Friliggande villa, Fjällsvik
Kallmossevägen 5, Djurhamn
Helrenoverad villa och ett nytt Attefallshus
Helrenoverad minivilla och ett nytt Attefallshus med loft som har naturen, hav och buss inpå knuten. Mycket charmigt och fint hus som fått nytt kök, badrum och mycket mer de senaste åren. Allrum med braskamin som värmer både kropp och själ året runt. Plan och fin trädgårds och naturtomt belägen på härliga Vindö.
Bostäder i Fjällsvik 3:123, Kallmossevägen 5, Djurhamn
Fastigheter i Fjällsvik 3:123, Kallmossevägen 5, Djurhamn
Typ
Fastigheten Värmdö Fjällsvik 3:123. Friliggande villa - 1-plan. Byggår 1973.
Storlek
Boarea ca 63 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum (kan göras om till 4 rum), varav 2-3 sovrum.
Tomt
2 571 m² plan och solig trädgårdstomt med grusade gångar och fina gräsytor för umgänge och lek. Naturen, bad och båtplatser inpå knuten. Busshållplats inom kort gångavstånd där buss 434 tar er in till Slussen och storstadens puls.
Byggnad
1-plan. Byggår 1973.
Renoveringar: Föregående ägare gjorde 2015-2016; nya altaner, nytt kök, nytt badrum, ny elcentralt, nya golv, målning, takomläggning, bastu (ej helt klar, aggregat saknas), renovering av gästhus.
Nuvarande ägare har under 2017 gjort; ny fasad, nya fösnter med ventilation, tilläggsisolering, ny ventlation i badrum, byggt nytt Attefallshus, grusat gångar, ny utomhusbelysning, ny parkeringsplats, ny altan till Attefallshus.
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Skorsten av plåt. Larm: Finns.

Samfällt vintervatten, sluten tank, 3 kbm, för wc och slamavskiljare med markinfiltration för bdt.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, braskamin samt direktverkande el.
Planlösning
Huvudhuset

HALL
Ljus hall med plats för avhängning i inbyggda garderober till höger innanför dörr.
Vackert högblankts klinkergolv, vita väggar och infällda spotlights i taket.

BADRUM
Till höger från hallen nås ett fräscht nyrenoverat badrum med lyxkänsla. Här finns ett rymligt hörnbadkar med glasfront och bubbelfunktion. Kommod med vita högblanka lådor och ett handfat i glas, wc samt tvättpelare med tvättmaskin och tumlare. På väggarna är det vita stora kakelplattor och golvet har mörkgrått klinker med elgolvvärme. Här vinns även två vädringsfönster.

SOVRUM
Rakt fram finns det större sovrummet som har en hel garderobsvägg. Vita väggar med samt en vägg med vacker fondtapet. Mörkare tarkettgolv samt ett fönster.

VARDAGSRUM
Till vänster från hallen når man det ljusa vardagsrummet. Här finns en värmande och rogivande braskamin med vacker stenvägg bakom som lyses upp med två infällda spotlights i taket. Vitmålad träpanel täcker väggar och tak och på golvet ligger det ljus tarkett. Fönster i två väderstreck varav ett stort parti som vetter ut mot altanen på husets baksida med tak. Här finns även en altandörr för lätt åtkomst till baksida.

KÖK
Köket som renoverades för bara några år sedan har vita högblanka skåpluckor, bänkskiva i ljus laminat med vit mosaik ovanför. Vitvarorna består utav spis, ugn samt keramikhäll från Ikea (2015). Diskmaskin, Husqvarna (2016) Fullhöjd frys samt kyl med isfunktion (dock ej inkopplad, har ej använts av nuvarande ägare). Rund infälld diskho med matchande runt vackert fönster ovanför. Här finns även plats för mindre skrivbord vid fönster mot baksida.
I anslutning till köket finns en separat matplats. Vitmålade väggar samt fondvägg med blåmönstrad tapet och ljust tarkettgolv. Här finns plats för matbordet med vy ut mot skogen.

