Friliggande villa, Oviken
Västnår 544 & 546, Oviken
Vackert belägen gård med två bostadshus och stora möjligheter!
Välkomna till Västnår och denna vackert belägna idyll med milsvid utsikt över sjön och vackra Oviksbygden. Praktiskt planerad enplansvilla uppförd 1989 med tre sovrum, vardagsrum med kamin, kök och tvättstuga. Härlig inglasad altan på baksidan samt solterrass med underbar utsikt. Perfekt beläget med solläge på tomten hela dagen. Ytterligare bostadshus på 5 rum och kök med möjlighet för exempelvis uthyrning eller generationsboende i 1,5 plan med källare. Här finner ni en renoverad övervåning med vattenburen golvvärme, nya fönster och badrum samt ett entréplan med renoverat kök. Bergvärme till båda bostadshusen via en bergvärmepump med dubbla kompressorer och möjlighet till komfortkyla ger låga driftskostnader och hög komfort både sommar som vinter. Vidare finns här en ladugård som nuvarande ägare använder som förråd och vedbod. Här betar korna på angränsande fastighet sommartid och ger en extra dimension till detta idylliska lantliga läge.

Välkomna till vackra Västnår!
Bostäder i Västnår 1:11, Västnår 544 & 546, Oviken
Fastigheter i Västnår 1:11, Västnår 544 & 546, Oviken
Typ
Fastigheten Berg Västnår 1:11. Friliggande villa - 1-planshus samt 1,5-planshus med källare. Byggår 1989/1945.
Storlek
Boarea 195 m², biarea 42 m². Areauppgifter är enligt taxeringsinformationen och avser båda bostadshusen. 4 rum, varav 3 sovrum i 1-planshuset
5 rum, varav 3-4 sovrum i 1,5-planshuset.
Tillträde
Enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 4 749 m² (friköpt). Grönskande tomt med i huvudsak gräsmatta, buskar och träd. Högt läge och utsikt över sjön och den vackra Oviksbygden.
Byggnad
1-planshus samt 1,5-planshus med källare. Byggår 1989/1945.
Renoveringar: se bifogad bilaga till frågelista.
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Frånluft med värmeåtervinning.

Enskilt vatten - Vattensamfällighet, enskilt avlopp - brunn delas av 7 fastigheter/bostäder. Radon: Radonmätning utförd 2010.
Övrigt: Beskrivningen av byggnadssätt ovan avser enplanshuset, se ytterligare information kring byggnadssätt på 1,5 planshuset under Övrigt.

Även möjlighet till komfortkyla i enplanshuset via bergvärmepumpen sommartid.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: 1-planshuset har luftburen värme - via värmeväxlare från bergvärmepump. Anläggning: Värmepump med dubbla kompressorer, installerad 2006.
Huvudsäkring: 20A.
Planlösning
ENPLANSHUS - VÄSTNÅR 544

HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning i praktisk skjutdörrsgarderob. Ljus plastmatta på golv och randig ljus tapet.

KÖK
I det luftiga köket finns utrymme för matplats vid burspråksfönster med underbar utsikt över sjön och bygderna häromkring. Köket har klassiska vita luckor, ljusa laminatbänkskivor med kakel ovan. Köket har gott om förvaringsutrymmen och är maskinellt utrustat med spis med glashäll(2016) med fläkt ovan, kylskåp(2016), frysskåp(2016) samt diskmaskin. Ljus plastmatta på golv och randig tapet såsom i hallen.

TVÄTTSTUGA
Från köket nås tvättstugan med ljus våtrumsmatta på väggar och golv. Här är maskinellt utrustat med tvättmaskin, torkskåp samt vamvattenberedare. Från tvättstugan utgång till en altan med härligt solläge och utsikt.

VARDAGSRUM
Här är kaminen centralt placerad för att sprida både värme och mysfaktor. Rummet har ljust laminatgolv och ljusa tapetserade väggar. Praktiskt platsbyggd bokhylla längs hela ena väggen. Från vardagsrummet nås den härliga inglasade altanen som erbjuder en härlig rymd och ger huset ytterligare en dimension.

BADRUM
Med badkar, wc samt handfatskommod med skåp under och spegelskåp ovan. Badrummet har blå våtrumsmatta på golv och ljus våtrumsmatta på vägg.

SOVRUM 1
Beläget mot baksidan av huset, med ljus plastmatta på golv och ljusa tapetserade väggar.

Sovrum 2
Beläget mot baksidan av huset, med ljus plastmatta på golv och beigea tapetserade väggar. Rummet har 3 inbyggda garderober.

Sovrum 3
Ljus plastmatta på golv och ljusa tapetserade väggar, beläget mot framsidan med sjöutsikt.

1,5 PLANSHUS MED KÄLLARE - VÄSTNÅR 546

ENTRÉPLAN

HALL
Här välkomnas ni in i en hall med utrymme för klädavhängning. I anslutning även ett praktiskt förråd under trappen.

WC
Med våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns WC samt handfat med spegelskåp ovan. Förberett för tvättmaskin.

