Bostadsrättslägenhet, Gustavsberg Lugnet
Björnskogsvägen 88, Gustavsberg
Stor 3:a med grovkök
Ljus och fin lägenhet med mycket bra läge högst upp i området med utsikt mot naturen och lekplats nedanför. Rymligt renoverat kök 2014 i delvis öppen planlösning med stort vardagsrum. Två bra sovrum, klädkammare, kaklat badrum med dusch och separat tvättstuga.
Brf Styrmannen är en av Gustavsbergs äldsta och trivsammaste föreningar. Besök gärna deras välinformerade hemsida på www.brfstyrmannen.com. Området är beläget alldeles i utkanten av Gustavsberg inbäddat av stora naturområden. I närheten finns bl.a. skolor, förskolor och fina vandringsleder. Det är ca 300 meter till busshållplatsen där direktbuss 423 och 425 tar er till Slussen i Stockholm på ca 30 minuter. Buss 422 går även den till Slussen via Nacka. I rusningstrafik går bussarna ca var 5:e minut.
Bostäder i C23, Björnskogsvägen 88, Lgh 1202, Gustavsberg
Fastigheter i C23, Björnskogsvägen 88, Lgh 1202, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr C23. Byggår 1967, våningsplan 2.
Storlek
3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea 86,2 m².
Byggnad
Byggnadsår: 1967.
Planlösning
Stor möblerbar hall med plats för ytterkläder, skor och en platsbyggd garderob. Hallen har en ljus mönstrad tapet och ett laminatgolv.

I anslutning till hallen finns två sovrum, en klädkammare och ett helkaklat badrum.

Badrummet har ett ljust klinkergolv och ljust kaklade väggar med mörkblå detaljer. Här finns wc, handukstork, tvättställ i kommod med speglskåp och belysning ovanför. Duschhörna med vikbara duschdörrar i glas och ett högskåp för förvaring.

Två sovrum intill varandra varav ett större.
Sovrum 1 har vitmålade väggar och en fondvägg.
Sovrum 2, som är det större sovrummet har ljusmålade väggar och en mönstrad fondtapet.

Kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning med stora fönsterpartier som ger ett gudomligt ljusinsläpp. Köket totalrenoverades 2014 med nya skåp, bänkar och vitvaror. Alla luckor är i högblankt vitt och svarta plattor sitter ovanför den mörkgråa bänkskivan i laminat. Ugn och micro i högskåp med en praktisk avställningsyta ovanför. Spishäll med rostfri spisfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Köket har en rymlig matplats med anslutande tvättstuga. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett stilrent laminatgolv.

Tvättstugan är inredd med en praktisk bänk med infälld tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Väggarna har delvis våtrumstapet och på golvet ligger en våtrumsmatta. Här finns möjlighet att inreda ett extra wc.

Det rymliga vardagsrummet bjuder på den gamla fina parketten som slipades om 2010 och är i mycket fint skick. Väggarna är ljusmålade med en mönstrad fondtapet. Från vardagsrummet når man balkongen som har ett fint soligt läge.

Hela lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp och bjuder på rymliga rum och härliga ytor att umgås i.

Renoveringar utförda av säljaren:
2010 Slipat vardagsrumsgolvet, målat tapetserat vardagsrum, hall och ett av sovrummen.
2011 Bytt tvättmaskin,
2012 Torktumlare,
2013 Ny ytterdörr, säkerhetsdörr,
2013 Bytt spegel i badrummet, tagit bort badkar och satt upp duschdörrar, satt in skåp,
2014 Renoverat kök samt golv och målat väggar,
2014 Bytt el-central samt dragit om elen till kök och tvättstuga,
2017 Målning klädkammare samt satt upp hyllor.
TV- och internetanslutning
Internet: Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV.

Bredband via bredbandsuttag i varje lägenhet ger tillgång till internet med 100/10 Mbit/s.

Router att ansluta till bredbandsuttaget för att erhålla trådlöst bredband via wifi ingår inte i avtalet. Wifi måste således var och en lösa själv utefter de behov på täckning man har.

För TV via kabel ansluten till antennuttag i lägenheterna ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud, samt kanalpaket T2-Flex.
Bilplats
Uppvärmda garage och parkeringsplats med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar. Till garagen är det separat kö. För garagen debiteras månadshyra med mellan 400 och 700 kronor, beroende på storlek. För parkeringsplats med motorvärmare är månadshyran 125 kronor.
Övriga utrymmen
I huset finns källarförråd, matkällare och cykelförråd.

