Friliggande villa, Herrviksnäs
Ålstigen 17, Värmdö
Stor villa vid med härligt läge ett stenkast från skyddad havsvik
Nyare rymlig familjevilla på underbar solig och insynsskyddad tomt. Förträffligt läge i området med mycket kort promenad till badplatsen och båthamnen i skyddad havsvik. Det rymliga entréplanet är ca 140 kvm med fem sovrum, två våtrum, stort kök och vardagsrum. Utgång till terrassen av stora mått med vy över den fina tomten som gör det enkelt att umgås och samtidigt ha vakande blick över de små. Souterrängplanet med sovrum, bastu och ett allrum med braskamin som värmer både kropp och själ. Välkommen till idylliska Herrviksnäs.
Bostäder i Värmdövik 1:137, Ålstigen 17, Värmdö
Fastigheter i Värmdövik 1:137, Ålstigen 17, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Värmdövik 1:137. Friliggande villa - 1 plan och källar/souterrängvåning. Byggår 1993 (enligt taxering 1965).
Storlek
Boarea ca 170 m², biarea ca 25 m². Areauppgifter enligt säljaren, ej uppmätt. 8 rum, varav 6 sovrum.
Tomt
2 104 m² havsnära trädgårds och naturtomt i soligt läge. Välordnat och snyggt med avgrusade gångar och härliga gräsytor perfekt för lek och umgänge. Endast ett par hundra meter bort ligger det populära Ålbadet och stigen som leder till båthamnen. Närmaste busshållplats ligger ca 800 meter bort och heter Ryttinge som nås via en stig.
Byggnad
1 plan och källar/souterrängvåning. Byggår 1993 (enligt taxering 1965).
Renoveringar: 1993 - 1995 så gjordes en omfattande ny, till och ombyggnad där i princip en nybyggnad. Utvändig målning 2013, installation av braskamin 2015, utebelysning och parkering 2016. Renovering av badrum, 4 sovrum, vardagsrum, kök, hall, trappa och gillestuga 2017.
Byggnadssätt
Grund: Murad till platta och krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning. Larm: Finns. Centraldammsugare: Finns.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburet med frånluftsvärmepump, el och braskamin.
Planlösning
Entréplan
Hall med plats för klädförvaring på höger sida. Klinkergolv, vita väggar och tak. På vänster sida finns tvättstuga med wc och handfat.
Vidare in så åt höger ligger det rymliga köket som delvis har renoverats 2017. Många skåp till förvaring, rejäla arbetsytor och en mysig matplats ryms i detta gemytliga kök. Den maskinella utrustningen består av spishäll (1995), inbyggnads ugn (2016) inbyggnads mikro (2016), diskmaskin (2006), kyl/frys (1995) samt frys (2010). Ingång till ett mindre sovrum vid köket.
Från köket ser man ut till vardagsrummet, ett stort rum med härligt ljusinsläpp och vy mot terrassen. Parkettgolv, vita väggar och vitt tak. Ett större sovrum finns här vid vardagsrummet med parkettgolv, vita väggar och tak.
Om ni från hallen går åt vänster så når ni sovavdelningen med tre rejäla sovrum som är nyrenoverade med parkettgolv, vita väggar och tak. Stilfullt duschrum som även det renoverades 2017.

Från hallen går trappan ner till souterräng planet. Först kommer man till gillesutan med en härlig braskamin som värmer både kropp och själ. Klinker på golvet, vita väggar och vitt tak. Ett sovrum (det sjätte i huset) eller kontor i anslutning vid gillestugan. Ett ljust klinker golv, grafitgrå väggar och vitt tak.
Bakom skjutdörrarna vid hallen och entrén till detta plan finns värmepumpen.
Mysig bastu med elaggregat och utanför en duschhörna och handfat, kaklade väggar.
TV- och internetanslutning
TV: TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internet: Ansluten till fiber.
Uteplats
Stor ogenerad terrass i soligt läge en perfekt plats för stora middagsbjudningar.
Bilplats
Stor avgrusad yta med plats för flertal bilar vid infarten till tomten.

Fastigheten har erlagt avgift till båtklubben för båtplats, den nya ägaren behöver endast betala en överlåtelseavgift om ca 1.000 kr till båtklubben, därefter den sedvanliga taxan beroende på storlek på båt.
Ekonomi
Pris 6 490 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 857 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 700 000 kr. Typkod 220., värdeår 1986. Föreslaget taxeringsvärde till 2018 års taxering är 3 834 000 kr (mark 1 653 000 kr och byggnad 2 181 000 kr).

Total driftkostnad 25 835 kr/år, varav:
Uppvärmning:
17 379 kr
Vatten/avlopp:
4 320 kr
Renhållning:
806 kr
Sotning:
330 kr
Samfällighet:
3 000 kr
Summa:
25 835 kr
Säljarna har förbrukat 16.751 kWh/år. Fastighetsförsäkringen tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare har betalat 8.696:-/år.
Energideklaration
Energiklass D, energiprestanda 56 kWh/m² år.
Datum: 2017-06-08.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Brunn; Avtalsservitut Vattentäkt Mm; Avtalsservitut Villa Mm.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, Avtalsservitut Villa Mm, Avtalsservitut Brunn, Nyttjanderätt Va-Försörjning.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:3 med ändamål Vägar,gång-och cykelvägar, dagvattenledningar, vägbelysning, bollplaner, lekplatser, grönområden samt tillhörandeanordningar, Värmdö Värmdövik S:4 med ändamål Brunnsplatser.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1962-04-04) , Nybyggnadsförbud (1987-06-30) , Ändring av detaljplan (2008-09-16).
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö, vid tredje rondellen tag höger mot Stavsnäs. Följ Stavsnäsvägen ca 3 km och tag höger vid skylt Herrviksvägen. Kör ca 200 meter till korsningen och tag vänster in på Fiskarvägen. Följ Fiskarvägen rakt fram hela vägen, efter att vägen svängt 90 grader höger så kommer Ålstigen. - Välkommen till nr:17.
Övrigt
OMRÅDE / HERRVIKSNÄS
Ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Det finns en gångstig till Ryttinges busshållplats, en promenad om ca 700 meter. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5-6 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta.
Närmaste förskola finns i Skeppsdalström eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan.
Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben i nere i viken som ligger ett par hundra meter från huset. Se vidare på www.varmdovik.se.
Havsbadet är "granne" till huset. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjön.
Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 490 000 kr
Boarea: 170 m²
Rum: 8 rum (6 sovrum)
Byggnadstyp: 1 plan och källar/souterrängvåning
Byggår: 1993 (enligt taxering 1965)
Tomtarea: 2 104 m²
Driftkostnad: 25 835 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter