Friliggande villa, Ingarö Mörtviken
Mörtviksbacken 9, Ingarö
Underbar familjevilla med spännande planlösning
Välkommen till denna unika familjevilla med generösa ytor vid Ingarö´s vackra skärgård ca 4 km från centrala Brunn. Huset bjuder på en härlig planlösning med rymliga rum, flera eldstäder och stora fönsterpartier som ger underbart ljusinsläpp. Huset är fördelat på kök med vedspis och rymlig matplats med braskamin och utgång till altan. Stort vardagsrum med tilltagen takhöjd, stora fönster och täljstenskamin. Två helkaklade badrum, 3 sovrum på entré plan och ett stort rum på övre plan som går att dela av. På utsidan möts man av härliga gräsytor och en generös altan med nedfällt spa-bad.
På fastigheten finns även förråd/bastubyggnad och gästhus. Runt knuten finns Mörtviken med båtbryggor och liten sandstrand att njuta vid varma sommardagar.
Bostäder i Enkärret 1:79, Mörtviksbacken 9, Ingarö
Fastigheter i Enkärret 1:79, Mörtviksbacken 9, Ingarö
Typ
Fastigheten Värmdö Enkärret 1:79. Friliggande villa - 1 ½ plan. Byggår 1940 tillbyggd 2009.
Storlek
Boarea 180 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4-5 sovrum.
Tomt
2 250 m² Uppvuxen trädgårdstomt med inslag av natur och lätt kuperade berghällar. Vid infarten möts man av parkering och plats för 2-3 bilar. En grusad gång leder fram till entrén. Där grusgången slutar tar de öppna härliga gräsytorna vid och via några trappsteg tar man sig upp till den generösa altanen som slingrar sig runt huset på baksidan. Här finns plast för både matsalsdel och loungegrupp om så önskas. På baksidan finns även ett nedfälld spa-bad att njuta i årets alla dagar.
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 1940 tillbyggd 2009.
Renoveringar: 2019 Tillbyggt sovrum nr 1,
2019 Målat golv på övervåning.

Tillbyggnad av tidigare ägare:
2009-2010 Utbyggnad av vardagsrum, utbyggnad av badrum.
Byggnadssätt
Grund: Torpargrund samt plintar. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Shingel från 2010. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: 2 och 3 glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Övrigt: Uppvärmning: Fastigheten värms upp via direktverkande el i form av elradiatorer, 2 st luftvärmepumpar, Öppen spis med insats och vedspis i köket samt en täljstenskamin i vardagsrummet. El-golvvärme i båda badrummen samt hallen.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump (2 st).
El, stammar: Från 2008.
Planlösning
Rumsbeskrivning: Entré in i rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Väggarna i hallen är vitmålade och på golvet finns ett grått klinkergolv med el-golvvärme. Vitmålade trätak med infällda spotlights. Rakt fram i hallen finns stora härliga fönster som speglar naturen utanför.

Till höger från hallen når man det generösa vardagsrummen med stora fönsterpartier från golv till tak som ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Centralt placerat i rummet finns en täljstenskamin att värma sig vid kalla dagar. Väggarna är klädda i vitmålad träspont och på golvet ligger ett gediget plankgolv lutat med brunsvart trälut. Vitmålat trätak med infällda spotlights. Från vardagsrummet finns en utgång till altanen på sidan om huset. Vardagsrummet byggdes till 2009.

Till vänster från hallen når man kök och matplats. Även här finner man rymliga rum med öppet upp till nock. Köket bjuder på vit köksinredning och generöst med bänkar och skåp. Ovanför bänkarna finns ett ljust kakel och väggen ovanför diskhon pryds av ett runt fönster. Köket är utrustat med hel kyl och frys (Elektrolux - 2010), ugn (Cylinda - 2010) och mikro i högskåp (Whirpool 2010), diskmaskin (Cylinda - 2018) och spishäll (Cylinda - 2010) med köksfläkt (Whirpool - 2010) ovanför. Mellan kök och matplats finns murstocken med vedspis i köket och murad öppen spis mot matplatsen. Här kan man njuta av många och långa middagar. Även matplatsen bjuder på härliga fönsterpartier samt dubbeldörrar ut till altanen utanför. Kök och matplats har vitmålade plankgolv och vitmålade trätak med några infällda spotlights. Väggarna har en ljus tapet samt vitmålad träspont.

Vidare från köket finns ett helkaklat badrum tillbyggt 2009. Badrummet har en stilren färgsättning med vitt kakel på väggarna och svart/vitmelerad marmor på golvet och el-golvvärme. Badrummet är utrustat med svart kommod med infällt vitt tvättställ och spegel ovanför. Badkar med mörkbrun inramning samt extra skåp i svart. Även detta rum är öppet upp till nock med infällda spotlights och i gavlarna finns fönster.

I anslutning till köket finns husets sovdel med 4 sovrum varav ett stort på övre plan.

Sovrum 1 är ett tillbyggt sovrum med anslutning till eget badrum. Sovrummet har vitmålade väggar och vitmålat trägolv.

Badrummet är helkaklat med ljust kakel på väggarna och grått klinkergolv med el-golvvärme, här finns även en utgång till altanen på baksidan. Badrummet är utrustat med rymlig dusch, wc, tvättställ i kommod med spegelskåp ovanför. Vitmålat trätak med infällda spotlights. Här finns en tvätt pelare med tvättmaskin (2018) och torktumlare (2019).

Sovrum 2 har en ljus tapet på väggarna och heltäckningsmatta på golvet. Trätak med infällda spotlights.

Sovrum 2 har en ljus tapet på väggarna och ett gediget plankgolv. Trätak med infällda spotlights.

Sovrum 4 som nås via en spiraltrappa är ett stort rum som går att dela av till två sovrum om så önskas. Rummet har en randig tapet på väggarna och ett vitmålat plankgolv. Fönster i alla fyra väderstreck och trätak öppet upp till nock. En dubbeldörr i glas öppnar upp till en egen balkong på övre plan.
TV- och internetanslutning
TV: TV-anslutning via viasat parabol.
Internet: Internetanslutning via Telia bredband adsl.
Övriga byggnader
På fastigheten finns två extra byggnader. Den ena byggnaden är ett gästhus, timrat härbre i två plan. Den andra byggnaden är fördelat på förråd och bastu. Utanför bastun finns en ute dusch och uteplats att njuta vid.
Ekonomi
Pris 6 495 000 kr. Taxeringsvärdet är 4 527 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 194 000 kr. Typkod 220., värdeår 1984.

Total driftkostnad 43 352 kr/år, varav:
Uppvärmning:
30 810 kr
Vatten/avlopp:
8 742 kr
Renhållning:
2 100 kr
Sotning:
500 kr
Samfällighet:
1 200 kr
Summa:
43 352 kr
Villaförsäkring tillkommer.
Energideklaration
Energiprestanda 84 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2011-02-03.
Vatten och avlopp
Borrad brunn, sluten tank 3 kbm (2008), slamavskiljare till markinfiltration (2008).

Vattenprov från april 2019.
Servitut, planbestämmelser m m
Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Väg.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:6.

Planbestämmelser: Avstyckningsplan (1935-12-06).
Övrigt
OMRÅDET

Med hav och natur inpå knuten finner du denna skärgårdsidyll ca 4 km från centrala Brunn. med hav och natur inpå knuten. Inom en kort promenad på ca 500 m når man bad och båtplatserna nere i Mörtviken.

Till Ingarös centralort Brunn är det ca 4 km, där finns livsmedelsbutik, bensinstation, pizzeria och en idrottsanläggning med både gräsplan och konstgräsplan med löparbanor.

För den golfintresserade är det inte långt till Ingarö golfklubb som erbjuder två varierade 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö.

I Brunn ligger Brunns Skola F- 9 samt Fågelviks Skola F-5.
Mot Gustavsberg ligger Lemshaga Barnakademi som erbjuder F-9.
Kring Brunns centrum finns det inte mindre än 5 förskolor av olika karaktär.

Nära till busshållplatsen där buss 428 tar er till Slussen på ca 45 min.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Övrigt
OMRÅDE
Ingarö erbjuder, förutom en vacker skärgård även på storslagen och omväxlande natur med myrmarker, ädelskog, ängar och barrskog på sandmarker rikligt på svamp och bär. På Ingarö finns flera härliga badplatser längst den kuperade kustremsan. Är det för kallt att bada i havet finns flera badvänliga insjöar på ön.

Till Ingarös centralort Brunn är det ca 4 km. Här finns Brunns skola F-9 samt ett flertal förskolor. Det finns även en matbutik, pizzeria samt en stor idrottsanläggning med både gräsplan och konstgräsplan med löparbanor. Förbi idrottsanläggningen upp mot Fågelivk finns även Fågelviks skola och förskola F-5. Mot Gustavsberg ligger Lemshaga Barnakademi som erbjuder F-9.

För den golfintresserade är det inte långt till Ingarö golfklubb som erbjuder två varierade 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. Här finns även Klubbens restaurang och golfshop.

Ute vid Björkvik finner du skärgårdens längsta playa med skärgårdsbrygga och bistro med havsutsikt.

Busshållplats finns ett stenkast från fastigheten. Till Gustavsberg tar det ca 10-15 min och till Slussen tar det ca 30-40 min.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 18
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 495 000 kr
Boarea: 180 m²
Rum: 5 rum (4-5 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1940 tillbyggd 2009
Tomtarea: 2 250 m²
Driftkostnad: 43 352 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Jessica Halvardsson
0704561813
Skicka e-post
Jessica Halvardsson