Fritidshus, Mälarhusen
Sven Sandemarks Väg 6, Borrby
BYGGRÄTT OM YTTERLIGARE 100 m² BONINGSHUS! Välkommen till detta unika fritidshus på Österlen, vid Mälarhusens kritvita stränder! Perfekt för dig som uppskattar det unika och arkitektritade, det komprimerade och lättskötta, det insynsskyddade och lummiga. Tanken är att huset ska vara extremt lätt att öppna/stänga. Värmesystemet är fjärrstyrt så att du direkt ska kunna njuta av huset vid ankomst. Innan avfärd dras portarna för de stora glaspartierna. Boningshuset har en modern och tuff framtoning med aluzink på taket, träpanel som fasad och stora glaspartier på gavel och långsida. På insidan finner vi en spännande planlösning med öppet upp i nock, takfönster för bästa ljusinsläpp och kamin som ger både värme och en inbjudande atmosfär. Som ett komplement till boningshusets sovloft finns ett gästrum i en fristående byggnad på tomten.

Trädgården är en del av husets disposition, där ute och inne flyter samman i ett härligt utrymme för att leva och umgås. Huset och det stora trädäcket förbinds genom de stora glaspartierna och husets kök och bad kompletteras med utekök och utedusch, vilka båda har varmvatten. Dispositionen är både snygg och smart! Nuvarande byggnader är placerade så att, i det fall behovet uppstår, ytterligare ett boningshus skulle kunna uppföras. Detaljplanen tillåter ett boningshus i 1,5 plan och med 100 m² i bottenplatta. Förutom boningshuset och gästhuset med förråd, finner vi även en pergola med blåregn och klätterhortensia och prunkande odlingslådor. Tomten är mycket ombonad och insynsskyddad av ett avskiljande plank och uppvuxna träd och buskar. Vi finner smultron, vinrankor, plommon, krusbär, kiwiträd, persikoträd, blåbär, hallon och fikonträd. I tomtens bakre del finns ett eget litet trädgårdsrum med en liten bäck som ringlar förbi. Härifrån är utsikten fri över öppet landskap.

På promenadavstånd nås Mälarhusen, en av världens finaste stränder! Avståndet till Simrishamn och Ystad är ungefär likvärdigt.
Bostäder i Sandby 16:40, Sven Sandemarks Väg 6, Borrby
Fastigheter i Sandby 16:40, Sven Sandemarks Väg 6, Borrby
Typ
Fastigheten Simrishamn Sandby 16:40. Fritidshus - 1 ½-plan. Byggår 2013.
Storlek
Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt säljarna. 3 rum, varav 2 sovrum. Boningshus om 30 m² samt fristående byggnad om ca 15 m², innehållande förråd och gästrum.
Tomt
Tomten om 779 m² (friköpt).
Byggnad
1 ½-plan. Byggår 2013.
Byggnadssätt
Grund: Gjuten. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel (järnvitriolbehandad). Takbeklädnad: Pannplåt (aluzink). Utv plåtarbeten: Plåt (aluzink). Hängrännor: Plåt (aluzink). Fönster: Isolerglas (glaspartier i säkerhetsglas). Murstock: 1 st (1 kamin).

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen värme från elpanna (fjärrstyrd), kamin. I gästrum direktverkande el (oljefyllda radiatorer).
Planlösning
Bakom stora skjutpartier i glas finner vi på markplan ett L-format rum som fungerar som kök, matrum och vardagsrum. Här finns även en kamin, som ger både värme och en mysig känsla. Ljuset flödar in, då det är öppet upp i nock och som komplement till de stora glaspartierna finns även två takfönster. Köket går i svart, vitt och rostfritt. Det är trots sin storlek funktionellt med gas-spis, fläkt, kyl och diskmaskin. Förvaring i täckta lådor och öppna hyllor. Därtill finns även ett kombinerat teknik- och förvaringsutrymme. Vi finner också ett helkaklat och väl tilltaget duschrum.

En trappa upp finns ett funktionellt sovloft med plats för dubbelsäng. Smart förvaring i ena kattvinden.

I det fristående huset, finner vi dels ett mycket trevligt gästrum med plats för två sängar och dels ett förråd med bl.a. hyllor, extra kyl/frys och microugn.
TV- och internetanslutning
TV: Egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internet: Säljarna använder idag 4G och har inte anslutet fastigheten till fiber-nätet, men anslutningen ligger i gatan.
Ekonomi
Pris 2 950 000 kr. Taxeringsvärdet är 816 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 374 000 kr. Typkod 220., värdeår 2013.

Total driftkostnad 17 412 kr/år, varav:
Uppvärmning:
9 000 kr
Försäkring:
2 400 kr
Vatten/avlopp:
4 500 kr
Renhållning:
1 512 kr
Summa:
17 412 kr
I kostnader för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Fastigheten nyttjas idag som fritidsbostad (helger under året, samt veckor om sommaren) med underhållsvärme om 13 grader på vintern (boningshus och gästhus). Den beräknade förbrukningen år 2017 uppgår till 6 140 kWh.
Energideklaration
Status: Energideklaration behövs ej (fritidshus).
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Sandby GA:12, Simrishamn Sandby GA:4, Simrishamn Sandby S:7.

Planbestämmelser: Detaljplan (1999-05-31).
Storgatan 11
272 23 SIMRISHAMN
Tfn 0414-146 40
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 950 000 kr
Boarea: 43 m²
Rum: 3 rum (2 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½-plan
Byggår: 2013
Tomtarea: 779 m²
Driftkostnad: 17 412 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Marcus Ekström
0709-39 82 86
Skicka e-post
Marcus Ekström
Counter