Fritidshus, Bydalsfjällen
Höglekardalen, Hallen
Ta tillfället i akt och köp fritidshus i härlig Jämtländsk fjällmiljö.
Vi har nu nöjet att kunna erbjuda en tomt i populära Höglekardalen i Bydalsfjällen med en tillhörande totalentreprenad avseende uppförande av ett nyckelfärdigt fritidshus i 2-plan. Fritidshuset säljs på ritning med stora möjligheter för köparen att påverka materialval m.m.

Huset kommer att ha genomgående stilsäkra och genomtänkta materialval. Huset kommer att uppföras på betongplatta med golvvärme, vacker liggande träpanel och plåttak. Uppvärmning med värmepump.

Här bor ni mitt i Bydalens skidsystem och från fritidshuset är det självklart ski-in/ski-out. Till värdshuset och affären är det inte mer än 10 minuters promenad och från huset bjuds ni på en härlig utsikt över Bydalsfjällen.

Bostadshuset erbjuder i entréplanet en öppen planslösning i kök och vardagsrum med generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljus i sällskaputrymmen och en trevlig utsikt över Dromskåran. Utgång till altan med trädäck. Storstugan har en värmande braskamin som ger en härlig atmosfär och mysfaktor för trevlig avkoppling och samvaro. Badrum med klinker och helkaklade väggar med duschhörna. Bastu som blir perfekt efter en dag på fjället. Tre sovrum på entréplanet. Övre plan har allrum med en härligt med rymd mot entréplanet, stort sovrum och badrum med dusch.

Välkommen med er intresseanmälan.
Bostäder i Del av Hammarnäs 7:110, Höglekardalen, Hallen
Fastigheter i Del av Hammarnäs 7:110, Höglekardalen, Hallen
Typ
Fastigheten Åre Del av Hammarnäs 7:110. Fritidshus - 1 ½ plan. Byggår 2018.
Storlek
Boarea 107 m², biarea 4 m². Areauppgifter enligt säljaren och ritningar. 6 rum, varav 4 sovrum.
Tomt
Tomtarea ca 900 m² (friköpt).
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 2018.
Byggnadssätt
Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftvattenvärmepump.
Planlösning
RUMSBESKRIVNING

ENTRÉPLANET
Entréplanet erbjuder kök och storstuga i öppen planlösning med generösa fönsterpartier med vacker utsikt över Dromskåran. Braskamin som sprider en härlig värme. Utgång till altan med trätrall. Badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna, tvättställ och wc-stol. Tvättmaskin. Rymlig bastu. Gästtoalett eller förråd. Tre sovrum. Spiraltrapp till övre plan. Separat teknikrum och förråd.

STORSTUGA
Golv: Laminat exquisit rift oak 8 mm.
Vägg: Osb.gips målat
Tak: Vitmålad v-panel 18x120
Kamin Attityd 100.

KÖK
Golv: Laminat exquisit rift oak 8 mm.
Vägg: Osb.gips målat
Tak: Vitmålad v-panel 18x120
Standard: Vita högglansiga luckor med dämpning och handtag enlgt önskemål från leverantör. Bänkskiva i ek, Vitvaror från Siemens.

BADRUM
Golv :Klinker ARC Grey 46x46 samt ARC Grey 10x10 i duschhörnan enl bild 2.
Vägg: Kakel Milan blanco 45x45.
Tak: Vitmålad v-panel 18x120.
Övrigt: Badrumsinredning enl ritning. Duschhörna 90x90 Opal (Onninen).

HALL
Golv: Klinkers Titan black 30x60, 7,3 m2.
Vägg: Osg,gips målat.
Tak: Vitmålad v-panel 18x120.
Övrigt: Garderober med skjutdörrar med speglar. Klädhängare.

BASTU
Golv: Klinker ARC grey 10x10.
Vägg: Värmebehandlad asp 15x70.
Tak: Värmebehandlad asp 15x70.
Övrigt: Bastulave enl.bild 4. Bastuspis Helo Rocher 6,8 Kw.

