Gård, Backe
Litjärnberget 120, Backe
Charmig gård på strandtomt i närheten av Backe!
Med fantastiskt läge på vacker strandtomt vid Jansjön ligger denna gård som erbjuder ett charmigt och välunderhållet boningshus, äldre garagebyggnad med vedbod, torparhus, bagarstuga, ladugård, två hundgårdar, båthus samt egen brygga.

Det fina välhållna boningshuset har på entréplanet ett stort kök med matplats för 4-6 personer, ett delvis renoverat badrum som har dusch med ångbastu. I anslutning till köket finner du den stora matsalen som rymmer ett stort matbord för 8 personer. Matsalen har en öppen planlösning mot vardagsrummet som rymmer soffa och tv-möbel. Här finns den öppna spisen som både värmer under sena höstkvällar och bidrar till mysfaktorn. Här finns utgång till den stora altanen som erbjuder en fantastisk utsikt över Jansjön och under sommarhalvåret avnjuter man både lunch och middag här. Det övre planet har två rymliga sovrum. I det ena sovrummet finns gästtoalett och utgång till balkong som erbjuder fin utsikt över sjön och fungerar utmärkt att vädra kläder på eller att sitta och njuta av sitt eftermiddagskaffe i solen. Det finns även tre kattvindar som kan användas som klädkammare, barnkammare och erbjuder gott om förvaringsutrymmen. I källarplanet ligger tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, diskbänk, pannrum, matkällare och garage. Det rymliga varmgaraget (plats för en bil) och kan användas för reparationer etc. och som hobbyrum eller snickarbod om man skulle önska det. Hela källarplanet har gjutna golv.

Den stora tomten har stora grönytor där barnen kan leka fritt och som erbjuder stora möjligheter för den som har gröna fingrar. Det finns även ett stort antal svart- och rödvinbärsbuskar, hallon och ett trädgårdsland.

Området erbjuder gott om aktiviteter både sommar- och vintertid. Det finns gott om fisk i Jansjön och i närområdet finns gott om bra fiskevatten. Vill man inte fiska så kan man paddla kanot eller ta en båttur. På vintern kan man åka långfärdsskridskor, pimpla abborre eller ta en skidtur på isen och njuta av den underbara naturen och området har flera vandringsleder med vindskydd och grillmöjligheter, man kan utgå från huset och erbjuder milslånga vandringar för den som önskar det. För den jaktintresserade finns det goda möjligheter till jakt. Det finns även gott om skoterleder som kan nås från huset direkt över sjön.

Till Backe är det ca 5 km, där det finns matvarubutik, apotek, bensinmack och skola samt en del annan allmänservice. I övrigt finns det i närområdet slalombacke, skidanläggning för längdåkning, golfbana och idrottshall.
Bostäder i Backe 2:31, Litjärnberget 120, Backe
Fastigheter i Backe 2:31, Litjärnberget 120, Backe
Typ
Fastigheten Strömsund Backe 2:31. Gård - inriktning fritid, övrigt.
Arealer
Arealuppgifter enligt taxerad areal. Totalt 6 ha, fördelat på åker 3 ha, bete 2 ha, övrigt 1 ha.
Bostadsbyggnad
Byggnadstyp: 1 ½ plan med delvis källare. Byggnadsår 1950. 4 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 105 m². Biarea ca 40 m². Areauppgifter enligt säljaren. Tomtarea 2 500 m². Tomten: Strandtomt med bärbuskar, sjöutsikt och trädgårdsland. Nere vid stranden finns en ny lång brygga med badstege för sköna bad. Plats för att ha båten vid bryggan och det finns ett båthus som kan användas till förvaring eller byggas om till bastu om man skulle önska det.

Renoveringar: 1990-talet Tillbyggnad av boningshuset (Hall, entré, badrum)
2012 Bygge av hundgårdar
2013 Renovering av badrum med ny ångbastu och ventilation med fläkt.
2013 Utvidgning av vedbod (dubbla storleken)
2014 Ny vattenpump
2014 Nytt plåttak på huset samt nya hängrännor och stuprör.
2014 Ny vedpanna samt ackumulatortankar på totalt 1250 l. Finns el-patron 6 kw (ej inkopplad)
2015 Ny brygga.

Planlösning: Huset disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN:
Entréplanet rymmer entré/hall, kök, badrum, matplats, vardagsrum samt förråd/skrubb. Hela entréplanet är väldigt ljust och luftigt och många av fönstren erbjuder en fantastisk sjöutsikt.

ENTRÉ/HALL
Den luftiga hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och det finns utrymme för att sätta in ett par garderober och en byrå för extra förvaring. På golvet ligger en ljusgrå plastmatta och på väggarna sitter en ljus tapet och bröstpanel i furu.

KÖK
Stort kök som erbjuder rikligt med förvaring och gott om plats för ett matbord med 4 stolar. Köksinredningen har vita köksstommar med vita köksluckor och lådor. Köket har ljusgrå laminatbänkskivor och rostfri diskho. Ovanför spisen sitter ett ljust kakel. Köket är maskinellt utrustad med spis, fläkt, kyl/frys. På golvet ligger en ljusgrå plastmatta och på väggarna sitter en ljus mönstrad tapet och vit bröstpanel i trä. Generösa fönsterpartier från två håll ger rummet ett härligt ljus.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum som rymmer soffa, soffbord och tv-möbel. I ena hörnet finns den öppna spisen som både värmer och höjer mysfaktorn. Här finns även utgång till den delvis inglasade balkongen som har plats för både soffmöbel och mindre matbord. Här kan du sitta och njuta av den fantastiska sjöutsikten och umgås med släkt och vänner.

