Fritidshus, Tänndalen - Funäsdalen
Hammervallsvägen 5, Tänndalen
Gemytligt fjällboende på solig södersluttning – Blomsterfjället, Tänndalen.
Vid Hamrafjällets fot, med bästa tänkbara solläge på södersluttningen, ligger detta synnerligen trevliga fjällhus uppfört med en timmerstomme från slutet av 1800-talet från Härjedalen. Huset har en ny modern interiör samtidigt som den ursprungliga karaktären har bevarats fint.

Med sina dryga 176 m², fördelade på två lägenheter i etage, kan huset härbärgera riktigt många i 6 sovrum. Lägg till 2 stora kombinerade kök/allrum med kamin, 2 badrum med bastu, 2 WC samt 2 soliga altaner i storformat så har ni ett hus utöver det vanliga! Den ena av lägenheterna är dessutom fullt möblerad och köksskåpen är fyllda med porslin och husgeråd. I den andra är 2 av sovrummen helt möblerade – i övrigt får man fylla på efter eget tycke och smak, vilket kan vara nog så trevligt. I vart fall finns möjlighet att tillbringa flera vinterveckor här redan i år.

Huset har flera potentiella användningsområden: som fritids- eller permanentboende med uthyrningsdel för turister eller besöksdel för familj och vänner, som fritidshus för den riktigt stora familjen, eller för två familjer som väljer att dela boende – oavsett om det är permanent eller då och då. Eller en mix av alla alternativen. Närheten till slalombackar, skidspår och skoterleder ger i vilket fall goda uthyrningsmöjligheter.

Förutom att huset ligger på "solsidan" i dalgången har det ett optimalt läge för alla som älskar friluftsaktiviteter. Några hundra meter från huset går några av alla skidspåren inom Nordic Ski, totalt 30 mil preparerade spår. På samma avstånd finns även närmsta skoterled och taxi-skoter för transport upp på kalfjället. Lägg till ca 4 km västerut så hittar ni Tänndalens Alpinområde med 52 nedfarter. Vill man gå på topp-tur är Hamrafjället rakt ovanför huset ett populärt ställe. Där finns även ett naturreservat på ca 7 km² med så många blomsterarter att fjället ibland kallas för Blomsterfjället, vilket även området där huset ligger kallas. Därutöver finns mängder med fina leder för både vandring och cykling plus fina fiskevatten. När orken sedan är slut är det väldigt, väldigt gott att komma hem till detta gemytliga hus!

GULD TILL TÄNNDALEN 2018
Analysföretaget Nordic Bench har frågat totalt 6 600 norska, svenska och danska fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den fjälldestination de besökt på sistone. Det innebär att även norska destinationer ingår i undersökningen vars resultat presenterades i oktober 2018. Totalt ingick 25 destinationer.

Glädjande nog går två av topplaceringarna till Funäsfjällen: Tänndalen tar guldet och Funäsdalen silvret. Norska Trysil tar bronset. Vag gäller Tänndalen är det hela 83% som ger rekommendations-betyget 9 eller 10 på en 10-gradig skala.
Bostäder i Funäsdalen 17:47, Hammervallsvägen 5, Tänndalen
Fastigheter i Funäsdalen 17:47, Hammervallsvägen 5, Tänndalen
Typ
Fastigheten Härjedalen Funäsdalen 17:47. Fritidshus - 2 plan. Byggår 2009.
Storlek
Boarea 176 m², biarea 10 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 6 sovrum.
Tillträde
2019-08-30
Tomt
Tomtarea 1 825 m² (friköpt). Naturtomt med typisk fjällkaraktär.
Byggnad
2 plan. Byggår 2009.
Renoveringar: 2018: Ny luftvärmepump i lägenhet A.
2018: Installation av tvättmaskin i lägenhet B.
2017: Ny diskmaskin i lägenhet B.
Byggnadssätt
Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Timmer. Takbeklädnad: Plåt. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt 2 luftvärmepumpar, en i varje lägenhet.
Huvudsäkring: 25A.
Planlösning
Rumsbeskrivning: Det här är ett riktigt trivsamt fjällboende där interiören är ny och ändå har utförts så att den passar husets äldre stil. Såväl golv som tak är av vitpigmenterad furu/slätspont som skapar den där ombonade känslan som bara riktigt trä gör – en känsla som även de synliga takbjälkarna och ursprungliga timmerväggarna bidrar till. Sovrummen har tapeter med traditionella mönster samtidigt som kök och allrum går i helvitt med rostfria inslag. En behaglig mix av gammalt och nytt helt enkelt!

Planlösningen i de två lägenheterna är i stort sett likadan, förutom att de är spegelvända. Bilderna i denna beskrivning är i huvudsak från lägenhet A, där samtliga inventarier ingår i köpet. I lägenhet B ingår vissa möbler, se separat inventarieförteckning.

ENTRÉ: Rymlig gemensam entré med bra förvaringsmöjligheter. Vackert naturstensgolv och vitlaserad slätspont på väggar och tak. Infällda spotlights i taket som tänds med automatik med rörelsevakt.

KÖK/ALLRUM: Husets absoluta hjärta med både rymd och ljus och framför allt stora ytor. Här sitter man gott och umgås, tittar på TV, äter en god middag eller kanske bara njuter framför kaminen. Köket är både snyggt och funktionellt med sandfärgade luckor, arbetsbänkar av massiv ek och stora granitgrå kakelplattor som skyddar väggarna mot stänk. Vid spisen sitter ett rött kakel som piggar upp den tröttaste kock. Vitvarorna, samtliga rostfria, består av kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn. Diskmaskinen är från 2017, övriga maskiner är från byggåret. I skåpen finns gott om porslin och husgeråd samt kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm. Matplatsen har plats för 6-8 middagsgäster och utgång till altanen i söder.

ALTAN: Som ett extra rum är den härliga altanen om drygt 20 m². Här har man sol hela dagen och till sena kvällen sommartid. Altanen nås både inifrån och praktiskt nog via en trappa från tomten. Just nu finns ett mellanrum mellan husets båda altaner men vill man ha tätare umgänge med grannlägenheten så går det förstås att bygga ihop dem med en drygt 50 m² altan som resultat.

BADRUM/BASTU: Rum med dusch bakom välvda vikbara glasväggar, fönster, WC, handfat med förvaring i lådor, spegel med belysning, handdukstork och bastu, förstås. Våtrumsmatta på väggar och golv – beige kulörer i lägenhet A och blå i lägenhet B.

En öppen trappa leder upp till nästa plan där taken har synliga träbjälkar som ger fin karaktär.

HALL: Mindre hall där en läsfåtölj eller liten arbetsplats skulle passa bra.

SOVRUM 1A: Lägenhetens största sovrum med dubbelsäng. Beige tapet med röd/gröna dekorer.

SOVRUM 2A: Här sover 2 personer gott i enkelsängar. Snarlik tapet som i sovrum 1.

SOVRUM 3A: Likadant som sovrum 2 förutom att väggarna här är klädda med vitlaserad slätspont där inte de ursprungliga timmerväggarna syns.

WC/TVÄTT: Praktiskt med WC och handfat även på detta plan. Ljus plastmatta med svart dekor, vitmålad träpanel på väggarna och vitlaserad dito i taket. Väggfast hylla finns i lägenhet A, i lägenhet B finns i stället en toppmatad tvättmaskin (2018).

Nu fortsätter vi med sovrummen i lägenhet B.

SOVRUM 4B: Stort sovrum med dubbelsäng och klädskåp. Vitlaserad slätspont går fint ihop med de mörkbruna timmerväggarna.

SOVRUM 5B: Omöblerat rum med blåmönstrad tapet. Här finns plats för 2 enkelsängar.

SOVRUM 6B: Ytterligare ett sovrum med dubbelsäng från vilken man ser ända bort till slalombackarna om vädret är klart. Blåmönstrad tapet.

RITNINGAR: Under "Dokument & Länkar" finns de bästa ritningarna i PDF-format.


INVENTARIEFÖRTECKNING LÄGENHET A
- 1 dubbelsäng
- 4 enkelsängar
- 3 byråer varav 1 med spegel
- Sänghyllor, sänglampor och krokar
- 1 matbord i ek med 6 tillhörande stolar
- 1 hörnsoffa
- 2 sittpuffar
- 1 soffbord
- 1 TV med tillhörande bänk
- Golv- och bordslampor
- Porslin och husgeråd för ca 8 personer
- Kaffebryggare, vattenkokare, brödrost mm
- Mattor, gardiner och rullgardiner.

Takarmatur och vissa personliga prydnadssaker och tavlor ingår inte.

INVENTARIEFÖRTECKNING LÄGENHET B
- 2 dubbelsängar
- 1 byrå med spegel
- 1 klädskåp
- Sänghyllor, sänglampor och krokar
- Rullgardiner
- Hörnskåp i allrummet.

Takarmatur ingår inte.
TV- och internetanslutning
TV: Egen parabol. Box, inkl. tvillingkort, till Canal Digital ingår. Operatörsavgiften betalas av köparen.
Internet: Bredband finns inte. Mobilt bredband fungerar dock bra. Fiber finns i närheten, anslutningsavgiften är 19 900 kr och betalas av köparen.
Uteplats
2 altaner om vardera ca 20 m², läge söder.
Bilplats
P-plats för 3-4 bilar på gården.
Övriga byggnader
Friggebod om ca 10 m².
Ekonomi
Taxeringsvärdet är 2 666 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 158 000 kr. Typkod 220., värdeår 2009.

Total driftkostnad 37 394 kr/år, varav:
Uppvärmning:
25 000 kr
Vatten/avlopp:
4 662 kr
Renhållning:
2 732 kr
Sotning:
500 kr
Samfällighet:
2 000 kr
Övrigt:
2 500 kr
Summa:
37 394 kr
I "Uppvärmning" ingår även hushållsström. I "Samfällighet" ingår vägunderhåll, snöröjning samt sandning. I "Övrigt" ingår snöröjning av infart och gårdsplan på tomten.
Försäkring tillkommer.
Energideklaration
Energideklaration behövs ej för denna fastighet.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:14, Härjedalen Funäsdalen GA:15.

Planbestämmelser: Detaljplan (1992-11-19).
Vägbeskrivning
Från centrum av Funäsdalen: Kör riksväg 84 ca 13 km västerut till Tänndalen. Passera Tänndalens Skiduthyrning och ta därefter andra höger, dvs på Hammervallsvägen. Kör ca 100 m, håll vänster och kör ytterligare ca 50 m så ligger huset på vänster hand.
Övrigt
OMRÅDET
Tänndalen har lång tradition av fjällturism. Vintertid erbjuds en mängd aktiviteter: Nordic-Ski-spåren, totalt 30 mil preparerade spår, passerar endast ett hundratal meter från huset. Spåren prepareras i princip varje dag och håller mycket hög klass. Ca 300 m österut ligger lämpligt nog en kombinerad skiduthyrning och sportaffär. Härifrån avgår även en skotertaxi för vidare transport, med eller utan skidor, upp på kalfjället. Dessutom stannar Skidbussen här. Den är perfekt för att transportera sig i och mellan dalgångarna. När vinden är västligt är ett tips att ta bussen till Fjällnäs och sedan åka ända hem längs dalgången med vinden i ryggen och förhoppningsvis sol i ansiktet. En annan trevlig tur är att ta bussen till Bruksvallarna eller Ramundberget och sedan åka mot solen till Tänndalen med ett stopp för lunch eller våffla på Andersborg. Sedan har man bara ett par kilometer hem nerför fjällsluttningen.

Utförsåkarna har på ett skidpass tillgång till flera anläggningar; närmast är Tänndalens Alpinområde 4 km västerut samt Funäsdalens Alpinområde 13 km österut. I Funäsdalen finns även den nya gondolbanan som går från byn till toppen av berget – en vacker tur med fantastisk utsikt. Lägg till Ramundberget, Kappruet och Kröket så har man totalt 135 nedfarter och 40 liftar inom en radie av 3 mil. Skoteråkarna i sin tur har 60 mil skoterleder att välja mellan.

Tänndalssjön har fint fiske året om, båtar finns att hyra, samt en trevlig badplats med både brygga och grillplatser. För morgon- och kvällsdopp passar även Tännån bra. Sommartid finns enorma vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren. Här öppnar man dörren och går rakt ut på Hamrafjället som är välkänt för sin blomsterprakt. Antingen vandrar man fritt eller så kanske man väljer någon av alla "Guldturer". Oavsett vilket är det enkelt att ta sig ut och framåt höstkanten finns gott om kantareller på fjällsluttningarna. Dessutom finns även härliga cykelleder (MBT) totalt 43 mil, liksom både en 18-håls och en 9-håls golfbana.

I Funäsdalen finns all tänkbar service: hälsocentral, apotek, tandläkare, förskola och grundskola, livsmedelsbutiker, systembolag, sport- och klädbutiker, inredningsbutiker och byggvaruhandel, bensinstationer mm.

SILVER TILL TÄNNDALEN 2017
Analysföretaget Nordic Bench frågade 2017 totalt 7 000 norska, svenska och danska fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den fjälldestination de besökt på sistone. Det innebär att även norska destinationer ingick i undersökningen vars resultat presenterades i september 2017. Totalt ingick 25 destinationer.

Funäsfjällen tog hem alla topplaceringarna! Ramundberget fick guldet, Tänndalen silvret och Bruksvallarna bronset!

SVENSKARNAS FAVORITFJÄLL 2016
När svenskarna hösten 2016 utsåg sina favoritfjäll kom Tänndalen och Funäsdalen på delad första plats och Ramundberget på andra plats – hela prispallen till Funäsfjällen med andra ord! Undersökningen, utfördes av Nordic Bench. Förutom all fin skidåkning, vandring och skoterleder lyfter många fram det mycket trevliga bemötandet man får i hela Funäsfjällen. Välkomna hit!

FUNÄSFJÄLLEN
Funäsfjällen är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Rörosvägen 25
840 95 Funäsdalen
Tfn 070-298 27 28
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Boarea: 176 m²
Rum: 8 rum (6 sovrum)
Byggnadstyp: 2 plan
Byggår: 2009
Tomtarea: 1 825 m²
Driftkostnad: 37 394 kr/år
Visningar
Vänligen kontakta mäklaren för att boka tid för en personlig visning!
Visa fler
Dölj
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Fjällviddens Fastighetsmäklare AB (556682-5005 med adress Box 29, 840 95 Funäsdalen Tel : 070-298 27 28
Epost : info@fjallviddens.se)

Ansvarig mäklare
Åsa Rutfjäll
070-298 27 28
Skicka e-post
Åsa Rutfjäll
Counter