Fritidshus, Bruksvallarna - Funäsdalen
Högfjällsvägen 3, Bruksvallarna
Drömboende med högt läge och fantastisk utsikt.
Välkommen till ett av Bruksvallarnas bästa lägen! Med utsikt rakt mot Skarvarna och Kariknallen, högt upp på fjällsluttningen, ligger detta synnerligen trevliga fjällhus! Ett hus byggt med mycket kärlek och en osedvanligt fin finish. Här har man konstruerat rejält i lösvirke, installerat bergvärme, lagt vattenburen golvvärme i alla rum, valt hög kvalité i både material och utrustning samtidigt som man månat om de allra minsta detaljerna. Även om huset är nästan nytt finns här en sorts inbyggd värme som gör huset väldigt trivsamt och rofyllt.

På 135 m² bor man fint med stora fönsterpartier mot fjällkedjan och en takhöjd på som mest 4,5 meter. Här ryms allrum och kök i öppen planlösning med en kamin mitt i, 3 sovrum, badrum med bastu samt tvättstuga med gäst-WC. Det stora loftet, nästan som ett extra våningsplan, passar perfekt för TV-tittande och extra nattgäster. Lägg till tre soliga uteplatser i lika många väderstreck, låga driftskostnader och skidspåren precis runt knuten så har ni det optimala fjällboendet.

Huset säljs med en del inventarier som sängar, matbord och soffa – det som är bökigast att frakta hit med andra ord.

Tillträde enligt överenskommelse. Vill man in ganska snabbt så går det att ordna – så kan man både få en fin höst i fjällen och fira jul i eget hus.

Nordic-Ski:s preparerade skidspår går som sagt endast ett par hundra meter från huset och det finns även en anslutningsled till de större skoterlederna. På 10 min med bil når man de stora alpinanläggningarna i Ramundberget respektive Funäsdalen. Lägg till 10 minuter och man kommer till alla backarna i Tänndalen. Sommartid är det bara att ta på vandringskängorna, öppna dörren och gå upp mot kalfjället.

Annars är det gott att "bara stanna hemma", njuta av utsikten och av lugnet och ladda batterierna. Eller som säljaren uttryckte det: "det här huset gör gott för själen". Välkommen in!
Bostäder i Funäsdalen 1:159, Högfjällsvägen 3, Bruksvallarna
Fastigheter i Funäsdalen 1:159, Högfjällsvägen 3, Bruksvallarna
Typ
Fastigheten Härjedalen Funäsdalen 1:159. Fritidshus - 1 ½ plan. Byggår 2016.
Storlek
Boarea ca 135 m². Areauppgifter enligt säljaren. 4 rum (kan göras om till 5 rum), varav 3-4 sovrum.
Tomt
Tomtarea 1 038 m² (friköpt). Tomten: naturtomt.
Byggnad
1 ½ plan. Byggår 2016.
Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Galvaniserad pannplåt. Hängrännor: Aluzink. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Bergvärme, Nibe Inverter 1255. Vattenburen golvvärme i hela huset.
Huvudsäkring: 20 A.
Planlösning
Det här är ett riktigt trivsamt fjällboende samtidigt som interiören har en modern touch. Väggarna och taken är klädda med slätspont som målats i brutet vitt eller i grå kulörer och golven är i ek eller klinker om inget annat anges. Vattenburen golvvärme finns i hela huset vilket både ger en behaglig inomhustemperatur och gör att man slipper synliga radiatorer och att frysa om fötterna. Huset har genomgående hög kvalitet – det märks i såväl materialval som i val av köksmaskiner, vilka alla är riktigt tystgående. I fönstersmygarna finns spotlights och här och där finns fina detaljer som avrundade lister, extra breda trappsteg, en "gammal" dörr framför ett fiffigt förråd och så vidare.

ENTRÉ: Stor välkomnande entré med infällda spotlights i taket och granitgrått klinkergolv med en vacker kompassros. Den röda dörren – och trappan – piggar upp en annars grå, men på intet sätt tråkig, färgsättning. Torkskåp och en bred kombinerad hatt- och skohylla med massor av krokar däremellan.

KÖK/ALLRUM: Husets absoluta hjärta med både rymd och ljus, spännande vinklar och vrår och framför allt stora ytor. Här sitter man gott och umgås, tittar på TV, myser framför kaminen, äter en god middag eller kanske bara njuter av fjällutsikten genom något av rummets gigantiska fönster. Takhöjden är som mest ca 4,5 m och fönsterhöjden har anpassats därefter vilket gör att solen tittar in hela eftermiddagen t.o.m. i början på oktober. Även kvällstid är utsikten fin ner mot alla ljusen i Bruksvallarnas by då det nästan ser ut som att byn "glöder". En given utsiktsplats är den långa, ca 6 m, inbyggda bänken med förvaring under – lägg på några lurviga skinn, ta ett glas med något gott och må som en kung och/eller drottning.

Köket är både snyggt och funktionellt med släta granitgrå luckor med matchande arbetsbänkar av grålaserad ek samt kakel som skyddar väggarna mot stänk. Vitvarorna – samtliga rostfria, tystgående och från 2016 – består av kombinerad kyl och frys, spis med häll och ugn, fläkt, diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn. Från detta rum nås en av husets uteplatser samtidigt som man har närkontakt med det stora loftet med sitt stiliga räcke av kopparrör.

SOVRUM 1 OCH 2: Snarlika sovrum med plats för dubbelsäng och 4 respektive 3 garderober. De liggande fönstren gör det enkelt att möblera och fondväggen med drivvedslaserad panel ger rummet en mysig karaktär.

SOVRUM 3: I detta rum passar en våningssäng med bredare underslaf perfekt. Så kan 2-3 personer, beroende på storlek och vilja, sova gott. 4 garderober.

BADRUM/BASTU: Läckert badrum med två duschar bakom glasvägg. Bastu med fönster och lavar av al-trä som inte blir så varma att sitta på och inte heller släpper någon kåda. Ett extra plus är trädäcket precis utanför – perfekt för ett par vilstolar och lite svalka efter bastun. Handfat med både underskåp och överskåp med belysning, handukstork samt WC.

TVÄTT/WC/VÄRME: Praktiskt med en extra WC när man är många. Här finns även tvättho, tvättmaskin och husets värmeanläggning som enligt tillverkaren är: "En heltäckande bergvärmepump som anpassar sig efter husets effektbehov och därmed ej behöver någon tillsats-el. Den har en integrerad varmvattenberedare – och marknadens bästa årsvärmefaktor!". Värmen kan vid behov regleras via mobiltelefonen.

LOFT: Trappan som leder upp till loftet har extra djupa steg längst ner för att man ska sitta bekvämt när pjäxorna ska tas på, eller av. Loftet i sig har golvyta över alla rum, förutom över kök och allrum. Det innebär att den användbara ytan är betydligt större än de mätbara 18 kvadratmetrarna. Härifrån har man fin utsikt ner mot kök/allrum och vidare ut mot omgivningen. Golvet är täckmålat i grått och gavelväggarna har matchande tapet. Vid behov av fler sovrum kan en avskärmande vägg sättas upp – annars sover nog övernattande gäster gott i alla fall. Vill man inte sova här är utrymmet perfekt till lek, tv-tittande, kontor eller ...

INVENTARIEFÖRTECKNING
- 1 dubbelsäng 180 cm
- 1 dubbelsäng 160 cm
- 1 våningssäng med 120 cm underslaf
- 2 resårmadrasser á 90 cm på loftet
- 1 soffa
- 1matbord
- 4 bänkar som även fungerar som soffbord
- 5 pallar som även fungerar som sängbord
- 1 bokhylla
- fast armatur, dvs vägg- och taklampor.
TV- och internetanslutning
TV: Fiber är anslutet. Köparen får själv välja operatör.
Internet: Fiber är anslutet. Köparen får själv välja operatör.
Uteplats
Uteplats 1: Trädäck om ca 10 m² i söder/sydväst med utgång från allrummet.
Uteplats 2: Trädäck om ca 8 m² i väster med utgång från bastun/badrummet.
Uteplats 3: I anslutning till entrén finns ett trädäck om ca 6 m².
Bilplats
P-plats med plats för 2 bilar. Uttag för motorvärmare finns vid entrén. Kan även användas för laddare till elbil.
Övriga byggnader
Skidförråd om ca 1 m² i anslutning till entrén. Dessutom har marken förberetts för att kunna placera t.ex. ett skoterförråd.
Ekonomi
Pris 6 375 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 537 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 006 000 kr. Typkod 210., värdeår 2016. Fastighetsskatt utgår inte de första 15 åren (fr.o.m husets värdeår).

Total driftkostnad 25 703 kr/år, varav:
Uppvärmning:
13 218 kr
Vatten/avlopp:
5 550 kr
Renhållning:
3 415 kr
Samfällighet:
3 520 kr
Summa:
25 703 kr
I "Uppvärmning" ingår även kostnaden för hushållsström. Abonnemangsavgiften är 8 846 kr/år och förbrukningen är beräknad till 4057 kWh/år.

I samfällighetsavgiften ingår väg, snöröjning av vägar samt drift av VA-ledning och tryckstegringsstation. Kostnaden för VA faktureras av samfällighetsföreningen.
Försäkring tillkommer.
Energideklaration
Energideklaration behövs inte för denna byggnad.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:134, Härjedalen Funäsdalen GA:135, Härjedalen Funäsdalen GA:136, Härjedalen Funäsdalen GA:80.

Planbestämmelser: Detaljplan (2009-01-29).
Vägbeskrivning
I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör Vallarvägen 15 km. Sväng vänster på Stationsvägen/ner mot skidstadion. Kör 600 m, sväng höger vid ICA. Kör knappt 1,7 km och ta höger på Högfjällsvägen. Huset är det andra på vänster hand.
Övrigt
SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGAR
Gemensamhetsanläggningarna Funäsdalen GA:134, 135 och 136 förvaltas av Bruksvallarnas Högfjällsbys samfällighetsförening. Anläggningarna avser väg, snöröjning samt drift av VA-nät

Gemensamhetsanläggningen Funäsdalen GA:80 förvaltas av Össjödalens Samfällighetsförening och avser vägen nerifrån ICA och upp till området. En Lantmäteriförrättning pågår och fr.o.m. 2019 beräknas den årliga avgift bli ca 600 kr/år.

OMRÅDET
I snösäkra Bruksvallarna satsas verkligen på längdåkning – inom ett par år kommer närmare 25 miljoner kr att ha investerats för att göra området attraktivt för både motionärerna och eliten. Från hösten 2017 garanteras snö redan i mitten av oktober tack vare Bruksvallarna Snow Facory. Det finns också en ambition att så småningom ordna Världscuptävlingar här. Redan nu ordnas uttagningar till Världscupen och TV:s Vinterstudion har valt att ha sin premiär här i november sedan 2010. Då deltar skideliten från hela världen som många gånger även förlägger sina träningsläger här. En del har t.o.m. blivit så förtjusta i området att de skaffat eget boende i byn.

Totalt sett finns tillgång till 30 mil preparerade skidspår – Nordic Ski-skidspåren passerar endast ett par hundra meter från huset och går både bort mot Ramundberget, Össjödalen, upp på kalfjället och ner till Bruksvallarna förstås. Kvällstid finns även ett elljusspår nere vid Nordic Ski Arena, som skidstadion i Bruksvallarna heter. Sommartid används skidstadion bl.a. för Game Fair, en stor vildmarksmässa med tusentals besökare.

Nära, men på bra bulleravstånd, finns tillgång till 60 mil skoterleder, anslutningsled finns. Snövesslorna, som startar nere vid skidstadion, tar en snabbt upp till Kariknallens våffelstuga och början på "solturen" mot Tänndalen. Tar man bilen 9 km västerut hittar man Ramundberget med riktigt bra liftsystem, precis som i Tänndalen och i Funäsdalen där den nya gondolbanan går från byn till toppen av berget. Skidbussen är perfekt för att transportera sig mellan dalgångarna.

På sommaren lockar fjällvandring, cykling (totalt 45 mil MBT-leder), golf och fiske. Annars är det otroligt vackert i Bruksvallarnas by där en långpromenad kan innehålla t.ex. ett besök på Fjellost och Bruksvallarnas Rökeri, lite shopping på Topsport och Vävstugan där det även serveras våfflor mm. Matinköpen görs med fördel hos Ica Stig Myhrs. Skola, förskola och bensin finns mitt i byn. Övrig service som hälsocentral, systembolag mm finns i Funäsdalen.

Glädjande nog kniper Funäsfjällen, där Bruksvallarna ingår, alla tre pallplatserna när svenskarna utser sina favoritfjäll i en ny unik undersökning där 2 800 resenärer har röstat fram sina bästa fjäll. Undersökningen, utförd av branschanalysföretaget Nordic Bench, publicerades i september 2016. Förutom all fin skidåkning, vandring och skoterleder lyfter många fram det mycket trevliga bemötandet man får i hela Funäsfjällen! Välkomna hit!

FUNÄSFJÄLLEN
Funäsfjällen är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Rörosvägen 25
840 95 Funäsdalen
Tfn 070-298 27 28
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 6 375 000 kr
Boarea: 135 m²
Rum: 4-5 rum (3-4 sovrum)
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 2016
Tomtarea: 1 038 m²
Driftkostnad: 25 703 kr/år
Visningar
Vänligen kontakta mäklaren för att boka tid för en personlig visning!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Fjällviddens Fastighetsmäklare AB (556682-5005 med adress Box 29, 840 95 Funäsdalen Tel : 070-298 27 28
Epost : info@fjallviddens.se)

Ansvarig mäklare
Åsa Rutfjäll
070-298 27 28
Skicka e-post
Åsa Rutfjäll
Counter