Friliggande villa, Torsby
Torsby Trädgårdsväg 11, Värmdö
Unik byggnad på strandtomt i sydväst läge
Stor fastighet med både bad -båtbryggor och strand i attraktiva Torsby. Den stora villan bjuder på en unik arkitektur i tre plan där ena fasaden är klädd i glas som bildar ett tre våning högt växthus. En dröm för den trädgårdsintresserade. På fastigheten finns även ett rymligt dubbelgarage, ett gästhus samt gott om förrådsutrymmen. Fastigheten har ett ypperligt läge med bekvämt avstånd till buss samt gång- och cykelväg till skolor och centrum.
För visning vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning.
Bostäder i Torsby 1:362, Torsby Trädgårdsväg 11, Värmdö
Fastigheter i Torsby 1:362, Torsby Trädgårdsväg 11, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Torsby 1:362. Friliggande villa - 2 plan med källarvåning. Byggår 1980.
Storlek
Boarea 204 m², biarea 126 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomt
3 850 m² trädgårdstomt med inslag av berg med en svag lutning ner mot den egna stranden och bryggorna. Vid infarten möts man av en grusad parkering med plats för 3-4 bilar. Vid infarten finns även ett dubbelgarage med plats för två bilar. Båda garageportarna styrs med motor. Intill garaget finns ett gästhus och en förrådsbyggnad. Vid entrén finns stor stenlagd uteplats och fina rabatter. Vid sidan om entrén finns en gjuten trappa som leder ner till trädgården och de härliga fina gräsytorna ner mot sjön. På baksidan av huset finns ytterligare en stor uteplats som även nås från vardagsrummet. Här är den perfekt platsen att njuta i den sköna kvällssolen och blicka ut över havet. Nere vid stranden finns en stor brygganläggning med flytbrygga och y-bommar för två båtar. Här finns även en bastubyggnad och förråd.
Byggnad
2 plan med källarvåning. Byggår 1980.
Renoveringar: 2006 Renoverat badrum på övre plan,
2009 Renoverat badrum på entréplan,
2009 Byggt garage,
2009 Renoverat fasad,
2014 Renoverat kök
2014 Installerat braskamin,
2016 Installerat luftvärmepump,
2016 Altan på baksidan,
2016 Ny glasfasad.
Byggnadssätt
Grund: Betongsula och grundmur. Stomme: Betong. Bjälklag: Betong / håldäckselement. Fasad: Puts / glas. Takbeklädnad: Glasfiber. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Fönster: 2 och 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag.
Övrigt: I kök och badrum finns el-golvvärme.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump och braskamin.
Planlösning
Rumsbeskrivning: Entréplan

ENTRÉ
Entré via farstukvist som öppnar upp mot den möblerbara hallen med plats för ytterkläder och skor. I hallen är väggarna vita samt prydda med en ljusrandig tapet i vitt/grått och blått. Taket är vitt med synliga mörka bjälkar med infällda spotlights. Till höger i hallen finns en stor klädkammare/förrådsrum som nås via skjutbara spegeldörrar.

DUSCH/WC
Till höger från hallen nås entréplanets duschrum som har vägghängd wc, mindre handfat med platsbyggd ekhylla under och spegelskåp med infällda spotlights ovanför. Duschhörna med välvda glasdörrar samt ett väggskåp i ek. Väggarna består av ljust kakel med lite mörkare klinkergolv med el-golvvärme. Väggen vid handfatet pryds av mörkare mosaikkakel som matchar golvets färg. Rummet har även ett vädringsfönster mot yttre entrén.

TVÄTTSTUGA
Vägg i vägg med badrummet finns en riktigt rymlig tvättstuga med gott om skåp för förvaring, vilket även innebär stora avlastnings och arbetsytor ovanför underskåpen. På golvet finns plastmatta och väggarna består av träpanel i vitt samt ljust kakel. Ljusa skåpluckor och arbetsbänk i ljus laminat med infälld diskho. Tvättmaskin från AEG (1997), torktumlare från Husqvarna (1997) samt ett torkskåp (ur funktion). Här finns även fönster samt dörr ut mot farstukvisten.

KÖK
Stort och rymligt kök med bardel ut mot matplatsen. Köket renoverades 2015 och har gott om arbetsytor och skåp till förvaring. Köksluckor i ljusgrått med några vitrinskåp. Bänkskiva i ljus komposit med två infällda hoar. Vitvarorna består av kyl samt frys (2015) i fullhöjd (Siemens), inbyggnadsugn (2010) samt mikro i arbetshöjd (Husqvarna och Whirpool), spishäll (2015) (Siemens) med fläkt (2015) ovanför (Thrmex). Väggarna är målade i vitt och bryts av med en ljus tapet, vitt tak med infällda spotlights och parkettgolv i mörk ek. Vid matplatsen finns flera fönster, dels mot entrén samt ut mot husets framsida med dess unika fasad i helglas. Från köket når man växthuset och en trevlig liten frukostbalkong med glasräcke ut mot sjön.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med flera fönster varav ett stort fönsterparti ut mot den vackra baksidan med Torsbyfjärden i blickfånget. En skön sittplats invid detta fönster eller i den djupa fönsternischen är en given plats att bara koppla av i lugn och ro och ladda sina batterier. För Kalla kvällar finns en braskamin som värmer både kropp och själ. Här finns även två fönster ut mot växtdelen. Från vardagsrummet finns en trappa till nedre samt övre plan och en trevlig liten bar med inbyggd förvaring och bardisk.
Väggarna har vitlaserad träpanel, golvet består av mörkt klinker samt ljusa stenplattor som sträcker sig ut i hallen. Taket är vitt och bryts av med mörka synliga bjälkar. Från vardagsrummet finns en utgång till den stora altanen, också den vetter mot vattnet. På altanen finns plats för både matbord med stolar och mysig loungedel.

Övre plan

ALLRUM
När man kommer upp för trappan möts man av ett allrum med utgång till husets baksida. Allrummet har laminatgolv, ljusa väggar som är målade samt tapetserade.

SOVRUM 1
"A room with a view" kan man verkligen kalla detta sovrum. Man dras till fönstret, de breda stenbeklädda fönsternischerna och den storslagna sjöutsikten. Ekparkett, trätak med lätt sned lutning och hippa vävtapeter med vasstruktur.
I anslutning till detta sovrum finns en rymlig walk in closit med gott om förvaringsplats.

SOVRUM 2
Stort rum med trevlig takkupa med fönster som vetter mot husets framsida. Väggarna har ljusa tapeter samt vitmålad träbeklädnad. Laminatgolv, vitt tak som bryts av med mörka bjälkar.

SOVRUM 3
Även detta sovrum är rymligt och ljust med utgång till stor balkong mot husets entrésida. Laminatgolv, ljusa tapeter, vitt tak med inslag av mörka bjälkar.
Både sovrum 2 och 3 har inbyggt glas på vardera sidan om dörrarna för att maximera ljusflödet in till den övre hallen.

BADRUM/DUSCH/WC
Härligt badrum med bubbelbadkar (Svedberg), rymlig dusch med vägg av glasbetong samt glasdörrar, handfat i kommod av ek med spegelskåp och infälld belysning ovanför. Vägghängd wc samt två stycken handdukstorkar. På väggarna sitter kornblått matt kakel som sedan övergår till högblankt vitt kakel. Inbyggda hyllor och nischer med mosaik i matchande blått. Golvet har beige klinker med el-golvvärme. Fönster och altandörr ut mot den stora balkongen.

VINDSUTRYMME
Detta utrymme består utav två delar med ingång från allrummet och från badrummet. Den ena delen kan nyttjas som rum/arbetsrum och den andra delen är rent förvaringsutrymme.
Källarplan: Från trappan i vardagsrummet når man källarplanet. Här finns stora utrymmen att forma efter tycke och smak.

Källarplanet består av flera delar såsom verkstad, förråd och ett gammalt träningsrum.

Även här når man den nedre delen av växthuset.
TV- och internetanslutning
Internet: Fastigheten är ansluten till Fiber.
Bilplats
Rymlig parkeringsplats utanför dubbelgaraget.
Övriga byggnader
SJÖBOD/BASTU
Vid bryggan finns en sjöbod med bastu där vatten är indraget.

GARAGE
Dubbelgarage med elstyrd garageport, isolerat, gjuten platta och el.

GÄSTHUS
Gästhus med ett sovrum, vardagsrum med matplats, arbetskök med kokplattor, mikro och diskho samt wc med handfat. Träpanel på väggarna, utom i wc, plastgolv och trätak. I allrummet finns stora fönster och en trevlig liten gjutjärnskamin.

FÖRRÅD
Mellan stora huset och gästhuset finns två förrådslängor.
Ekonomi
Pris 10 950 000 kr. Taxeringsvärdet är 8 948 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 978 000 kr. Typkod 220., värdeår 1980.

Total driftkostnad 51 365 kr/år, varav:
Uppvärmning:
42 000 kr
Vatten/avlopp:
3 339 kr
Renhållning:
880 kr
Sotning:
500 kr
Samfällighet:
4 646 kr
Summa:
51 365 kr
Villaförsäkring och fastighetsavgift tillkommer. Kostanden för fastighetsavgiften är 8 049 kr/år och debiteras i självdeklarationen.
Energideklaration
Energiklass G, energiprestanda 147 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-05-24
Primärenergital 235 kWh per kvm och år.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Torsby GA:1, Ändamål: Vägar, vägbelysning, bad- och lekplatser, parkeringsplatser, bollplan och grönområde.

Planbestämmelser: (2010-11-25).
Övrigt
OMRÅDE
Fastigheten ligger i början av Torsby och omges av hav, båtbryggor och skyddande natur. Torsby är ett av de större områdena på Värmdö som präglas av många stora villafastigheter och ligger längst kustremsan ut mot Torsbyfjärdens härliga skärgårdsliv.

Kommunikation
Fastigheten ligger nära busshållplats där bussarna 437,438 och 439 tar dig till Slussen på ca 40 min. Från Hemmesta går ytterligare bussar och där finns det en pendelparkering för den som vill ta bilen en bit. Från Torsby finns även en belyst gång och cykelbana mot Hemmesta.

Närservice & skolor
Det är ca 2,5 km till Hemmesta Centrum med mataffär, butiker samt flera restauranger. Här ligger också Hemmestaskolan med åk F-9. Intill skolan finns även ett flertal förskolor och idrottsanläggningen Värmdövallen med sporthall och flera bollplaner. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det belysta elljusspår. Åt Vaxholmshållet, endast ca 4 km ligger Kyrkskolan F-4 och Ängens förskola i vacker skärgårdsmiljö. På Siggesta gård ca 2 km från Kyrkskolan finns Restaurang & Café Ladugården som serverar mat av hög klass i inbjudande 1800-talsmiljö. Här finner du även aktiviteter såsom minigolf, hästridning, loppmarknad, äventyrsbana samt diverse musik- och teaterframträdanden. För vidare information om Värmdös utbud av skolor och aktiviteter gå in på www.varmdo.se.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Säljaren förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt och val av köpare.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 10 950 000 kr
Boarea: 204 m²
Rum: 9 rum + kök (3-4 sovrum)
Byggnadstyp: 2 plan med källarvåning
Byggår: 1980
Tomtarea: 3 850 m²
Driftkostnad: 51 365 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Kontaktperson
Jessica Halvardsson
0704561813
Skicka e-post
Jessica Halvardsson
Counter