Friliggande villa, Grytan
Lund 717, Östersund
Välskött, renoverad villa med sjöutsikt. Nytt kök, nytt badrum, nya fönster och dränerat
Välkommen till Lund 717 där en välskött och renoverad villa välkomnar er. Invändigt bjuder huset på två helkaklade badrum, lantligt kök från Ballingslöv, stor altan med utsikt och värmande eldstäder. Till Östersund tar det ca 10-15 min med bil eller buss och till Brunflo med närmsta allmän service, skola och förskola endast 3-5 min.

Villan består av entréplan med ett renoverat och ljust kök med gott om förvaring och bänkyta samt matplats. Möblerbar hall med skjutgarderob och dessutom 3 sovrum, vardagsrum med kamin och utgång till altanen med utsikt. Helkaklat badrum med mosaikdetaljer och skön golvvärme. Mellan kök och vardagsrum finns trappen ner med filtklädda steg, här nås den delvis renoverade källarvåningen som fint smälter ihop med entréplanet.

Allrummet är fräscht och har ett behagligt klimat tack vare de renoverade ytskikten. Den röda heltäckningsmattan ger en ombonad känsla, perfekt för njuta av långa mysiga filmkvällar. När kylan kryper på tänder du med fördel upp i öppna spisen. Intill finns ett lyxigt badrum för hela familjen, ett varmt bad känns inbjudande efter en dag ute. Smakfullt inrett med schackrutigt klinkergolv med värme och vita helkaklade väggar. Stort duschutrymme med mosaikdetaljer gör det lilla extra. Källaren bjuder i övrigt på goda förrådsutrymmen, pannrum och tvättstuga.

Trädgårdstomt med gräsmatta och naturtomt, här blommor körsbärsträden fint och svartvinbärsbuskar ger rikligt med bär. Äldre garage och förrådsbyggnad finns också. Från tomten kan du njuta av utsikt mot Storsjön och Annersia, soligt läge mot söder.

Varmt välkommen på visning!
Bostäder i Lund 1:14, Lund 717, Östersund
Fastigheter i Lund 1:14, Lund 717, Östersund
Typ
Fastigheten Östersund Lund 1:14. Friliggande villa - 1 plan m källare. Byggår 1961.
Storlek
Boarea 106 m², biarea 106 m². Areauppgifter enligt mätning.
Tillträde
Enligt överenskommelse
Tomt
På tomten finns körsbärsträd, svartvinbärsbuskar och pioner.
Byggnad
1 plan m källare. Byggår 1961.
Renoveringar: 2014
Badrum i källaren
Ytskikt i källaren
Fasad omålad

2012
Radonsanering samt installation av radon sug

2010
Ny värmepanna

2011
Altanen byggdes ut
Gillestugan/allrummet renoverades

2009
Nytt kök
Nytt badrum entréplan
Dränering (grunden isolerades och dränerades)
Installation av kamin entréplan
Bytt underlagspapp på taket
Löpande renovering av ytskikt
Nya fönster i större delen av huset
Större delen av elen är utbytt.
Byggnadssätt
Grund: Grundsulor, grundmurar av betonghålsten. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isolerrutor. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen - kombi panna el/ved/pellets.
Planlösning
Rumsbeskrivning:
HALL
Välkomnande hall med klädavhängning till vänster i garderob med skjutdörrar och belysning. På golvet ligger en plastmatta i skifferimitation och med skön golvvärme (elektrisk). Väggarna är klädda med tapet i tegel mönster.

KÖK
Ett drömkök för för dig som gillar att laga mat och baka, här finns rejält med arbetsyta och möjlighet att duka upp buffé för familj och vänner. Ljusa luckor med spegel ger en lantlig touch som går igen i övrig inredning. Köket erbjuder ypperlig förvaring med under-och överskåp samt vitrindörrar med belysning. Bänkytan utgörs av laminat i valnöt och diskho som är placerad under fönstret. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, induktionshäll, side by side kyl och frys. Under dina fötter ligger ett mörk plastmatta och väggarna är tapetserad. Matplats finns för 6 personer.

