Friliggande villa, Ingarö
Älgkroksvägen 6, Ingarö
Rymlig villa för den stora familjen
På en stor ogenerad naturtomt knappt två km från centralorten Brunn ligger denna rymliga familjevilla med annorlunda och spännande planlösning. 8 rok varav 5-6 sovrum. Stort lantkök med plats för stora middagssällskap, nedsänkt vardagsrum, soliga altaner och balkonger samt en nyrenoverad generationsdel där visst arbete kvarstår. På fastigheten finns även ett isolerat garage, carport, friggebod samt en redskapsbod.
Bostäder i Brunn 1:459, Älgkroksvägen 6, Ingarö
Fastigheter i Brunn 1:459, Älgkroksvägen 6, Ingarö
Typ
Fastigheten Värmdö Brunn 1:459. Friliggande villa - 1 ½ plan. Byggår 1959/1992.
Storlek
Boarea ca 210 m², biarea ca 80 m². Areauppgifter enligt säljaren. 8 rum, varav 5-6 sovrum.
Tomt
Stor och ogenerad naturtomt om 4 965 m² med gräsytor och planteringar kring huset.
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 1959/1992.
Renoveringar: 2006 Nytt kök (omlokalisering). Installation av reningsverk för vatten, ny hydrofor samt spolning av brunn.
2007 Sänkning av golv samt trappa, ny parkett. Ny takpanel inne vid matplats och hall. Flytt av entré (ny hall).
2008 Byte av fönster samt montering av altandörr i vardagsrum. Isolering (tak) samt el i garage. Bygge av carport.
2009 Altanbygge, nytt plåttak till takkupan. Bygge av entrétak samt balkong.
2010 Dränering samt höjning av marknivå.
2013 Ny luftvärmepump samt ny vattenpump.
2017 Utbyggnad (vinkel).
Byggnadssätt
Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor/plåt på takkupan. Fönster: 2-glasfönster/ 3 glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Djupborrad brunn, sluten tank 3 kbm, bdt till slamavskiljare med infiltration..
Övrigt: Kvar att utföra på huset är:
Färdigställande av takfot samt hängränna på norrsida av tillbyggnad.
Inkoppling av el till taklampa i arbetsrum.
Eluttag i pumprum.
Isolering av wc-tank (isolering samt frigolit finns).
Färdigställande av tillbyggnad såsom lister, socklar, dörrar, element, wc samt vindsvåning.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftvärmepump (2013), direkt el och öppen spis.
El, stammar: Från 1993-2017.
Planlösning
ENTRÉ
Rymlig hall med grått klinkergolv med elgolvvärme. Plats för att hänga av sig kläderna finns på bägge sidor om entrédörr, vitmålade pärlspontväggar samt tapet och vitmålat trätak. Här finns även en vacker och värmande vedspis i blickfånget direkt när man stiger in.

KÖK
Till höger om hallen ligger det rymliga lantköket med plats för stora matsällskap, här finns även en mysig öppen spis. Köket har vita profilluckor samt vitrinskåp, stavlimmad ekskiva som arbetsbänk med kornblått kakel ovanför. Vitvarorna i rostfritt består av inbyggnadsugn, spishäll, spiskåpa samt diskmaskin av märket Whirlpool (2006). Mikrovågsugn, Andersson (2014). Kyl samt frys i fullhöjd, Electrolux (2006). Ekparkett på golv, vitmålade väggar och trätak.

DUSCH/TVÄTTSTUGA
Från köket når man duschrummet och tvättstuga samt en separat wc med kommod. Vitt klinkergolv med elvärme, vitmålade träväggar och tak. Här finns även en entrédörr ut. Varmvattenberedare Nibe Compakt 300 l samt tvättmaskin, Siemens (2011).

VARDAGSRUM
Nedsänkt vardagsrum med flera fönster och utgång till altan, trappa till övervåningen. Under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. I anslutning till vardagsrummet nås även ett litet arbetsrum. Ekparkett, vitmålade väggar samt vitt trätak.

SOVRUM/GENERATIONSDEL
Till vänster från hallen finns en nyrenoverad avdelning med två sovrum, det större har separat ingång. Ett rum som är förberett för ett Wc samt ett stort isolerat vindsrum via en spiraltrappa. Ekparkett på golv, vita väggar samt vitt trätak. Visst arbete kvarstår.

ÖVRE PLAN:

Övre hall med stor klädkammare.

SOVRUM
Här finns tre rejäla sovrum. Det största sovrummet har utgång till balkong under tak på husets gavel. Ett sovrum med plats för dubbelsäng samt ett sovrum som har balkong på husets långsida. Samtliga sovrum har trägolv, ljusa väggar och vitt tak.

BADRUM
Kaklat badrum med klinkergolv (elgolvvärme). Wc, hörnbadkar och tvättställ i kommod.
TV- och internetanslutning
TV: Fiberanslutning.
Internet: Fiberanslutning.
Uteplats
Stor träaltan delvis under tak samt två balkonger.
Bilplats
Garage med vidbyggd carport och plats för flera bilar på grusad uppfart.
Övriga byggnader
Friggebod samt en redskapsbod.
Ekonomi
Pris 4 995 000 kr. Taxeringsvärdet är 3 395 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 827 000 kr. Typkod 220., värdeår 1983.

Total driftkostnad 46 798 kr/år, varav:
Uppvärmning:
37 728 kr
Vatten/avlopp:
4 500 kr
Renhållning:
3 070 kr
Samfällighet:
1 500 kr
Summa:
46 798 kr
Villaförsäkring tillkommer.
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 77 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-01-26.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa Mm; Avtalsservitut Väg(2 st).

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa Mm, Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Väg, Nyttjanderätt Va-Försörjn.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Brunn GA:2.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1953-01-31) , Nybyggnadsförbud (1987-06-30).
Övrigt
OMRÅDET

Till Ingarös centralort Brunn är det knappt 2 km och där finns livsmedelsbutik, bensinstation, pizzeria och en idrottsanläggning med både gräsplan och konstgräsplan med löparbanor. Här ligger Brunns Skola F-9 samt Fågelviks Skola F-5. Mot Gustavsberg ligger Lemshaga Barnakademi som erbjuder F-9. Kring Brunns centrum finns det inte mindre än 5 förskolor av olika karaktär.

Ingarö golfklubb som ligger ca 5 km bort erbjuder en anläggning med 36 fantastiska golfhål, restaurang med fullständiga rättigheter, en välsorterad shop, range samt andra övningsområden.

Busshållsplats (Älgkroksvägen) finns inom någon minuts promenad och buss 428 tar dig hela vägen in till Slussen på ca 30 min.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 4 995 000 kr
Boarea: 210 m²
Rum: 8 rum (5-6 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1959/1992
Tomtarea: 4 965 m²
Driftkostnad: 46 798 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jan Lundqvist
0707917646
Skicka e-post
Jan Lundqvist
Counter