Friliggande villa, Fillsta
Fillsta 221, Frösön
Nybyggt, påkostat & proffsigt.
Välkomna till denna om- och tillbyggda fastighet som har högt vackert läge i verksam jordbruksbyggd endast 15 minuter från Östersunds centrum. Här kan ni njuta av fantastisk utsikt över Storsjön och Östersund både från husets panorama fönster, trädgårdstomten och de välskötta terasserna. Bostadshuset erbjuder smakfulla påkostade till stor del specialbeställda materialval och lösningar där varje detalj är genomtänkt för bästa komfort samt trivsel.

Bostadshuset har 2012 färdigställts med en utbyggnad på 60 kvm av mycket hög kvalité och dessutom har den äldre byggnadsdelarna anpassats och byggts om med samma krav på kvalité och standard. Bostadshuset har då en total boyta på 98 kvm av högsta klass för permanentboende. Huset har tillförts vattenburen golvvärme i betongplattan, mekanisk ventilation med värmeåtervinning med högsta kvalité för lägsta förbrukning och ljudnivå, 3-glasfönster med energiglas, argonfyllda och tak av bandtänkt aluzinkplåt. Detta ger ypperliga förutsättningar för en långsiktigt hållbart boende och god ekonomi med låga driftskostnader. Genomgående massivt fiskbensmönstrat parkettgolv i ask, hög kvalité och finnish i alla rum. Huset har flera nya terasser med marksten som bildar oaser för avkoppling och samavaro runt byggnaden. Här finns också ett insynskyddat inglasat isolerat uterum på 15 kvm med golvvärme och skjutbara glasdörrar mot den välplanerade trädgårdstomten. Uterummet står öppet hela året om ni så önskar. Fastigheten har också ett nybyggt isolerat dubbelgarage med golvvärme samt en förrådsdel som används som snickarbod och skulle utan svårigheter kunna göras om till bostadsutrymme.

Invändigt erbjuder bostaden ett nybyggt kök och vardagsrum i öppen planlösning med en takhöjd lutande mot nock på 4,20 meter som ger en fantastisk rymd och atmosfär. Här finns en braskamin som sprider en härlig värme när ni sitter och njuter av panorama utsikten mot Storsjön och Östersund både under dag och kvällstid. Köket är specialdesignat från HTH och har unika lösningar med hörnskåp helt i glas utan hörnstolpar med belysning samt andra kreativa val för bästa utformning, utseende samt praktisk användning. Påkostade vitvaror med bl a stor kyl & frys och diskmaskin från Miele samt kombinerad häll med två induktionsplattor. Tillbyggt badrum med klinker och elektrisk golvvärme. Utrustat med dusch. Nytt sovrum med glasdörr till terassen och trädgårdstomten. Genomtänkt förvaring i garderober med inredning i sovrum och hall. Separat tänkbar wal-in-closet eller extra sovrum. Inre trapp förberedd för ljudanläggning.

Välplanerad trädgårdstomt som ligger i anslutning till ängsmark och har utsikt över Storsjön och Östersund. Här kan njuta av lugnet och koppla av på den terass som passar bäst beroende på sol och väderlek. Tomten inramas av gärdesgård längs sydlig tomtgräns och staket inramar infarten. Tomten har odlingslotter, fruktträd och mycket blommor. Stort åttakantigt lusthus bidrar till fler passande fika och middagsplatser. De stenlagda terasserna omgärdar bostadshuset och mot söder finns terassmarkis. Växthuset smälter naturligt in i miljön och vilar på stabil sockel och omgärdas av terass med marksten i vindskyddat läge. På tomten finns lillstuga för era sommargäster, praktiskt förråd och charmigt utedass.

Här bor ni i lantlig miljö som omgärdas av jordbruksmark samt äldre och nyare bebyggelse endast 15 minuter från Östersunds centrum. Stadskärnan nås både med bil, via gång-/ cykelvägar och bussar. Inom gångavstånd finns populär förskola och friskola.

Välkomna på visning av detta unika objekt med attraktivt läge.
Bostäder i Fillsta 1:38, Fillsta 221, Frösön
Fastigheter i Fillsta 1:38, Fillsta 221, Frösön
Typ
Fastigheten Östersund Fillsta 1:38. Friliggande villa - 1-planshus. Byggår 1970.
Storlek
Boarea 98 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 1 807 m² (friköpt). Välplanerad trädgårdstomt som angränsar mot jordbruksmark. Nybyggd trappa mellan skyddad, inbyggd gård och sydterass. Kaklad och markstensbelagd grillplats. Två unga äppelträd, paradis ocxh oxel, pelarasp, häck av pil som skyddar kulle, lönn, rönn och björkar. Fyra uppbyggda odlingssängar. Stenträdgård. Robotgräsklippare för gräsmattan är till salu.
Byggnad
1-planshus. Byggår 1970.
Renoveringar: Om- och tillbyggt, 2010-12, med nybyggnation på 60 kvm innehållande nyt kök, vardagsrum, sovrum, badrum och teknikrum/ tvättstuga. Ombyggnad av befintlig byggnad. Inglasning uterum. Nybyggnad av dubbelgarage med förråd.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark/ krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Bandtäkt aluzinkplåt. Fönster: 3-glasfönster isoler, argonfyllda. Ventilation: Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Jordvärmepump. Anläggning: installerad 2012.
Planlösning
PLANLÖSNING
Bostadshuset har en nybyggnad på 60 kvm på betongplatta med golvvärme och enhetligt vackert nylagt massivt fiskbensmönstrat parkettgolv. Nytt vardagsrum och kök i öppen planlösning med en takhöjd på 4,20 m mot nock samt stora fönsterpartier med fri utsikt mot Storsjön och Östersund. Nytt sovrum med fönsterpartier mot trädgårdstomten och bra förvaringsmöjligheter. Nytt badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Ny hall med klinkergolv vid entrén. Äldre del på 38 kvm har allmänt ny standard och ytskikt innehållande bibliotek/ sovrum, sovrum samt en sovalkov. Isolerat inglasat uterum med golvvärme.

KÖK
Kök i öppen planlösning mot vardagsrummet med generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och utsikt över Storsjön, Östersund och ängsmark. Takhöjd på 4,20 mot nock ger en härlig rymd och atmosfär. Överskåp och lådor från HTH med högblanka luckor och gott om förvaringsutrymmen. Vitrinskåp i hörnet av köket som har vackra detaljer och lösningar. Stänkskydd av färgat glas och engreppsblandare av märket Volá. Infällda downlights. Köket är maskinellt utrustat med fullstor kyl & frys från Miele -12, kombinerad induktionshäll/ häll från -12, köksfläkt från -12 och integrerad diskmaskin från Miele -12. Enhetligt fiskbensmönstrat parkettgolv i ask behandlat med oljevax och vita pigment från -12. Plats för stort matbord.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med öppen planlösning mot kök med braskamin som sprider en härlig värme. Generösa fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp och utsikt. Fiskbensmönstrat parkettgolv i ask, målade väggar och vitmålat trätak med 15 infällda downlights.

SOVRUM (1)
Sovrum som har fiskbensmönstrat parkettgolv i ask, vitmålade väggar, vit takpanel med infällda downlight´s, fem garderober med inredning och insynsskyddade fönsterpartier mot tomten. Utgång till trädäck som följer husets ytterväggar mot entrésidan och den inglasade altanen. Från sovrummet finns också ingång via ljudisolerad dörr till tvättstuga/ teknikrum med jordvärmepump och lucka till vinden med golv för praktisk förvaring.

BADRUM
Badrum, från -12, med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med dusch med vikväggar, tvättställ med låda, överskåp, spegel, vägghängd wc-stol, handukstork och insynsskyddat fönster mot den inglasade altanen.

HALL
Hall med klinkergolv med skifferdesign, golvvärme, garderober som har inbyggd inredning med bl. a byrå.

SOVRUM/ BIBLIOTEK
Sovrum/ bibliotek med massivt fiskbensmönstrat parkettgolv i ask, målade väggar, vit takpanel och infällda spotlights. Inbyggda platsbyggda bokhyllor och fönster mot entrésidan.

SOVALKOV
Sovalkov, arbetsrum eller walk-in-closet med fiskbensmönstrat parkettgolv i ask, målade väggar, fyra garderober, klädstång, hylla, arbetsbänk och hurtsskåp. Fönster mot entrésidan.

SOVRUM (2)
Sovrum som har fiksbensmönstrat parkettgolv i ask, målade väggar, fyra garderober, högskåp och vit takpanel. Utgång via glasdörr till terrass och inglasat uterum.

INGLASAT UTERUM
Inglasat isolerat uterum, på 15 kvm, med golvvärme, skjutbara glaspartier, trägolv i ask, köksbänk med ho och lådor för förvaring. Kanaltak för bra ljus.

För utförligt material specifikation, se bilaga.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn.
Internet: Mobilt bredband. Förberett för fiber. Beräknad kostnad 15 000 kr,.
Uteplats
Terasser följer husets ytterväggar, Terasstrappa och upphöjt terassparti mot öster med markis. Terrasmarkis över terass mot söder. Inglasat isolerat uterum, på 15 kvm, med golvvärme och skjutbara glasdörrar mot trädgårdstoten. Trägolv i ask, två väggar med vit ytterpanel och kanaltak. Köksbänk med rostfri diskho och lådor. Öppningsbart fönster mot köket.
Bilplats
Nybyggt isolerat dubbelgarage på betongplatta med golvvärme och en fjärrstyrd automatisk garageport. Förrådsdel/ snickeri med trägolv, träpanel och separat dörr. Kulvert från bostadshus. Förberett för varmt & kallt vatten. Uppfart med marksten. Eluttag utomhus för motorvärmare mm. Extra anlagd parkeringsplats med motorvärmarstolpe för bil eller husvagn.
Övriga byggnader
Växthus på gjuten sockel på terassen. Högrest i glas med trähyllor och marktegel. Lillstuga med vedspis, storstuga och kök. Vidbyggt förråd med stadigt brädgolv. Virkesförråd mellan byggnaderna. Åttakantigt lusthus med bandtäckt plåttak. Bänkar runtom generöst bord. Friggebod för trädgårdsredskap. Utedass med förrådsdel.
Ekonomi
Pris 2 975 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 1 341 000 kr (fastställt avseende år 2017) varav byggnadsvärde 879 000 kr. Typkod 220., värdeår 1970.

Total driftkostnad 12 825 kr/år, varav:
Uppvärmning:
7 500 kr
Försäkring:
2 400 kr
Vatten/avlopp:
1 100 kr
Renhållning:
450 kr
Vägavg/snö:
1 375 kr
Summa:
12 825 kr
Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. Huset har används främst som fritidshus men har alltid varit uppvärmt med minst 17 grader.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och andvändning.
Energideklaration
Status: Energideklaration behövs ej då bostaden har använts som fritidshus.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Jordvärmeledningar.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele, Nyttjanderätt Tele, Nyttjanderätt Område.

Gemensamhetsanläggning: Östersund Fillsta GA:9, Östersund Genvalla GA:5 Fillsta VA, gemensamhetsanläggning för kommunalt vatten/ avlopp.

Planbestämmelser: Detaljplan (2010-08-25).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Oktopal 2017-08-04 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Säljaren har för avsikt att teckna en ansvarsförsäkring avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 975 000 kr Accepterat pris
Boarea: 98 m²
Rum: 4 rum (3 sovrum)
Byggnadstyp: 1-planshus
Byggår: 1970
Tomtarea: 1 807 m²
Driftkostnad: 12 825 kr/år
Visningar
Aug
19
Lör 19 aug kl. 12:00 - 13:00
Öppen visning - Välkommen!
Aug
23
Ons 23 aug kl. 16:30 - 17:30
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter