Bostadsrättslägenhet, Ramundberget - Funäsdalen
Lagårdssvängen 29, BRUKSVALLARNA
Läckra etagelägenheter i parhus med Ski-in/Ski-out i Ramundberget.
Mitt i Ramundberget, med gångavstånd till Fjällgården och glidavstånd till Fjällgårdsbanan, händer det spännande saker! Inom ramen för Brf Kvarnbäcksfallet uppförs nu en liten "by" med modernt utformade parhus med inslag av genuin Härjedalsstil. Till julen 2020 kommer 10 etagelägenheter om 85 m² att stå klara för inflyttning. Redan nu kan man teckna bokningsavtal för att vara helt säker på att man får just den lägenhet man vill ha.

I dessa väldisponerade lägenheter bor 6-8 personer väldigt gott på två plan, nästan som i egen stuga – och utan grannar ovanpå. Lägenheterna har 3 sovrum, fullt utrustade kök, 2 kompletta badrum, kamin, bastu, tvättmaskin/torktumlare, torkskåp, skidförråd och egen p-plats med motorvärmare. Sällskapsytorna är väl tilltagna med kök och allrum i öppen planlösning och extra högt i tak. Dessutom har föreningen en gemensam vallabod.

NOTERA: De övre lägenheterna, dvs 7, 8, 9 och 10, kommer att få en uteplats om ca 8 m² i väster med utgång från badrummet på plan 2. Se reviderade ritningar (29 november).

Oavsett i vilket hus man bor kan man åka skidor ända fram till dörren, direkt ner till liften och till skidspåren som går längs Ljusnan – Ski-in/Ski-out för både längdåkaren och utförsåkaren alltså.
TITTA gärna på Områdesvyn -- 360 grader, under Dokument & Länkar till höger, så ser ni hur allt hänger ihop.

Till Ramundbergets Fjällgård går man på några minuter. Där finns flera restauranger, sportaffär, skiduthyrning, pool, gym och lanthandel. Helt enkelt finns här allt man behöver för en härlig fjällvistelse utan att behöva lämna byn – så får man mesta möjliga tid för avkoppling och trevligt umgänge med familj och vänner.

Och att det är trevligt i Ramundberget, och i hela Funäsfjällen, det är det många som tycker!

SVERIGES BÄSTA SKIDORT 2019
Funäsfjällen, där Ramundberget ingår, har utsetts till Sveriges bästa skidort av www.freeride.se. Freeride startades 1998 och är i dag, med sina 250 000 unika besökare varje månad under säsong, Sveriges i särklass största skidsajt. Läs gärna mer under "Dokument & Länkar".

MASSOR MED UTMÄRKELSER TILL RAMUNDBERGET 2019
* Sveriges bästa barnskidområde #1
* Sveriges bästa pist #1
* Sveriges bästa offpistberg #2
* Besökare rekommenderar #2
Läs mer under "Dokument & Länkar".

SKANDINAVIENS POPULÄRASTE SKIDOMRÅDE 2016, 2017, 2018 OCH 2019
Analysföretaget Nordic Bench frågar årligen flera tusen norska, svenska och danska fjällresenärer hur villiga de är att rekommendera den fjälldestination de besökt på sistone. Det innebär att även norska destinationer ingår i undersökningarna. Totalt ingår ca 25 destinationer. Glädjande nog tar Funäsfjällen hem topplaceringarna - varje år! Ramundberget specifikt gör mycket bra ifrån sig: 2016, 2018 och 2019 tog Ramundberget silver och 2017 toppade man med guldet.
Bostäder i 1-10, Lagårdssvängen 29, BRUKSVALLARNA
Fastigheter i 1-10, Lagårdssvängen 29, BRUKSVALLARNA
Typ
Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 1-10. Byggår 2020. Hiss finns ej.
Storlek
Boarea 85 m², biarea 1 m².
Byggnad
Byggnadsår: 2020. Uppvärmning: Närvärme, vattenburen golvvärme.
Planlösning
Rumsbeskrivning: En stilstudie i grå nyanser – så kan man sammanfatta inredningen i detta moderna och trivsamma fjällboende. Väggarna är, om inte annat anges, klädda med laserad slätspont i ljusgrått, vilken även återfinns i taket på det övre planet. Dörrar, foder och fönsternischer går i aningen mörkare grått och däremellan finns ett kök med luckor i pärlgrått. Lägg till granitkeramikplattor i kulören "Härjedalen Grå" samt inslag av sten på väggen bakom kaminen så är den grå paletten komplett. Golven är av enstavs ekparkett och kan fås i en naturell version eller en vitlaserad.

Planlösningen är väl genomtänkt med alla sovrum på samma plan och sällskapsytorna på ett annat. Likaså finns kompletta badrum med dusch på båda planen – perfekt om man är många. Däremot finns inte ett enda element tack vare vattenburen golvvärme i hela "huset".

ENTRÉPLAN
HALL: Stor välkomnande hall med gott om plats för alla skidkläder, pjäxor, hjälmar mm. Har man riktigt våta kläder, p.g.a av regn eller tvätt, kommer torkskåpet väl till pass. Här finns även ett städskåp. Smarta skjutdörrar in mot sovrummen spar yta.

SOVRUM 1 OCH 2: Två likadana sovrum, för totalt 4-5 personer beroende på vilken typ av våningssäng man väljer. 1 garderob i vardera rum.

SOVRUM 3: Ett givet rum för dubbelsängen. 3 garderober samt ett praktiskt låsbart ägarförråd.

BADRUM/TVÄTT: Kombinerat rum för dusch och tvätt. Handfat med förvaring inunder, spegel med belysning, handdukstork, WC samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Dusch bakom glasdörrar/väggar. Granitkeramikplattor på golvet och rektangulärt vitt kakel i och runt själva duschen.

TEKNIK/FÖRRÅD: Litet rum för både ventilationsaggregat och egna saker.


ÖVRE PLAN
KÖK/ALLRUM: Direkt när man kommer upp för trappan möts man av härlig rymd och högt i tak. Här sitter man gott och umgås, tittar på TV eller kanske bara njuter av värmen från kaminen. Köket är lite avskilt, men inte så mycket att kocken behöver känna sig ensam. Dessutom finns en liten barbänk där någon säkert lär vilja hänga. De gråa tonerna fortsätter förstås i köket med pärlgrå köksluckor och grå bänkskiva. Kaklet däremellan är däremot vitt liksom hela maskinparken; kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt mikrovågsugn.

BADRUM/BASTU: Det här rummet har både plats för ombyte och en fransk balkong. Bastun har både glasdörr och fönster att spana ut igenom - så slipper man känna sig instängd. Separat WC och dusch gör att man kan vara både här och där samtidigt. Handfat med förvaring under, spegelförsett överskåp, handdukstork dusch med skjutdörr. Granitkeramikplattor på golvet och rektangulärt vitt kakel i själva duschen.
TV- och internetanslutning
TV: Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.
Internet: Mobilt bredband fungerar bra. Förberett för fiber. Anslutningsavgiften betalas av köparen.
Bilplats
1 parkeringsplats/lägenhet ingår i månadsavgiften. Uttag för motorvärmare finns.
Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett skidförråd om ca 1 m². Förrådet har två delar; en för ägarna och en för eventuella hyresgäster.

Föreningen har en gemensam vallabod.
Ekonomi, månadsavgift
Lägenhetsnummer 1-10 i Brf Kvarnbäcksfallet, BRUKSVALLARNA. Pris 3 375 000 kr. Avgift 3 293 kr/mån. I avgiften ingår även föreningens gemensamma kostnader som t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning.

Övrig driftkostnad 1 326 kr/mån, varav:
Uppvärmning:
1 326 kr
Summa:
1 326 kr
Kostnaden avser uppvärmning via fjärrvärme samt hushållsel inkl. del av elabonnemang.
Andel i föreningen är 10,0%.

Tillträde 2020-12-18.
Bostadsrättsförening
Brf Kvarnbäcksfallet. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 10 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2019-09-20.
Föreningens ekonomi: Föreningen kommer att ha ett lån på 7 000 000 kr, vilket innebär 8 140 kr/m².
Vägbeskrivning
I östra Funäsdalen/riksväg 84: kör in på Vallarvägen vid skyltning mot Bruksvallarna och Ramundberget. Kör ca 20 km ända fram till Ramundberget. Sväng vänster strax innan Topsport/Fjällgårdsbanan. Kör Lagårdssvängen ca 350 m så ligger blivande Brf Kvarnbäcksfallet på vänster hand.
Övrigt
BYGGFÖRETAGET
Husen byggs av Trångsvikens Bygg AB - ett väletablerat företag som i år firar 30 år. Företaget har 50 anställda, finns i Östersund och har stor erfarenhet av byggprojekt i Härjedalen. Så sent som förra året färdigställdes 7 snarlika parhus, som i Brf Kvarnbäcksfallet, i Osthang i Ramundberget.

OMRÅDET
Ramundberget ligger bokstavligt talat vid vägs ände – närmare fjällvärlden kan man knappast komma. Utsikten mot Skarsfjället är hänförande och tar man sittstolsliften öppnar sig hela västra Härjedalens fjällmassiv, ända bort till Sylarna och Helags med Mittåkläppen däremellan. Ramundberget är ett Mecka för vinterturism. Fantastiska slalombackar med gott om natursnö, tillgång till 30 mil preparerade skidspår (Nordic-Ski-spåren passerar alldeles nedanför), ett eget el-ljusspår, 60 mil välskötta skoterleder och till och med en skidskyttebana. En extra fin skidtur är att ta sittliften upp på fjället och sedan åka mot solen till Tänndalen eller Fjällnäs, där man sedan tar skidbussen tillbaka igen.

Vill man komma i form tidigt på säsongen är längdspåren i Bruksvallarna, 6 km bort, garanterat öppna redan i oktober tack vare ett avancerat snölagringssystem. Detta gör att såväl skid- som uthyrningssäsongen förlängs. Och det är många, både i eliten och bland motionärerna, som vill komma igång tidigt med skidåkningen.

Förutom alla utomhusaktiviteter erbjuder Ramundbergets Fjällgård, knappt 5 minuters promenad från lägenheterna, både klättervägg och gym samt pool och ett litet spa. När hungern sedan kommer finns flera restauranger att välja på; Mor Britas, Grytan, Vår lilla Restaurang samt Restaurang Tusen uppe på fjället. Dessutom finns flera caféer inklusive Össjöstugan dit man åker längd ett par kilometer. Vill man laga sin egen mat finns Ramundbergets Lanthandel.

Nu är det nya gästhuset i Ramundberget helt klart. Dels har det befintliga gästhuset totalrenoverats, dels har en stor tillbyggnad gjorts. I tillbyggnaden finns bl.a. multifunktionella rum med härlig atmosfär, fönster ner till golvet och vacker utsikt mot Skars. Den största salen har plats för 150 gäster – så det är upplagt för fest, föreläsningar, konferens, familjebio, yoga och mycket annat.

SOMMARTID är det minst lika fint att vistas i området. Upplev Ramundbergets cykelpark med skönt flow och vida vyer. Kör de gröna och blåa sköna flowtrailen eller stigcykling på fjället. Variera turerna utifrån dagsform och smak. I Ramundberget kan du rulla ut på leden direkt från boendet eller från parkeringen vid Fjällgårdstorget. Ta Fjällgårdsbanan upp till storslagen cykling med högfjällskänsla. Väl nere i dalen kan du fortsätta i pumptracken och på teknikområdet framför Fjällgården, utmana balansen och tekniska färdigheter. Totalt finns 45 mil MTB-cykelleder i området, obegränsat med vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren och en bra och vackert belägen golfbana med 9 hål. Fina fiskevatten finns i både Ljusnan och fjällsjöarna och oftast finns gott om bär och svamp i skog och fjäll.

FUNÄSFJÄLLEN är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Rörosvägen 25
840 95 Funäsdalen
Tfn 070-298 27 28
Dela med dig
Google+
Skriv ut
Pris: 3 375 000 kr
Månadsavgift: 3 293 kr
Boarea: 85 m²
Rum: 4 rum (3 sovrum)
Hiss: Nej
Byggår: 2020
Driftkostnad: 1 326 kr/mån
Intresseanmälan
 
 
 
 
 
 
Jag har tagit del av information om behandling av personuppgifteroch samtycker till att mina uppgifter sparas.
Skicka

Ogiltig e-postadress

Alla obligatoriska fält är inte ifyllda

Stäng

Allmänt om registrering och behandling enligt GDPR

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Ett av syftena med GDPR är att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. GDPR har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU så att det fria flödet av uppgifter inom unionen inte hindras. Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person

En personuppgift kan t ex vara namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post, foto och ip-adress.

Ändamål med behandling av personuppgifter

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB registrerar och behandlar spekulanters, kunders och övriga personers personuppgifter i strukturerade dataregister.

Ändamålet med behandlingen av erhållna personuppgifter är i första hand att administrera förmedling av en bostad eller annat objekt, utföra en tjänst eller fullgöra annat ingånget avtal. Viss behandling sker också för att fullgöra förpliktelser enligt lag och gällande praxis.

För att kunna fullgöra vårt uppdrag behöver vi inhämta, bearbeta och lämna ut personuppgifter rörande dig.

Uppgifterna lagras under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan.

Behandling av personuppgifter är i viss omfattning nödvändig även om den registrerade inte har lämnat samtycke. Det kan exempelvis gälla för att avtal ska kunna fullgöras t ex att upprätta förmedlingsuppdrag samt andra skyldigheter enligt lag.

Rättelse av uppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att begära information om och rättelse av de personuppgifter som finns om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade eller raderade (rätt att bli bortglömd.

Sådan begäran framställs skriftligen med uppgift om namn och personnummer till personuppgiftsansvarig –se nedan.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Fjällviddens Fastighetsmäklare AB (556682-5005 med adress Box 29, 840 95 Funäsdalen Tel : 070-298 27 28
Epost : info@fjallviddens.se)

Ansvarig mäklare
Åsa Rutfjäll
070-298 27 28
Skicka e-post
Åsa Rutfjäll
Counter