Jakt, Hästgård, Fritid
Södra Äskeryd 202, Torup
Gård med högt, vackert och ostört läge med hus i gott skick, ekonomibyggnader och 6,6 ha tomt.
Gård med hus från 1937 på ca. 97 m2 + inredningsbar vind i gott skick, flera ekonomibyggnader och 6,6 ha. tomt med möjlighet att skapa hästgård. Filmrundvisning: https://youtu.be/YYs6D7EVG_Y

Södra Äskeryd är en avstyckad gård med bostadshus som flyttades hit 1937, byggt i liggande timmer, men tillbyggt 2005 med sovrum och rymligt badrum. Huset är ca. 97 m2 boyta + stor inredningsbar vind med trägolv och bra takhöjd, så det kan bli ytterligare 2-4 sovrum, om man behöver platsen. Här finns idag hall, kök, badrum, skafferi, matsal, vardagsrum, kontor, sovrum och veranda. Huset är välskött med ny klädsel på en gavel, då man även byggde en liten balkong och satte balkongdörr på vinden inför framtida inredning. Huset målades utvändigt 2018 och det ligger ett bra plåttak. Fönster är både kopplade fönster och en del nyare isolerglasfönster. Elinstallationer har gåtts igenom och är mestadels nya med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Värme med direktverkande elvärme och därutöver nyare vedspis i köket, effektiv Handöl braskamin i vardagsrum och en äldre emaljerad braskamin i matsalen. Invändigt har man inte gjort så mycket, så det är fortfarande plastmatta eller linoleum på golven (trä under) och köket har en enklare standard, men fungerar fint och nuvarande ägare använder huset som permanentboende. Vatten från egen borrad brunn som inte sinar och avlopp till godkänd trekammarbrunn med infiltration (2005). En del inventarier och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enl. önskemål och avtal med säljarna.

Ut över huset finns garage om ca 40 m² med plats för 2 bilar. Ladugård på ca. 200 m2 i relativt gott skick med tillbyggt extra badrum med dusch, handfat, tvättmaskin och varmvattenberedare, gammalt stall, verkstadsplats och gott om lagringsplats. Vagnport med plats för lagring och fester. Gammalt svinhus på ca. 12 m2 som används för lagring. Gammalt brygghus på ca. 60 m2 med tillbyggd vedbod på ca. 20 m2 och källarrum med vatteninstallationer.

66 400 m2 (friköpt) tomt, eller ca. 6,6 hektar eller 13 tunnland, fördelat på ca. 2 hektar betesmark, ca. 2 hektar åker, ca. 2 hektar skog och tomten omkring byggnaderna. Här finns goda möjligheter för att skapa en hästgård eller annan mindre djurhållning och odling för självförsörjning. Mycket vackert läge med utsikt från huset över de omkringliggande ägorna med mycket lövskog, kuperad terräng, stengärdsgårdar och härlig stämning på platsen. Fastigheten består av fyra stycken, men de är alla i förbindelse med varandra, endast delade av den lilla grusvägen som passerar genom fastigheten. På denna väg kommer endast de lokala boenden med en helårsgranne och en fritidsgranne, som inte stör och det finns gott om träd och buskar mellan husen. Det finns rikligt med vedskog för husbehov i överskådlig framtid och möjlighet för småviltjakt. Just nu är jakten utlånad via muntligt avtal till det lokala jaktlaget, då nuvarande ägare inte jagar. Avtalet betalas med kött från jakten och kan fortsättas eller uppsägas av köparen. Den övriga marken är utarrenderad med skriftligt avtal som är uppsagt och löper ut 2020-01-31 och köparen kan givetvis välja att ingå ett nytt avtal om man önskar. Det löper en elledning genom tomten, men man lägger i stort sett inte märke till den från huset och enl. säljarna önskar E-On att gräva ner ledningen i framtiden, men det är inte beslutat när. Ca. 2,5 km. från huset till Kinnared samhälle med närmaste inköpsmöjligheter, vandring på Gislavedsleden och Österån. Ca. 8 km. till Rydö Golfklubb och ca. 10 km. till både Hyltebruk och Torup samhällen. I Torup finns bra badplats, den mindre skidbacken Hultagärdsbacken och det vackra naturområdet vid Bosgårdsfallet. Ca. 15 km. till den stora sjön Fegen med flera badplatser och naturreservat. Ca. 40 km. till Ullared med berömd shopping i GeKås, ca. 45 km. till Halmstad och ca. 70 km. till Varberg. Ca. 65 km. till skidbacken Isaberg vid Hestra, där det även finns många sommaraktiviteter och omkring samma avstånd till westernlandet High Chaparral. Ca. 125 km. från Helsingborg och ca. 185 km. från Malmö.
Bostäder i Äskeryd 2:14, Södra Äskeryd 202, Torup
Fastigheter i Äskeryd 2:14, Södra Äskeryd 202, Torup
Typ
Fastigheten Hylte Äskeryd 2:14. Jakt, Hästgård, Fritid - inriktning fritid, hästgård.
Arealer
Arealuppgifter enligt taxerad areal. Totalt 7 ha, fördelat på skog 1 ha, impediment 1 ha, åker 2 ha, bete 2 ha, övrigt 1 ha.

Det finns 3 skiften.
Bostadsbyggnad
Byggnadstyp: 1 plan med inredningsbar vind. Byggnadsår 1937. Entré i liten tillbyggnad med frys och stöveltork. Kök med enklare standard, plastmatta på golvet, diskbänk, elspis, ny effektiv vedspis, nyare kylskåp, skåp, matplats och skafferi. Kontorsrum med plastmatta på golvet och valv med draperi in till sovrum i tillbyggnad (2005) med dubbelsäng, trägolv, bröstpanel och träpanel i taket. Stort badrum i tillbyggnad (2005) med våtrumsmatta på golv och väggar, WC, handfat, dusch, varmvattenberedare och förberedelse för tvättmaskin (tvättmaskin nu i badrummet tillbyggt på ladan). Hall med ingång från mysig liten veranda och med trappa till vinden. Vardagsrum med linoleum på golvet och effektiv Handöl täljstens braskamin med glaslucka. Matsal (eller kanske extra sovrum) med plastmatta på golvet och en äldre emaljerad braskamin. På vinden finns goda möjligheter att inreda ytterligare flera sovrum om man behöver platsen. Idag finns trägolv, synliga timmerväggar, säkringsskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare, gott om plats för lagring och en ny balkongdörr ut till liten balkong i västerläge. Boarea ca 97 m². Biarea ca 50 m². Areauppgifter ungefärlig enligt uppstegning.

Byggnadssätt: Undergrund: Morän. Grundmur: Betong, natursten. Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Lättbetong. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 2-glasfönster och en del isolerglas. Ventilation: Självdrag.

Enskilt vatten, borrad brunn ca. 40 m., enskilt avlopp, godkänd trekammarbrunn med infiltration (2005).
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el och ved.. El, stammar: El genomgången och störstadels ny.. Huvudsäkring: 16 A.
Övrigt: Vatten indraget från egen djupborrad brunn, ca. 40 m. djup, som inte sinat, med vatteninstallationer i källaren i ett av uthusen. Kvaliteten är inte analyserad, men har använts av ägarna i alla år utan problem. Avlopp till godkänd trekammarbrunn med infiltration från år 2005, som även lever upp till dagens skärpta krav. El indraget i hus och lada med övervägande direktverkande oljefyllda element i huset och därutöver finns nyare vedspis i köket, Mycket effektiv Handöl braskamin i vardagsrummet och en äldre emaljerad baskamin i matsalen, som dock änvänds sällan idag. Skorsten och eldstäder är löpande kontrollerade och godkända av sotaren.

Internet: 4G täckning med ca. 22 Mbit/s ner och ca. 9 Mbit/s upp, mätt på platsen med Telenor abonnemang och bredbandskollen. ADSL via telefonnätet finns också. Fiber via IP Only har varit planerat i området, men osäkert om eller när det kommer.
Bilplats: Garage om ca 40 m² med plats för 2 bilar. Garaget har bra plåttak, el indraget och gott om plats för lagring och verstadsplats.
Övriga byggnader: Ladugård på ca. 200 m2 i relativt gott skick. Ladan har aldre men tätt eternittak och behöver snart utvändig målning. Här finns extra badrum med dusch, handfat, tvättmaskin och varmvattenberedare. Gammalt stall med vedlager, verkstadsplats och gott om lagringsplats. Vagnport med plats för lagring och fester. Gammalt garage som används till lagring. Gammalt svinhus på ca. 12 m2 som används för lagring. Gammalt brygghus på ca. 60 m2 med tillbyggd vedbod på ca. 20 m2 och källarrum med vatteninstallationer.
Uteplats: Balkong om ca 1 m², läge väster. Driftkostnaden är ca 20 816 kr/år. Dessa kostnader baseras på säljarens utgifter vid helårsbruk. Kostnader för ved till extra uppvärmning tillkommer. Övriga kostnader består av fastighetsavgift 3 713 kr. Installation av en luftvärmepump rekommenderas vid omfattande vinterbruk.
Skogsmark, betesmark och tomt
66 400 m2 (friköpt) tomt, eller ca. 6,6 hektar eller 13 tunnland, fördelat på ca. 2 hektar betesmark, ca. 2 hektar åker, ca. 2 hektar skog och tomten omkring byggnaderna. Här finns goda möjligheter för att skapa en hästgård eller annan mindre djurhållning och odling för självförsörjning. Mycket vackert läge med utsikt från huset över de omkringliggande ägorna med mycket lövskog, kuperad terräng, stengärdsgårdar och härlig stämning på platsen. Fastigheten består av fyra stycken, men de är alla i förbindelse med varandra, endast delade av den lilla grusvägen som passerar genom fastigheten. På denna väg kommer endast de lokala boenden med en helårsgranne och en fritidsgranne, som inte stör och det finns gott om träd och buskar mellan husen. Det finns rikligt med vedskog för husbehov i överskådlig framtid och möjlighet för småviltjakt. Just nu är jakten utlånad via muntligt avtal till det lokala jaktlaget, då nuvarande ägare inte jagar. Avtalet betalas med kött från jakten och kan fortsättas eller uppsägas av köparen. Den övriga marken är utarrenderad med skriftligt avtal som är uppsagt och löper ut 2020-01-31 och köparen kan givetvis välja att ingå ett nytt avtal om man önskar. Det löper en elledning genom tomten, men man lägger i stort sett inte märke till den från huset och enl. säljarna önskar E-On att gräva ner ledningen i framtiden, men det är inte beslutat när. Ca. 2,5 km. från huset till Kinnared samhälle med närmaste inköpsmöjligheter, vandring på Gislavedsleden och Österån. Ca. 8 km. till Rydö Golfklubb och ca. 10 km. till både Hyltebruk och Torup samhällen. I Torup finns bra badplats, den mindre skidbacken Hultagärdsbacken och det vackra naturområdet vid Bosgårdsfallet. Ca. 15 km. till den stora sjön Fegen med flera badplatser och naturreservat. Ca. 40 km. till Ullared med berömd shopping i GeKås, ca. 45 km. till Halmstad och ca. 70 km. till Varberg. Ca. 65 km. till skidbacken Isaberg vid Hestra, där det även finns många sommaraktiviteter och omkring samma avstånd till westernlandet High Chaparral. Ca. 125 km. från Helsingborg och ca. 185 km. från Malmö.
Energideklaration
Status: Energideklaration ej utförd.
Ekonomi
Pris 1 700 000 kr max eller bud.
Taxeringsvärde
Totalt 751 000 kr fördelat på tomtmarksvärde 135 000 kr, bostadsbyggnadsvärde 360 000 kr, skogsmarksvärde 35 000 kr, åkermarksvärde 99 000 kr, betesmarksvärde 29 000 kr, ekonomibyggnadsvärde 90 000 kr och impedimentvärde 3 000 kr. Taxeringsvärdet är fastställt avseende år 2017. Typkod 120.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Starkström. Last. Ledningsrätt. Akt. 1315-06/2.1
Förmån E.on Elnät Sverige Aktiebolag, 556070-6060
Last Hylte Amfrebo 1:5, 1:6, 2:4, 3:4
Hylte Applaryd 1:2, 1:3, 1:5-7, 1:9-12, 1:16, 1:17, 1:20, 1:21
Hylte Boarp 5:7, Hylte Brohult 1:3, Hylte Fjusnäs 1:8-12, 1:15, S:1
Hylte Fängsjö 1:3, 1:5, Hylte Gustavsberg 1:3-5, 1:7, 1:12, 1:14, 1:15, 1:20, 1:21, Hylte Kinnared 7:1, Hylte Kråkeryd 1:4, 2:7, 2:13, 2:15-17, 3:4, 3:5, 3:9, 4:1, 6:1, 7:1, Hylte Kvinja 1:3, 1:8, 1:9, 1:12, 1:14, 2:2, 3:1, S:1
Hylte Källaregården 2:1, Hylte Lahult 1:30, Hylte Landeryd 11:1, 11:5, 11:7, 13:1, 22:1, 23:1, 31:1, Hylte Linnås 1:5, 1:6, 1:27, 1:33, 1:109
Hylte Långaryds-Bökhult 1:3, 1:11, 1:12, Hylte Långaryds-Hälghult 1:6, 1:20, 1:21, 1:24, 1:25, 1:27, 1:30, 1:31, Hylte Långaryds-Hästerås 1:36
Hylte Långaryds-Älmhult 1:6, Hylte Nädhult 1:5, 3:7, 14:2
Hylte Snapparp 1:2-4, 1:6, Hylte Sotaryd 1:7, 2:2, Hylte Torups-Berg 1:1, 1:2
Hylte Torups-Kull 1:2, 1:3, Hylte Trottagården 1:16, Hylte Våcknared 1:2, 1:62, 1:64, Hylte Äskebo 1:6, Hylte Äskeryd 2:3-5, 2:14, Hylte Ågård 1:3, 1:5, 1:10, 1:17, 1:25, 1:26, Hylte Åmot 1:7, 1:14-17, 1:20, 1:29, S:3
Hylte Övregård 1:10, 1:29-31, Bildningsåtgärd: Ledningsåtgärd

Arrendeavtal avssende åker och betesmark som är utarrenderade till en markägare i området. Avtalet är uppsagt med utgång 2020-01-31. Köparen kan givetvis välja att ingå nytt avtal om man önskar.

Jakten är utarrenderad med muntligt avtal med ersättning i kött. Detta avtal kan uppsägas eller förlängas av köparen enl. önskemål och avtal.
Vägbeskrivning
Adress: Södra Äskeryd 202, Torup. GPS-koordinater: N 57° 1.2228', E 13° 8.2009'. Decimal: 57.02038, 13.13668. RT90: 6324720.441, 1337938.373. För vägbeskrivning och avståndsberäkning från där du är, använd t ex www.hitta.se och klicka på "vägbeskrivning".
Övrigt
Fastighetens pris är s.k. "maxpris", dvs. det blir ingen budgivning ut över detta pris. Det är givetvis tillåtet att lämna ett bud under det marknadsförda priset, men det kan då bli budgivning upp till maxpriset. Läs mer i dokumentet "om att köpa ett hus" under "dokument & länkar".
Övrigt
Stationsvägen 15 A
312 51 KNÄRED
Tfn 043091009
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 1 700 000 kr max eller bud
Areal: 7 ha
Boarea: 97 m²
Rum: 4 rum (1 sovrum)
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Ödegårde Sverige AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Ödegårde Sverige AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Ödegårde Sverige AB (556664-6492 med adress Stationsvägen 15 A, 312 51 KNÄRED Tel : 0430 91009
Epost : info@oedegaarde.dk)

Ansvarig mäklare
Jens Christian Nielsen
043091009
0709203483
Skicka e-post
Counter