Gård, Enarsvedjan
Tjärnåsen 176, Offerdal
Gård med enskilt läge och härlig utsikt över Landösjön och Offerdalsbygden!
Välkomna till Tjärnåsen och denna gård med Skidstahus uppfört 2007 i mycket gott skick. Dessutom erbjuds här ett kontor som tillbyggts vid ladugården som passar perfekt för dig som driver egen verksamhet. I kontoret är fiber indraget och här finns även en sovalkov för t.ex. gäster på besök. Under kontoret finner ni ett rymligt isolerat förråd med bra förvaringsutrymme med el indraget. Möjlighet finns här för att ytterligare färdigställa ladugården utifrån era egna önskemål.

Vid den stora dammen har klipporna tagits fram och här fås en härlig "skärgårdskänsla" som verkligen inbjuder till bad under varma dagar eller i samband med bastubad. Här har precis uppförts både bastu med relaxdel och grillplats där ni kan grilla fångsten från dammen, som erbjuder möjligheter till egen fiskodling. (Tillstånd för inplantering av fisk söks hos länsstyrelsen)

Huset är mycket välplanerat och på entréplanet finner ni rymlig hall, groventré med tvättstuga, lantligt kök med vedspis, vardagsrum med vedkamin samt mycket väl tilltaget helkaklat badrum med både badkar, dusch och bastu. Från vardagsrummet utgång till mindre inglasad altan samt större träterrass med mycket bra solläge. Samtliga sovrum ligger praktiskt placerade på övre plan tillsammans med ett allrum. Gott om förvaringsutrymme med två större klädkammare vid det största sovrummet och dubbla garderober i två av de andra sovrummen. Jordvärme med golvvärme i entréplanet och radiatorer på övre planet ger låga driftskostnader. Självklart är fiber indraget!

Möbler och belysning ingår för den som önskar.

Detta är verkligen ett läge för er som trivs nära naturen med skoterleder att ansluta till direkt ifrån fastigheten som snabbt tar er ut i de väl utbyggda ledsystemen i området. Dessutom finner ni fina promenadstråk med bra bär- och svampmarker alldeles runt knuten. Dessutom med absolut närhet till ett av Sveriges absolut bästa vatten för rödingfiske både sommar och vintertid, Landösjön.

I Landön finns förskola och fritidshem och ca 20 minuter bort finner ni Änge skola som är en F–9 skola med ca 250 elever och som stadigt ökat sitt elevantal de senaste åren. I Änge finner ni även bland mycket annat ICA-butik, hälsocentral samt badhus.

Välkomna på visning!
Bostäder i Tjärnåsen 1:27, Tjärnåsen 176, Offerdal
Fastigheter i Tjärnåsen 1:27, Tjärnåsen 176, Offerdal
Typ
Fastigheten Krokom Tjärnåsen 1:27. Gård - inriktning fritid.
Arealer
Arealuppgifter enligt taxerad areal. Totalt 3 ha, fördelat på åker 2 ha, bete 1 ha.
Bostadsbyggnad
Byggnadstyp: 1 ½ plan. Byggnadsår 2007. 5 rum, varav 4 sovrum. Boarea ca 110 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Tomtarea 1 000 m².

Planlösning: ENTRÈPLAN

HALL
Här välkomnas ni in i en entré med full takhöjd som ger en härlig känsla av rymd och ljus. I hallen finns gott om utrymme för klädavhängning. Hallen har ett slittåligt klinkergolv i grå nyans och ljusa tapetserade väggar. Från hallen nås husets övre plan.

GROVENTRÈ/TVÄTTSTUGA
Praktisk groventré finns även till huset. Här är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp från Electrolux samt tvättho. Här finner ni även jordvärmepumpen från IVT. Utrymme för klädavhängning även här. Våtrumsmatta i grå nyans på golv samt ljust grå på väggarna.

KÖK
Härligt lantligt kök med vedspis och gott om utrymme för matplats vid burspråk. Ljusa luckor med spegel och matchande handtag i rostfritt. Ljust träfärgad bänkskiva i laminat samt mosaik i beige nyans som stänkskydd. Köket har ett slittåligt mörkt klinkergolv invid bänkytorna samt ett parkettgolv i övrigt. Ljusa tapetserade väggar. Maskinellt är köket utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, kyl, frys samt diskmaskin (ur funktion).

VARDAGSRUM
Här värmer kaminen gott under mörka och kyliga höstkvällar, Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa tapetserade väggar tillsammans med en modern fondvägg med liggande vitmålad träpanel.
Från vardagsrummet nås den inglasade altanen samt terrassen med bra solläge.

