Bostadsrättslägenhet, Ramundberget - Funäsdalen
Lagårdssvängen 12, Bruksvallarna
Exklusivt boende vid backar, spår och vandringsleder i snösäkra Ramundberget.
Invid Fjällgårdsliften finns Brf Skars 1594 med områdets nyaste, och fräschaste, lägenheter belägna i två nybyggda rustika hus med utsikt över hela dalgången. Här finns totalt 10 lägenheter. Nu säljs 3 stycken 4:or om 72 m².

De välbyggda husen har permanentbostadsstandard och en exklusiv smakfull inredning som både ger den rätta fjällkänslan och har en modern touch. Alla härliga möbler, välfyllda köksskåp, sängkläder, gardiner, mattor, armatur, ja till och med dammsugare och strykjärn ingår – bara att flytta rakt in med andra ord!

Lägenheterna har 3 sovrum med totalt 7 bäddar, bastu, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, WiFi, egen p-plats, varmförråd, minst en balkong och i två av lägenheterna finns en värmande kamin i det rymliga allrummet/köket. Passande nog finns även en gemensam vallabod.

Notera att allt, förutom den egna hushållselen, ingår i månadsavgiften. Dessutom finns fina potentiella hyresintäkter – nybyggda fräscha lägenheter med backnära läge är nämligen väldigt populära.

I Brf Skars 1954 bor man både med stil och bekvämt med Ski-in/Ski-out samt med gångavstånd till Ramundbergets Fjällgård och det nybyggda gästhuset, flera restauranger, sportaffär, skiduthyrning, pool, gym och lanthandel. Helt enkelt finns här allt man behöver för en härlig fjällvistelse utan att behöva lämna byn – så får man mesta möjliga tid för avkoppling och trevligt umgänge med familj och vänner.

Och att det är trevligt i Ramundberget, och i hela Funäsfjällen, det är det många som tycker!

GULD TILL RAMUNDBERGET 2017
Analysföretaget Nordic Bench har frågat totalt 7 000 norska, svenska och danska fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den fjälldestination de besökt på sistone. Det innebär att även norska destinationer ingår i undersökningen vars resultat presenterades i september 2017. Totalt ingick 25 destinationer.

Glädjande nog tar Funäsfjällen hem alla topplaceringarna! Ramundberget tar guldet, Tänndalen silvret och Bruksvallarna bronset!

SVENSKARNAS FAVORITFJÄLL 2016
När svenskarna hösten 2016 utsåg sina favoritfjäll kom Funäsdalen och Tänndalen på delad första plats och Ramundberget på andra plats – hela prispallen till Funäsfjällen med andra ord! Undersökningen, utfördes av branschanalysföretaget Nordic Bench. Förutom all fin skidåkning, vandring och skoterleder lyfter många fram det mycket trevliga bemötandet man får i hela Funäsfjällen. Välkomna hit!
Bostäder i 2, 5 och 10, Lagårdssvängen 12, Bruksvallarna
Fastigheter i 2, 5 och 10, Lagårdssvängen 12, Bruksvallarna
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 2, 5 och 10. Byggår 2017-2018.
Storlek
4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 72 m², biarea ca 4 m².
Byggnad
Byggnadsår: 2017-2018. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
I dessa stiliga och välplanerade lägenheter har arkitekten fått till en riktig fullträff. Väggarna är målade i en svagt grå kulör som passar väldigt bra ihop med de mörkbetsade fondväggarna i trä och golven av ek respektive klinker i olika grå toner. Stora fönster och en väl tilltagen takhöjd ger bra ljus och rymd.

Lägenheterna är väldigt tysta tack vare bjälklag i betong och välisolerade lägenhetsskiljande väggar. Den vattenburna och ingjutna golvvärmen ger jämn och behaglig värme samtidigt som man slipper en massa radiatorer.

Denna beskrivning avser mittenägenheterna nr 2 och nr 5 i det övre huset och nr 10 högst upp i mitten i det nedre. Oavsett vilken lägenhet man väljer så har man en fin utsikt över dalgången – både inifrån och från balkongen. Lägenhet 5 och 10 har dessutom en altan invid entrérna med utsikt upp mot backarna.

ENTRÉ: Praktisk entré där det varma klinkergolvet torkar fuktiga skor/pjäxor över natten. Har man riktigt våta kläder kommer torkskåpet väl till pass. 1 öppen garderob och massor med krokar att hänga kläder på.

KÖK/ALLRUM: Härligt rum med bra med plats för trevligt umgänge och mysstunder vid kaminen (kamin finns inte i lägenhet nr 2). Köket, från Marbodal, har ljusgrå luckor och skåp med gott om förvaring för alla husgeråd. Vitvarorna i rostfritt, från Siemens, består av kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, helintegrerad diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn. Vitt fasat kakel harmonierar fint med den svarta bänkskivan i granit. Utgång till balkong med garanterad morgonsol.

SOVRUM 1: Väl tilltaget rum med dubbelsäng. 2 vanliga garderober, varav 1 används som städskåp, samt 1 bredare öppen "garderob" med gott om hyllor.

SOVRUM 2: Här sover 3 personer gott i väggfast våningssäng med underslaf som är 140 cm bred. 1 öppen "garderob".

SOVRUM 3: Rogivande rum för 2-3 personer. Väggfast våningssäng med 120 cm underslaf. Klädförvaring i byrå och på krokar.

BADRUM/BASTU: Rymligt badrum med dusch, bastu och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i grått/beige. Handfat med stora förvaringslådor inunder, spegel med belysning, WC, handdukstork och spotlights i taket.

EXTRA WC: Det finns möjlighet att göra en extra WC med handfat i sovrum 3, det högra sovrummet, se planritningen. Hälften av kostnaden, ca 50 000 kr, tillkommer.

TIPS: Under "Dokument & Länkar" finns de tydligaste ritningarna i PDF-format.


_________ INVENTARIEFÖRTECKNING _________

Alla inventarier ingår i köpet. Möbelpaketet har att värde av närmare 200 000 kr:

1 hörnsoffa
2 fåtöljer
1 fotpall
1 soffbord
1 tv-bänk
1 matbord med 8 tillhörande stolar
1 dubbelsäng
1 våningssäng med 140 cm bred underslaf
1 våningssäng med 120 cm bred underslaf
3 sängbord/pallar
1 byrå
1 hallbänk
- porslin och glas för minst 10 personer
- husgeråd, dvs kastruller, stekpannor, skålar etc
- brödrost, kaffebryggare, vattenkokare etc
- TV och radio
- tak- vägg och golvarmatur
- mattor
- gardiner
- prydnadskuddar och plädar
- täcken och kuddar
- tavlor, speglar, krokar, prydnadssaker
- dammsugare, strykjärn och strykbräda.
TV- och internetanslutning
TV: WiFi. Ingår i månadsavgiften.
Internet: WiFi. Ingår i månadsavgiften.
Uteplats
Uteplats 1: Balkong om ca 4 m², läge öster. Gäller lägenhet 2, 5 och 10.
Uteplats 2: Altan om ca 10 m², läge väster. Gäller lägenhet 5 och 10.
Bilplats
1 parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Dessutom finns gästparkeringar, varav 4 med laddare för elbil.
Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett varmförråd om ca 4 m².

Föreningen har en gemensam vallabod om närmare 20 m².
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 2, 5 och 10 i Brf Skars 1594, Bruksvallarna. Pris 3 475 000 kr - 3 575 000 kr, inkl. inventarier. Avgift 2 970 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, WiFi, förråd och p-plats. Priset för lägenhet 2 är 3 475 000 kr.

Priset för lägenhet 5 och 10 är 3 575 000 kr/st.

Övrig driftkostnad 200 kr/mån, varav:
Hushållsström:
200 kr
Summa:
200 kr
Kostnaden för hushållsström är en uppskattning. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, vilket är kostnadseffektivt. Varje lägenhet har en egen elmätare så att man endast betalar för sin faktiska förbrukning.

Hemförsäkring tillkommer.
Andel i föreningen är 7,2858%.

Tillträde efter överenskommelse.
Bostadsrättsförening
Brf Skars 1594. I föreningen finns 10 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2018-03-20.
Föreningen kommer att förvärva fastigheten Funäsdalen 42:54.
Vägbeskrivning
I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör Vallarvägen 2 mil tills ni kommer till Ramundberget. Ta vänster precis innan Topsport/Fjällgårdsliften, och kör Lagårdssvängen ca 100 m, håll vönster och passera husen, ta höger efter ca 100 m och kör ett 50-tal meter tills vägen slutar och skidbacken börjar. Parkera på ovansidan av husen.
Övrigt
OMRÅDET
Ramundberget ligger bokstavligt talat vid vägs ände – närmare fjällvärlden kan man knappast komma. Utsikten mot Skarsfjället är hänförande och tar man sittstolsliften öppnar sig hela västra Härjedalens fjällmassiv, ända bort till Sylarna och Helags med Mittåkläppen däremellan. Ramundberget är ett Mecka för vinterturism. Fantastiska slalombackar med gott om natursnö, tillgång till 30 mil preparerade skidspår (Nordic-Ski-spåren passerar alldeles nedanför), ett eget el-ljusspår, 60 mil välskötta skoterleder och till och med en skidskyttebana. En extra fin skidtur är att ta sittliften upp på fjället och sedan åka mot solen till Tänndalen eller Fjällnäs, där man sedan tar skidbussen tillbaka igen.

EN STOR NYHET är att längdspåren i Bruksvallarna, 6 km bort, fr.o.m 2017 garanterat är öppna redan den 15 oktober tack vare ett avancerat snölagringssystem. Detta gör att såväl skid- som uthyrningssäsongen förlängs. Och det är många, både i eliten och bland motionärerna, som vill komma igång tidigt med skidåkningen.

Förutom alla utomhusaktiviteter erbjuder Ramundbergets Fjällgård både klättervägg och gym samt pool och ett litet spa. När hungern sedan kommer finns flera restauranger att välja på; Mor Britas, Grytan, Vår lilla Restaurang samt Restaurang Tusen uppe på fjället. Dessutom finns flera caféer inklusive Össjöstugan dit man åker längd ett par kilometer. Vill man laga sin egen mat finns Ramundbergets Lanthandel på gångavstånd.

NYTT GÄSTHUS. I december 2018 invigs det nya gästhuset i Ramundberget. Dels har det befintliga gästhuset totalrenoverats, dels har en stor tillbyggnad gjorts. I tillbyggnaden finns bl.a. multifunktionella rum med härlig atmosfär, fönster ner till golvet och utsikt mot Skars. Den största salen har plats för 150 gäster – så det är upplagt för fest, föreläsningar, konferens, familjebio, yoga och mycket annat.

SOMMARTID är det minst lika fint att vistas i området. Det finns obegränsat med vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren, 45 mil cykelleder (MBT), en sommaröppen linbana (Fjällgårdsbanan) och en bra och vackert belägen golfbana med 9 hål. Fina fiskevatten finns i både Ljusnan och fjällsjöarna och oftast finns gott om bär och svamp i skog och fjäll.

FUNÄSFJÄLLEN är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Rörosvägen 25
840 95 Funäsdalen
Tfn 070-298 27 28
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 475 000 kr - 3 575 000 kr, inkl inventarier
Månadsavgift: 2 970 kr
Boarea: 72 m²
Rum: 4 rum + kök (3 sovrum)
Byggår: 2017-2018
Driftkostnad: 200 kr/mån
Visningar
Vänligen kontakta mäklaren för att boka tid för en personlig visning!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Fjällviddens Fastighetsmäklare AB (556682-5005 med adress Box 29, 840 95 Funäsdalen Tel : 070-298 27 28
Epost : info@fjallviddens.se)

Ansvarig mäklare
Åsa Rutfjäll
070-298 27 28
Skicka e-post
Åsa Rutfjäll
Counter