SOVRUM
Från köket når man det mindre sovrummet med målade väggar och ljust golv.

Det nya Attefallshuset

ALLRUM
Ett stort och rymligt allrum med stilfullt golv, vita väggar och vitt tak.

SOVLOFT
Loft om ca 10 kvm ovanför allrummet med plats för säng, dock med lägre takhöjd.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn för tex Boxer.
Internet: Nuvarande ägare nyttjar mobilt bredband. Det förs diskussioner om att eventuellt ansluta området till fiber. (Fibertjänst).
Uteplats
Flertal uteplatser i anslutning till båda husen.
Bilplats
Grusad parkeringsplats för ett par bilar vid infarten till fastigheten.
Övriga byggnader
Nybyggt Attefalls hus om ca 25 kvm samt ca 10 kvm loft. Ett perfekt tonårs eller gästhus som är vinterisolerat i färdigt och mycket bra skick.

Fristående bastubyggnad där det mesta är klart, installera ett aggregat och njut.

Gäststuga om ca 10, isolerad och med indragen el.
Ekonomi
Pris 2 995 000 kr. Taxeringsvärdet är 1 354 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 437 000 kr. Typkod 220., värdeår 1973.

Total driftkostnad 29 395 kr/år, varav:
Uppvärmning:
14 000 kr
Vatten/avlopp:
7 800 kr
Renhållning:
1 500 kr
Sotning:
495 kr
Samfällighet:
3 000 kr
Övrigt:
2 600 kr
Summa:
29 395 kr
Fastigheten har förbrukat 11.317 kWh/år. Samfällighet avser gemensamma vattnet, övrigt är fastighetsägarförening 1.100 kr och vägförening 1.300 kr. Larm finns idag och det kostar 300 kr/månad. Fastighetsförsäkring tillkommer, nuvarande ägare betalar 4.500 kr/år.
Energideklaration
Energiklass F, energiprestanda 117 kWh/m² år.
Datum: 2016-04-14.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Brunn; Avtalsservitut Brygga Mm.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Brunn, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brygga Mm, Nyttjanderätt Fiske.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fjällsvik GA:3, ändamål, vattentäkt, pumphus med pumpanordning, ledningar mm fram t.o.m servisventiler. Värmdö Fjällsvik GA:4, ändamål Väg.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1953-06-09) den senaste planbestämmelsen (fr 1988) medger en byggnation om 60 kvm för huvudbyggnad samt 40 kvm för komplementsbyggnad.
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö, tag höger i rondell mot Stavsnäs/Djurö. Kör ca 15 km rakt fram över Djuröbron. Kör ca 3 km in till Björkås, samhället på Djurö. Passera rakt fram ca 3,5 km och tag vänster vid Kallmossevägen, kör ca 50 meter och följ vänster på Kallmossevägen, välkommen till nr:5.
Övrigt
OMRÅDET
Ett mysigt uppväxt område på Vindö ca 3 km från Djurö by. Det har ett optimalt läge med både närhet till Sollenkrokavägen med bra kommunikationsmöjligheter samt närhet till naturen och havet med anslutning till den segelbåtsprydda Kanholmsfjärden. Trots närheten till Sollenkrokavägen är området beläget med en känsla av att ligga skyddat och privat.
På Djurö några kilometer från fastigheten finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola och annan tänkbar närservice. Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det bra att kombinera ett lugnt skärgårdsliv med arbete i stan. Resan tar ca 50-60 minuter med bil eller buss. Segla ut till skärgårdens alla vackra och populära öar, besök Vindö Krog för en god sommarmiddag eller njut av solnedgången från områdets kvällsvarma klippor. Välkommen att trivas på Vindö!

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 995 000 kr
Boarea: 63 m²
Rum: 3-4 rum (2-3 sovrum)
Byggnadstyp: 1-plan
Byggår: 1973
Tomtarea: 2 571 m²
Driftkostnad: 29 395 kr/år
Visningar
Mar
4
Sön 4 mars kl. 14:15 - 14:45
Öppen visning - Välkommen!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter