Bostadsrättslägenhet, Centrum
Storgatan 9 A, Östersund
Ljus och fräscht mitt i stan!
Läget på denna optimala compactliving lägenhet kunde knappast vara bättre. Runt knuten finner ni hela Östersunds utbud av caféer, butiker och restauranger och några hundra meter bort ligger Storsjön, småbåtshamnen och Badhusparken. Efter en uppfriskande promenad längs Storsjöns strand styr ni stegen mot centrala Östersund och ni är snart hemma igen för att avnjuta en stund i föreningens relaxavdelning.

Lägenheten ligger en halv trappa upp och har under senaste året genomgått en renovering där man har haft orden funktionalitet och stil som ledstjärna.

Lägenheten har en modern planlösning och de ljusa ytskikten, tillsammans med ett stort fönster, gör att lägenheten känns ljus. Lägenheten har stilrena golv och 2017 satte man in ett vitt och stilrent kök från Marbodal. Köket är litet men smart planerat och här finns allt den matlagningsglade önskar sig. Badrummet har kaklade väggar och golvmatta. Bredvid badrummet ligger en praktisk klädkammare till förvaring av kläder. Rummet upplevs som rymligt och här finns plats för både soffa, säng och matbord. Hallen har gott om väggyta som erbjuder plats för klädavhängning och tavlor om så önskas.

Bostadsrättsföreningen Instrumentmakaren är en förening med god ekonomi som har en trevlig innergård, vilken är stenlagd och här finns två uppmurade grillar som används under sommarhalvåret. Det finns en samlingslokal med kök och relaxavdelning samt en samlingslokal med övernattningsmöjligheter!

Måste ses, välkommen!
Bostäder i 20, Storgatan 9 A, Östersund
Fastigheter i 20, Storgatan 9 A, Östersund
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 20. Byggår 1942-44, våningsplan 1 av 4 (0,5 trappor).
Storlek
1 rum och kök. Boarea ca 31 m².
Byggnad
Byggnadsår: 1942-44. Renoveringsår: 2016. 2017 renoverades kök, klädkammare, hall och rum.
Badrummet renoverades av föreningen i början på 2000-talet. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
HALL
På golvet ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Taket är vitmålat och direkt till höger innanför dörren finns hatthylla. Här finns gott om väggyta till upphängning av tavlor eller spegel om så önskas.

KÖK
Det ljusa och fräscha köket från Marbodal har renoverats under 2017. Här är väggar och tak vitmålade och på golvet ligget ett vinylgolv från Tarkett. Köket har vita luckor och på bänkskåpen ligger en snygg Virrvarr mönstrad bänkskiva i laminat. I denna sitter en diskho med en hög modern blandare. Ovanför bänkskivan sitter stilrena väggskivor frånFibo Trespo. Köket har belysning under överskåpen. Köket är utrustat med glashäll och varmluftsugn (Bosch). Kylskåp (Cylinda) och köksfläkt (Woods).

RUM
I detta stora och ljusa rum ligger samma härliga golv som i hall och i klädkammaren och väggarna är tapetserade i en ljusgrå nyans. Vitt innertak och fönsterparti som ger bra ljusinsläpp. Här finns det plats för matbord, säng och soffa.

BADRUM
På golvet ligger det klinker och väggarna sitter det kakel. Här finns handfat, toalett, duschhörna med skjutbara duschväggar ett badrumsskåp med spegel.
TV- och internetanslutning
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget.
Bilplats
27 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. (Inga lediga f.n).
Övriga utrymmen
Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstuga i angränsande fastighet. Fräsch tvättstuga med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp, mangelrum och modernt torkrum finns i källaren. Tvättstugan bokas med nyckel och det anses vara lätt att få tvättid. Det finns en fräsch relaxavdelning med jacuzzi och bastu samt samlingslokal med kök och övernattningsmöjligheter.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 20 i HSB:s Brf Instrumentmakaren, Östersund. Pris 795 000 kr Utgångspris. Avgift 1 742 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband + IP-telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr.

Övrig driftkostnad 350 kr/mån, varav:
Försäkring:
150 kr
Hushållsström:
200 kr
Summa:
350 kr


Inre reparationsfond är 3 170 kr, kontrollerad 2017-09-04. Andel i föreningen är 1,33091% och andel av årsavgiften är 1,33091%. Bostadsrätten är pantsatt, kontrollerad 2017-09-04.

Tidigaste tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Energideklaration
Energiprestanda 179 kWh/m² år.
Bostadsrättsförening
HSB:s Brf Instrumentmakaren. I föreningen finns 54 st lägenheter och 1 st lokaler.
Allmänt om föreningen: Välskött och stabil HSB förening bestående av 54 lägenheter och 1 lokal på adresserna Storgatan 9 A-D samt Prästgatan 10 A-B. Trevlig stensatt innergård med två murade grillar. Förening har övernattningsrum (kostar 100kr/dygn) samt ett relaxrum (50kr/dygn).
Föreningens ekonomi: Ekonomin i bostadsrättsföreningen är god. Under 2011 höjdes avgiften med 4,5%. 2012 höjdes avgiften med 8% som en följd av ändrade regler för den yttre fonden. 1/1 2016 höjdes avgiften med 2%.
2017-09-01 sänktes avgiften med ca 8%.
Kommande renoveringar: Fasaden planeras att målas om inom de närmsta åren, sannolikt 2018. Till detta finns pengar avsatta. 2012 reperationsputsades fasaden. 2013 byggdes övernattningslägenhet och relaxrum i föreningen.
Under 90-talet renoverades badrummen i föreningen då även stammarna byttes.
2002-2003 byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2008 plattsattes innergården och det murades upp två grillar. 2009-2010 renoverades balkongerna på Prästgatan.
Övrigt: HSB´s obligatoriska medlemsskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter.
Gårdsplats/innergård
Innergård med stensättning samt två stycken murade grillar.
Övrigt
Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 795 000 kr Utgångspris
Månadsavgift: 1 742 kr
Boarea: 31 m²
Rum: 1 rum + kök
Våningsplan: 1 av 4
Byggår: 1942-44
Driftkostnad: 350 kr/mån
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jim Edelsvärd
072-201 65 55
072-201 65 55
Skicka e-post
Jim Edelsvärd
Counter