kamin installerad (används dock ej). Väggarna är klädda i gröna tapeter och på golvet ligger ett trägolv.

VARDAGSRUM
Detta rum rymmer soffa och tv-möbel. Här finns en infälld garderob som underlättar förvaringen. Härifrån nås även balkongen som har fin utsikt över landskapet. Väggarna är klädda i grå bröstpanel och vita tapeter. På golvet ligger ett trägolv.

SOVRUM
Detta rum rymmer säng och byrå. Fem garderober underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och på golvet ligger en ljus golvmatta. Även detta rum har en kamin installerad (används dock ej).

SOVRUM
Detta rum rymmer dubbelsäng, sängmöbler och garderob om så önskas. Väggarna är klädda i ljusblå tapeter och på golvet ligger ett trägolv. Via en lönntrappa i en garderob nås husets torn. Härifrån har man vacker utsikt mot Åreskutan, Mattmar kyrka, Kvitsle strömmarna och andra delar av fjällvärlden.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Internet: Det är anmält för indragning av fiber.
Uteplats
Uteplats 1: Altan. Altanen är delvis inglasad mot nordvästvinden.
Uteplats 2: Balkong.
Bilplats
Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: Grusad infart.
Övriga byggnader
Förråd. Fyra hundgårdar med tillhörande stora hundhus står idag på ovansidan huset i anslutning till altanen. De kan få stå kvar om köparen önskar annars tas dem ner innan tillträde.
Ekonomi
Pris 1 500 000 kr eller högstbjudande. Taxeringsvärdet är 541 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 440 000 kr. Typkod 220., värdeår 1929.

Total driftkostnad 30 635 kr/år, varav:
Uppvärmning:
21 184 kr
Försäkring:
4 006 kr
Vatten/avlopp:
1 925 kr
Renhållning:
2 020 kr
Vägavg/snö:
1 500 kr
Summa:
30 635 kr
I siffran för uppvärmning ingår hushållsström.
Energideklaration
Energiklass B, energiprestanda 56 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-07-20
Utförd av Anticimex.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Ledningsrätt Starkström/tele.
Övrigt
Pantbrev totalt: 500 000 kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2017-07-18 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2017-07-20. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 500 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 254 m²
Rum: 7 rum
Byggår: 1886
Tomtarea: 14 600 m²
Driftkostnad: 30 635 kr/år
Visningar
Aug
23
Ons 23 aug kl. 17:30 - 18:30
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ahlqvist
072-740 65 55
072-740 65 55
Skicka e-post
Marcus Ahlqvist
Counter