SOVRUM (1-3)
Golv: Laminat exquisit rift oak 8.
Vägg: Osb,gips målat
Tak: Vitmålad v panel 18x120
Övrigt: Garderober enl ritning

FÖRRÅD/ WC (WC SOM TILLÄGG)
Golv: Laminat likt övriga rum
Vägg: Osb,gips målat
Tak: Gips målat

TEKNIKRUM OCH FÖRRÅD
Golv: Målad betong
Vägg: Osb,gips målat
Tak: Målad gips

ÖVRE PLAN
Övre plan erbjuder allrum med fantastisk rymd mot entréplanet, badrum med klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna. Sovrum.

ALLRUM
Golv: Laminat exquisit rift oak 8.
Vägg: Osb,gips målat
Tak: Vitmålad v-panel 18x120

BADRUM
Golv: Klinker ARC Grey 10x10
Vägg: Kakel Shiny White/Blanco Brillo.
Tak: Vitmålad v-panel 18x120
Övrigt: Duschhörna opal (Onninen) badrumsinredning enl ritning

SOVRUM (4)
Golv: Laminat exquisit rift oak 8.
Vägg: Osb,gips målat
Tak: Vitmålad v panel 18x120
Övrigt: Garderober enl ritning

ÖVRIGT

Ytterdörr: Diplomat Nathalie eller likvärdig

Fönster: SP Balans Röd RAL 3011 på utsida aluminium och vit insida trä

Innerdörrar: Sweedoor Unique 01L vit eller likvärdig

Yttertak: Falsat pro svart med tillhörande detaljer samt taksäkerhet och takvattensystem

Fasad: Enkelfasspont 22x170 grå

Altan: Tryckimprignerat virke i stomme och golvUppvärmning: Golvvärme fabrikat LK i betonggolv med Nibe F370 eller motsvarande
Grundläggnig: Platta på mark

Övrigt
Foderlister vita 12x42
Golvlister vita 15x70
Taklister vita skugglister 15x45.
TV- och internetanslutning
Internet: Fiber är planerat till området för bredband, tv och telefoni.
Uteplats
Altan med trädäck.
Ekonomi
Pris 3 250 000 kr. Taxeringsvärdet är 363 000 kr (fastställt avseende år 2015). Typkod 210., värdeår 2018.

Total driftkostnad 400 kr/år, varav:
Sotning:
400 kr
Summa:
400 kr
Driftskostnader är beroende av utnyttjandegrad. För energiberäkning av uppvärmning och hushållström samt avgifter för vatten/ avlopp och renhållning kontakta ansvarig mäklare för mer information.
Vatten och avlopp
Vatten genom Höglekardalens semesterby, avlopp genom Höglekardalens semesterby. Det kommer inom de närmsta åren bli kommunalt anslutet men ingen kostnad tillkommer för detta.
Servitut, planbestämmelser m m
Planbestämmelser: Detaljplan (2010-06-16).
Övrigt
Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Bra att veta om husköpet
När ni har bestämt er för att köpa ett hus kommer två avtal att skrivas. Ett köpekontrakt reglerar köpet av tomten och upprättas av Storsjömäklarna. Sedan skriver ni också ett entreprenadkontakt med byggherren Kläppen AB som reglerar köpet av själva huset samt markarbeten. I samband med tecknandet av köpekontraktet betalar ni en handpenning om 10% av tomtens köpeskilling och resterande betalning av tomten och huset följer den betalningsplan som anges i entreprenadavtalet.

Färdigställandeförsäkring
Under entreprenadtiden gäller en extern tecknad försäkring som säkerställer att huset kommer att färdigställas även om företaget skulle gå i konkurs.

Entreprenadgaranti
Två år efter entreprenadens färdigställande sker en besiktning av en opartisk besiktningsman och de fel som noteras är Kläppen AB ansvarig för och åtgärdas av Kläppen AB inom en av besiktningsmannen fastställd tidsperiod.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Prästgatan 44 A
831 33 Östersund
Tfn 063-10 65 55
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 250 000 kr
Boarea: 107 m²
Rum: 6 rum (4 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 2018
Tomtarea: 1 796 m²
Driftkostnad: 400 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Storsjömäklarna AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Storsjömäklarna AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Storsjömäklarna AB (556780-2151 med adress Prästgatan 44 A, 831 33 Östersund Tel : 063 - 10 65 55 Fax : 063-10 65 56
Epost : info@storsjomaklarna.se)

Ansvarig mäklare
Björn Löfgren
073-843 25 55
073-843 25 55
Skicka e-post
Björn Löfgren