Bostadsrättslägenhet, Odenslund
Odensalagatan 39 B, Östersund
Praktisk lägenhet i markplan i trivsamt område!
Nu finns möjligheten att förvärva denna lättmöblerade lägenhet i markplan som har kök med separat matplats, vardagsrum med mycket ljusinsläpp från stora fönsterpartier och stor balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Härligt kök med matplats som rymmer stort matbord. Vardagsrum med ekparkettgolv och generösa fönsterpartier samt utgång till balkong med eftermiddags- och kvällssol. Två sovrum och bra förvaringsmöjligheter. Stamrenoverat badrum (2004) med klinker och duschhörna.

Lägenheten ligger i en trivsam bostadsrättsförening med god ekonomi. Här finns lokal med övernattningsmöjligheter för gäster, hobbyrum och cykelförråd. De vackra innergårdarna bjuder på gräsmattor, buskar och lekplatser. Här bor ni i populära och lugna kvarter intill Tegelplan. Ett stenkast från lägenheten hittar ni matvarubutik, gym, bussförbindelser, restaurang och allmänservice.
Bostäder i 121, Odensalagatan 39 B, Lgh 1001, Östersund
Fastigheter i 121, Odensalagatan 39 B, Lgh 1001, Östersund
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 121. Byggår 1966, våningsplan 1 av 3. Bottenvåning.
Storlek
3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74,5 m².
Byggnad
Byggnadsår: 1966. Badrummet renoverades 2004
Elsanering 2011. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
PLANLÖSNING

HALL
Hall med plastmatta och tapetserade väggar. Hallen är rymlig och här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Hallen förgrenar mot matplats, ett sovrum, klädkammare och badrummet.

KÖK/ MATPLATS
Kök med separat matsalsdel med plats för stort matbord. Folierade luckor och gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Kakel ovanför köks- och diskbänkar som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/ frys (LG, 2007), spis med ugn (Cylinda), städskåp, liten diskmaskin (Husqvarna) och köksfläkt (Franke). Enhetlig plastmatta i kök och matsalsdel, målade väggar och stora fönsterpartier med vädringsbalkong som ger ett härligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Stort lättmöblerat vardagsrum med ekparkettgolv, målad vävtapet och generösa fönsterpartier som ger rummet mycket ljus. Utgång till balkong med solläge från lunch och in på sen kväll.

SOVRUM 1
Detta sovrum är större än det andra och här ryms dubbelsäng och sängbord. Detta sovrum har plastmatta på golvet, tapetserade väggar, fyra garderober och fönster mot lugn gata.

BADRUM
Detta badrum är utrustat med kakel och klinker, badrummet renoverades i samband med stambytet 2004. Badrummet är utrustat med duschkabin, tvättställ, badrumsskåp med spegel och belysning, väggskåp, tvättmaskin (Whirlpool) och wc-stol.

SOVRUM 2
Detta sovrum är mindre än det andra och här ryms säng, sängbord och skrivbord. Detta sovrum har plastmatta på golvet, tapetserade väggar, garderob och fönster mot innergården.
TV- och internetanslutning
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Eget bredband, avtal med Tele2. En startavgift på 300 kr, därefter 150 kr/mån (detta är inbakat i månadsavgiften). Hastighet: 100 Mbit/s.
Uteplats
Stor balkong som erbjuder solläge från lunch och fram till sen kväll.
Bilplats
48 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån. (finns 1 ledig, 12/8 2017)
90 garageplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. (4 st i kö, 12/8 2017).
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett rejält förråd och matkällare. Inom föreningen finns möjlighet att hyra ytterligare förråd, fn kö. Här finns lokal med övernattningsmöjligheter för gäster, cykelförråd och hobbyrum. Tvättstugan som finns i grannfastigheten är i bra skick med god maskinell utrustning.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 121 i Riksbyggen BRF Östersundshus 15, Östersund. Pris 1 100 000 kr Accepterat pris. Avgift 3 453 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Föreningen har gemensamhetsel. Den faktiska förbrukningen debiteras via hyresavin.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr.

Övrig driftkostnad 300 kr/mån, varav:
Försäkring:
150 kr
Hushållsström:
150 kr
Summa:
300 kr


Inre reparationsfond är 33 kr, kontrollerad 2017-08-08. Andel i föreningen är 0,7403% och andel av årsavgiften är 0,7394%. Bostadsrätten är inte pantsatt, kontrollerad 2017-08-09.

Tidigaste tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Energideklaration
Energiprestanda 146 kWh/m² år.
Bostadsrättsförening
Riksbyggen BRF Östersundshus 15. I föreningen finns 132 st lägenheter och 15 st lokaler.
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Östersundshus nr 15 är en trivsam förening. Här finns lokal med övernattningsmöjligheter för gäster, hobbyrum, cykelförråd och lekplats. Föreningen äger fastigheten Rödhaken 5 med sammanlagt 7 byggnader med 132 lägenheter och 15 lokaler. Adresserna i föreningen är Södra Torlandsgatan 20-24 A-D och Odensalagatan 37-41 A-D.
Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Många större renoveringar har genomförts de senaste åren.
Föreningen har diskuterat en mindre avgiftshöjning under 2017 beroende på vad kostnaden för dörrbyten slutligen hamnar på.
Avgifterna höjdes 2016 med 2 % och innan dess 2015 med 5 %.
Kommande renoveringar: Föreningen planerar byte av dörrar som kommer påbörjas troligtvis hösten 2017.
Fönster och balkongdörrar är utbytta 2015.
Elsanering gjordes 2010-2012.
Garagen renoverades 2008-2009.
Taken lades om 2008-2009.
Ventilation gjordes om 2006.
Alla stammar renoverades 2004 och i samband med detta renoverades även tvättstugan.
Övrigt: Föreningens hus ritades av den välkände arkitekten Nils Lönnroth som föddes för ungefär 100 år sedan i en liten by utanför Örnsköldsvik. Efter examen från både Kungliga Tekniska Högskolan och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm kom Nils att rita såväl villor, flerfamiljshus som offentliga byggnader runt om i hela landet. Bland annat återfinns hans flerfamiljshus i Skövde, Upplands Väsby, Farsta liksom bland några av de välkända husen på "Blåkulla" i Solna stad. Men Härnösand är kanske ändå den ort som mest påtagligt har begåvats med hans verk - här är såväl gamla länsstyrelsen, polishuset, biblioteket som teatern ritade av Nils penna. Att Upplands Väsby Hembygdsförening beskriver hans hus med orden "goda, ljusa lägenhetslösningar" är något som man bara kan instämma i när man tittar närmare på vad han skapade under sitt uppdrag för Östersundshus 15.
Gårdsplats/innergård
Stor innergård med grönytor, utemöbler och gångavstånd till matbutik, restaurang, gym och kiosk.
Övrigt
Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 100 000 kr Accepterat pris
Månadsavgift: 3 453 kr
Boarea: 74,5 m²
Rum: 3 rum + kök (2 sovrum)
Våningsplan: 1 av 3
Byggår: 1966
Driftkostnad: 300 kr/mån
Visningar
Aug
19
Lör 19 aug kl. 11:30 - 12:00
Öppen visning - Välkommen!
Aug
23
Ons 23 aug kl. 17:30 - 18:00
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jim Edelsvärd
072-201 65 55
072-201 65 55
Skicka e-post
Jim Edelsvärd
Counter