Villa, Särdal
Villa Kullerbacken Lundslättsvägen 35, Steninge
Ostörd pärla i Gamla Särdal!
- Hallands troligen enda kvarvarande oexploaterade kustidyll. Här finner vi Villa Kullerbacken, en oas som året om skänker livskvalité och harmoni!

Den prisbelönade trädgården för tankarna till japanska förlagor och har en synnerligen spännande arkitektur med många intressanta element så som, porlande vatten, vackra stensättningar och en stilla damm. Här finns det alltid något att vila ögonen på, allt ifrån en prunkande Rhododendron och klätterrosor till ett flertal asiatiska träslag. Här finns givetvis ett flertal uteplatser att välja av, allt efter rådande årstid, alternativt efter väder och vind. De naturliga klapperstensfälten viskar om en svunnen tid och förstärker känslan av att vara här och nu, i ett med naturen!
Bostäder i Särdal 4:38, Villa Kullerbacken, Lundslättsvägen 35, Steninge
Fastigheter i Särdal 4:38, Villa Kullerbacken, Lundslättsvägen 35, Steninge
Typ
Fastigheten Halmstad Särdal 4:38. Villa - 1-plan. Byggår 1958.
Storlek
Boarea ca 178 m², biarea ca 62 m². Areauppgifter enligt mätning. (Taxerad yta 171 m2 boarea). 5 rum, varav 3 sovrum.
Tillträde
Årsskiftet 2017/2018 alt enligt överenskommelse
Tomt
Tomtarea 2 131 m² (friköpt).
Byggnad
1-plan. Byggår 1958.
Renoveringar: 2000 Tillbyggnad (ca 90 m2)
2002 Nybyggnad av carport och gästhus
2004 Nybyggnad av badrum
2011 Ombyggnation av kök
2013 Omläggning av yttertak på den äldre delen av villan
2015 Nyinstallation av luft/vatten-värmesystem
2015 Installation av fasadbelysningar
2017 Installation av fiberanslutning.
Byggnadssätt
Undergrund: Klappersten. Grundmur: Betong. Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Isolerad regelstomme/Finjas Isoblock. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående- liggande träpanel/puts. Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Hängrännor: Målad plåt. Fönster: 3-glas - Aluminiumklädda. Ventilation: Självdrag. Murstock: Skorsten av plåt. Larm: Finns, fabrikat: Verisure.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburet system. Luft-vatten värmepump. + Contura kamin. Anläggning: CTC Ecozenith/CTC Eco Air 500 M, installerad 2015.
Huvudsäkring: 16 A.
Planlösning
Via den väderskyddade och överbyggda entrén når vi villans välkomnade hall. Här möts vi av en öppen och ljus planlösning, som snabbt ger oss en överblick över de intilliggande rummen. Under våra fötter ligger ett vackert marmorgolv som enhetligt återkommer i såväl kök, matplats samt arbetsrum. Väggarna är vitmålade och i taket framträder synliga och rustika träbjälkar.
Det finns gott om klädförvaring, bakom de praktiska spegelskjutdörrarna.

I direkt anslutning till entrén finns ett helkaklat wc/dusch-utrymme som är utrustat med vitt porslin och en fristående duschkabin. Marmorgolvet återkommer även här i detta utrymme och väggarna är klädda med vitt kakel.

Den praktiska och kombinerade groventré-/tvättstugan, används flitigt till vardagslag och är utrustad med tvättmaskin (2013), tvättho och kapprum för ytterkläder.

Vi återvänder till hallen igen och går vidare till villans naturliga mötespunkt i form av det stora och öppna köket, som under 2011 genomgick en omfattande ombyggnad till fördel för den nuvarande planlösningen med fristående köksö mellan det öppna arbetsköket och matplatsen. Köksinredning av mörkbetsad ek och bänkskivor av massiv granit.

Både kök och matplats förses generöst med dagsljus från ett flertal stora fönsterpartier i två väderstreck (syd/väst). Havsutsikten är dessutom ständigt närvarande i så väl kök som matplats.
Från matplatsen finns det även en praktisk utgång till det stora altandäcket, med vacker utsikt över den välanlagda trädgården med havet glittrande i bakgrunden.

Ett praktiskt arbetsrum som lämpar sig perfekt för det lilla hemmakontoret, alt. sov- eller gästrum återfinner vi bakom köket. Här finns även utmärkta förvaringsmöjligheter i det flertalet garderober.

Villans stora och generösa umgängesytor finner vi i den tillbyggda "högdelen" av villan som byggdes till under år 2000. Denna del har hela 5 m takhöjd med infällda spotlights, stora glas-skjutpartier mot altanen som framhäver den vackra havsutsikten, mörkbetsat ädelträgolv med golvvärme, som förser rummet med extra hög komfort. Här står även den effektiva braskaminen centralt placerad och sprider både värme och trivsel till hela rummet.

