Bostadsrättslägenhet, Dalaberg
Vindfällegatan 24, Uddevalla
VINDFÄLLEGATAN
Välkomna till Vindfällegatan och en gavellägenhet i två plan. Här finner ni fyra rum och kök, med samtliga tre sovrum och ett badrum praktiskt samlat på övre plan. Entréplanet inrymmer vardagsrum med utgång till balkong i söderläge, kök med matplats och badrum från 2010. Balkongen är belägen i bästa solläge, med sol från morgon till kväll.

Trevlig bilfri innergård med stor lekplats. Från Vindfällegatan har ni närhet till skog och natur, vårdcentral, mataffär, skola, och förskola. Dessutom täta busskommunikation ner till centrum. Välkomna!
Bostäder i 153 (1103) , Vindfällegatan 24 , Uddevalla
Fastigheter i 153 (1103) , Vindfällegatan 24 , Uddevalla
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 153 (1103). Byggår 1981, våningsplan 2 av 3. Hiss finns ej.
Storlek
4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 90,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad
Byggnadsår: 1981. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
ENTRÉPLAN:

HALL med laminatgolv, två garderober och förvaring under trappan.

KÖK med laminatgolv och köksluckor i björklaminat (2007).
- Spis från Elektro Helios, 2013
- Spisfläkt (del av föreningens ventilation)
- Kylskåp samt frysskåp från Husqvarna, okänd ålder
- Diskmaskin från Whirlpool, 2013

VARDAGSRUM med parkettgolv och utgång till balkong i söderläge.

BADRUM med våtrumsmatta från 2010.
- wc
- tvättställ
- badkar

ÖVRE PLAN:

HALL med laminatgolv och en garderob.

SOVRUM med laminatgolv. Nya persienner från 2012.

SOVRUM med laminatgolv och två garderober. Nya persienner från 2012.

BADRUM med våtrumsmatta från 1981.
- wc
- dusch
- tvättställ

SOVRUM med laminatgolv och två garderober.
TV- och internetanslutning
TV: Ansluten till kabelnät. Basutbud TV från Com Hem ingår i månadsavgiften.
Internet: Telia Fiber finns indraget men utbud bekostas av bostadsrättsinnehavaren själv.
Uteplats
Balkong i söderläge med sol under större delen av dagen!
Bilplats
Garageplatser går att hyra för 300 kr/mån. Föreningen har 190 garageplatser. Till dessa är det separat kö. I både övre och nedre garagen finns tvätt- och mekplatser.

Parkeringsplats går att hyra för cirka 200 kr/månad. Föreningen har 11 parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.

Besöksparkeringar med betalning i myntautomat finns i området.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd om 4,2 * 1,03 meter. Detta finns praktiskt på källarplanet i samma uppgång. På källarplanet finns även närmsta tvättstuga. Det finns totalt tre stycken tvättstugor på området som ligger på Vindfällegatan 12, 24 och 38. Bokning sker via terminalen eller direkt via internet.

Cykelrum finns på gården.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 153 (1103) i Riksbyggen Brf Uddevallahus 15, Uddevalla. Pris 650 000 kr. Avgift 5 400 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5623% och andel av årsavgiften är 0,5623%. Bostadsrätten är pantsatt, kontrollerad 2018-02-27.
Inga lån finns att övertaga. Att lägenheten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har tagit lån för sitt köp av bostaden och banken tar då den som säkerhet för bostadslånet.

Tillträde efter överenskommelse.
Bostadsrättsförening
Riksbyggen Brf Uddevallahus 15.
Öppettider: Fastighetsskötsel - Fastighetsskötaren heter Thomas och har sin expedition på Vindfällegatan 2-10 mot vändzonen. Du kan maila dem på vaktis@vindfallet.se.
Felanmälan: Felanmälan - Detta görs dygnet runt till KDC på telefonnummer 0771-860 860 (Lokalsamtalstaxa), inte till vaktmästarna.
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Uddevalla Vindfället 1-9 i Uddevalla kommun med därpå uppförda åtta stycken byggnader. Byggnaderna är uppförda 1980 och omfattar totalt 190 lägenheter.

Lägenhetsfördelning:
1 rum och kök 6st
2 rum och kök 29 st
3 rum och kök 110 st
4 rum och kök 25 st
5 rum och kök 20 st

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.
Hemförsäkring samt bostadsrättstillägg bekostas av medlemmarna själva.
Föreningens ekonomi: Efter att ha antagit budgeten för 2017 beslutade styrelsen att höja årsavgiften och bränsleavgiften med 2%. Höjningen dessförinnan var 2015 då styrelsen beslutade om höjning av boendeavgiften med 1 %.
Kommande renoveringar: 2009: Underhåll av garage och gårdar
2013: Underhåll av tvättstugorna
2015: Byte av entré- och lägenhetsdörrar (genomfört)
2016: Loftgångar och fasader (utvändigt övrigt)

Föreningen planerar även renovering/underhåll av balkongerna, fönsterbyte och byte av tak.

Föreningen har aktivit arbetat för att nedbringa energiförbrukningar. Översyn har skett bland annat av elinstallationer och utrustningar, vilket föranlett åtgärder som sänkt elförbrukning som även resulterat i sänkta abonnerade effekter och därmed sänkta kostnader.
Övrigt: FASTIGHETSSKÖTSEL - Fastighetsskötarn heter Thomas. Han har sin expedition på Vindfällegatan 2-10 mot vändzonen. Går att nås via mail vaktis@vindfallet.se. Sedan har han besökstid Mån-fre 8,45-09,00 och Mån-tors 15,30-16,00

FELANMÄLAN - Alla felamälan görs till Dag och Natt 0771-860 860 alt via riksbyggens hemsida www.riksbyggen.se

BARNVAGNSRUM - Finns i varje entréplan.

