Friliggande villa, Herrviksnäs
Ålstigen 5, Värmdö
Stor villa och garage med härligt läge ett stenkast från skyddad havsvik
Nyrenoverad rymlig 1-plans villa med hel källare om totalt 246 kvm på underbar solig och mysig tomt. Förträffligt läge i området med mycket kort promenad till badplatsen och båthamnen i skyddad havsvik. Det rymliga entréplanet om har tre sovrum, två våtrum, stort nytt kök och allrum. Utgång till den stenlagda terrassen och den inglasade med vy över den fina tomten som gör det enkelt att umgås och samtidigt ha vakande blick över de små. Källarplan med stor gillestuga, bastu och relax, stort hobbyrum, teknikrum m.m. samt utgång till den charmiga tomten. Stort dubbelgarage om 60 kvm som är isolerat, indragen el och har en rejäl smörjgrop. Idealiskt för den händige och eller motorintresserade. Välkommen till idylliska Herrvik.
Bostäder i Värmdövik 1:143, Ålstigen 5, Värmdö
Fastigheter i Värmdövik 1:143, Ålstigen 5, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Värmdövik 1:143. Friliggande villa - 1-plan med källarvåning. Byggår 1974.
Storlek
Boarea 246 m². Totalyta 246 kvm enligt taxering boyta 106 kvm+biyta 106 kvm.
Tomt
2 030 m² havsnära trädgårds och naturtomt i soligt läge. Välordnat och snyggt med stenlagda gångar och uteplats samt härliga gräsytor perfekt för lek och umgänge. Endast några hundra meter bort ligger det populära Ålbadet och stigen som leder till båthamnen. Närmaste busshållplats ligger ca 600 meter bort och heter Ryttinge som nås via en stig.
Byggnad
1-plan med källarvåning. Byggår 1974.
Renoveringar: 2007; nytt yttertak: pannor, läkt och papp.
2008; nya aluminiumfönster entréplan.
2009; vattenburen golvvärme, kompletterad med radiatorer nedre plan.
2019; byte av ytskikt övervåning, nytt vattenburet golvvärmesystem entréplan, nytt kök, nya bänkskivor i Carraramarmor, nya vitvaror till kök, nytt duschrum övreplan, kakel klinkers och bänkskiva i Carraramarmor, nya infällda spotlights LED i duschrum, kök, sovrum och allrum på entréplan.
Byggnadssätt
Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Lättbetong och trä. Bjälklag: Betong. Fasad: Fasadtegel och träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt och koppar. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Värme; Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme, förvärmd tilluft samt eldstad för myseldning och eldning för varmvatten. Under takpannorna finns även PEM-slang som komplement till vattenburna värmesystemet.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme båda plan & radiatorer nv.
Planlösning
Entréplan;:
Välkommen till en rymlig och ljus hall där det nyrenoverade duschrummet ligger på vänster sida. Ett duschrum med kakel, klinkers och värmegolv. Stilfull kommod med Carraramarmor och platsbyggd duschhörna. Bredvid finns ett separat WC-rum i nostalgisk retrostil.
Rakt fram ligger det ljusa och härliga allrummet med utgång till en av uteplatserna. Rummet är nyrenoverat med nytt parkettgolv, nymålade väggar och tak samt LED- spotlight.
Åt vänster finner ni det nya och mycket fina köket. Rymligt med gott om plats för matlagning och en bra plats för matbordet så man kan njuta av den som åstadkommits vid spisen. Nya stommar, bänkskivor av Cararramarmor, nya maskinell utrustning, nytt golv och nymålade väggar och tak samt LED- spotlight.
Bredvid allrummet ligger det första sovrummet, även detta nyrenoverat med nytt parkettgolv, nymålade väggar och tak samt LED- spotlight.
Åt höger vid hallen ligger ytterligare två sovrum med som är nyrenoverade med nytt parkettgolv, nymålade väggar och tak.
Vid det ena så finns utgång till det härliga inglasade uterummet med infravärme och stora öppningsbara skjutpartier.

Källarvåning;
Via trappan från allrummet så kommer ni ner till en stor gillestuga med braskamin som värmer både kropp och själ. I anslutning ligger ett stort klädvårdsrum som nyttjas för klädförvaring. Mittemot finns teknikrummet med bland annat frånluftsvärmepumpen för det vattenburna värmesystemet (Comfortzone CE50, år 2000) samt centraldammsugare (Allaway 1995).
Bredvid finner den stora tvättstugan med plats för att hänga kläder på tork och mangel. Tvättmaskin och torktumlare av äldre modell (1974).
Bastu med dusch och relax med kakel och klinker, ligger vid källartrappan så att man på vinter kan gå ut och svalka sig under bastun.
På den högra sidan från gillestugan sett så finns ett stort hobbyrum med matkällare och separat förråd. Hela det planet har gott om förvaringsutrymmen och möjligheter till hobby och lek.
TV- och internetanslutning
TV: Antenn för marksänd TV.
Internet: Idag nyttjas mobilt bredband.
Uteplats
Underbart inglasat uterum med vy naturen och den härliga tomten. Öppna upp och kliv ut på den stenlagda uteplatsen i anslutning till huset.
Bilplats
Stort dubbelgarage om 60 kvm som är isolerat, indragen el och har en rejäl smörjgrop. Idealiskt för den händige och eller motorintresserade.

Fastigheten har erlagt avgift till båtklubben för båtplats, den nya ägaren behöver endast betala en överlåtelseavgift om ca 1.000 kr till båtklubben, därefter den sedvanliga taxan beroende på storlek på båt.
Läs mer på www.varmdoviksbatklubb.se.
Övriga byggnader
Stort dubbelgarage om 60 kvm som är isolerat, indragen el och har en rejäl smörjgrop. Idealiskt för den händige och eller motorintresserade.
Gäststuga om ca 10 kvm samt friggebod om ca 10 kvm.
Ekonomi
Pris 6 495 000 kr. Taxeringsvärdet är 3 473 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 831 000 kr. Typkod 220., värdeår 1974.

Total driftkostnad 39 773 kr/år, varav:
Uppvärmning:
32 000 kr
Vatten/avlopp:
3 500 kr
Renhållning:
923 kr
Sotning:
500 kr
Samfällighet:
2 850 kr
Summa:
39 773 kr
Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar ca 5.300 kr/år. Fastighetsavgift/skatt tillkommer, en kostnad om fn 8.049 kr/år. Nuvarande ägare betalar även en värmepumpsförsäkring om 2.995 kr och medlemskap i båtklubben 500 kr/år. Den totala angivna elkostnaden fördelas ca, fast avgift 6.050 kr, överföringsavgfit 6.800 kr, energiskatt 8.675 kr och förbrukning ca 10.000 kr, totalt ca 32.000 kr.
Energideklaration
Energiprestanda 49 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-06-12.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Vattentäkt Mm; Avtalsservitut Villa Mm.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, Avtalsservitut Villa Mm.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 med ändamål Vägar,gång-och cykelvägar, dagvattenledningar, vägbelysning, bollplaner, lekplatser, grönområden samt tillhörande anordningar, Värmdö Värmdövik S:4 med ändamål Brunnsplatser.

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2008-09-16) Byggnadsplan (1962-04-04).
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö, vid tredje rondellen tag höger mot Stavsnäs. Följ Stavsnäsvägen ca 3 km och tag höger vid skylt Herrviksvägen. Kör ca 200 meter till korsningen och tag vänster in på Fiskarvägen. Följ Fiskarvägen rakt fram hela vägen, efter att vägen svängt 90 grader höger så kommer Ålstigen. - Välkommen till nr:5.
Övrigt
OMRÅDE / HERRVIKSNÄS
Ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Se även vvf.varmdovik.se. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Det finns en gångstig till Ryttinges busshållplats, en promenad om ca 500 meter. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5-6 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta.
Närmaste förskola finns i Skeppsdalström eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan.
Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben i nere i viken som ligger ca femhundra meter från huset. Havsbadet är nästintill granne till huset, ca 300-400 meter. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjön.
Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 495 000 kr
Boarea: 246 m²
Rum: 6 rum + kök (3 sovrum)
Byggnadstyp: 1-plan med källarvåning
Byggår: 1974
Tomtarea: 2 030 m²
Driftkostnad: 39 773 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Kontaktperson
Jan Lundqvist
0707917646
Skicka e-post
Jan Lundqvist
Counter