Bostadsrättslägenhet, Karlslund
Litsvägen 33 C, Östersund
Renoverad fyrarummare med öppen spis!
Nu finns möjligheten att förvärva en fantastisk fyra med gavelläge i populär förening i Karlslund med bara några minuters promenad till centrum.

Redan innanför dörren får man en känsla av en ljus och fräsch lägenhet. I den ljusa entrén ligger grått klinker på golvet som är utrustat med golvvärme och fortsätter vidare in i den inre hallen. I entré och hall finns både platsbyggd förvaring och garderober som underlättar förvaringen. Köket renoverades 2013 med vita luckor, grå/vit mosaik och massiv ekbänkskiva. Här finns bra med bänkyta för att tillaga en måltid eller ställa ifrån sig byttor och grytor under matlagningen. Med en matplats där fyra personer lätt får plats kring bordet finns möjlighet att umgås och laga mat samtidigt. Vardagsrummet välkomnar med parkettgolv, dubbeldörrar ut till balkongen och ljusa stilrena ytskikt. Pricken över i:et är den öppna spisen som är eldningsbar och ger den rätta mysfaktorn sena höst och vinterkvällar. Balkongen är utrustad med markis och trall som ger ett ombonat intryck. Solen kan du njuta av under sommaren från förmiddag tills sena kvällen då den går ner bakom husen.

Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng, sängmöbler och garderob. De andra två sovrummen är rymliga och ett av dem har ett vackert burspråk som släpper in härligt med ljus. Duschrummet är renoverat av föreningen med kakel och klinker och den separata toaletten renoverades 2011 med kakel och klinker. Känslan är fräsch med mörkare trä mot grön mosaik och vitt kakel.

Bostadsrättsföreningen är välskött och har en trevlig samlingslokal med pentry och en välskött bastu med angränsande relaxrum. Det finns också ett övernattningsrum för gäster med fyra bäddar varav två i bäddsoffa och angränsande WC. Detta går att hyra för 100 kr/natt. Ett stort vindsförråd samt ett matkällarförråd hör till lägenheten.

Här bor ni med bästa tänkbara läge mitt i hjärtat av Karlslund! Från lägenheten tar det endast 5 minuter att gå ner till centrum och endast några minuters promenad bort ligger campus. Granne med föreningen finns en matvarubutik med postservice samt busshållplats. Ett stenkast bort finns Björkbackaparken, belysta längdskidspår och bouleplan. I omtyckta Karlslund finns även frisör, skolor, dagis och restaurang. Här bor och trivs människor i alla åldrar.

Välkommen!
Bostäder i 116, Litsvägen 33 C, Östersund
Fastigheter i 116, Litsvägen 33 C, Östersund
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 116. Byggår 1947, våningsplan 3.
Storlek
4 rum och kök. Boarea ca 85 m².
Byggnad
Byggnadsår: 1947. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ/HALL
Entrén välkomnar med stora stenliknande klinkerplattor som är utrustade med elgolvvärme. En platsbyggd hallmöbel med sko & hatthylla samt klädstång ger goda avhängningsmöjligheter. Ovanför sitter tre överskåp som erbjuder förvaring och längre in i hallen finns två garderober med tillhörande överskåp. Plats finns för byrå och spegel. I hallen mot sovrum och toalett finns ytterligare en garderob med tillhörande överskåp. Väggarna är klädda i en ljusgul tapet.

KÖK/MATPLATS
Köksinredningen går i vitt och har släta högblanka skåp- och lådfronter från Härjedalskök. Gott om förvarings finns i skåp och lådor och den massiva bänkskivan i ek bjuder på goda arbetsytor för den glade kocken. Ovanför bänkskivan sitter en snygg ljusgrå mosaik. I köket finns även ett städskåp som rymmer städutrustningen. Köksutrustningen består av spis/ugn från Gorenje, spisfläkt från Electrolux, kyl/frys från Whirlpool, diskmaskin från Cylinda och rostfri diskho. Matplatsen rymmer ett matbord för fyra personer och här sitter en snygg mönstrad fondtapet i rött. Resterande väggar är vita och på golvet ligger ett rutigt linoleumgolv i grått och svart.

VARDAGSRUM
Detta rum rymmer soffa, fåtölj, tv-möbel och bokhyllor. Pricken över i:et är den vackra öppna spisen som är eldningsbar och ger en extra mysfaktor. Härifrån nås även den stora balkongen genom dubbeldörrar och gott om plats finns för bord, stolar och krukväxter. Väggarna i vardagsrummet är klädda i ljusbeiga tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

DUSCHRUM
Inredningen består av handfat, toalettstol, handdukshängare, dusch och två badrumsskåp varav ett är utrustat med spotlights. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett blått klinker.

TOALETT
Inredningen består av toalettstol från Ifö, kommod, spegel med belysning och glashylla. Väggarna är klädda i grön mosaik och vitt kakel och på golvet ligger ett grönt klinker.

SOVRUM
Detta sovrum rymmer dubbelsäng, sängmöbler och byrå. Två garderober med tillhörande överskåp underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i en grön tapet och på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM
Detta sovrum rymmer säng, skrivbord och bokhylla. Ett vackert burspråk ger ett härligt ljusinsläpp och gör att rummet upplevs ljust och luftigt. Väggarna är klädda i ljusbeiga tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM
Detta sovrum rymmer säng, skrivbord och bokhylla. En garderob erbjuder förvaring. Väggarna är klädda i ljusbeiga tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv.
TV- och internetanslutning
TV: Ansluten till kabelnät.
Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.
Uteplats
Balkong.
Bilplats
I föreningen finns 28 st garageplatser (kallgarage) som går att hyra för 300 kr/mån. Det finns 57 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Dessa går att hyra för 140 kr/mån.
Övriga utrymmen
Det finns matkällarförråd och vindsförråd. Det finns två tvättstugor i huset. Den större tvättstugan har 2 st tvättmaskiner, torktumlare och 2 st torkrum. Den mindre tvättstugan har 1 st tvättmaskin, 1 st torktumlare och ett torkskåp.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 116 i Riksbyggens Brf Östersundshus nr 5, Östersund. Pris 1 900 000 kr eller högstbjudande. Avgift 3 986 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 445 kr.

Övrig driftkostnad 648 kr/mån, varav:
Försäkring:
148 kr
Hushållsström:
500 kr
Summa:
648 kr

Andel i föreningen är 1,19811% och andel av årsavgiften är 1,22001%. Bostadsrätten är pantsatt, kontrollerad 2017-06-01.

Tidigaste tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Energideklaration
Energiprestanda 165 kWh/m² år.
Bostadsrättsförening
Riksbyggens Brf Östersundshus nr 5.
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Östersundshus 5 innefattar 114 bostadsrättslägenheter samt 28 lokaler vilka är fördelade på adresserna Stapelmohrs väg 18-20 A-C, Samuel Permans gata 22-24 A-C, Litsvägen 31-33 A-C samt Biblioteksgatan 29 A-C. Riksbyggen Brf Östersundshus 5 är en välskött och trivsam förening i centrala delarna av Östersund. Det tar endast 5 minuter att gå ner till centrum. Granne med föreningen finns en matvarubutik med postservice och ett stenkast bort finner man Björkbackaparken, belysta längdskidspår och bouleplan. I omtyckta Karlslund finns också frisör, fotvård, skolor, dagis, restaurang m.m.

I föreningen finns en trevlig samlingslokal med pentry och en välskött bastu med angränsande relaxrum. Det finns också ett övernattningsrum för gäster som går att hyra för 100 kr/natt med totalt fyra bäddar. Övriga utrymmen som finns är flera cykelförråd och ett större hobbyrum med plats för vallning av skidor. Det finns också möjlighet att hyra plats att ställa upp extra frysskåp till en kostnad av ca 40 kr/mån.
Föreningens ekonomi: Föreningen är stabil med god ekonomi.
Höjning diskuteras på 1-2% framöver.
Kommande renoveringar: Löpande underhåll dock inga större renoveringar planerade. Föreningen har upphandlat om bredband med Bredbandsbolaget. Detta kommer att innebära 100 Mb i varje riktning med Bredbandsbolaget och detta ingår i månadsavgiften. Byte av låssystem genomföras under 2013.
2011 byttes termostaterna på samtliga radiatorer.
2007/2008 byttes fönster till 3-glasfönster samt balkongdörrar.
Under 2000-talet har tvättstugorna i huset renoverats.
1997-1999 byttes stammarna i kök och badrum (även huvudstammen)
1990 byttes taket till plåttak.
Gårdsplats/innergård
Det finns en innergård där det under sommarhalvåret finns grupper med trädgårdsmöbler samt grill.
Övrigt
Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 900 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift: 3 986 kr
Boarea: 85 m²
Rum: 4 rum + kök
Våningsplan: 3
Byggår: 1947
Driftkostnad: 648 kr/mån
Visningar
Okt
26
Tor 26 okt kl. 17:30 - 18:00
Okt
31
Tis 31 okt kl. 17:30 - 18:00
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ahlqvist
072-740 65 55
072-740 65 55
Skicka e-post
Marcus Ahlqvist
Counter