Bostadsrättslägenhet, Gustavsbergs Hamn
Stig Lindbergs gata 19b, Gustavsberg
Lägenhet i Gustavsbergs Flaggskepp
Välkommen till denna fina lägenhet i Gustavsbergs Flaggskepp med högt fint läge och milsvid utsikt över Gustavsberg och dess takåsar.
Lägenheten har hela 3,9 m i takhöjd och en tilltagen loftvåning på ca 17 m² och 1,45 m i höjd. Kök och vardagsrum med s.k fransk balkong och stora fönsterpartier, helkaklat badrum med dusch och ett sovrum. Lägenheten bjuder på en fin gammal arkitektur där delar av stommen är bevarad från den gamla sanitetsfabriken ritad av Olof Thunström där detaljer och känslan av industri legat i fokus. Högst upp i huset finns husets stora takterrasser som får nyttjas av de boende i huset. Här kan man njuta av solens strålar från tidig morgon till sen kväll när solen går ner bort i fjärran. På morgonen går du ner till det lokala bageriet och köper morgonfrallorna och på kvällen njuter du av en god middag på en av de många restaurangerna i området.
Fleribelt tillträde!
Bostäder i B-1303, Stig Lindbergs gata 19b, Lgh 1303, Gustavsberg
Fastigheter i B-1303, Stig Lindbergs gata 19b, Lgh 1303, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr B-1303. Byggår 1939, våningsplan 3 av 7 (3 trappor). Hiss finns.
Storlek
2 rum och kök. (1 rum och kök enl lägenhetsregistret). Boarea 43 m², biarea 17 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen. Uppgifter för biytan kommer från säljaren.
Byggnad
Byggnadsår: 1939. Renoveringsår: 2014-2018. Renovering av huset påbörjades 2014. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
Hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. I hallen finns en rymlig garderob med skjutbara dörrar i spegelglas. Spotlights i taket.

Vidare från hallen når man kök och vardagsrum med en härlig takhöjd på ca 3,9 m med stora fönsterpartier som ger lägenheten ett fint ljusinsläpp och en fin vy över takåsarna. På golvet är det ekparkett och väggar och tak är vitmålade. Gedigna betonggjutna balkar ger lägenheten en rustik känsla där tankarna tar dig tillbaka till 30 talet då ortens arbetare byggde huset och skapade en av Gustavsbergs arbetsplatser, porslinsfabriken.

Köket som är rummets hjärta har både grå och vita skåpluckor, vitt kakel ovanför den vackra bänkskivan i granit och belysning under överskåpen. Som utrustning i köket finner du kyl/frys, induktionshäll med inbyggd spis under och spisfläkt ovanför. Inbyggd mikro och diskmaskin. Alla maskiner är i rostfritt och av märket Cylinda. Spotlights i taket.

Innanför köket finns ett helkaklat badrum i modern tappning och som följer husets industrialistiska aura med vitt kakel med svarta fogar och grått klinkergolv med el-golvvärme. Duschhörna med takdusch och vikbar duschvägg i glas, tvättställ i vit kommod med spegel ovanför. Wc och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i taket.

Vägg i vägg med badrummet finns ett sovrum med plats för 160 cm säng. Sovrummet var tidigare en sovalkov där nuvarande ägare byggde upp en vägg 2018. Rummet lämpar sig väl som sovrum för de mindre barnen eller föräldrasovrum.

Ovanför delar av lägenheten finns ett väl tilltaget loft som nås via den vackra trappan i svart smide. Loftet är ca 17 m² och har en takhöjd på ca 1,45 m. Hela loftet är vitmålat och har ekparkett på golvet. Loftet är perfekt för de lite äldre barnen. Ett svart smidestaket följer hela loftvåningen och ger en överblick över nedre plan.
TV- och internetanslutning
TV: Fiber. Lägenhetsinnehavaren tecknar själv avtal med leverantör.
Bilplats
93 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Övriga utrymmen
Det finns cykelförråd och källarförråd ca 1,5 m³. Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torkskåp, 1 torktumlare och mangel.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer B-1303 i Brf Fabrikshuset, Gustavsberg. Pris 2 375 000 kr. Avgift 2 763 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, Exkl hushållsel och varmvatten och bostadsrättsförsäkring.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 457 kr.

Övrig driftkostnad 485 kr/mån, varav:
Vatten/avlopp:
60 kr
Hushållsström:
425 kr
Summa:
485 kr
Lägenhetsförsäkring tillkommer.
Inre reparationsfond finns ej. Andel i föreningen är 0,3139%. Bostadsrätten är pantsatt, kontrollerad 2019-01-24.
Lägenheten är pantsatt för lån som löses av säljaren på tillträdesdagen.

