Friliggande villa, Värmdövik
Korsmovägen 12, Värmdö
Stilfullt enplanshus i toppskick med fristående generationshus
Synnerligen välbyggd och stilfull enplansvilla i mycket fint skick. Master bedroom med riktigt stor klädkammare, två härliga badrum, stort skafferi och ett kök med öppen planlösning mot vardagsrummet som pryds av en braskamin som värmer både kropp och själ. Terrassen sträcker sig utmed hela långsidan och vid den ena änden finns ett värmande och avslappnande utespa som nyttjas året runt och vid den andra änden den perfekta umgängesplatsen. Ett fristående uterum med glasdörrar som skjuts åt sidan och öppnar upp hela väggen. Mysig trädgårdstomt med fin gräsmatta, stenhällar och vackra planteringar som sträcker sig mot naturen i söder belägen med underbara omgivningar och direkt närhet till rogivande Korsmosjön. Fastigheten har ett idealiskt läge med kort promenad via en gångstig till busshållplatsen som tar dig snabbt och enkelt till storstadens puls. Välkommen till denna fina och unika fastighet och njut av hav och natur.
Bostäder i Värmdövik 1:202, Korsmovägen 12, Värmdö
Fastigheter i Värmdövik 1:202, Korsmovägen 12, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Värmdövik 1:202. Friliggande villa - 1-plan. Byggår 1966 + 2014.
Storlek
Boarea ca 170 m². Areauppgifter enligt säljaren. 5 rum, varav 4 sovrum.
Tomt
2 103 m² mysig trädgårdstomt med härligt läge i ett lugnt och tryggt område. Plant med härlig gräsmatta, stenhällar och vackra planteringar som sträcker sig mot naturen i söder. Här skapas en egen oas som ramas in med byggnaderna och träterrassen. Strax innan huset på entrésidan finns stigen genom blåbärsriset till Korsmosjön som inbjuder till att ta ett kvällsdop eller en avstressande promenad efter jobbet.
Byggnad
1-plan. Byggår 1966 + 2014.
Renoveringar: 2007-2009, Totalrenovering, nya fönster, dörrar, nya ytskikt, kök, ny panel
2009, Tillbyggnad 30 m², 2 st sovrum
2013-2014, Tillbyggnad 80 m², badrum, tvättstuga, sovrum.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark och krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten. Larm: Finns, fabrikat: Sector. Centraldammsugare: Finns.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme i stora delar, luft/vatten värmepump, sep fläktkonvektor som stöd till vattenburna systemet. Elsingor, radiatorer samt eldstad.
Planlösning
Välkommen till denna fina enplansvilla där arkitekten lyckats med att få en funktionell och mycket stilfull planlösning. Huvudentrén är i mitten av huskroppen och har ett fint ljusinsläpp med fönster från två väderstreck. På golvet ligger rejäla klinkerplattor som är uppvärmda av det vattenburna systemet. Bra med förvaring finns. Detta är början på den del av fastigheten som byggdes till senast.
Till vänster finns först den rymliga tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Torkskåp, Cylinda (2015), centraldammsugare, Airvac (ny motor 2019) samt värmepannan Nibe ACVM (2014). I tvättstugan finns gott om förvaring och arbetsbänk.

Badrummet även det rymligt och stilfullt inrett. Bubbelbadkar, dubbelkommod med förvaring, glasad duschhörna, väggskåp och wc. Ljusgrått klinkergolv, stora vita kakelplattor och spotlights i taket.

Därefter sovrum med vit laserat ekgolv, vita väggar och tak. (Sovrum 2 på bild och planlösning)

Det härliga föräldrasovrummet (sovrum 1) ligger längst bort i den tillbyggda delen och är rymligt med utgång via dubbeldörrar ut till terrassen. På golvet finns det fina, vitlaserade ekgolvet och sen är det släta vita väggar och tak. Hel garderobsvägg till vänster och rakt fram genom rummet finns den enorma klädkammaren, en vardagslyx som är få förunnat.

Åt andra hållet från huvudentrén
Om man går åt höger vid huvudentrén finns först det perfekta rummet, ett riktigt skafferi, och där man får plats med mycket. Hel vägg med hyllplan och rakt fram står en kyl och en frys (Bosch 2009).
Därefter kommer köket med öppen planlösning ut mot vardagsrummet. Ett väl genomtänkt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Arbetsbänk med spishäll (Siemens 2009) och på andra sidan bänken kan man hänga och umgås med kocken under tiden middagen lagas. Inbyggnadsugn (Whirlpool 2009) och mikro (Whirlpool 2009) i bekväm arbetshöjd och bredvid finns diskmaskinen (Miele 2014).
Åt höger från köket finns först det exklusiva duschrummet med hotellkänsla. Elegant kakel och klinkers som är inspirerad av kalksten. Vägghängd wc, glasad duschhörna, elegant kommod och separat förvaringsskåp.
Därefter finns groventrén som används dagligdags med plats för att hänga av ytterkläder och förvara skor.
Vardagsrummet vid köket med underbart ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter ut mot terrassen och uterummet. Enstavigt valnötsgolv, vita väggar och vitt tak öppet mot nock. Rummet pryds av en murad öppen spis med insatts som värmer både kropp och själ.
Därefter två sovrum i fil, denna del är tillbyggd 2009 och båda rummen har släta vita tak öppet upp mot nock. Sovrum 3 är något större och har en hel garderobsvägg samt utgång till terrassen. Sovrum 4 med platsbyggd säng och lekplats för de små. Båda rummen har det fina valnötsgolvet och vita väggar.
TV- och internetanslutning
TV: Egen parabol.
Internet: Fastigheten är ansluten till öppenfiber.
Uteplats
Här är hela den fina tomten som en enda stor uteplats. Terrassen sträcker sig utmed hela långsidan och vid den ena änden finns ett värmande och avslappnande utespa som nyttjas året runt och vid den andra änden den perfekta umgängesplatsen. Ett fristående uterum med glasdörrar som skjuts åt sidan och öppnar upp hela väggen. Här finns en bardisk, el, uttag för TV samt plats för rejält matbord. På den stora terrassen blickar man ut över den plana och fina baksidan i söderläge som vetter mot naturen.
Bilplats
Avgrusad plats för flertalet bilar vid infarten till fasigheten.
Övriga byggnader
En perfekt generationsvilla som har kök med bra arbetsyta, skåp och spishäll. Allrummet i öppen anslutning till köket. Separat sovrum och ett separat WC-rum med handfat. Duschplats vid den fd bastun som numera nyttjats som förråd. Vid entrén finns en entrédörr till som leder in till ytterliggare ett förråd, där finns bla en kyl/frys, tvättmaskin, torktumlare och gott om plats för diverse saker. Detta rum kan införlivas med övrig boarea om så önskas. En perfekt minivilla att hyra ut eller att nyttja som generationsboende.
Ekonomi
Pris 6 995 000 kr. Taxeringsvärdet är 3 976 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 819 000 kr. Typkod 220., värdeår 2000.

Total driftkostnad 49 555 kr/år, varav:
Uppvärmning:
37 000 kr
Vatten/avlopp:
7 405 kr
Renhållning:
1 800 kr
Sotning:
500 kr
Samfällighet:
2 850 kr
Summa:
49 555 kr
Kommunal fastighetsavgift tillkommer om 8.049:-/år (fastighetsskatt). Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar 10.679:-/år. Om Sector alarm önskas övertas så kostar det ca 5.000:-/år.
Energideklaration
Energiklass F, energiprestanda 121 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-12-21
Utförd av Villabesiktningar.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Vattentäkt Mm; Avtalsservitut Villa Mm.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, Avtalsservitut Villa Mm, Nyttjanderätt Va-Anläggning.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 ändamål; vägar, gång-och cykelvägar, dagvattenledningar, vägbelysning, bollplaner, lekplatser, grönområden samt tillhörande anordningar.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1962-04-04) , Nybyggnadsförbud (1987-06-30) , Ändring av detaljplan (2008-09-16), se bifogad PDF, i korta drag så medger detaljplanen en byggarea om 200 kvm i ett plan eller 150 kvm byggarea i två plan, samt en komplementsbyggnad om 50 kvm.
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö, passera rakt fram i två rondeller och i den tredje tag höger mot Stavsnäs. Följ vägen ca 4 km och tag vänster in på Forellstigen. Följ den ca 800 m och tag sedan in vänster på Korsmovägen. Välkommen till nr 12 som ligger på vänster sida.
Övrigt
OMRÅDET
Stadens brus tystnar ju närmare Herrviksnäs/Värmdövik du kommer. Tutande bilar och hårda klackar mot asfalten byts mot vågskvalp, vindsus och gräs under fötterna. Här finner du ett lugnt och trivsamt villaområde med stora och orörda naturområden inpå knuten. Ett mycket trevligt och attraktivt område som karakteriseras av hav, stränder, badsjöar och båtliv. Området har anslutet sig till kommunala Va-systemet. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen heter Herrviks Gård och dit är det ca 500 meter, via en stig. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta. Närmaste förskola finns i Skeppsdalström eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Här finns även Grantomta Montessori skola. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan.
Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid båtklubben i nere i Herrviken. Se vidare på www.varmdoviksbatklubb.se. Det finns även ett par badsjöar i direkt närhet, Korsmosjön och Kroksjön. En behaglig promenad så är ni vi Ålbadet, ett fint havsbad i området. Tennisbanor och lekplats finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.
I Hemmesta finns ett centrum med livsmedel, service och skolor. Även den populära Värmdövallen ligger här med gott om olika fritids och sportaktiviteter, såsom friidrott, flera fotbollsplaner, elljusspår, hallar för innebandy och basket m.m. Väl värt är ett besök på Siggesta gård med massor av aktiviteter för båda stora och små.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Övrigt
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 995 000 kr
Boarea: 170 m²
Rum: 5 rum (4 sovrum)
Byggnadstyp: 1-plan
Byggår: 1966 + 2014
Tomtarea: 2 103 m²
Driftkostnad: 49 555 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter