Friliggande villa, Valla
Harrvägen 5, Frösön
Område för bästa trivsel och för barnen att växa upp i.
Välkomna till fiskvägarna och detta mycket populära område i lugn miljö strategiskt placerat nära Storsjön och Valla centrum med både förskola och skola. Bostadshuset har öppna ytor i kök och sällskapsutrymmena med generösa fönsterpartier med vacker utsikt över Storsjön. Här kommer ni att tillbringa mycket tid med släkt och vänner. Njut av den lugna atmosfären i närheten av Storsjön och allmän badplats för barnen.

På Harrvägen 5 möts ni direkt av den mycket välskötta trädgårdstomten med en skyddad altan mot söder med mycket sol hela dagen. Här finns en praktisk lekstuga alternativ förråd samt en flaggstång. Entrén har bra utrymme och klinkergolv där de blöta skorna hamnar. Entréplanet har omgjord golvkonstruktion med platonmatta och cellplast. Entréplanet har också två sovrum där det går att avdela ett av sovrummen till ytterligare ett sovrum. Det går även vid behov att skapa ett sovrum av det stora förrådet med fönster. Badrum med duschhörna och tvättstuga med ingång till bastu finns också på entréplanet.

Övre plan har en fantastisk planlösning där kök, matplats och vardagsrum har en öppen planlösning med generösa fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och även erbjuder en vacker utsikt över Storsjön och delar av Oviksfjällen främst på vintern. Här kommer ni att tillbringa mycket tid med både släkt och vänner. Matplatsen är placerad vid stora fönsterpartier mot Storsjön och har utgång till en trevlig balkong som ni kan koppla av på under vår och sommar. Köket har allt inom bekvämt avstånd och är renoverat och omgjort med bl. a lackning av luckor, bardel mot matplats, klinker och golvvärme. Allrum med utgång till den del av tomten som har sol långt in på kvällen. Två sovrum och badrum med badkar.

Garage med bra förrådsutrymmen.

Det är begränsad trafik i området och det går att cykla eller gå till Vallaskolan utan att passera någon större trafikerad väg. Ett stenkast bort ligger Storsjön där man gärna badar på den allmänna stranden under varma sommardagar eller åker skridskor och skidor på Medvinden under vintermånaderna. Föredrar du alpin skidåkning finns både Ladängen och Gustavsbergsbacken i närheten. Det finns två förskolor i närheten och Vallaskolan har klasser från förskola till årskurs 9. Till Valla centrum är det gångavstånd och där finns en välsorterad matvarubutik (ICA Valla). I närheten finns också Friskis & Svettis, Vårdcentralen (båda Frösö Strand) och flygplatsen ligger endast 10 min bort. Flera stadsbussar och flygbussar passerar Valla.

Varmt välkomna!
Bostäder i Måttbandet 13, Harrvägen 5, Frösön
Fastigheter i Måttbandet 13, Harrvägen 5, Frösön
Typ
Fastigheten Östersund Måttbandet 13. Friliggande villa - 2-planshus. Byggår 1977.
Storlek
Boarea 135 m², biarea 29 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.
Tillträde
Tillträde i december eller enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 617 m² (friköpt). Välskött trådgårdstomt med stor gräsmatta.
Byggnad
2-planshus. Byggår 1977.
Renoveringar: Ny altan -90, renovering badrum övre plan -92, renovering badrum nedre plan -96, renovering kök -04 avseende lackning köksluckor, nytt klinkergolv med golvvärme, nya vitvaror och nya bänkskivor. Nytt ekgolv övre plan, renovering trapp med målning och nya steg (Stepkit). Nya innerdörrar -10, ommålning utvändig panel -16/17 och nya elradiatorer -16/17.
Byggnadssätt
Grundmur: Lättbetong. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/ trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongtakpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Planlösning
ÖVRE PLAN
Övre plan erbjuder kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning med generösa fönsterpartier åt tre håll mot sydväst och Storsjön. Två sovrum, allrum med altandörr till tomten med kvällssol. Badrum med badkar.

KÖK
Kök, renoverat -04, i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Generösa fönsterpartier ger ett fantastiskt ljus och utsikt mot Storsjön från kök och matplats. Lackade köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Nya laminatbänkskivor från -04 med bardel mot matplats. Klinker och golvvärme i köksdel. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, spis med häll & varmluftsugn, köksfläkt och diskmaskin. Fönstret i köket har utsikt mot Storsjön. Matplats för stort matbord och generösa fönsterpartier med vacker utsikt över Storsjön. Utgång till balkong mot söder med eftermiddagssol.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med ekparkettgolv, tapet med fondvägg och fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med badkar, stort tvättställ med underskåp, spegel och wc-stol.

ALLRUM
Allrum med ekparkettgolv, tapet och utgång via altandörr till tomten med uteplats som har kvällssol.

SOVRUM
Sovrum (1) har matta, tapet, stor garderobsmöbel och fönster i insynsskyddat hörnläge. Sovrum (2) har matta, målade väggar med fondvägg och fönster mot öster.

ENTRÈPLAN
Souterrängplanet har ny golvkonstruktion med platonmatta och isolering av cellplast. Entréplanet har stor välkomnande hall med klinkergolv, två till tre sovrum, badrum med duschhörna, tvättstuga, förråd samt klädkammare. Trappen till övre plan har nya fotsteg i ek och räcket är nymålat.

SOVRUM
Sovrum (3), har trägolv, målade väggar och fönster åt två håll. Rummet kan göras om till ytterligare ett sovrum. Sovrum (4) har matta, målade väggar och fönster åt söder mot entrésidan.

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschhörna, tvättställ med underskåp, spegel och wc-stol. Från tvättstugan finns ingång till bastu.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med våtrumsmatta och tapet. Rostfri tvättho med skåp och trådbackar. Skåp och torkskåp med fläkt utan värme. Tvättmaskin från -17.

FÖRRÅD
Stort praktiskt förråd med matta och lättbetong på väggarna samt fönster. Två garderober, städskåp och fasta hyllor. Kan göras om till sovrum.

HALL
Hall med klädkammare och garderob. Klinkergolv vid entrén och bra utrymme för ytterkläder.

På entrésidan finns altan med trädäck med sol hela dagen.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn. Nuvarande ägare har boxer abonnemang.
Internet: Fiber för bredband, telefoni och tv.
Uteplats
Altan mot söder delvis under tak med trätrall och soldäck. Uteplats mot nordväst med kvällssol.
Bilplats
Garage på betonggolv med vikport.
Övriga byggnader
Renoverad lekstuga/ förråd.
Ekonomi
Pris 3 350 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 1 752 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 171 000 kr. Typkod 220., värdeår 1977.

Total driftkostnad 26 600 kr/år, varav:
Uppvärmning:
17 800 kr
Försäkring:
4 000 kr
Vatten/avlopp:
4 800 kr
Summa:
26 600 kr
Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. Nuvarande ägare har en beräknad årsförbrukning på 17 700 kwh. I uppvärmning ingår hushållström. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på användning och avtal.
Energideklaration
Status: Energideklaration är utförd
Utförd av Anticimex.
Servitut, planbestämmelser m m
Planbestämmelser: Stadsplan (1975-10-30).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2017-06-10 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 480 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 350 000 kr Accepterat pris
Boarea: 135 m²
Rum: 6 rum (4 sovrum)
Byggnadstyp: 2-planshus
Byggår: 1977
Tomtarea: 617 m²
Driftkostnad: 26 600 kr/år
Visningar
Aug
20
Sön 20 aug kl. 13:00 - 14:00
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter