Fritidshus, Gräftåvallen
Ripvägen 20, Oviken
Trevligt och modernt fritidshus i Gräftåvallen!
Varmt välkomna till barnvänliga Gräftåvallen och ett gediget fritidshus med modern planlösning och tillhörande skotergarage/förråd. Detta moderna fritidshus byggdes 2009 och erbjuder smakfulla materialval en stor altan. Närhet till skoterleder, skidspår och bärplockning. Bakom huset finns matarleden, där man med skoter kan ta sig upp på fjället, till restaurangen och skidbackarna.

Stugan välkomnas med en hall med praktiskt klinkergolv innanför dörren och möjlighet att hänga av sig ytterkläder. Badrummet ligger direkt till vänster och erbjuder dusch och wc. Rakt fram från hallen är vardagsrummet och köket i en öppenplanlösning som känns modern och social. Rummet har vitbetsade panelväggar. Centralt i rummet står den stora braskaminen ger en härlig mysfaktor och värmer gott efter en dag på fjället. Rummen har burspråk med stora fönster åt flera väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp, samt en altandörr ut till den stora altanen som erbjuder solmöjligheter hela dagen och kvällen. Köket har vit köksinredning med bra skåpförvaring och är utrustat med det man behöver en kombinerad kyl och frys, rostfri diskho, bänkytor, spishäll samt ugn/micro. Sovrummet på nedre planet rymmer en säng och har platsbyggd förvaring. Det övre planet har ett stort rum som enkelt rymmer 3 bäddar och en soffa. Här kan sätta sin egen prägel på möblering och inredning. Här finns även en balkong där man kan vädra kläder eller njuta av kaffet.

I Gräftåvallen finns natursköna upplevelser och olika aktiviteter att sysselsätta sig med. Under hösten finns det möjligheter för svampplockning och småviltsjakt. Man kan vandra fler mil efter markerade leder sommartid och vintertid kan man gå på tur eller varför inte ta ett åk i backen. Skidspåren är välskötta och det finns en 3 km slinga med elljus. I Gräftåvallen är det snösäkert så spåren brukar kunna användas redan i november. Det finns välskötta skoterleder som tar er ända upp på fjället. Fina fiskevatten finns i närområdet och till Bydalen är det endast 1,7 mil. Restaurang och affär är beläget på Fjällgården där det också finns tillgång till bastu/badtunna.
Bostäder i Storgräftån 1:68, Ripvägen 20, Oviken
Fastigheter i Storgräftån 1:68, Ripvägen 20, Oviken
Typ
Fastigheten Berg Storgräftån 1:68. Fritidshus - 1 ½ plan. Byggår 2009.
Storlek
Boarea 65 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum, varav 2 sovrum.
Tomt
Tomtarea 1 514 m² (friköpt).
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 2009.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Timmer. Fasad: Timmer. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Skorsten av plåt.

Enskilt vatten via samfällighet, trekammarbrunn.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el och braskamin samt lufvärmepump (trasig).
Planlösning
Huset disponeras enligt följande:

HALL
Den lilla hallen erbjuder avhängningsmöjligheter samt plats för skohylla/bänk. Direkt innanför dörren är ligger ett mörkt klinkergolv och längre in ligger ett fint trägolv som flödar genom hela bottenplanet. Här finns också möjligheter till förvaring under trappen till det övre planet.

KÖK
Det moderna IKEA-köket är utrustat med spishäll, ugn/micro, kyl/frys samt fläkt. Köksinredningen är vit och bänkskivan är grå laminat. Ovanför bänkskivan sitter vit mosaik. Här finns plats för ett stort matbord för 6 pers. samt ett vitrinskåp/byrå.

VARDAGSRUM
Det mysiga vardagsrummet som har en öppen planlösning mot köket rymmer två soffor, soffbord samt en väggfast tv-möbel. Generösa fönsterpartier i vardagsrum och kök ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Pricken över i:t är den stora braskaminen som både värmer och bidrar till myskänslan. På väggarna sitter vitlaserad träpanel. Här finns utgång till den stora altanen.

BADRUM
Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställsmöbel samt handdukstork. För extra förvaring finns ett väggskåp. På golvet ligger en mörkgrå våtrumsmatta med golvvärme och på väggarna en ljus våtrumstapet. Här finns även varmvattenberedaren.

SOVRUM
Sovrummet har plats för säng och sängbord. Här finns platsbyggd förvaring i form av garderober och bänk som går i vitt. Om man tar bort den finns plats för en dubbelsäng.

ALLRUM/SOVRUM
Det övre planet har ett stort rum med öppen planlösning. Här finns det plats för två sängar och en större soffa. Här finns stora möjligheter att sätta sin egen prägel på inredning/möblering. Här finns även utgång till balkongen. På golvet ligger ett fint trägolv och på väggarna sitter vitlaserad träpanel.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn via Boxer.
Internet: Intresseanmälan om indragning av fiber i området är inlämnad.
Uteplats
Stor altan som går 3/4 runt huset samt en balkong på övre planet.
Bilplats
Grusad parkering med plats för 2 bilar.
Övriga byggnader
Förråd på ca 10 m2 som är perfekt för förvaring av skidor, skoter etc.
Ekonomi
Pris 1 100 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 828 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 588 000 kr. Typkod 220., värdeår 2009.

Total driftkostnad 18 402 kr/år, varav:
Uppvärmning:
9 000 kr
Försäkring:
2 176 kr
Vatten/avlopp:
976 kr
Sotning:
950 kr
Vägavg/snö:
800 kr
Samfällighet:
4 500 kr
Summa:
18 402 kr
I uppvärmingskostnaden ingår hushållsström. I samfälligheten ingår vägavgift och vatten.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Berg Ovikens-Rörön GA:4, Berg Ovikens-Rörön GA:5.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-06-08).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 100 000 kr Accepterat pris
Boarea: 65 m²
Rum: 3 rum (2 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 2009
Tomtarea: 1 514 m²
Driftkostnad: 18 402 kr/år
Visningar
Aug
27
Sön 27 aug kl. 10:30 - 11:30
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Martin Eriksson
070-257 88 22
070-257 88 22
Skicka e-post
Counter