I föreningen finns även en samlingslokal med pentry, ett litet gym, ett solarium och tre tvättstugor i nr 44, 58 och 72 som medlemmarna fritt får använda.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer C23 i Brf Styrmannen, Gustavsberg. Pris 2 495 000 kr. Avgift 5 145 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV och bredband samt en VVS-fondering.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 112 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 445 kr. Andel i föreningen är 0,6814%. Bostadsrätten är pantsatt, kontrollerad 2018-03-22.
Lägenheten är pantsatt för lån som löses av säljaren då köparen tillträder lägenheten.

Tillträde efter överenskommelse.
Energideklaration
Energiprestanda 175 kWh/m² år.
Bostadsrättsförening
Brf Styrmannen. I föreningen finns 168 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Föreningens bostadshus byggdes 1967- 1968 och innehåller:
28 stycken lägenheter med 1 rum och kök
22 stycken lägenheter med 2 rum och kök
116 stycken lägenheter med 3 rum och kök
2 stycken lägenheter med 4 rum och kök

Fastigheterna uppvärms från egen panncentral vilken huvudsakligen eldas med pellets, som vintertid kompletteras med olja.

Parkeringsplats finns i både garage och p.plats med eller utan motorvärmare som går att hyra av föreningen medlemmar. Till garageplatserna är det separat kö.
Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Polletterna kostar 20 kronor och räcker i 30 minuter.

I månadsavgiften ingår kabeltv från Bredbandsbolaget. Där ingår för varje lägenhet en digitalbox, ett programkort och ett kanalpaket, T-1 bas samt ett antal analoga kanaler.

Föreningen har även ett bredbandsavtal med Bredbandsbolaget med tillgång till internet med 100/10 Mbits/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. Antivirus- och brandväggsprogram ingår.
För mer information kontakta Bredbandsbolaget.

Vid extra stämma 1994 beslutades att föreningen skulle starta en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyten. Beroende av lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kronor per månad, vilket belopp, vid en eventuell överlåtelse är att betrakta som kapitaltillskott.

Sedan 2008 betalar föreningen även alla medlemmars individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Även kostnaden för detta försäkringstillägg ingår i nämnda driftskostnader.
Övrigt
OMRÅDE
Lugnet är ett uppvuxet villa och lägenhetsområde som är byggt på 60 och 70-talet. Området är beläget alldeles i utkanten av Gustavsbergs. I närheten finns bl.a. tre skolor, den närmaste är Munkmoraskolan. Inom gångavstånd finns även Ekedalsskolan och Kvarnbergsskolan som är den största. För den friluftsintresserade finns mycket fina vandringsleder och stora naturområden runt knuten. Bakom Lugnet finns leden som tar dig förbi Skeviks grotta till Skeviks Gård. Ekedals belysta motions och skidspår ligger också i närheten och därefter tar Nacka Golfbana vid, med sin 18-håls bana.

Gustavsberg i övrigt genomgår en förändring från bruksamhälle till en modern småstadsidyll. Centrum består av ett flertal butiker, galleria, matställen och inte minst hamnen. En plats där historiens vingslag fläktar med anor ända från 1600-talet då tegelbruket fanns här och från porslinsfabriken, som startades 1826. Idag blandas här ett rikt kulturliv med den småskaliga hamnen och matställen. När det gäller övriga faciliteter finns bl.a. badanläggning som innehåller motionsbassäng, rehabiliteringsbassäng och en äventyrsavdelning med vattenrutschbanor. I angränsning till badet finns Ekvallen som är ett idrottsområde under utveckling. Idag finns här sporthall, ishall, konstfrusen bandyplan, tennishall och sommartid en 11-manna grusplan. För hästintresserade finns Gustavsbergs Ryttarsällskap i närheten och om man vill uppleva den underbara skärgården från havet så finns båtklubbar nere i hamnen och där kan man ställa sig på kö om man önskar en båtplats.

Det är ca 300 meter till busshållplatsen där direktbuss 423 och 425 tar er till Slussen i Stockholm på ca 30 minuter. Buss 422 går även den till Slussen via Nacka. I rusningstrafik går bussarna ca var 5:e minut. Möjligheten finns självklart att ta promenaden ner till centrum för ytterligare avgångar in mot Stockholm och ut mot Värmdölandet.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 495 000 kr
Månadsavgift: 5 145 kr
Boarea: 86,2 m²
Rum: 3 rum + kök (2 sovrum)
Våningsplan: 2
Byggår: 1967
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Jessica Halvardsson
0704561813
Skicka e-post
Jessica Halvardsson
Counter