Friliggande villa, Skeppsdalsström
Svartträskvägen 32, Värmdö
Stor familjevilla med högt fritt läge
Ståtlig familjevilla med generösa sällskapsytor och stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljus. Huset bjuder på rymligt kök med tilltagna bänkytor och en tilltagen matplats. Stort vardagsrum med fönster i tre väderstreck och utgång till en helt ogenerad uteplats. En svängd frihängande trapp leder upp till övre plan och ytterligare ett allrum. Det finns fem sovrum varav två mycket rymliga sovrum. Två helkaklade badrum och bastu. Tvättstuga med groventré och gott om förrådsutrymmen.
Tomten bjuder på fina berghällar, gräsytor och fin naturmark för barnen att leka vid. På både fram och baksida finns även rymliga altaner att njuta på. Ett stenkast bort finns Virträsket där man med fördel kan ta ett kvällsdopp i kvällssolen. Om man vill känna sanden mellan tårna och bada i havet går man till områdets egna badstrand på slutet av Lostigen där även området båtklubb finns.
Allt detta finner du endast en bit in i området med en promenad på ca 7-10 min ut till busshållplatsen.
Bostäder i Värmdövik 1:565, Svartträskvägen 32, Värmdö
Fastigheter i Värmdövik 1:565, Svartträskvägen 32, Värmdö
Typ
Fastigheten Värmdö Värmdövik 1:565. Friliggande villa - 1 ½ plan. Byggår 1973 tillbyggt 1999.
Storlek
Boarea ca 245 m². Areauppgifter enligt säljaren, för exakthet rekommenderas kontrollmätning. 7 rum, varav 5 sovrum.
Tomt
2 228 m² delvis kuperad tomt med inslag av berghällar gräsytor och natur.
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 1973 tillbyggt 1999.
Renoveringar: 2017-2018 Ny ytterpanel på hela huset,
2017-2018 Bytt fönster från 2-glas till 3-glas (större delen av fönstren),
2018 Ny luftvärmepump.
Byggnadssätt
Grund: Kryp/källargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor/plåt. Hängrännor: Galvaniserad målad plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.

Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el luftvärmepump (2018), braskamin elgolvvärme i båda badrummen.
Planlösning
Entré in till hall som öppna upp in mot det tilltagna vardagsrummet. I hallen finns plats för ytterkläder och till höger finns en rymlig klädkammare. På golvet i hallen är det klinkergolv som sedan övergår till vitmålade trägolv in i hela huset.

Till höger från hallen når man den rymliga matplatsen som ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Vid matplatsen finns stora fönsterpartier ut mot baksidan av huset.

Innanför matplatsen finns köket och intill ligger ett kontor, tvättstuga och groventré.

Köket är helt fantastiskt och bjuder på metervis med bänkyta där alla får plats vid matlagningen. Köksluckorna är i ek och bänkskivan i sten med ett vitt kakel ovanför och spotlights i taket för en behaglig belysning. Det finns två diskhoar och en bardel som delar upp köket i två delar. Köket är utrustat med Spishäll (Miele 2017), med rostfri spisfläkt ovanför (Whirlpool) och inbyggd ugn under (Miele 2017). Mikro (Whirlpool) och kaffemaskin (Miele) i högskåp. Kyl och frys (Miele) och integrerad diskmaskin (Miele).

I anslutning till matplatsen finns ett kontor. Vidare från kontoret når man tvättstugan och groventrén.
Även tvättstugan är rymlig och har gott om bänkar och skåp för optimal förvaring. I ena hörnan finns även en dusch. Tvättstugan är helkaklad och har ett svart klinkergolv med ljus mosaik på väggarna, i taket finns spotlights. Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
Från tvättstugan når man groventrén där det även finns plats för förvaring.

I det tilltagna vardagsrummet bjuds man på ett fantastiskt ljus med stora fönsterpartier i flera väderstreck. Här finns plats för flera soffgrupper och i ena delen finns en braskamin att njuta vid kalla kvällar. Vid den snyggt svängda trappan i vitt stål och eksteg öppnar takhöjden upp till nock som följs av flera fönster. Här finns även en utgång via dubbeldörrar ut till altanen och trädgården på baksidan.

Vidare från vardagsrummet finns två rymliga sovrum och ett helkaklat badrum.

Badrummet är stilfullt inrett med ett inkaklat badkar med mosaik runt och upp längs ena väggen. Övriga väggar är i vitt kakel följt av ljus marmor på golvet med el golvvärme. Badrummet är utrustat med en bred kommod med spegel och belysning ovanför, handdukstork, wc och ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Hela entréplanet har vitmålade väggar, tak och golv.

ÖVRE PLAN

På övre plan möts man av ett stort härligt allrum, perfekt för barnen och kompisarna att hänga vid. Allrummet har fönsterpartier i två väderstreck och öppet upp till nock.
Från allrummet når man två sovrum, badrum och en klädkammare.

Sovrum 1 är det största sovrummet som bjuder på en härlig yta med fönster i tre väderstreck ut mot naturen utanför. Rummet har brutet tak öppet upp till nock och bakom ett draperi finns plats för klädförvaring. Rummet kan enkelt delas av till två om så önskas.

Sovrum 2 som är i andra änden av allrummet har också en härlig rymd med öppet upp till nock och fönster i två väderstreck.

Intill sovrum 2 finns en klädkammare samt ett rymligt badrum med bastu.

Badrummet har genomgående sjösten på väggar och golv med el golvvärme och spotlights i taket. Rummet har en rymlig dusch, bastu, tvättställ i kommod med spegel ovanför och fönster ut mot entrésidan för ljusinsläpp.

Hela övre plan har vitmålade väggar, tak och golv.
TV- och internetanslutning
TV: Fiber från Telia.
Bilplats
Parkering med plats för två bilar. Det finns ett befintligt bygglov samt offert för att spränga ur för större parkering samt väg upp till huset.
Ekonomi
Pris 7 495 000 kr. Taxeringsvärdet är 3 200 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 581 000 kr. Typkod 220., värdeår 1982.

Total driftkostnad 44 500 kr/år, varav:
Uppvärmning:
29 000 kr
Vatten/avlopp:
9 500 kr
Renhållning:
1 700 kr
Samfällighet:
4 300 kr
Summa:
44 500 kr
Villaförsäkring tillkommer.

Fastighetsavgiften för 2019 är 8 049 kr och debiteras i den årliga deklarationen.
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 82 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-10-09.
Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Vattentäkt Mm; Avtalsservitut Villa Mm.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm, Avtalsservitut Villa Mm.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:1 med ändamål Dagvatten-och dräneringsledningar, vägar med parkeringsplatser samt allmän platsmark och tillhörande vattenområde, Värmdö Värmdövik GA:7 med ändamål Hamnanläggningar, gångväg, Värmdö Värmdövik S:2 med ändamål Brunnsplatser.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-09-09) , Ändring av detaljplan (2003-10-22).
Övrigt
OMRÅDE
Skeppsdalsström är ett av Värmdös mest eftertraktade villaområden som gränsar mot havet. I området finns flera insjöar, havsbad, områdets egen båthamn och badplats. Närheten till natursköna promenadstråk är påtaglig och det finns även gång och cykelvägar som leder både in mot stan och ut mot Strömma.
Inom en kort promenad från huset finns Skeppsdalströms båtklubb som har bryggplatser för de boende i området. Till denna fastighet finns en andel i båtklubben vilket medger en båtplats. Intill båthamnen finns även den barnvänliga badviken med både klippbad och dess vackra sandstrand.

Precis i anslutning till Skeppsdalström, ligger Wermdö Golf & Country med en golfbana i vacker kulturhistoriskt intressant skärgårdsnatur. Alldeles invid det vackra klubbhuset finns pool och tennisbana. Kommer man med båt, kan man lägga till vid klubbens egen marina.

I området finns även förskolan Lokatten som ligger på Lostigen strax nedanför denna fastighet. I övrigt finns en förskola vid Hagaberg, på vägen in mot stan, samt två förskolor vid Vik. Närmaste skolor är Viks skola (F-6), samt Grantomta Montessori (F-6). För de större barnen finns Hemmestaskolans låg mellan och högstadieskola (F-9).

För de bussburna finns två busshållplatser vid området. Buss 432 - 434 tar alla trafikanter direkt till Slussen på ca 25-30 minuter.

Närmsta centrum finner man i Mölnvik som har ett stort utbud av både affärer, butiker, restauranger, vårdcentral och tandläkare.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.
Fenix väg 16
134 22 Gustavsberg
Tfn 08-57140080
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 7 495 000 kr
Boarea: 245 m²
Rum: 7 rum (5 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1973 tillbyggt 1999
Tomtarea: 2 228 m²
Driftkostnad: 44 500 kr/år
Visningar
Aug
25
Sön 25 aug kl. 12:30 - 13:15
Öppen visning - välkomna!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Bovida Fastighetsbyrå KB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Bovida Fastighetsbyrå KB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Bovida Fastighetsbyrå KB (969724-6438 med adress Box 95, 134 22 Gustavsberg Tel : 08-571 400 80
Epost : info@bovida.se)

Ansvarig mäklare
Jessica Halvardsson
0704561813
Skicka e-post
Jessica Halvardsson
Counter