WC/DUSCH/BAD
Väl tilltaget och stilrent helkaklat badrum med tilltalande färgval i grått, beige och vitt. Här är utrustat med wc, handfat med spegel ovanför, badkar samt dusch och rymlig bastu.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
På övre plan välkomnas ni till ett rymligt möblerbart allrum. Trägolv och ljusa tapetserade väggar. Från allrummet nås balkongen som har en fantastisk utsikt över Offerdalsbygden.

SOVRUM
Direkt till vänster på övre plan finner ni husets största sovrum som har gott om utrymme för dubbelsäng. I anslutning till detta finns två större och en mindre klädkammare för praktisk förvaring. Trägolv och ljusa tapetserade väggar.

SOVRUM
Direkt till höger från allrummet med trägolv och gröna tapetserade väggar. Här är två garderober placerade.

SOVRUM
Längre in till höger med trägolv och gröna tapetserade väggar. Här är två garderober placerade.

SOVRUM
Det minsta sovrummet längst in till vänster från allrummet. Trägolv och ljusa tapetserade väggar. (OBS! Hyllsystemet i detta sovrum ingår ej i köpet).

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Frånluftsvärme.

Enskilt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Jordvärme - golvvärme på entréplan & radiatorer på övre plan.

TV: TV via fiber.
Internet: Bredband via fiber.
Övriga byggnader: ÖVRIGA BYGGNADER M.M.

BASTU
Vedeldad bastu med relaxdel. Härifrån når ni snabbt dammen för ett uppfriskande dopp.

GRILLPLATS
Vid dammen är en grillplats byggd där ni grillar er nyfångade röding från Landösjön.

DAMM
Damm med ca 4 meters djup som fulländar gården. Här ges förutsättningar för ett rikt djurliv och flytbrygga finns. Möjlighet till egen fiskodling. (Tillstånd för detta söks hos länsstyrelsen)

JORDKÄLLARE
Ger goda möjligheter till förvaring av egenodlade grönsaker eller vin. Byggd med betongvalv.
Uteplats: Altan, läge sydväst. Med härlig utsikt och bra solläge. Driftkostnaden är ca 21 633 kr/år. Driftskostnaderna är baserade på att nuvarande ägaren använt huset som ett fritidshus med värmen påslagen året runt. I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel.
Betesmark
Areal 1 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet, ev skogsmark i framtiden.
Åkermark
Areal 2 ha. Brukningsvärde: Mycket sämre än normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Ladugård med påbyggd del inrett som kontor och förråd. Fiber indraget i kontorsdelen. Här finns även en sovplats perfekt att använda för gäster. El indraget i både ladugård, förråd och kontor. Uppgifter från fastighetsregistret: Area 42 kvm. Beskaffenhet: Enklare.
Energideklaration
Status: Energideklaration behövs ej.
Ekonomi
Pris 1 950 000 kr accepterat pris. Driftkostnad: 21 633 kr Uppvärmning/Hushållsel: 14.157kr Slamtömning: 1.300kr Försäkring: 5.500kr Renhållning: 669kr Sotning: 507kr Driftskostnaden är baserad på att huset använts som fritidshus uppvärmt året runt.
Taxeringsvärde
Totalt 666 000 kr fördelat på tomtmarksvärde 50 000 kr, bostadsbyggnadsvärde 600 000 kr, åkermarksvärde 9 000 kr, betesmarksvärde 1 000 kr och ekonomibyggnadsvärde 6 000 kr. Taxeringsvärdet är fastställt avseende år 2017. Typkod 120.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg
Rättigheter-last: Last: Servitut för ägare till fastigheten Tjärnåsen 1:21 att nyttja väg som går i utkanten av Tjärnåsen 1:27.
Övrigt
Pantbrev totalt: 1.600.000kr

Jordförvärvstillstånd
Förvärvstillstånd krävs för fysisk person som varit ej bosatt inom glesbygdsområde i Krokoms kommun senaste året. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 3 700 kr och för juridisk person. Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare bistår med ansökan som ska lämnas till Länsstyrelsen.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2018-09-25 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag. Bostaden har senaste tiden använts som fritidsbostad mindre än 4 månader per år och säljaren kommer därför ej att upprätta någon energideklaration.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 950 000 kr accepterat pris
Areal: 3 ha
Boarea: 110 m²
Rum: 5 rum (4 sovrum)
Driftkostnad: 21 633 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Fredrik Berglund
072-715 65 56
072-715 65 56
Skicka e-post
Fredrik Berglund
Counter