KÖK
Köket som renoverats 2011 har vita luckor och bänkskivor i trä med mosaikkakel ovan. Maskinellt är köket utrustat med spis med glashåll och fläkt ovan, kyl, frys samt diskmaskin(2017). Köket har laminatgolv och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Även i detta hus finns möjlighet till eldning för uppvärmning och mysfaktor, i detta fall i form av en centralt placerad öppen spis med insats i vardagsrummet. Här är vidare trägolv och ljusa tapetserade väggar.

SOVRUM
Innanför vardagsrummet finner ni ett sovrum med ljus plastmatta på golv och tapetserade väggar. Här är äldre 2-glasfönster.

ÖVRE PLAN
Hela övre genomgick en renovering 2000/2001 och har vattenburen golvvärme och samtliga fönster utbytta. Hela övre planet har träpanel i taket.

HALL/ALLRUM
Rymligt genomgångsrum med ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

BADRUM
Med badkar, Wc samt handfat med spegelskåp ovan. Rummet har våtrumsmatta på golv och väggar. I badrummet är golvvärmecentralen placerad där möjlighet finns att styra värmen i de olika rummen på övervåningen.

SOVRUM 1
Rummet har renoverats 2017 med ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM 2
Med ljus plastmatta på golv och ljusa tapeter med matchande fondvägg.

KÄLLARE
Här finner ni pannrum, matkällare samt förråd. I källaren finns en frysbox som ingår i köpet. Krypgrund under hallen nås via lucka inifrån källaren.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Även möjlighet till TV via ADSL.
Internet: ADSL via telejacket i dagsläget

Inkoppling av fiber beställd via IP only, inkoppling beräknad till 2017/2018. Inkopplingsavgift för enplanshus 19.015kr och för komplementhus 8.000kr, anslutningsavgifter betalas av ägaren till fastigheten då inkoppling sker.
Uteplats
Uteplats 1: Inglasad altan
Uteplats 2: Solterass uppförd 2017.
Övriga byggnader
Ladugård med loft erbjuder goda förvaringsmöjligheter.
Ekonomi
Pris 1 450 000 kr accepterat pris. Taxeringsvärdet är 702 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 588 000 kr. Typkod 220., värdeår 1945.

Total driftkostnad 43 853 kr/år, varav:
Uppvärmning:
26 449 kr
Försäkring:
8 500 kr
Vatten/avlopp:
2 650 kr
Renhållning:
2 754 kr
Vägavg/snö:
3 500 kr
Summa:
43 853 kr
Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad och är baserad på ett hushåll på 2 vuxna och 1 barn.

Försäkringskostnaden avser hemförsäkring samt fullvärdesförsäkring på båda bostadshusen och en försäkring på ladugården upp till 200.000kr.

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsström och uppvärmning av 1,5-planshuset från 2016 då 1,5 planshuset ej varit uthyrt.

Kostnaden för vatten faktureras av Västnors Ekonomiska Vattenförening med 200kr per person per halvår, samt en grundavgift på 450kr/bostadshus.

Kostnaden för vägavgift avser fakturering från Väglyseföreningen i Västnor årsvis(2017) med 1000kr/fastighet alt bostadshus samt från Västnårvägens samfällighetsförening med (2017) 750kr/fastighet alt bostadshus. Uppfarten till husen ingår ej i vägsamfällighet och skottas själv av ägaren till denna fastighet.

Avloppsbrunn delas av 7 fastigheter/bostadshus och kostnaden för slamtömning för denna fastighet var 2017 på 551kr.
Energideklaration
Västnår 544 - Energiklass B, energiprestanda 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-08-04
Västnår 546 - Energiklass C, energiprestanda 83 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-08-04.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Officialservitut Vattenledning; Officialservitut Väg.

Gemensamhetsanläggning: Berg Västnår GA:3 - Avser Västnårsvägens samfällighetsförening.
Övrigt
Byggnadssätt Västnår 546/gårdshuset:
Tak: Tegel
Grund: Källare samt krypgrund.
Fönster: 2 glas på entréplan samt 3-glas på övervåning
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Uppvärmning: Bergvärmepump med golvvärme på övervåning och radiatorer på entréplan
Ventilation: Mekanisk frånluft via köksfläkt samt självdrag
El: Omdragen i renoverade delar.

Pantbrev totalt Västnår 1:11: 823.000kr

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten(enplanshuset) har besiktigats av Anticimex 2017-08-02 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 480 kr exkl. moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 450 000 kr accepterat pris
Boarea: 195 m²
Rum: 9 rum (6-7 sovrum)
Byggnadstyp: 1-planshus samt 1,5-planshus med källare
Byggår: 1989/1945
Tomtarea: 4 749 m²
Driftkostnad: 43 853 kr/år
Visningar
Aug
19
Lör 19 aug kl. 15:00 - 16:00
Öppen visning - Välkommen!
Aug
22
Tis 22 aug kl. 17:30 - 18:30
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Fredrik Berglund
072-715 65 56
072-715 65 56
Skicka e-post
Fredrik Berglund
Counter