MATPLATS
Stor matsal som rymmer ett stort matbord med plats för 6-8 personer. Här finns också plats för skåp/byrå och bokhyllor om man skulle önska det. På golvet ligger en ekfärgad plastmatta och på väggen sitter en ljus tapet. Rummet badar i ljus tack vare fönster från två håll och varje fönster erbjuder en fantastisk utsikt.

BADRUM
Delvis renoverat badrum som rymmer toalettstol, dusch med ångbastu och massage för 2 personer (2013) och handfatsmöbel med spegelskåp som erbjuder gott om förvaring. Här finns även garderober för extra förvaring. På golvet ligger en grå våtrumsmatta och ovanför tvättstället sitter ett vitt kakel.

ÖVRE PLAN:
Det övre planet rymmer två stora sovrum med delvis snedtak, gästtoalett samt en balkong. Här finns också tre kattvindar som kan användas som klädkammare/förvaring.

SOVRUM 1
Stort sovrum som rymmer dubbelsäng, sängbord. Här finner du också gästtoaletten samt en balkong där man njuta av en kopp kaffe och njuta av utsikten i eftermiddagssolen. På väggarna sitter ljus tapet och på golvet ligger en ljusgrå plastmatta. Taket består av vitmålad träpanel.

SOVRUM 2
Stort sovrum som rymmer dubbelsäng, sängbord och fåtölj. Här hittar du även ingång till två av kattvindarna som enkelt kan användas som klädkammare eller barnkammare. På golvet ligger en beige plastmatta och på väggarna sitter en vit tapet.

GÄSTTOALETT
Mindre gästtoalett som rymmer wc samt ett handfat.

KÄLLARE:
Källarplanet består av garage, matkällare, tvättstuga och pannrum.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan rymmer tvättmaskin och torktumlare samt diskbänk, som lämpar sig för att rensa fisk som dragit upp ur sjön.

KÄLLARGARAGE
Stort varmgarage som även fungerar bra som snickarbod/hobbyrum. Här finns 3-fas el-uttag.

PANNRUM
Pannrummet rymmer en ny större vedpanna (2014) med två ackumulatortankar på totalt 1250 liter. Automatik med laddomat och utegivare. Varmvattenberedare i ena ackumulatortanken på 95 liter. El-patron (6kw patron) finns, men är ej inkopplad. Lätt att installera pelletsledning om man skulle vilja det med befintlig panna.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Enskilt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vedpanna med vattenburen värme och elpatron (ej inkopplad). Anläggning: Ny vedpanna. Installerad: 2014. Huvudsäkring: 16 A.

TV: Canal Digital parabol. Dekoder ingår ej.
Internet: Inget internet, intresse anmält för att dra in fiber i området.
Bilplats: Garage i källaren samt en i en äldre garagebyggnad. Finns även parkering på uppfarten och möjlighet att köra ner och parkera längre ner på tomten. Finns vatten och eluttag på utsidan av huset.
Övriga byggnader: På tomten står:

Äldre garagebyggnad med plåttak som erbjuder vedbod och förvaring på ca 70 m2.
Båthus på ca 11 m2 med plåttak.
Två rymliga hundgårdar. Varav en med hundkoja med elvärme.

På andra sidan vägen ligger:
Enklare torparstuga med källare och plåttak på ca 46 m2. Ett rum och kök med kyl, diskbänk, elspis samt vedspis. Fungerar bra som gäststuga.

Bagarstuga med plåttak på ca 28 m2 som har en vedeldad bakugn, vacker vedspis och el/köksspis.

Ladugård på ca 120 m2 med plåttak. Stor loge med s k körbrygga. Gott om förvaringsmöjligheter. Här finns även ett utedass.

Samtliga byggnader förutom båthuset har indragen el.
Uteplats: Uteplats 1: Altan, med tak och delvis inglasad om ca 19 m², läge söder.
Uteplats 2: Balkong, läge väster.
Uteplats 3: Stor praktisk farstukvist under tak med sittbänk för att avnjuta morgonkaffet. Driftkostnaden är ca 23 020 kr/år. Vägplogning är gratis på vintern. Torpet har eget el-abbonemang.
Åkermark
Areal 3 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad. Kan arrenderas ut om man önskar det.
Betesmark
Areal 2 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%. Kan arrenderas ut om man önskar det.
Ekonomi
Pris 975 000 kr Acceperat pris.
Taxeringsvärde
Totalt 188 000 kr fördelat på tomtmarksvärde 76 000 kr, bostadsbyggnadsvärde 82 000 kr, åkermarksvärde 23 000 kr och betesmarksvärde 7 000 kr. Typkod 120.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Officialservitut Väg(2 st).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Högsta bud: 975 000 kr
Pris: 975 000 kr Acceperat pris
Areal: 6 ha
Boarea: 105 m²
Rum: 4 rum (2 sovrum)
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Martin Eriksson
070-257 88 22
070-257 88 22
Skicka e-post
Counter