Friliggande villa, Odenslund
Lottgatan 23, Östersund
Genomgående renoverad villa i barnvänligt & populärt område
Välkommen till mitt i hjärtat av attraktiva Odenslund och denna genomgående renoverade villa i lummigt lugnt barnvänligt område. Här kan ni tillsammans med släkt & vänner umgås och trivas i de stora sällskapsutrymmen som har fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt en braskamin som sprider en härlig värme. På sommaren står altanen öppen där i kan njuta av varma sommarkvällar.

Kom in och njut av den härliga atmosfären på entréplanet med en takhöjd på 2,65 meter. Kök, matsalsdel och vardagsrum har en öppen planlösning där ljuset flödar genom de stora fönsterpartierna. Här finns det plats för ett stort matbord. Modernt kök med barbord mot matsalsdelen som ger en öppen trivsam känsla och så att ni kan konversera med barn och gäster medans maten tillagas. På sommaren står altanen öppen som är delvis under tak samt med gott om utrymme och ett rejält soldäck mot sydväst. Trapp till den välplanerade tomten med mycket ljus som inramas på ett naturligt sätt med häck och buskar. Entréplanet har vackra originalgolv och en trevlig hall med klinker och golvvärme. Övre plan har genomgående renoverats och byggts om för att skapa en genomtänkt planlösning med tre bra rymliga sovrum med vackra tidsenliga detaljer och bra förvaring. Master bedroom har ett vackert nyslipat fiskbensmönstrat parkettgolv, nya ytskikt och praktisk garderobsvägg med skjutdörrar och modern inredning. Fönster mne utsikt mot Storsjön. Omdränerad källare med klinkergolv och snygga ytskikt. Rymlig tvättstuga som har gott om arbetsytor och plats för torkning av tvätt. Mycket bra välordnade förvaringsutrymmen och ett rum som kan användas som gästrum. Matkällare där era favorit vinder kan förvaras.

Huset har genomgående renoverats med ny dränering, ommålning och byte av skadad panel, nytt yttertak med förlängning av takfot, läkt och betongtakpannor. Nya 3-glasfönster med energiglas. En stor del av stammar och el är också utbytt. Nyrenoverad övervåning med nya ytskikt och moderna förvaringsmöjligheter. Kort sagt här är det bara att flytta in och sedan känna efter vad ni så småningom vill förändra i detta hus som också har låga driftskostnader.

Garage på betongplatta med förrådsutrymme och ny fjärrstyrd garageport.

Njut av lugnet i detta lummiga område som erbjuder flera förskolor och skola i närområdet. Gångavstånd till Östersunds centrum där ni passerar Österängsparken med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. I Odenslund finns flera trevliga parker. Närhet till Minnesgärdet med möjligheten till bad och grillning. Här kan ni ströva omkring vid Storsjöns strand eller ta en tur på trevliga stigar i skogsområdet.

Välkomna på visning till denna smakfullt och genomgående renoverade villa.
Bostäder i Sillen 7, Lottgatan 23, Östersund
Fastigheter i Sillen 7, Lottgatan 23, Östersund
Typ
Fastigheten Östersund Sillen 7. Friliggande villa - 2-planshus med källare. Byggår 1941.
Storlek
Boarea 122 m², biarea 63 m². Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum, varav 3 sovrum.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 934 m² (friköpt). Trevlig stor trädgårdstomt med mycket ljus, bärbuskar och äppelträd.
Byggnad
2-planshus med källare. Byggår 1941.
Renoveringar: Utbytt avloppsledning -81, nya kallvattenledningar till kommunala nätet -98, fjärrvärme installerat -98, omdragen el i huset samt ny el i källarplanet på 2000-talet, nytt kök med stommar & luckor -01, omdränerad källare -03, ekparkettgolv i kök -05, renovering tvättstuga med klinkergolv -05, nytt badrum med golvvärme & duschhörna -07, klinkergolv i källare -08, installation braskamin -10, byte till nya 3-glasfönster med energiglas - 10, nybyggt tak över källaringång -11, renovering skorsten -12, nytt råspontat yttertak -13, ny fjärrstyrd garageport -13, -ommålning ytterpanel -13. ny ytterbelysning på fasad & garage med skymningsrelä -17, ombyggnad av två sovrum samt hall på övervåning, nya enhetliga enstaviga trägolv samt nya ytskikt på väggar/ tak - 17/ 18. Slipning och vaxning av ekparkettgolv samt nya ytskikt på väggar/ tak i master bedroom -17/ 18. Nya garderober med skjutdörrar samt inredning i master bedroom -17/18. Målning delar av källaren samt källartrapp -18. Målning altan samt ny grind -18.
Byggnadssätt
Grundmur: Betong. Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong/ trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongtakpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten och avlopp. Radon: Radonmätning är utförd och årsmedelvärdet ligger under gränsvärdet..
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.
El, stammar: Stammarna är till stor del utbytta.
Planlösning
ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder en öppen planlösning mellan kök, matsalsdel och vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från generöst med fönsterpartier. Härlig rymd & atmosfär med takhöjd på 2,65 m. Braskaminen ger en trivsam värme i rummen. Utgång till stor altan delvis under tak och med soldäck. Toalett samt hall med klinker och golvvärme.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot matsalsdel med enhetligt behandlat välvårdat vackert originalgolv. Plats för stort matbord. Braskaminen sprider en härlig värme i rummen. Utgång via ny altandörr till den stora altanen delvis under tak och härligt soldäck mot sydväst. Fantastiskt ljus från generösa fönsterpartier.

KÖK
Kök i öppen planlösning mot matsalsdel och vardagsrum som avskärmas av en praktisk barbänk. Den öppna planlösningen ger ett härligt ljus och rymd med stora fönsterpartier. Köket helrenoverades -01 med nya stommar och luckor. Köksluckor i ljust träslag och gott om förvaringsutrymmen. Barbord mot matrum. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Bänkskivor i behandlad ek. Köket är maskinellt utrustat med rostfri kyl från -05, keramikhäll från -01, fläkt från -01, inbyggnadsugn med varmluft & pyrolysfunktion från -16, inbyggd micro från -12 och diskmaskin från -03. Nytt ekparkettgolv från -05, målade väggar och något nedsänkt ljust tak.

KLÄDKAMMARE
Klädkammare med nytt mattlackat 1-stavigt ekparkettgolv, målade väggar/ tak samt nya socklar och taklistor. Stort fönster för bra ljusinsläpp.

TOALETT
Toalett med klinker, golvvärme och målade väggar. Utrustat med tvättställ med engreppsblandare och wc-stol.

HALL
Hall med klinker och golvvärme. Bra utrymme för ytterkläder. Kroklist och skohylla ingår ej i köpet.

ÖVRE PLAN
Övre plan har en ombyggd planlösning med tre praktiska sovrum, allmänt nya ytskikt med mattlackat 1-stavigt ekparkettgolv och gipsade väggar. Nya Renova Schneider eluttag och strömbrytare i hela övervåningen. Vackra tidsenliga detaljer och bra ljusinsläpp. Badrum med klinker och golvvärme.

MASTER BEDROOM
Master bedroom, som renoverades -17, har nyslipat och vaxat fiskbensmönstrat ekparkettgolv, ny smakfull tapet och målat tak. Ny garderobslösning från Elfa med skjutdörrar och inredning. Fönster åt två håll med utsikt mot Storsjön.

SOVRUM
Sovrum (2), renoverat -17, har enstavigt mattlackat trägolv i ek, målade väggar, rymlig klädkammare och fönster åt två håll mot lugn gata. Sovrum (3), renoverat -17, har enstavigt matlackat trägolv i ek, målade väggar och fönster mot gaveln.

BADRUM
Badrum, renoverat -07, med klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med dusch med vikväggar, tvättställ, spegel, högskåp med lådor och wc-stol. Bra ljusinsläpp från stort fönster.

ÖVRE HALL
Övre hall, renoverad -17, har enstavigt mattlackat trägolv i ek och målader väggar.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har klinkergolv i hela källaren utom i matkällaren. Nymålade väggar och dörrar. Reglar av aluminium i väggar med gipsskiva i gästrum. Badrum med badkar. Tvättstuga med bra utrymmen, matkällare med hyllor och stora förrådsutrymmen. Frysboxen i källaren ingår ej i köpet.

BADRUM
Badrum renoverad med klinkergolv samt putsade och målade väggar. Inbyggt badkar med vacker blandare.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Rostfri tvättho med trådbackar och utrymme för praktisk tvättlina. Tvättmaskin och torktumlare.

GÄSTRUM
Gästrum med klinkergolv och målade väggar.

ÖVRIGT
Mycket bra förrådsutrymmen och fräsch matkällare med hyllor.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn.
Internet: Fiber via Stadsnätet (Ip-only) för bredband, telefoni och tv.
Uteplats
Altan delvis under tak och stort soldäck med sol från förmiddag till sen kväll. Marken under altanen har byggts igen och täckts med fiberduk och grus. Stor lucka bredvid grinden gör att utrymmet under altanen kan nyttjas till förvaring.
Bilplats
Garage på betongplatta med förrådsdel och ny automatisk fjärrstyrd garageport. Ommålad väggar och tak från -18. Vidbyggt vedförråd.
Ekonomi
Pris 3 475 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 2 400 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 565 000 kr. Typkod 220., värdeår 1941.

Total driftkostnad 37 900 kr/år, varav:
Uppvärmning:
18 100 kr
Försäkring:
5 150 kr
Vatten/avlopp:
6 250 kr
Hushållsström:
8 400 kr
Summa:
37 900 kr
Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två vuxna. I vatten/ avlopp ingår renhållning.

Observera att driftskostnader kan variera beroende på avtal och användning.
Energideklaration
Status: Energideklaration är utförd
Utförd av Oktopal.
Servitut, planbestämmelser m m
Planbestämmelser: Stadsplan (1945-02-16) , Tomtindelning (1937-02-12).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Oktopal och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-800 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Högsta bud: 3 475 000 kr
Pris: 3 475 000 kr Accepterat pris
Boarea: 122 m²
Rum: 5 rum (3 sovrum)
Byggnadstyp: 2-planshus med källare
Byggår: 1941
Tomtarea: 934 m²
Driftkostnad: 37 900 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren
Counter