MOPEDRUM - Finns i nedre garaget. Tyvärr räcker inte platserna till alla, så det finns en kölista. Kontakta vaktmästeriet om du är intresserad.

TRAFIK INOM OMRÅDET - Området är lugnt och barnvänligt och är därför avsett att vara bilfritt. Vid flyttningar, möbeltransporter m m är det dock tillåtet att med varsamhet köra på områdets interna gator.

GARAGE - Finns vid infarterna till området. Tyvärr räcker inte platserna till alla varför kölistor har måst upprättas. Kontakta vaktmästeriet om Du önskar garageplats. I både övre och nedre garagen finns tvätt- och mekplatser.

PARKERING - Får endast ske på för parkering anvisade platser. Överträdelser kommer att beivras. Bevakning sker genom Nokas bevakning väst tfn. 0522-194 94.

TVÄTTSTUGOR - Vi har tre stycken tvättstugor på området som ligger på Vindfällegatan 12, 24 och 38. Vi förväntar oss också att när du tvättat så rengör du efter dig.

Bokning vid någon av föreningens terminaler som finns på Vindfällegatan 12 och 38 eller via internet: http://vindfallet.mine.nu/login.html

ÄNDRINGAR - Bostadsrättsinnehavare får inte göra någon väsentlig förändring i lägenheten utan styrelsens medgivande. Vid tveksamhet kontakta styrelsen.

BALKONGLÅDOR - Måste placeras på insidan av balkongräcket då risk annars föreligger att de kan ramla ned och skada någon.

ALLMÄNNA UTRYMMEN - I trapphus och andra allmänna utrymmen får inte cyklar (särskilda cykelrum finns i källare eller på gården), skidor, leksaker o. dyl. ställas. Det är osnyggt, försvårar städpersonalens arbete, utgör brandrisk och det är framförallt till hinder för rörelsehindrade och ambulanspersonal. Respektera rökförbudet som gäller i de allmänna utrymmena.

EXTRA UTRUSTNING - Tvätt- och diskmaskin o. dyl. får inte kopplas till blandarpip, utan skall ha fast anslutning. I annat fall kan kallvatten komma in i varmvattenledningarna. Elanslutning till tvättmaskin i badrum måste enligt lag vara fast. Vi förutsätter att Du anlitar fackman vid här nämnda installationer.

KABEL-TV - Våra fastigheter är anslutna till Com hem, finns även Telia fiber i alla lägenheter.


SKADEDJUR, OHYRA - Om Du upptäcker ohyra i kök eller garderober kontakta genast vaktmästeriet. Vi har avtal med försäkringsbolag och saneringsföretag.

SOPHANTERING - Separering av sopor och avfall sker på området. Det finns sophus vid infarten på området för plåt, papper, tidningar, glas, mjölkkartonger, hård plast, mm. Lägg inga sopor på marken, det fördyrar sophanteringen.

HUSDJUR - Hundar och kattor får inte rastas i barnens sandlådor eller på andra platser där barn leker. Vi förutsätter att DU som hundägare tar upp hundens avföring, så att fastighetsskötaren slipper bli nedstänkt av hundträck när han klipper gräsmattan. Hundar får ej springa lösa på föreningens mark.

BORDTENNISRUM - Köper bricka i vaktmästeriet.

SOLARIUM - Finns på Vindfällegatan 12. 20:-/24min. Bokning vid någon av föreningens terminaler som finns på Vfg 12 och 38.

BASTU - finns på Vindfällegatan2-10 vid vaktmästeriet. Damer - tisdag och fredag 16.00-21.00. Herrar - onsdag och lördag 16.00-21.00.

MOTIONSLOKAL - Finns på Vindfällegatan 34 en trappa ner. Medlemavgift till denna lokal tar föreningen ut.

SNICKERI - Föreningen har en lokal som man kan snickra och måla i, föreningen lånar även ut lite maskiner till dem som har lokalen.

HEMFÖRSÄKRING - Tänk på när ni tecknar hemförsäkring att den skall gälla för bostadsrätt.

SMÅREPARATIONER - Kontakta vaktmästaren för att få reda på vad föreningen åtager sig att utföra och vad lägenhetsinnehavaren själv måste bekosta.

PARKANLÄGGNINGAR - Var rädd om våra planteringar, träd och buskar. De är till för allas trevnad. Beträd inte gräsmattorna under den våta årstiden, det blir så fula gångar. Låt inte barnen klättra i träden och om Du är hundägare, rasta inte hunden i rabatter!

ÖVRIGT - Färg för att måla balkongväggarna eller uteplatserna tillhandahålles av fastighetsskötarna.

ANDRAHANDSUPPLÅTELSE - Styrelsen medgiver inte andrahandsupplåtelse om inte särskilda skäl föreligger.
Gårdsplats/innergård
Gröna och fina innergårdar med trevliga planteringar och lekplats.
Städning
Trappstädning ombesörjes av föreningen.
Övrigt
Tillträde 1/7 eller enligt överenskommelse.
Kilbäcksgatan 17
451 30 Uddevalla
Tfn 0522-50 00 00
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Högsta bud: 650 000 kr
Pris: 650 000 kr
Månadsavgift: 5 400 kr
Boarea: 90,5 m²
Rum: 4 rum + kök (3 sovrum)
Våningsplan: 2 av 3
Hiss: Nej
Byggår: 1981
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Ansvarig mäklare
Julia Karlsson
0522-50 00 00
0727-29 27 33
Skicka e-post
Julia Karlsson
Counter