Det invändiga entresolplanet med vackert glasräcke når vi via en trappa i den bortre delen av rummet. En perfekt plats för TV-häng eller "bara vara", då man från denna lite undandragna plats i huset, samtidigt har en utmärkt vy över hela entréplanet.

I villans östra del finner vi ytterligare ett rymligt sovrum med svalt och tyst läge mot trädgårdens lugna baksida. Kläd- och förvaringsmöjligheter finns i utrymmet under trappan.

Det stora och helkaklade badrummet byggdes till under 2004 och går i en sober och klassisk stil med skåpinredning av körsbär, hörn-bubbelbadkar och duschplats med svängbara duschväggar. Rummet förses generöst med dagsljus via fast fönsterparti samt glasdörr med direkt access till trädgården.

Sovrum nr 3 ligger i anslutning till hallen och även detta rum har en ljus interiör, med det vackra marmorgolvet som bas.

Historik och bakgrund - Villa Kullerbacken:

Trädgårdsanläggningen med sitt ursprung i ett klapperstensfält, blev på 1980-talet korad till "Sveriges vackraste trädgård" och skapades med inspiration från japanska förebilder. Detta har till stora delar bevarats, men även utvecklats och erbjuder idag flera användbara gröna markytor. I denna oas upplever du solnedgången i havet, den porlande bäcken, näckrosdammen, det rika fågellivet och - inte minst - stillheten och tystnaden. Att dessutom fram emot hösten få njuta av den årliga skörden om ca 150 kg vindruvor från den 40-åriga vinstocken i växthuset, är inte så tokigt det heller.

Det ursprungliga boningshuset från 1958 ca (70 m2) var året-runtbostad för en byggnadsingenjör och hans hustru. De skapade också den prisade trädgårdsanläggningen, byggde garage, växthus och förråd. Allt underhölls och vårdades med största omsorg.
Under 10 års tid var därefter fastigheten fritidsbostad för att sedan 1998 övertagas av nuvarande ägarfamilj, som lät villan genomgå en omfattande arkitektritad om- och tillbyggnad för att återigen bli åretruntboende med hög standard och uppdaterad design


Område/läge:

Områdena Steninge och Särdal ligger ut med den vackra Hallands kustväg, som gör oss uppmärksam på ett flertal begivenheter längst vägen, så som Göstas café, Witts keramik, Restaurang Skepparstugan, Steninge glashytta, Särdals Kvarn och slutligen Särdals Livräddningsstation, som endast ligger ett 100-tal meter från vårt slutmål Villa Kullerbacken!

I omedelbar närhet till fastigheten ligger ett flertal Naturreservat att besöka samt idylliska Skallkroken och Stensjöhamnar.
Det kustnära landskapet erbjuder oberoende av årstid en naturskön upplevelse i harmoni med hav och natur. I området finns naturbetesmarker där får, hästar och kor betar lugnt alldeles intill stranden, med blommande trift.
Dessa marker har sannolikt betats kontinuerligt ända sedan bronsåldern.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn.
Internet: Fiberanslutning via Halmstad Stadsnät.
Uteplats
Uteplats 1: Delvis överbyggd altan om ca 60 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Överbyggd altan med grillplats, läge öst.
Uteplats 3. Öppen altan med trädäck intill växhus.
Bilplats
Bilplats 1: Friliggande garage om ca 30 m² med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Carport med plats för 1 bil.
Övriga byggnader
Växthus, förråd, vedbod och gästhus (VA och el indraget, men i övrigt ej helt färdigställt.
Ekonomi
Pris 5 900 000 kr Utgångspris. Taxeringsvärdet är 2 992 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 866 000 kr. Typkod 220., värdeår 1981.

Total driftkostnad 30 550 kr/år, varav:
Uppvärmning:
19 800 kr
Försäkring:
3 700 kr
Vatten/avlopp:
3 900 kr
Renhållning:
2 450 kr
Vägavg/snö:
700 kr
Summa:
30 550 kr
(Kostnad för hushållsel är inkluderad i uppvärmningskostnaden).
Servitut, planbestämmelser m m
Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele.
Övrigt
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Köpmansgatan 25
302 42 HALMSTAD
Tfn 035101740
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 5 900 000 kr Utgångspris
Boarea: 178 m²
Rum: 5 rum (3 sovrum)
Byggnadstyp: 1-plan
Byggår: 1958
Tomtarea: 2 131 m²
Driftkostnad: 30 550 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Katarina Renghammar
035101740
0705653080
Skicka e-post
Katarina Renghammar
Mäklare
Charlotte Renghammar
035101740
0703563089
Skicka e-post
Charlotte Renghammar
Counter