Friliggande villa, Häggenås
Per-Olofsvägen 7, Häggenås
Trivsamt enplanshus i Häggenås med extra lägenhet!
Här bor ni lantligt i en praktisk enplansvilla som bjuder på sällskapsytor, rymligt kök, tre sovrum, tillhörande garage- och förrådsdel samt en fullt utrustad lägenhet för uthyrning om så önskas. Detta boende passar de som vill bo nära naturen men ändå med pendlingsavstånd till stan.

Huset har en välkomnande entré med farstukvist som tar er in till en hall med goda förvaringsmöjligheter. Det är öppen planlösning mellan kök, matplats och allrum vilket gör att det känns extra ljust och luftigt. Från allrummet nås en stor härlig uteplats mot trädgården. Vardagsrummet har gott om fönster mot trädgården och upplevs som ljust och trivsamt. De tre sovrummen är väl tilltagna och det stora sovrummet har fyra garderober som underlättar förvaringen. Här finns även tvättstuga, groventré, toalett, duschrum och förråd. Pricken över i:et är den extra lägenheten som är utrustad med hall, kök, duschrum och rum. Möjlighet finns med andra ord till en extra inkomst om man vill ha hyresgäst.

Trädgården är lättskött med gräsmatta samt vinbärsbuskar, körsbärsträd, äppelträd, syrén, hägg och björk. Här finns stora ytor för att sparka boll eller andra utomhusaktiviteter. Garagedelen har gjuten platta och lysrörsbelysning. I anslutning finns en stor förrådsdel som rymmer det mesta.

I Häggenås finns förskoleklass till åk 6. Här finns även två förskolor, Solbacken och Skogsgläntan samt två fritidshem. Förutom detta så finns även bensinmack och livsmedelsaffär. Stora förutsättningar ges till ett aktivt friluftsliv med närhet till skoterleder, skidåkning, fiske och jakt. Bussförbindelser finns till Östersund och med bil tar det ca 35 minuter.

Varmt välkomna på visning!
Bostäder i Kogsta 1:78, Per-Olofsvägen 7, Häggenås
Fastigheter i Kogsta 1:78, Per-Olofsvägen 7, Häggenås
Typ
Fastigheten Östersund Kogsta 1:78. Friliggande villa. Byggår 1985.
Storlek
Boarea ca 176 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum.
Tomt
Tomtarea 1 598 m² (friköpt).
Byggnad
Byggår 1985.
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund och platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk ventilation.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump. Anläggning: installerad 2009.
Planlösning
Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉ/HALL
En brokvist välkomnar er fram till entrén som erbjuder avhängningsmöjligheter i en hatthylla och två garderober. Plats finns för byrå och spegel. Väggarna är klädda i vit väv och på golvet ligger en ljus golvmatta.

DUSCHRUM
I anslutning till hallen finns duschrummet som är inrett med duschhörna, handfat, toalettstol, badrumshylla, handdukshängare och spegel. Ett fönster ger ett trevligt ljusinsläpp. Väggarna är klädda i vitt kakel och ljusrosa väv. På golvet ligger en grön golvmatta.

KÖK/MATPLATS
Köksinredningen går i vitt och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Bänkskivan i ek bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen består av kylskåp från ElektroHelios, frysskåp från ElektroHelios, spis/ugn från Electrolux, spisfläkt från Cylinda, diskmaskin från Bosch och en rostfri diskho. Matplatsen rymmer matbord och kökssoffa. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger en ljus golvmatta.

ALLRUM
Detta rum rymmer soffa, soffbord och tv-möbel. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger en ljus golvmatta. Härifrån nås även uteplatsen som har gott om plats för utemöbler och grill.

VARDAGSRUM
Detta rum rymmer soffa, soffbord och bokhyllor. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger ett parkettgolv. Gott om fönster ger ett härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Detta sovrum rymmer dubbelsäng och sängmöbler. Fyra garderober underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i ljusrosa väv och på golvet ligger en ljusbeige golvmatta.

SOVRUM 2
Detta sovrum rymmer säng och skrivbord. En garderob underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i en ljusblå väv och på golvet ligger en ljusbeige golvmatta.

SOVRUM 3
Detta sovrum rymmer säng och skrivbord. En garderob underlättar förvaringen. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger ett parkettgolv.

TVÄTTSTUGA
Inredningen består av tvättmaskin från Samsung, torktumlare från ElektroHelios, rostfri tvättho, tre överskåp och frånluftsvärmepump från Nibe Fighter (2009). Väggar och golv är klädda i en ljusrosa våtrumsmatta.

GROVENTRÉ
En hatthylla erbjuder avhängningsmöjligheter och plats finns för byrå. Väggarna är klädda i vitmålad väv och på golvet ligger en brun golvmatta.

TOALETT
Inredningen består av toalettstol, handfat och badrumsspegel. Det är förberett med golvbrunn för dusch om så önskas. Väggar och golv är klädda i en ljusbrun våtrumsmatta.

FÖRRÅD
Förrådet är inrett med hyllor och klädstång. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en plastmatta.


LÄGENHETEN

ENTRÉ/HALL
Hallen är utrustad med hatthylla och garderob som underlättar förvaringen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljusbeige golvmatta.

DUSCHRUM
Inredningen består av toalettstol, handfat, spegel och duschhörna. Väggar och golv är klädda i en blå våtrumsmatta. Det är förberett för egen tvättmaskin om så önskas.

KÖK
Köksinredningen går i vitt och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Bänkskivan i laminat bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen består av spis/ugn från ElektroHelios, kylskåp med frysfack från ElektroHelios, spisfläkt från CTC och rostfri diskho. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljusbeige golvmatta.

RUM
Detta rum rymmer säng, soffa, tv-möbel och matbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljusbeige golvmatta.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Internet: Ansluten till fibernät.
Uteplats
Altan.
Bilplats
Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: Plats finns på infart.
Övriga byggnader
Förråd i anlsutning till garage. Inrett med hyllor och en frysbox från Cylinda.
Ekonomi
Pris 1 490 000 kr eller högstbjudande. Taxeringsvärdet är 761 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 612 000 kr. Typkod 220., värdeår 1985.

Total driftkostnad 26 420 kr/år, varav:
Uppvärmning:
17 200 kr
Försäkring:
4 500 kr
Vatten/avlopp:
2 420 kr
Renhållning:
1 400 kr
Vägavg/snö:
900 kr
Summa:
26 420 kr
I siffran för uppvärmning ingår även hushållsström.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Fiberoptisk Kabel.

Gemensamhetsanläggning: Östersund Häggesta GA:2.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1981-09-30).
Övrigt
Pantbrev totalt: 747 600 kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2017-08-07 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts 2017-08-08. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 490 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 176 m²
Rum: 6 rum
Byggår: 1985
Tomtarea: 1 598 m²
Driftkostnad: 26 420 kr/år
Visningar
Okt
24
Tis 24 okt kl. 17:00 - 18:00
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ahlqvist
072-740 65 55
072-740 65 55
Skicka e-post
Marcus Ahlqvist
Counter