Friliggande villa, Herrviksnäs
Gäddkroken 11, Värmdö
Gediget villabygge utöver det vanliga med stilfulla och exklusiva material
Unik och exklusiv villa i två plan som är kvalitetsbyggd in i minsta detalj. Riktigt stilfullt med platsbyggt kök som är tillverkat av ett snickeri på Värmdö. Bänkskivor av Carreramarmor samt påkostad maskinell utrustning i kök och teknik/våtrum. Badrummet på övre plan med inbyggt badkar, snygg kommod och stora grå klinkerplattor. Stort föräldrar sovrum med rymlig "walk in closet". Många fina detaljer ger detta unika bygge en svårslagen känsla. Totalt finns fem rum varav tre sovrum, dock med möjligheter att utöka antal sovrum om så önskas, det finns en äldre byggnadsdel och här finns ett stort allrum. Bra läge i natursköna Herrviken med bekvämt gångavstånd till bad, båt och busshållplats.
Bostäder i Värmdövik 1:87, Gäddkroken 11, Värmdö
Fastigheter i Värmdövik 1:87, Gäddkroken 11, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Värmdövik 1:87. Friliggande villa - 2-plan. Byggår 2016 + 1971.
Storlek
Boarea 207 m². Areauppgifter enligt säljaren.
Tomt
2 362 m² fint och plan trädgårdstomt med plats för både lek och umgänge. Bra läge med närhet till busshållplats (det finns en stig till Ryttinge´s hållplats). Kort promenad ner till Ålbadet, mycket fint bad i Herrviken och längre in i viken finns Värmdöviks båtklubb.
Byggnad
2-plan. Byggår 2016 + 1971.
Renoveringar: 2018 Renovering av gamla delen av huset
2017 Byggnad av altan utanför köket
2016 Tillbyggnad
2015 Bygge av Friggebod
2013 Altan på baksida av huset byggd på berget.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark och krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Aluzink. Hängrännor: Aluzink. Fönster: 3-glasfönster (ett par 2-glas i äldre delen). Ventilation: Mekanisk frånluft.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme i nya delen, el i den äldre.
El, stammar: Från 2016.
Planlösning
Rumsbeskrivning: Entréplan
HALL
Praktiskt kodlås på entrédörren leder in till den stora, möblerbara hallen.
Mycket plats för avhängning av kläder och skor samt en praktiskt sittbänk direkt till höger innanför dörren. Vackert och sobert grått kalkstensgolv och vitmålade väggar.

PANNRUM/TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen och trappan upp till övre plan, finns husets pannrum/tvättstuga med värmepanna/varmvattenberedare (Nibe F370). Tvättmaskin med självdosering (Bosch) och torktumlare (Siemens) bredvid varandra med praktisk arbetsbänk i trä ovan. Grått klinkergolv samt vitmålade väggar.

ALLRUM
Till höger från hallen finns det stora allrummet som ligger i den äldre delen. Detta rum har mycket fönster och utgång till altan med tak på husets baksida. Här finns gott om förvaringsutrymmen och endast fantasin kan sätta gränser för vad och hur man vill nyttja detta rymliga allrum. Vitmålade väggar och vitoljat furugolv.

WC
Finns i anslutning till hallen. Duschrum med wc, dusch och handfat, äldre ytskikt.

KÖK
Otroligt fint och lyxigt platsbyggt kök från ett snickeri på norra Värmdö. Byggt i homogen ek med handmålade luckor i en mörkgrå ton. Stora gedigna bänkar i carreramarmor. Stor köksö mot matplats med keramikhäll med fläkt. Fantastisk rymd där kök, matplats och vardagsrum är helt öppet.
Vitvarorna består utav induktionshäll (Electrolux) 2016, ugn (Bosch, serie 8 med ånga och wifi) 2016, fläkt (Bosch, serie 8), mikro/kombinerad ugn (Bosch, serie 8) 2016, diskmaskin (Siemens) 2016, fullhöjd kyl samt frys (Bosch) 2016.

VARDAGSRUM
Luftigt och rymligt vardagsrum öppet mot kök och matplats. Stora fönster i tre väderstreck samt det vitlaserade trägolvet med vita väggar gör detta utrymme till ett mycket ljust och luftigt rum. Infällt utrymme för tv och plats för stor soffa.

Övre plan
ÖVRE HALL
Mörkgrå, målad trappa leder upp till den övre hallen där man till höger finner ett förvaringsutrymme. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Lyxigt badrum med inbyggt badkar med samma stilfulla klinker plattor i grått som ligger på golvet. Badkaret har en praktisk glasvägg som stänkskydd. Stora vita kakelplattor på väggarna, vit kommod med vacker svart skiva ovanpå. Stor spegel med belysning samt ett vädringsfönster.

SOVRUM 1, 2 OCH 3
Sovrum 1 är det stora familjesovrummet med egen klädkammare. Vita väggar med två fönster.
Sovrum 2 har vita väggar och ett fönster.
Sovrum 3 har vitmålade väggar och fönster i två väderstreck.
Samtliga golv på övervåningen, utom badrummet har vackra vitlaserade trägolv.

I köpet ingår 9 st välplacerade inbyggda högtalare av märke Canton.
TV- och internetanslutning
TV: TV och internetanslutning via fiber.
Uteplats
Stor, nybyggd terrass utmed den nya huskroppen, altan under tak vid den äldre delen.
Därutöver finns en terrass delvis under tak med utebar vid den bakre delen av tomten.
Bilplats
Parkeringsficka vid infarten till tomten.
Övriga byggnader
Friggebod om 15 m².
Ekonomi
Pris 6 895 000 kr. Taxeringsvärdet är 1 996 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 440 000 kr. Typkod 220., värdeår 1971.

Total driftkostnad 42 500 kr/år, varav:
Uppvärmning:
30 000 kr
Vatten/avlopp:
7 650 kr
Renhållning:
2 000 kr
Samfällighet:
2 850 kr
Summa:
42 500 kr
Fastigheten förbrukar ca 23.000 kWh/år totalt. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell. Nuvarande ägare har båtplats i Herrviken, att överta den kostar ca 1.000:- i engångs avgift, därefter betalas en avgift beroende på storlek på båt, se varmdoviksbatklubb.se.
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 89 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-02-15.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Servitut, planbestämmelser m m
Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, Avtalsservitut Villa Mm.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 med ändamål Vägar,gång-och cykelvägar, dagvattenledningar, vägbelysning, bollplaner, lekplatser, grönområden samt tillhörandeanordningar, Värmdö Värmdövik S:4 med ändamål Brunnsplatser.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1962-04-04) , Nybyggnadsförbud (1987-06-30) , Ändring av detaljplan (2008-09-16).
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö. Vid den tredje rondellen tag höger mot Stavsnäs. Kör ca 3 km och tag höger vid Herrviksvägen. Tag vänster på Fiskarvägen och följ den tills ni kommer till Gäddkroken. Tag höger och ni ser huset, nr 11 strax efter på vänster sida. Välkomna!
Övrigt
OMRÅDE / HERRVIKSNÄS
Ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Se även vvf.varmdovik.se. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Ena busshållplatsen heter Herrviksvägen och dit är det ca 800 meter och den andra heter Ryttinge (via en stig) och dit är det ca 700 meter. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta.
Närmaste förskola finns i Skeppsdalström eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan.
Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid en plats vid båtklubben i nere i Herrviken, ca 800 meter. Ålbadet ligger ännu närmare huset och dit är det ca 600 meter. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjön. Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.


VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 18
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 895 000 kr
Boarea: 207 m²
Rum: 5 rum (3 sovrum)
Byggnadstyp: 2-plan
Byggår: 2016 + 1971
Tomtarea: 2 362 m²
Driftkostnad: 42 500 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter