Friliggande villa, Herrviksnäs
Lenavägen 9, Värmdö
Sjötomt med hänförande vy över inloppet till Herrviken och ut mot Återlöga fjärden
Hänförande sjötomt med eget styckat vatten utanför den rejäla brygganläggningen och sjöstugorna. Fin strandlinje med segelbåtsdjup som gränsar till allmänningen. Mycket bra sjöläge vid inloppet till Herrviken och med Återlöga fjärden utanför, enkelt att ta sig ut till de stora fjärdarna via Strömma kanal eller Tranaröström. Denna välvårdade enplansvilla är byggd 1990 och har en strålande vy och underbar sjökontakt. Vardagsrum med högt i tak, braskamin och stora fönsterpartier. Stort kök i anslutning till den stora altanen utmed villan, två våtrum samt tre sovrum och sovloft. Fristående garage och fruktträd vid den stensatta entrén. Denna unika miljö med närheten till storstaden mitt i skärgården håller på att planläggas och kommunen planerar att ansluta området till kommunala VA-systemet.

Vänligen kontakta mäklaren för enskilda bokade visningar.
Bostäder i Herrviksnäs 1:52, Lenavägen 9, Värmdö
Fastigheter i Herrviksnäs 1:52, Lenavägen 9, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Herrviksnäs 1:52. Friliggande villa - 1 plan. Byggår 1990.
Storlek
Boarea 144 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomt
4 670 m² totalt, landarea 3 750 och vattenarea 920 m². Sjötomt med underbar vy och fin strandlinje. Den övre delen av tomten där huvudbyggnaden, garaget och växthuset finns är plan och solig med fruktträd och vackra planteringar. Slänten ner till havet med brygga, stranden och sjöstugor är mer en naturtomt.
Byggnad
1 plan. Byggår 1990.
Renoveringar: 2017 Glasräcke på altan
2003 Stensättning vid husets framsida
2000 Byte av samtliga sovrumsgolv.
Byggnadssätt
Grund: Plint och mur till berg. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el, värmestyrning comfortel.
Planlösning
Rumsbeskrivning: Välkommen till denna välvårdade och synnerligen väl omhändertagna fastighet.
Hall med plats för att hänga av sig på vänster sida och en garderob till förvaring. Klinkerplattor på golvet och vitmålade väggar.
Duschrummet ligger på höger sida och här finns kakel på väggarna i marmor, blått klinker på golvet och vitlaserad panel i taket. Duschkabin, tvättmaskin, handfat och wc.
En bit fram i hallen och till vänster öppnar vardagsrummet upp sig, ända upp till nock med stora fönster ut mot Herrviken. Gedigna furuplank på golvet, synliga takstolar och en braskamin som värmer både kropp och själ. Vi den bakre delen finns trappan upp till ett praktiskt sovloft med plats för ett par sängar. Vitmålade väggar och vitlaserade tak.
Föräldrasovrummet är beläget vid vardagsrummet under sovloftet. Gott om garderober, gediget plankgolv, vitmålade väggar och vitlaserat tak.
Köket med gott om förvaring och arbetsyta ligger längs med huskroppen och mellan köket och den hänförande utsikten finns den stora matplatsen.
Bakom köket finns två sovrum. Båda med plats för ett par sängar, de fina furugolven, vitmålade väggar och vitlaserade tak.
Bortom köket är den tillbyggda delen som idag nyttjas som ett kontor, rummet är stort, har högt i tak med synliga bjälkar och kan med fördel nyttjas som ett allrum eller ett mycket stort master bedroom.
Här har man byggt ett extra duschrum med wc och bredvid en klädkammare.

Under vardagsrummet har man byggt ett rymligt verkstads och förrådsrum med fönster ut mot viken, ingången hit sker utifrån.
Vidare under resterande av huskroppen finns stora förvaringsmöjligheter för lite mer vädertåliga saker. En uppvärmd yta med wc-tank, vattenpump och hydropress.

Bastuhuset;
Belägen vid stranden och här finns en bastu med elaggregat, dusch med sommarvatten samt en relax utrymme. Efter bastun kliver ni ut på den mysiga altanen, ner till bryggan och tar ett dopp.
Gästhuset;
Även denna charmiga stuga ligger vid stranden och innehåller ett gästrum med furugolv, bröstpanel och vitmålade väggar. Upp mot nock finns ett praktiskt förvaringsutrymme utmed ena långsidan.
Garaget;
Med plats för en bil och förvaring, beläget vid huvudbyggnaden.
TV- och internetanslutning
TV: Tv samt bredband via fiber.
Uteplats
Underbar altan som sträcker sig utmed hela långsidan av huvudbyggnaden har en hänförande utsikt. Vid bastuhuset vid stranden finns ett stort trädäck som knyter an till bryggan. Här kan man njuta av ljudet från vågskvalpet mot stranden och de sista solstrålarna.
Bilplats
Garage med plats för en bil samt plats för fler bilar vid infarten.
Övriga byggnader
Mysig bastubyggnad vid strandlinjen med stor altan som leder till den gedigna bryggan.
Charmigt gästhus om ca 10 m², även det vid strandkanten.
Garage för en bil och lite förvaring beläget nära huvudbyggnaden.
Ekonomi
Pris 10 950 000 kr. Taxeringsvärdet är 8 059 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 859 000 kr. Typkod 220., värdeår 1990.

Total driftkostnad 26 000 kr/år, varav:
Uppvärmning:
18 000 kr
Vatten/avlopp:
1 400 kr
Renhållning:
1 800 kr
Sotning:
400 kr
Samfällighet:
4 400 kr
Summa:
26 000 kr
Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift på 8 049 kr/år samt villaförsäkring då den är individuell.
Energideklaration
Energiklass E.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-08-06
Primärenergital 153 kWh per kvm och år.
Vatten och avlopp
Borrad brunn om 97 m och för avlopp 3 m³ sluten tank samt slamavskiljare med infiltration
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Herrviksnäs GA:1.

Planbestämmelser: Avstyckningsplan (1935-12-06). Detaljplan arbete pågår, den detaljplan som vann laga kraft blev annullerad och håller på att revideras för att ställas ut igen. I samband med planarbetet planeras nybyggnad för anslutning av området till det kommunala VA-systemet.
Vägbeskrivning
Kör väg 222 mot Värmdö. Passera Mölnvik och vid tredje rondellen tag höger mot Stavsnäs. Kör ca 3 km och tag höger vid skylt Herrviksnäs. Kör in och tag första vänster. Rakt fram och ta sen första höger, Gamla Herrviksnäsvägen, följ den hela vägen runt viken ut på näset, så kommer Lenavägen, välkommen till nr:9.
Övrigt
GAMLA HERRVIKSNÄS
Herrviksnäsområdet är ännu på häradskartan från 1903 en lantlig idyll med de små jordbruken Herrvik och Ryttinge på östra sidan av den skyddade viken Herrviken. Det var först några årtionden senare på 1900-talet som tomtavstyckningar till främst fritidshusbebyggelse tog fart. En mycket charmig detalj från en gången tid var ölbåten Gambrinus som trafikerade skärgården förr. Den kom regelbundet och angjorde de bryggor som påkallade dess uppmärksamhet och levererade öl och läskedrycker. Efter några år öppnade en livsmedelsaffär där Badvägen nu går. Den blev en naturlig samlingsplats för sommargästerna, och mitt emot affären satte Telia upp en telefonkiosk. Man kanske kan säga, att det nya Herrviksnäs tog sin början i och med att Herrviksnäs vägförening bildades. Året var 1948, kriget var slut och privatbilar blev mer och mer förekommande. Detta medförde, att livsmedelsaffären lades ned och i stället körde fiskbilen regelbundet tills även den tiden var slut. Numera är detta lantliga men centrala område, en pärla som är unikt. Karaktären med de stora tomterna, runt Herrviken, blandat med permanentvillor och sommarstugor, är riktigt trevligt och känns svårslaget, så nära Stockholm. Att ta sig in Slussen med bil tar ca 30 minuter och om man vill åka kommunalt trafikerar Sl med linje 432,433 och 434. Skolbussen hämtar barnen vid korsningen Herrviksvägen / Fiskarvägen och åker upp till Viks och Hemmesta skolorna. Närmaste dagis finns på Lostigen, Lokatten, eller borta vid Hagaberg. Att handla görs lättast vid Mölnvik, Värmdö köpcentrum, som har ett stort utbud av olika butiker. Att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km eller varför inte ta båten till Fågelbro Golf, vilket man också kan göra till Wermdö Golf.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 18
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 10 950 000 kr
Boarea: 144 m²
Rum: 5 rum + kök (4 sovrum)
Byggnadstyp: 1 plan
Byggår: 1990
Tomtarea: 4 670 m²
Driftkostnad: 26 000 kr/år
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Michel Adeheimer
0707992999
Skicka e-post
Michel Adeheimer