BADRUM
Helkaklat badrum med fina mosaikdetaljer, klinkergolv i träimitation och sjösten i duschen. Väggarna är klädda med vitt kakel och mosaik i turkosgrönt. Inredningen består av wc-stol, tvättställ med fin badrumsmöbel (Björbo badrum) och spegelskåp med spotlights. Handdukstork med såväl vatten som elvärme. Mysig belysning med dimbar spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Stort och trevligt vardagsrum med fin utsikt mot Storsjön och "Annersia" Ljusinsläpp från två väderstreck gör det lilla extra för trivseln. Här kan du slå dig ner i soffan och njuta av värmen från kaminen som ger sken även mot matplats och hall. Utgång finns till den stora och välbyggda altanen som blir en favoritplats under sommarhalvåret. Golvet är av laminat och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 1
Används idag som föräldrasovrum och har plats för dubbelsäng och sängbord. Plats finns också för extra byrå eller fåtölj. Bra klädförvaring finns i de platsbyggda garderoberna som även har överskåp.

SOVRUM 2
Används idag som tonårsrum och har plats för säng och skrivbord och någon extra möbel om man önskar det. Klädförvaring finns i platsbyggda garderober med vitmålade dörrar. Väggarna är klädda med tapet och plastmatta.

SOVRUM 3/KONTOR
Är det mindre sovrummet och använd som gästrum och kontor. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord. Förvaring finns i två inbyggda garderober med överskåp. På golvet ligger en platsmatta och väggarna är tapetserade.

Trappen ner till källarplanet är klädd med filtsteg som ger en ombonad känsla. Halvvägs finns en dörr ut till trädgården och trätrallen där morgonkaffet smakar som bäst. Väl på nedervåningen så möts du av den renoverade delen som har akustiktak med infällda spotlights. Klimatet här nere känns fräscht och nyttjas mycket av familjen.

ALLRUM
Mysigt allrum som renoverats från grunden med isolering och Platon matta, ovanpå ligger en röd heltäckningsmatta som ramas in av ventilerade socklar. Den ena väggen pryds av mörk träpanel med spotlightsbelysning upptill, i övrigt är det vitmålade väggar. Eldningsbar öppen spis ger fint sken i mörkret.

BADRUM
Lyxigt stort badrum med plats för hela familjen, dimbar spotlightsbelysning i taket sätter stämningen. Rejält badkar för två och stort duschutrymme gör att såväl stora som små får plats. Schackrutigt klinkergolv med vattenburen golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Rosa skimrande mosaik pryder snedtaket i duschutrymmet. Inredningen består av wc-stol, tvättställ med kommod och överskåp med belysning, badkar och handdukstork.

MATKÄLLARE
Stor matkällare med ypperlig förvaring för såväl matvaror, grytor och extra porslin.

FÖRRÅD
Intill finns ett förråd med klädförvaring och utrymme för extra frysbox.

Via passage och dörr når du övriga utrymmen i källaren.

FÖRRÅD
Stort förråd med hyllplan och lagerhyllor.

PANNRUM
Ved/pellets panna finns här. I anslutning finns en dörr ut till tomten under altanen som underlättar när ved eller pellets skall bäras in.

TVÄTTSTUGA
Betongväggar och golv som delvis är målad. Ny modern tvättmaskin från 2018 och en något äldre torktumlare.
TV- och internetanslutning
Internet: Säljaren använder mobilt bredband. Fiber är beställt och planerad byggstart blir 2019 enligt leverantör.
Uteplats
Stor altan där solstolar och långbord med fördel kan dukas upp. Fin utsikt mot Storsjön och Annersia.
Bilplats
Äldre garage med plats för en bil. Det finns även utrymme att ställa fler bilar vid husets entré.
Övriga byggnader
På fastigheten finns en äldre garagebyggnad med ett vidbyggt kallförråd.

Längre ner på tomten finns separat vedbodsbyggnad och ett äldre förråd.
Ekonomi
Pris 2 195 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 1 432 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 937 000 kr. Typkod 220., värdeår 1954.

Total driftkostnad 39 100 kr/år, varav:
Uppvärmning:
19 000 kr
Försäkring:
5 600 kr
Vatten/avlopp:
4 900 kr
Hushållsström:
9 600 kr
Summa:
39 100 kr
Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal. I kostnaden för vatten och avlopp ingår renhållning.

Skatt/avgift: 7812 kr.
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 164 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-09-10.
Övrigt
Det finns 8 pantbrev på sammanlagt 1. 420 000 kr.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är besiktigad av Oktopal och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts tidigare. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 195 000 kr Accepterat pris
Boarea: 106 m²
Rum: 5 rum + kök (3-3 sovrum)
Byggnadstyp: 1 plan m källare
Byggår: 1961
Tomtarea: 1 907 m²
Driftkostnad: 39 100 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Madeleine Söderström
072-242 33 65
072-242 33 65
Skicka e-post
Madeleine Söderström
Counter