Tillträde efter överenskommelse.
Bostadsrättsförening
Brf Fabrikshuset. I föreningen finns 250 st lägenheter och 1 st lokaler.
Allmänt om föreningen: På fastigheten finns två flerbostadshus. Fabrikshuset och Lanterninihuset. Det ena huset, Fabrikshuset, är den tidigare sanitentsporslinfabriken som nu totalrenoverats och byggts på med två våningar. Totalt består byggnaden av 7 st våningsplan, ink ett garageplan med ca 93 platser som ägs av föreningen, och inrymmer 220 st bostadslägenheter.
Hiss finns i varje trapphus.
Vattenburen värme, fjärrvärme med mekanisk frånluftsventilation med återvinning. Alla lägenheter har enskild mätning av varmvatten, samt förberett för mätning av även kallvatten.
I källarplan finns tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 2 st torkskåp, 1 st torktumlare och 1 st tvättbänk med ho. I samma plan finns även förråd, cykelförråd och barnvagnsrum. Cykelförråd samt barnvagnsrum finns även på plan 1.
Gemensam takterrass med utsikt över Farstaviken och Gustavsbergs Hamn.
Övrigt: Brf Fabrikshuset är en äkta förening och består utav 7 våningsplan med 260 bostadsrätter. Fastigheten är en tidigare fabrikslokal byggd i början av 1900-talet, den industriella känslan har bevarats genom att behålla takbalkar, pelare, hög takhöjd m.m.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
-Garage
-Takterrass
-Tvättstuga
-Barnvagnsförråd
-Cykelförråd
-Hiss

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Ombyggnadsår 2014-2017, då byttes även stammar och el-stigar.

PLANERADE RENOVERINGAR
Fastigheten har inte något ombyggnadsbehov inom överskådlig framtid.

TV OCH BREDBAND
Fiberanslutning är installerat i lägenheterna. Bostadsrättsinnehavaren väljer operatör individuellt för både tv och bredband.

PARKERING
Det kommer finnas ca 96 garageplatser avsedda till föreningens medlemmar. Kostnaden för en garageplats är uppskattat till ca 900 kr/mån. Det är kö till garageplatserna.

EKONOMI
Lägenheternas area är uppmätt på ritning, på så vis kan mindre förändringar i lägenheternas area förekomma. Med mindre förändring avses högst 4% och med en förändring mindre än 4 % sker ingen justering på årsavgifter och insatser. Kostnaderna för lägenhetens förbrukningsel och uppvärmning för varmvatten ingår inte i årsavgiften. Individuell mätning kommer att ske och debiteras efter faktisk förbrukning.

ÖVRIGT
- Föreningen kan godkänna juridisk person, läs vidare i stadgarna.
- Föreningen godkänner delat ägande, finns inga restriktioner på andelsfördelning
- Energideklaration och årsredovisning saknas/är ännu ej utförd pga att fastigheten är nyproduktion och föreningen är nybildad.
- Föreningens hemsida: http://www.fabrikshuset.com/.

Kontaktperson Mia Gustafson, 070-9831789.
Övrigt
OMRÅDE
I det historiska porslinsfabriksområdet i Gustavsberg växer det nu upp en ny stadsdel som erbjuder fantastiska boenden. Den tidigare sanitetsfabrikens där denna fantastiska lägenhet ligger i har man valt att bevara dess kraftfulla och storskaliga karaktär samtidigt som huset har bearbetats och kompletteras med två nya våningsplan för att skapa en attraktiv och särpräglad bostadsmiljö. Hela huset bjuder på unika lägenheter i olika utformningar och i varierande storlekar.

När man väljer att bo i Gustavsbergs Hamn väljer man också ett område som bjuder på allt man kan tänka sig behöva i sin närhet. Förutom de fantastiska promenadvägarna runt Farstavikens fantastiska inlopp och natur finns även flera små butiker, museum, konsthall, restauranger, café, hotell, gym och vårdcentral m.m. Blivande parkstråket genom Fabriksstaden och kajpromenaden är under utveckling och kommer snart att kantas av ännu fler butiker, restauranger och caféer. Härlig natur och fina strövområden längs Baggensfjärden och möjlighet till båtplats finns genom Gustavsbergs båtklubb och Arcona Yachts AB. Mycket goda busskommunikationer till Stockholm där buss 474 går var 10:e minut och tar ca 20 min till Slussen.


VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Övrigt
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 375 000 kr
Månadsavgift: 2 763 kr
Boarea: 43 m²
Rum: 2 rum + kök (1 sovrum)
Våningsplan: 3 av 7
Hiss: Ja
Byggår: 1939
Driftkostnad: 485 kr/mån
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Jessica Halvardsson
0704561813
Skicka e-post
Jessica Halvardsson
Mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer
Counter