Bostadsrättslägenhet, Ramundberget - Funäsdalen
Bergarvägen 35, Bruksvallarna
Optimalt boende precis vid backarna i härliga Ramundberget.
Ski-in/Ski-out i Ramundberget! Mitt emellan Fjällgårdsliften och Stjärnliften, endast några meter från själva skidbacken, ligger Brf Fjällviolen med 18 bostadsrätter fördelade i 3 stiliga hus. Här åker man bokstavligen skidor ända fram till dörren och glider raka vägen ut i backen – äkta Ski-in/Ski-out med andra ord!

Brf Fjällviolen är en nybildad förening och samtliga lägenheter är nu till salu. Under "Dokument & Länkar" finns en lägenhetsöversikt. Den uppdateras löpande med markeringar för sålda lägenheter.

Från lägenheterna har man perfekt utsikt över backarna och kan enkelt hålla koll på allt och alla. Tre liftstolpar ner ligger Ramundbergets Fjällgård och det nybyggda gästhuset, flera restauranger, sportaffär, skiduthyrning, pool, gym och lanthandel – ja allt man kan behöva för en avkopplande vecka i vacker fjällmiljö där man dessutom kan låta bilen stå helt och hållet.

TITTA gärna på Områdesvyn -- 360 grader, under Dokument & Länkar till höger, så får ni en fin överblick av Ramundberget.

På välplanerade 60 m² finns 3 sovrum med totalt 6 bäddar plus 2 extra bäddar i bäddsoffa, stort kombinerat allrum/kök, duschrum med bastu samt 2 separata WC alternativt ett komplett badrum med bastu samt 1 gäst-WC. Lägenheterna på de översta planen har även var sin kamin.

Alla inventarier och husgeråd ingår liksom 1 parkeringsplats och 1 skidförråd. Enklare än så här kan det knappast bli att skaffa ett eget back- och skidspårsnära fjällboende.

Tillträde kan ske fr.o.m. november 2018. Dessa lägenheter är väldigt populära och är sannolikt redan uthyrda flera veckor denna vintersäsong. Hyresintäkten med avdrag för uthyrningsprovision tillfaller köparen fr.o.m. tillträdesdagen.

GULD TILL RAMUNDBERGET 2017
Analysföretaget Nordic Bench har frågat totalt 7 000 norska, svenska och danska fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den fjälldestination de besökt på sistone. Det innebär att även norska destinationer ingår i undersökningen vars resultat presenterades i september 2017. Totalt ingick 25 destinationer.

Glädjande nog tar Funäsfjällen hem alla topplaceringarna! Ramundberget tar guldet, Tänndalen silvret och Bruksvallarna bronset!

SVENSKARNAS FAVORITFJÄLL 2016
När svenskarna hösten 2016 utsåg sina favoritfjäll kom Funäsdalen och Tänndalen på delad första plats och Ramundberget på andra plats – hela prispallen till Funäsfjällen med andra ord! Undersökningen, utfördes av branschanalysföretaget Nordic Bench. Förutom all fin skidåkning, vandring och skoterleder lyfter många fram det mycket trevliga bemötandet man får i hela Funäsfjällen. Välkomna hit!
Bostäder i 1-18, Bergarvägen 35, Bruksvallarna
Fastigheter i 1-18, Bergarvägen 35, Bruksvallarna
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 1-18. Byggår 1998 - 2000.
Storlek
4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 60 m², biarea ca 1 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad
Byggnadsår: 1998 - 2000. Uppvärmning: Fjärrvärme.
Planlösning
Välkommen in i dessa trivsamma lägenheter med väldisponerade kvadratmeterar som har sällskapsytorna i fokus. Här samsas björkgolv med målade väggar i svagt, svagt gult och tak klädda med träpanel vilket förstärker karaktären av fjällboende. Lägenheterna på det övre planet har på sina håll lite sluttande innertak vilket ger en extra ombonad känsla.

HALL: Praktisk hall med klinkergolv och väggar klädda med träpanel. Här finns även ett städskåp och lägenhetens torkskåp om det inte står i badrummet vill säga.

KÖK/ALLRUM: Funktionellt kök med matplats för upp till 8 middagsgäster. Vitvarorna består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn, diskmaskin samt mikrovågsugn. I skåpen finns alla husgeråd ett sällskap kan behöva samt kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm. Innehållet döljs av luckor av furu förutom i lägenhet 1 - 5 som har släta ljust beige luckor. Tack vare den öppna planlösningen kan även de som sitter i soffhörnan vara med när maten lagas om de inte är upptagna med att titta på TV förstås. Är sällskapet större än 6 personer finns ett par extra bäddar i en av sofforna. Lägenheterna på det övre planet har även en kamin som ger extra myspoäng.

SOVRUM 1 och 2: Två identiska, men spegelvända, sovrum med våningssäng och 1 garderob.

SOVRUM 3: Lägenhetens största sovrum har dubbelsäng och 2 garderober.

DUSCHRUM/BASTU, PLAN 2 OCH 3: Här duschar man fint efter en skön stund i bastun. Våtrumsmatta på väggar och golv.

WC 1 OCH 2, PLAN 2 OCH 3: Praktiskt att båda dessa, vägg-i-vägg belägna, små rum ligger separat från duschen – så kan man vara både här och där samtidigt. WC, handfat, klinkergolv i rostrött och målade väggar.

LÄGENHETERNA PÅ PLAN 1: Dessa har ett komplett badrum med dusch, WC, handfat, torkskåp och ingång till bastun. Dessutom finns 1 separat WC med handfat.

SKIDFÖRRÅD: Precis vid entrén finns ett eget förråd för förvaring av skidor mm.

INVENTARIEFÖRTECKNING
Lägenheterna säljs med samtliga inventarier. Sofforna är i huvudsak bruna men det finns enstaka grå och beige. Likaså är matbord, matstolar och soffbord mestadels av björk förutom i några lägenheter i den nedre huset där de är av ek.

- Matbord med 8 tillhörande stolar
- 2 soffor, varav en med extrabäddar *)
- Soffbord
- Dubbelsäng
- 2 st våningssängar
- 2 st pallar/sängbord
- TV
- Armatur
- Mattor och gardiner
- Täcken och kuddar
- Husgeråd och porslin för minst 6 personer
- Kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm
- Speglar och tavlor.

*) Lägenhet 7 och 12 har 1 bäddsoffa och 2 mindre fåtöljer.

TIPS: Under Dokument & Länkar finns de skarpaste planritningarna.
TV- och internetanslutning
TV: Marksänd digital-TV. Svt 1, 2, Barnkanalen/Kunskapskanalen, kanal 4 och 6.
Internet: Förslagsvis via mobilt bredband. Möjlighet finns att dra in fiber.
Bilplats
1 parkeringsplats/lägenhet ingår i månadsavgiften. Eluttag finns inte.
Övriga utrymmen
Det finns 1 skidförråd/lägenhet i anslutning till entréerna.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 1-18 i Brf Fjällviolen, Bruksvallarna. Pris 2 275 000 kr. Avgift 2 880 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och P-plats.

Övrig driftkostnad 500 kr/mån, varav:
Hushållsström:
500 kr
Summa:
500 kr
Förbrukad hushållsel samt del av el-abonnemang. Varje lägenhet kommer att få en egen elmätare. Föreningen kommer att ha 3 el-abonnemang, ett för varje byggnad. Abonnemangskostnaden fördelas lika mellan lägenheterna. Hemförsäkring tillkommer.
Andel i föreningen är 5,56%. Bostadsrätten är inte pantsatt, kontrollerad 2018-10-08.

Tillträde efter överenskommelse.
Energideklaration
Hus 1(Fjällviolen): Energiklass E, energiprestanda 170 kWh/m² år.
Hus 2 (Brunkullan): Energiklass D, energiprestanda 122 kWh/m² år.
Hus 3 (Mosippan): Energiklass D, energiprestanda 143 kWh/m² år.
Bostadsrättsförening
Brf Fjällviolen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 18 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Nybildad förening med 18 bostadsrätter i 3 byggnader belägna på fastigheterna Funäsdalen 42:148, Funäsdalen 42:153 samt Funäsdalen 42;164.
Ägande i föreningen: Föreningen tillåter i viss mån juridisk person som ägare.
Vägbeskrivning
I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör Vallarvägen 2 mil tills ni kommer till Ramundberget och ser hela anläggningen. Sväng vänster vid Topsport. Kör ca 150 m, ta höger och kör genom tunneln under skidbacken så ligger Brf Fjällviolen där.
Övrigt
OMRÅDET
Ramundberget ligger bokstavligt talat vid vägs ände – närmare fjällvärlden kan man knappast komma. Utsikten mot Skarsfjället är hänförande och tar man sittstolsliften öppnar sig hela västra Härjedalens fjällmassiv, ända bort till Sylarna och Helags med Mittåkläppen däremellan. Ramundberget är ett Mecka för vinterturism. Fantastiska slalombackar med gott om natursnö, tillgång till 30 mil preparerade skidspår (Nordic-Ski-spåren passerar alldeles nedanför), ett eget el-ljusspår, 60 mil välskötta skoterleder och till och med en skidskyttebana. En extra fin skidtur är att ta liften upp på fjället och sedan åka mot solen till Tänndalen eller Fjällnäs, där man sedan tar skidbussen tillbaka igen.

EN STOR NYHET är att längdspåren i Bruksvallarna, 6 km bort, fr.o.m 2017 garanterar att öppna redan den 15 oktober tack vare ett avancerat snölagringssystem. Detta gör att såväl skid- som uthyrningssäsongen förlängs – och det är många, både i eliten och bland motionärerna, som vill komma igång tidigt med skidåkningen.

Förutom alla utomhusaktiviteter erbjuder Ramundbergets Fjällgård både klättervägg och gym samt pool och ett litet spa. När hungern sedan kommer finns flera restauranger att välja på; Mor Britas, Grytan, Vår lilla Restaurang samt Restaurang Tusen uppe på fjället. Dessutom finns flera caféer inklusive områdets pärla Össjöstugan dit man åker längd ett par kilometer. Vill man laga sin egen mat finns Ramundbergets Lanthandel på gångavstånd.

NYTT GÄSTHUS 2018. Till vintersäsongen invigs det nya gästhuset i Ramundberget. Dels har det befintliga gästhuset totalrenoverats, dels har en stor tillbyggnad gjorts. I tillbyggnaden finns bl.a. multifunktionella rum med härlig atmosfär, fönster ner till golvet och fantastisk utsikt mot Skars. Största salen har plats för 150 gäster – så det är upplagt för fest, föreläsningar, konferens, familjebio, yoga och mycket annat.

SOMMARTID är det minst lika fint att vistas i området. Det finns obegränsat med vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren, 45 mil cykelleder (MBT), en sommaröppen linbana (Fjällgårdsbanan) och en bra och vackert belägen golfbana med 9 hål. Fina fiskevatten finns i både Ljusnan och fjällsjöarna och oftast finns gott om bär och svamp i skog och fjäll.

FUNÄSFJÄLLEN är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Rörosvägen 25
840 95 Funäsdalen
Tfn 070-298 27 28
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 2 275 000 kr
Månadsavgift: 2 880 kr
Boarea: 60 m²
Rum: 4 rum + kök (3 sovrum)
Byggår: 1998 - 2000
Driftkostnad: 500 kr/mån
Visningar
Vänligen kontakta mäklaren för att boka tid för en personlig visning!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Fjällviddens Fastighetsmäklare AB (556682-5005 med adress Box 29, 840 95 Funäsdalen Tel : 070-298 27 28
Epost : info@fjallviddens.se)

Ansvarig mäklare
Åsa Rutfjäll
070-298 27 28
Skicka e-post
Åsa Rutfjäll
Counter